Meryem Uzerli, Başörtüsü Takıp Arabistan'a Gideceğinin Müjdesini Verdi Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, Instagram'dan başını kapatıp Suudi Arabistan'a gideceğinin müjdesini verdi. Güzel oyuncunun türbana girerek video çekmesi Arap hayranlarını sevindirdi. Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, Arap hayranlarını sevindirecek haberi Instagram'dan duyurdu. Suudi Arabistan'a gideceğini söyleyen Uzerli'nin türbana girip video çekmesi herkesi şaşırttı. Samimi buluyor musunuz?
Meryem Uzerli başörtüsü takıp Arabistan'a gideceğini söylemiş. Son dakika kapanan ünlüleri samimi buluyor musunuz?
"arap hayranlarını sevindirdi"den sonrasını okumadım. ama şu da var ki, bazı ünlülerin örtünüp hacca ve umreye gitmesini, namaz kılıp oruç tutmasını samimiyetsiz bulmuyorum. iman insanı bir anda aydınlatır, gereklerini yaparsın. hayatları gereği dinin bütün gereklerini olması gerektiği gibi yaşamıyorlar, hayatlarından da vazgeçemiyorlar diye yaptıkları ibadetleri geçersiz saymak bize düşmez. yani samimi de olabilir, pr amaçlı paylaşım da olabilir. ama sonuçta dediğim gibi bizi ilgilendirmez.
Ben bu kızla uçakta yanyana Hamburga gittim. Açık görüşlü, cumhuriyet ve demokrasiye inanan, Atatürkçü biri olarak gördüm.
Türban da takabilir, kapanadabilir. Lakin bunu yaparken amacının işleri ve kariyeri olduğunu düşünüyorum. kendisine de bir ayetle hatırlatma yapayım: vay o gösteriş için namaz kılanın haline!
harika haber. inşallah peşinden tüm özenti akape avaneside gider. böyle bir akım doğar. güzel ülkem nefes alır. avrupanın incisi nazlı prensesi İstanbul bir normale döner. belki şehre bir film gelir bir güzel orman olur
Bunlar hep entegrasyon amaçlı. Tıpkı kapital ürünlerin ramazan aylarında davul, zurna, cami, ezan temalı reklamlar yapıp ramazandan sonra özlerine dönmeleri gibi
Muhteşem yüzyıldan sonra normaldir neyi normal allah aşkına ya bunların hepsi çıkar meselesi herşey olur düzelir de herzaman derim Allah karaktere zeval vermesin:)
Her insan kapanabilir ama bunu reklam etmek amacı dışına çıkmaktır. Ayrıca günah. Tamamen samimiyetsiz. İnsan kapanmak isterse kapanır bu kimseyi ilgilendirmez. Hepimiz saygı duymak zorundayız. Ama bu işler çocuk oyuncağı değil.
Bu kadın Arabistan gideceğim zaten Arabistan'a baş örtüsü ya da türban takmadan turistlerin Arabistan da dolaşmak yasak diye biliyorum onun için durumda türban takması noırmal
Elma ile armutu karıştırmayalım.. suudi arabistana gidiyormuş mecbur kapanacak yoksa ülkeye giremez.. Hem ayrıca o şekilde beyaz kapanma ile de olmuyor ne yazık ki
tesettür olsun diye değil ki çok düşünmeye gerek yok bunun için yorum yapmaya da ✩ kadın sadece hayranlarını sevindirmek için onlara benzemek istemiş samimiyet aramak gereksiz
Neden kapanınca sorun oluyor? Mesela biz yabancılara özenip heryerini açan veya karı koca başka erkeklerle olanlara sanatçı diyoruz... Bu hanım efendi de hayranlarını sevindirmek içn veya başka bir suretle kapandı, kısa süreli de olsa veya bir resimlikte olsa neden rahatsız ediyor ki?
iki eşlilik etmiyor mu? hem bir moda olarak düşün.. ister giyer ister çıkarır.. İzmirin dağlarındaki iki yüzlülük seni rahatsız etmiyor mu? veya kemalistlerin en ufak bir olayda fikir ve beceri kullanmadan Atatürk arkasına sığınmaları?
Siz hangi fikir beceriden bahsediyorsunuz? Papaz eriğini imam eriğine çevirmek sizin için beceriyse bilemem tabi. Atatürk ün fikirlerinin arkasına sığınırız biz. 100 yıl önce söylediği her şey şimdi nasıl çıkıyor görüyoruz.
erik mi? cidden bu örenekleri verecek seviyede miyiz? Atatürk ileri görüşlü biri olabilir, bunun konuyla ne alakası var? Siz bir başkanınız var kendisi ne kanun bilir ne nizam bilir, kasetle gelmiş biri olduğu resmiyet kazanmış bir insan ve işin acı kısmı siz buna bir ses çıkarmıyorsunuz.. bu ne demek? İstirham ediyorum lütfen cevap vermeyi bırakıp İzmir marşi söyleme :9 veya Atatürk ün askerleriyiz deme :) lütfen makul cevaplar istiyorum
Birincisi Atatürk ün ilkelerini benimsemek chp li olduğumu göstermez siz önce karşınızdakinin ne demek istediğini anlayın. Seviyeden bahsedeceksek siz önce biraz okuyun Atatürk ün bu gaflet ve delalet içindeki vatan hainleri hakkında ne söylediklerini sonra gelip karşıma konuşun. Makul cevap vereceksek. Soruyorum size; Yapılan köprülerin ihaleleri kime peşkeş çekildi? Devletin cebinden para çıkmadı diyerek yapılan yollar, köprüler için ödenen paralar ne? Örtülü ödenekten kullanılan paralar nereye gitti? Üsküdar- Ümraniye metrosu için 564 bin avro bütçe ayrılıp 2 yıl önce bitmesi gerekirken bitmeyince 112 milyon avro dış borçlanmaya gidilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Madem öyle bunları konuşalım.
yani kadınlar çalışmasın ekonomik gücü olmasın ve kadınlar ikinci sınıf insan mı olsun diyorsun her erkekle konuşan her erkekle tokalaşan kadın kötü kadın mı sizin gibi insanlarla aynı havayı solduğum için kendimden tiksiniyorum
@Eybidi avrupa seni bekliyor hadi git. Ben kapalı bir kadının yapmasından bahsediyprm bu saydıklarımı. Sizin gibilerden bahsetmedim. Kapalı kadında 2. Sınıf değildir. İslami bir erkek onu tüm kadınlardan değerli görür merak etme. Kapalı kadın da koca eline bakmak zorunda değildir ona göre işlerde var tabiki ama gidip tvde milyonlar öninde oynamak değil
@bebeki ben ve bu konuda ilim etmiş insanlar var biz bunu bayağı bayağı araştırdık ve vardığımız sonuç allahın böyle bir emri kuranı kerimde yok takanlarda boşa günaha giriyor işte
@bebeki senin dediğin gibi yani günümüzdeki gibi türban takma yani saç gözükmeye şekilde takma sitili var ise kuranda ve farz ise o zaman bütün Osmanlı kadınları Müslüman değildi çünkü Osmanlı kadınların başında baş örtüsü vardı saçları gözüküyordu ve oz aman zaten günümüzdeki türban takma Osmanlı devletinden sonra çıktı ortaya aç tarih oku...
@bebeki o zaman sana sorum var Arabların yaptıgı dini filmler orada kadınların saçları teli gözüküyordu aç ve bak ben mi yanlış hatırlıyorum ayrıca Osmanlı belgesel filmlerde hep kadınların saç teli gözüküyordu türban sonradan icat edildi. Ayrıca Kuran mealini okudum satır satır baktım bir tane ben kadın saçı yüzde yüz gözükmesin diye farz diye bir cümle bulamadım
Nur süresi 31. 31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz. Burada önemli yerleri kapatın diyor eskiden takılan baş örtü deniyor sonradan icat edilen türban denmiyor
araplar muslumanligi dort dortluk mu yasiyor ki onu ornek alalim bizim ornegimiz hz rabia hz hatice hz aise anamizdir bizi ilgilendirmez araplarin dizisi ona bakarak din anlasilmaz
Ayrıca acret yeri saç değil ki yani yani bir kadın sadece saçı gözüküyor veya saç teli gözüküyor diye başka sapık olacak hali yok ya burada erkeklere sapık gözüyle bakmayın hakaret oluyor erkeklere ve erkekler saygısızlık var yani saç teli gözkürse biz sapık mı olacağız
Ülkeyi iyice araplaştırdılar zaten. Erasmusa gittiğimde italyan bir arkadaşım türkiyeyi ziyaret etmiş daha önce bana kendisi sormuştu yahu siz türk değilmisiniz niye araplar gibi yaşıyorsunuz? cevap verememiştim.
Hahaha cok sacma. Her ulkede musluman vardir ve Turklerin buyuk kismi muslumandir neden arap gibi yasadigimizi ordan anla. Ayrica ben kendim yurtdisinda kaliyorum ve boyle bir tepkiye hic rastlanmadim daha cok dinimizi dolu dolu yasayip her detailina kadar dusunmemizi onemsemizi desteklerler onemserler yani kendileri yapmiyor artik diye bize helal olsun diyolar senin malum italyan arkadasin isterse ulke de cogunlukta olan dini bir ogrensin yani bunun nesine cevap veremedin bizde muslumaniz veya ulkenin buyuk kitlesi musluman demen yeterdi ki Turkiye arabistan gibi bir ulke degil. Turklerde araplar gibi gezmiyor bos konusmayin bu konuda tesekur ederim.
En İyi Cevaplar