Bildiğim cevabın çok çıkması dileğimle..
Mustafa Kemal
Demokrat Parti
Chp- Milli Selamet Hükümeti
80 Darbesi*
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konu derin bir konu yüzeysel olarak incelersek yanılırız
Cumhuriyet yıllarında imam hatipler vardı lakin inkilaplar yüzünden kapatıldı ( öğrencisi azdı vs diyenlere inanmıyorum )
Hatta imam hatipleri bırakın din ile ilgili bir çok yasak geldi mesela hacca gitmek Arapça kuran okumak , Arapça ezan
Bu baskılar iki şeye sebep oldu birincisi hocalar eksildi Karadeniz de cenazeler ortada kaldı haftanin belli günleri hocalar köyleri gezer cenaze kaldırırlardı
İkinci sebep olduğu olay toplumda bir kin ve özlem bu kin ve dine , dini konulara olan özlem Adnan Menderes i getirdi Türkiye cumhuriyetinin başına
O zaman ( yanlış hatırlamıyorsam ) Celal Bayar Cumhurbaşkanı idi Celal Bayar Menderes dönemi dine yakınlığı tehlikeli bulmuş devlet eli ile kontrol edilen diyaneti , imam hatipleri açmıştır
Bunlar planlı hamleler imam hatipler de cuzzi din bilgisi veriliyor
Ve dinin bazı ayetleri diyanet tarafından hem öğrencilerden hem de halktan saklanıyor bu hoca , müezzinler maalesef karınlarında devlete bağlı ve devletin istedigi gibi millete sesleniyor
Cumhuriyet bugüne kadar gelmiş ise diyanet sayesindedir
Ayni diyanet Hz. Mehdi gelmeyecek de dediği gibi ben şok oldum bu konuda.
Imam Hatip mezunu akrabalarım var. Imam Hatip' lerde baş örtüsü ile okutulmayan kızlarımizin utancini da unutmadim. Imam Hatip Liseleri ve Orta öğrenimlerini de siyasallastiranlara ve Atatürk ' ün 1924' te kurduğunu tarihten cikaranlara sitemim var.
Hepimiz insaniz doğru ve yanlış vardır ama bir ülke lideri toptan silinemez tarihten.
Mustafa Kemal ile ilgili öyle şeyler var ki
Bilen ecnebiler bizim cahilligimize , uykumuza , yyaptiklarimiza bakıp bizimle dalga geciyorlardir
Mustafa Kemal hakkında ki koruma kanunu kalksa da herkes elindeki belgelerle gerçeği konuşsa
Belim bildiğim Cumhuriyetten öncede var idi. (1913 yılında. Adı "Medresetü-l Eimmeti ve’l Hutebâ" idi)
Tevhid-i Tedrisat kanunu geldikten sonra Türkiye genelinde 29 tane okul açıldı.
Mustafa Kemal Paşa sadece adını değiştirip develete bağlı hale getirdi...
Zaten çokta süremedi. Gittikçe azaldı 1930 yıllarında tamamen kapatıldı. Ondan sonra imam hatip kursları açılmaya başladı. Gerçekten yaygın olamaya ilk adımı 1950 yıllarında başlardı o dönem Demokrasi Partisi vardı. Ve sonra liseye dönüşmesi...
Teşekkür ederim. :)
Mustafa Kemal Atatürk...
Atam tabiki din ve devlet işleri ayrıldıktan sonra eğitim birleştirilip İlahiyat fakülteleri, İmam hatip liseleri, Diyanet işleri başkanlığı açılıyor.
Yorumlara bakınca hayret ettim açıkçası bunu nasıl bilememiş arkadaşlar
Mustafa Kemal Atatürk kurani kerimi de Elmalılı Hamdi den rica ile Türkçeye cevirttirdi hani insanlık olsun ama belki olmamış. Fazla geldi bu insanlık
İyi , izle , dinle videoyu , bilgileri araştır video daki bilgilerin doğru bilgi olduğunu göreceksin
https://youtu.be/stbH6O0qjI0
Cevap
10Cevap
1924 yılında imamhatip mektebi açıldı ilk olarak 4 adet kurulan bu okullar, dini eğitim almamış hocaların, amacı dini eğitim almak olan öğrencilerle feyyör ayarı (yani senkron ayarı) tutmayınnca önce 2 okul kaldı lakin yinede tutunamadı, öğrenci bulamayınca kapanmak zorunda kaldı taki 1950'lerde adalet partisi iktidarına kadar.
Elbette Atatürk'tür, yok efendim dinsizdi, yok efendim dinimizi yaşayamıyorduk diye zır zır ağlayanlara duyrulur. Atatürk'ün Türkiyesi'nde, tüm Osmanlı tarihinden daha fazla cami yapıldı.
İmam hatipler
din başkalarının değil bizzat devletin elinde ve denwyiminde olsun diye atatürk tarafından kurduruldu
Sin herkese göre farklı olmaması için kurduruldu imam hatipler
Siyanetin sistemi hanefiye göre bir siatem ve yanlış ve yanlı
Hanefiyim ve Hz. Mehdi ' yi bekliyorum diyanet Hz. Mehdi yok dedi ve diyanet baskani icin ehli sünnet değil iddialari bile var diyanet inşallah tek ve birlestirici olur bu nedir hurafeler hala dinde :(
Nette bile aklina esen ayet yaziyor kur an meal tefsir sitesi acıyor dehsetteyim
ülkede şialık etkisi yüksek bu devletten aşağıya doğru iniyor en sıkıntılı şeyde bu.
onları mehdiyi inkar etmesinin sebebi aslında önemli birkaç alimi devredışı bırakmaya çalışmak
@Teyyar kuran kafidir hadislerin yalan olduğuna nasıl knaat getirdin? bundaki maksat nedir? kuranı en iyi anlayan peygamberimiz iken onun sözleri nasıl yok sayılabilir?
@Teyyar hadisin sahte olduğunu nerden anlıyorsun? bu işin ilmini bilen kişiler yalan hadis demezken sen neye dayandırıyorsun?
ben kimi kafir ilna ettim? kime kafir dedim şimdi? yazdığımı nasıl okuyorsun sana zahmet onuda bir açıklarmısın?
Islami gercekte yasayan aklı selim bir musluman, kurani 4 x4 luk yasayan musluman zaten hangi hadisin kuran mantiğina uyup uymadiģini rahatlikla anlar.. sana otnek bir kac sahtr hadis ; oku kendin krarar ver...
Muhammed Peygamber şifa niyetine deve sidiği içermiş – içtirirmiş. (Buhari, Tirmizi)
2) Bulaşıcı hastalık yoktur. (Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Mecmau’z-zevaid)
@Teyyar nasıl anlayacak? bunun ilmi var mı insan da * kişi daha kuranı tam anlamıyor çeviriden okuduğunda o kuran değil çeviri yapan kişinin anladığı yorum oluyor. bir harften başka manalar çıkıyor bunun için arapçayı tam ve iyi bilmek gerekiyor. bu zaman kadar olan hadis alimleri yanlışmı yorumluyordu bu hadisleri hayut yanlış mı aktarıyordu. hadislrin sahih olanı senedi zayıf olanı güçlü olanı var zafıf olanla zaten amel etmek zorunda değilsin bunda bir zorlama yok zaten ki. o hadisi kim nasıl nerde nakletmiş nasıl nahletmişonun içeriği neymiş hiç baktın mı? sorularlaislamiyet.com/bir-hadisde-hastalik-icin-deve-sidiginin-icilmesi-tavsiye-edilmekte-ve-cobanlari-oldurenlerin-0 şurdan bir incele gene konuşalım senle
@Teyyar sorularlaislamiyet.com/hastaliklar-bulasir-mi-peygamber-efendimiz-asv-develeri-uyuz-hastaligina-tutulan-birisine bunuda bir okud ben okumadan atmıyorum sana
Tamam okudum. attiģin şey deve sidiģi için hsdisini yalanliyor işte. peygamber sùtùnü icin demis.. ayrica peygamber colde sus kaldiginda devenin kesesindeki suyu icmistir. develeelr suyu uzun sure iclerinde depolayabiliyor.. ama. sidik diye uydurdular.. ikinci husus ben cezsyirliyim. ana dilim arapca ve egitimimi orada aldim. ben sizin gibi okulda ataturkun nutuk ve hayatini esberleyerek bitirmedim okulumu. sen kurani anlamayabilirsin ama ben Allaha cok sukur anliyorum. hic bir meale aciklamaya ihtiyac duymadan hemde. Allahima sonuz sukurler olsun.
@Teyyar altlara doğru oku hepsini okumamışşın araplarda olan durumdan bununla alakalı ibni sinanın sözünden o zamanki kişilerin hastalığa belli bir hastalığa iyi geldiğinden bahsediyor ve hadisi de süt ve sidik diye söylüyor ve illa sen bunu içeceksin diye birşey de yok
@Teyyar yahu tam okusana sayfayı neden denmiş angi sebepten denmiş deme sebebi nedir o laf kime denmiş neden denmiş denme sebebi neymiş vs vs bir bak oku başına bakıp ne hemen yazıyorsun
@Teyyar :) aklımı sağda solda bulmadım ki yitireyim ben :) at sen hadisleri bilmediklerim varsa araştırma yapmama vesile olursun :)
@Teyyar Kesin hüküm kimse veremez Hz. Mehdi peygamber mi bilmiyorum orasını da Dünya' ya huzuru Islam ile getirecek ve Hz. Isa da gelecek Mesih olarak.
Kelam ilmi fikih ilmine tercih edilmez Sünnet Resullullah' in hayati din onderinin hayatı ornektir kimse aksini inkar edemez!
kurani niye ingilizce fransizca okuyorsun? neden arapca okumuyorsun? cok mu batiyor arapca ogrenmeniz.. evet kuran kafidir. yine bu sozu Allah CC ayetinde belirtti. kurani eise ebediyen bir yol gosterici olarak muhafaza edip koruyacagiz demis.. cunku bir zaman gelecek kurandan baska hic bir kaynak saglam kalmayacaktir.. Ingilizce okuyacagina.. arapca ogrende kurabi anla. hic bir kaynaga ihtiyac duymazssin.. ama siz anca nutuk okuyup ataturkun hayatiniz ezberlersiniz.
@Teyyar burda biribinizi inkar etmek yerine biribirinize yardımcı olmak değilmi amaç anlamadım ki birbirinizi neden küçümsüyorsunuz
Osmanlı zamanına bakmak lazım o zaman dinini eğitim veren kuruluş vardı
Cumhuriyet döneminde düzenli bir hale girmiş evet :)
Mustafa Kemalin olması imkansız
Doğrudur. Amaçta zaten halkın dogmalardan uzak olarak, Dinini eğitimli kişilerden öğrenmesi ve hurafelerden uzak durması idi.
bilmem cevap neki?
Adnan Menderes
Bu arada yorumlara baktim da Atatürk kurdu diye göğsü kabaranlar var. Ama iş bu ki imam hatipler kapatılsın diye kendilerini yirtanlar yine onlar.
"Biz onların kalpleri üzerine, anlamamaları için örtüler, kulaklarına da ağırlık koyduk. Her mucizeyi görseler de ona yine inanmazlar. Seninle tartışmak için sana geldiklerinde, o küfredenler derler ki: - Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir.) "
Yunanlilar izmiri isgal ettiklerinde tohjmlarini birakmislar. Zihniyetlerini asilamislar. Ayni sömürge ülkelerin ugradigi degisim gibi. Bunlar bizden filan değil. Alayi vatan haini. Bugün chp ye oy veren bilerek ya da bilmeyerek vatan hainligi yapiyor. Artik susmicam. Zamaninda bu ulkenin muslumanlarina yaptiklari zulüm ortada. Sende burda Atatürk saksakciligi yapma. Doğru tarih oku. 1947 de amerikan askerine sunulmak üzere kadin araniyor ilani basan chp yi anlat. Ilk yerli ucaga chp nin nasil engel oldugunu yerli otomobile nasil engel oldugunu anlat. Gelecek nesillerde chp nin 3. Havalimanina yollara koprulere nasil karsi olduğunu ama bir babayiğitin tum engellere ragmen herseyi basardigini konusacak
Erdoğan bu ülke için bir şans. Bunu anlamaniz icin erdoganin gitmesi lazim. Ya balik hafizalisiniz. ya da evden hic cikmadiniz hayati yasamadiniz. Ben bir takim haberlerin medyanin bana empoze ettigi fikirlerle değil bizzat vatandaş olarak yasadiklarimdan aliyorum ilhamlarimi. Zaten anadolu insani da ayni şekilde 2 resim arasindaki 7 farki gördüğü icin israrla seciyor bu adami.
RTE dfdffdgfdd
b şıkkı, m. kemal bunu yapacak en son kişidir,
peki,
@AhuRanİ haklı olabilirsin teşekkürler, ama şöylede bir şey var türkçeyi latin harflerini getirende m. kemal ve osmanlıcayı kaldıran da m. kemal, yani latin harfleri olmasaydı biz zaten şu an arapçayı farsaçayı konuşurduk ve kuranın da türkçesine gerek kalmazdı değilmi?
@AhuRanİ eyvallah sorun yok,
@AhuRanİ Allah m. kemalin taksiratını affetsin, :)
eyvallah
Hüloğğ kurdu
Ataturk.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar