Malum emekli olma yaslari oldukca yuksek ornek olarak 2016 da sigortasi başlayan birinin emeklilik yaşı 65 hatta 70 e dayanacak neredeyse. bu yüzden insalar emekli olmayı bile umitlenmiyor tek şanslı olanlar sigortası 2000 den önce başlayanlar onlar için 50 yaslarinda emeklilik içten bile değil. benimde emeklilik yaşım 60 65 gibi çıkıyor yani aklımda emekli olabilme umudu pek yok ama yine de Allah dan ümit kesilmez diyelim
Benim emekli olma düşüncem yok
Primim dolsun yaşı bekleriz problem degil
Emekli olsan napcan yine çalışmaya devam edicez para yetmiyor aga
Emeklilik yaşı dusurulsun
Benim sigortam erken başladı geç başlayanlar dusunsun
ben erken yaşta emekliliğe karşıyım 58-60 kadın erkek ideal yaş olarak görüyorum. ama 18-55 yaş arası kesintisiz pirim ödemiş birinide 55 yaşında emekli edebilmeli sistem. şu var 65 yaş çok mezarda emeklilik bu diyorlar ama akp ilk yıllarda memurlarların 65 yaş olan emeklilik yaş haddini düşürmek istediğinde mahkeme kararı ile iptal ettirdiler. yani memur için 65 yaş olması gereken, işçi için mezarda emeklilik bu saçma bir yaklaşım. ben şunuda savunuyorum 65 yaşına gelen bir vatandaş pirim gün sayısı ne olursa olsun emekli edilmeli. geçen sene 65 yaş aylığı 217 lira imiş, diyelim bu vatandaşın 5 yıllıkda pirimi var 200 daha koy 417 lira aylık alsın.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dünya gerçeği bu yoksa sgk lar patlar reel düşününce sen de anlarsın sistemin dayatmasıdır bu dünya da
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet demek istediğini anlıyorum malesef bu yüzden dusurulmuyor dengeli bu düzen için ve zor şartlarla emekli olsun insanlar kolay şekilde elde etmesin diye ve ülke ekonomisi aşağıya ineceğini dusunuyorlar
En İyi Cevaplar