hz muhammed tabiki dünya onun hatırına yaratılmış. bütün peygamberlerin atasıda sayılır bu mantıkla.
019 Yorumla- +1 yıl
bak sadece unvan verilmiş öylesine, övgü gibi.
ha bir de hz. muhammed onun soyundan gelmiş.
hz ibrahim çocukluğundan itibaren kendi imkanları ile allahı bulması nedeni ve putperestliğe karşı verdiği mükemmel başkaldırıyı ve putperestliği bitirmesi gibi nedenlerden dolayı hz ibrahim e peygamberlerin atası lakabı övgüsü layık görülmüştür.
zaten kurana göre ilk hz. adem peygamber ve insanlığın atası. - +1 yıl
zayif hadis
En İyi Cevaplar
Hz Ibrahim
19 Yorumla- +1 yıl
Peki Ibrahimden oncekilerin ki kim?
- +1 yıl
@LovelyCrazyAngel bütün peygamberlerin atası hz. ibrahimdir ondan önce insanların atası hz. adem ve hz. havvadır
- +1 yıl
Hz. Suleyman Hz. Lut daha once degiller mi? Neden butun peygamberlerin de atasi degil sadece insanlarin atasi Hz Adem diyorsunuz? Aydinlatirsaniz sevinirim
- +1 yıl
@LovelyCrazyAngel Googleye peygamberlerin atası hz. ibrahim yaz görürsün kuranda en cok peygamber olarak hz. ibrahime yol verilmiş sana vah ettikki hz. ibrahimin dinine uy bütün peygamberlerin atası hz. ibrahimdir bilmeden konusmayalım
- +1 yıl
Bilmeden bir sey iddia etmedim zaten. Sadece bilgili oldugunuzu dusunup size sordum ve netde boyle bilgiyle de karsilasmadim. Ve soylediginiz ayette bunu dogrulamiyor evet en cok onun adi gecmistir 69 defa ve adina sure de vardir
- +1 yıl
@LovelyCrazyAngel arkadaşım benle polimige giricene goolgleye yazsana gıtmısnız nesiniz ya hz. adem insanların atası hz. ibrahim peygamberlerin atasıdır
- +1 yıl
Polimige falan girdigim yok ve hemen hakarete gecmeyin bu sizin gitliginizdan ireli gelir.
- +1 yıl
her kesin atasi adem dir peygenberlerinde atasi adem dir o kadar nokta
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
İlk insan ve ilk peygamber olan Hz. adem (A. s) dır
12 Yorumla- +1 yıl
oyledir
- +1 yıl
Hepimizin atasi olan hz. Adem
17 Yorumla- +1 yıl
Hz. Adem tüm insanların atasidir. İma ettiğin hz. İbrahim mi?
- +1 yıl
hz. Adem hepimizin atasi olduğu için aklima geldi. Sonuçta peygamber de insan.
- +1 yıl
adem
- +1 yıl
Bence ilk insan Hz. adem herkesin atası
03 Yorumla- +1 yıl
hz. adem ilk peygamber ilk insandır arkadaş
- +1 yıl
adem peygenber degilmi güzel kardeşim
Hz. Adem dir bence tüm insanların atası o zaten.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben insan değil miyim? Benim atam değil şahsen.
- +1 yıl
senin atanda bizim atamız degil izmirli farkeden birsey yok
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Babasi Abdullah dedesi Abdulmuttaliptir
03 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Hz ibrahim hz muhammeden once gelmis. olabilir fakat islam dini ve kuran hz muhammede inmistir
- Cevap sahibi+1 yıl
Oyle dusunursen tum peygamberler de ayni sekilde islami anlatmislardir fakat kimisi bozulmus kimis degismistir oyuzden Hz. muhammede de inmistir Hz. muhammedin dini bozulmamis degisme olmamis korunan ve son dindir
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hz. Adem ne patlican mı?
00 Yorumla Diğer konusunda 19,1b cevap paylaştı. hz adem olmalı
03 Yorumla- +1 yıl
ademdir nokta
Diğer konusunda 335 cevap paylaştı. Hz. Adem
06 Yorumla- +1 yıl
hz adem
- +1 yıl
hz adem
02 Yorumla- +1 yıl
adem o kadar