Kazancim giderim ne olur
İns Muh yok mu
Ben inşaat mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim. Öncelikle kendi işinin patronu olmak istiyorsan ya büyük sermayeler yatıracaksın ki her işi yapan işinin ehli insanların hepsine paralar saçabilesin ya da benim gibi 0 lirayla bir iş nasıl kurulur gereken deneyimler nelerdir bilincinde olmalısın.
Mezun arkadaşlarıma sordum okulda gördüklerin işini yaramaz sen iş hayatında öğreneceksin diyor. Bunu diyen arkadaşım kalite kontrol biriminde çalışıyormuş ve sadece okulda gördüklerinden metrajla karşılaşmış. Diğer konularda nasıl bilgili olabileceğini sordum gerek yok dedi. Firmalar proje çizmesi için birini kalite denetimi için birini statik proje okuma ve şantiye de adeta işçi gibi durması için 4 ayrı adam tutuyormuş. Böyle bir firmada sadece kendi biriminde uzmanlaşmış insan firma falan kuramaz kardeşim isterse 20 yıl çalışsın. Eskiden üniversitelerde zorlu eğitim vardı adamlar bölüm dersini anlamak için lise fizik bilgisinden yararlanırdı şimdi mezun adam bile boş ver proje için başkası var diyor. İnşaat mühendisi her bilgiye sahip olmalı ve özellikle kendi firmasını açacaksa okullarda verilen mühendislik ekonomisi dersini adeta ODTÜ ekonomi mezunu görmüşcesine iyi bilmelidir.
Proje çizmeyi de sadece bilmek hatta sadece konut, sadece yol veya sadece baraj için bilmek de yeterli değil hepsini bilmen gerek.
Eğer ben de para bol hepsi için yardım alırım projenin p si geçmeden ekonomi uzmanına muhasebeye yapı malzemesi için teknikere kısaca her bilgi için başka birine de para veririm derse eh iş arayan çok sağlam adamlarla sağlam projeye girersin ama büyük ihtimal hiçbir şey bilmediğin için veya bir birimle kendini kapattığın için o işi de batırırsın milyonluk zararlarla hem de.
Öncelikle belirteyim İnşaat mühendisiyim. Gayrimenkul ortaklığı firmamız var. Soruna gelirsek Ofis açmak için ofisinin olması yeterli. Ama para kazanmak için birçok yol var sen hangisini yapmak istiyorsun. Müteahhitlik mi projeci mi olucaksın. Çok geniş bir soru sormussun.
Proje
Muteahitlik olsa ne olur proje olsa ne olur ikiside anlat
Gözünü seveyim burda anlatılacak kadar kısa birşey değil ki sektör o kadar büyük ki işin içine girdikçe anlayacaksın, ama kısa geçmeye çalışayım projeci olursa sektörde tanınana çevre yapana kadar işin kolay olmaz. Belli bir iş çevresi yapınca iyi iş yapmaya başlarsın. Yıllar sürebilir. Müteahhitlik yapıcam diyorsan o iş için ihalelere girebilirsin. Kendin inşaat yapabilirsin. Kat karşılığı olur satın alarak olur. Daha bir sürü girişimler var.
Baska ne gerek
Ofis icin vergisi ofis gerecleri ne gerek
Kurucam ne gerek
Sermaye bile ne kadar gerek anlat
Arkadaşım babasıyla çalışıyor 3 5 ay içinde Golf 7 aldı 😊 maaşlı çalışsam İstanbul'da ayda 2 3 milyar anca alırdım diyordu 🙄
Cevap
3Cevap
ne iş yapacağına bağlı
bir anlat sonuna kadar
Ne bilmem gerekiyorsa
Hic bilgim yok
Ofis gereci bile ne gerek bilmem
Varda 3. sinif ögrenciyim daha
mühendis değilde maaşını veriyo babamm😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?