Neden Akp seçmenine çomar, koyun, cahil deniliyor sizce. Neden bu isimler takılıyor?
Bunu diyenlerin alıpta veremedikleri ne sizce?
Bunu diyenlerin alıpta veremedikleri ne sizce?
Yaa 60-70 yaşında ki bir insan 40-50 yıllık geçmişinde sağı-solu chp yi 20-25 yaşında ki bir insan dan daha fazla bir bilgisi var. Çünkü geçmişte ki partilerin gelmişini geçmişini 20-25 yaşında ki bir ergenden daha çok şey bildiğinden chp ye diğer sağ-sol partilere oy vermiyor.
Bunu çekemeyen solcular bazı sağcılar ve chp liler akp secmenine koyun, cahil, çomar hitabelerini kullanıyor. Hayır sen mi daha iyi biliyorsun yoksa her partinin, her sistemin tadına bakan insan mı geçmiş partilerin zamanında ne yaptığını senden iyi biliyor.
İnsan o partiye o vermeyeceğim diyor. Çok çektirdiler bu ülkeye diyor. Ve ahlaksız ergenin teki çıkmış sen koyunsun, çomarsın. Atatürkün partisine nasıl oy vermezsin. Hepiniz hainsiniz cart curt. Ulan insanın meselesi Atatürk deği ki. İnsanın geçmiş partilerle bir yaşantısı, bir görmüşlüğü var ki vermiyor. Senin nasıl böyle bir sey demeye hakkın var.
Adam Akp ye sahip çıkıyor ki pişman olmayalım diye sahip çıkıyor. Çünkü Menderese sahip çıkmamışlar pişman olmuşlar, Erbakana sahip çıkmamışlar pişman olmuşlar, Erbakana sahip çıkmamışlar pisman olmuşlar. Adam çıkmış kameranın karşısına akp yi yedirmicez, ötekileri yedirdik bunu yedirmicez diyor. Hayır, koyun, cahil diyeceģine Sorup sorgulaman lazım...
Yahu geçmişi biliyor diyorsunuz da neyi biliyorlar? 1950'den beri iktidarda ağırlıklı olarak sağ denen görüş hakim ve ülkenin hali ortada? Ecevit'in iktidarından bahsedilir ancak adamın attığı gerçek manada milli adımlar (ki günümüzde hırsızlık düzeni hakim, sistemden beslenen çevre hırsızların desteğiyle de zulümle hüküm sürüyorlar, düne kadar fetöcü olan zalimler aklanıp yola devam ediyorlar. Ecevit'in geride bıraktığı hiçbir şey yok, mal varlığı yok adamın, başbaknlık döneminde de renault marka özel arabasıyla gezerdi, halkın hakkını yemezdi) sebebiyle 2 dönemde de darbe yaptırdılar, Kıbrıs barış harekatı maskeli ülkede afyon üretimini engellemek için darbe + ekonomik baskılar geldi, ezberci cahil morukların yobaz sofulardan öğrendikleri saçmalıklarla büyümüşlerin laflarıyla beyinleri süngere dönen zavallı gençler söz konusu...
Çomar derken bence o seçmen profiline değil de köpeklere hakaret ediliyor ne suçu var çomarların.
Kısaca şöyle açıklayım hiçbir partiyi sevmem desteklemem hepsi aynı vatandaşı düşünen yok şahsi fikrim bu sorduğun soruya gelince kısaca açıklayım. Atatürkün tırnağı kadar zekası olmayan yaptıklarını boş sayan atatürkü chp yi dinsiz diye yaftalıyorlar bu bir. Bir mitingde chp asgari ücreti 2000 tl yapıcaz dediğinde nerden veriyorsun parayı diye bağırdıklarında yuh çeken o para senin yararına verilecek halbuki. Takım tutar gibi akp yi hatalarına rağmen savunan kendileri erdoğan için tapacak duruma gelip Atatürkü sevenleri dinsiz kemalist diye ayıran. Yıllarca emekliye asgari ücretliye kaşıkla verip kepçeyle aldıklarını görmeden oy vermeye devam eden çözüm süreci adı altında pkklıları karşılayan yandaşlarını zengin eden bir parti olarak görülüyorlar o yüzden seven sever sevmeyende nefret eder kime oy veriyim partimi var zihniyetiyle oy verilmez. chp ye verelimde başa dinsiz mi geçsin diye düşünce olmaz. Bu ülke din istismarını yememeli artık Hz şemsin bir lafı var hayatım alt üst olur diye düşünme nerden biliyorsun altının üstünden iyi olmayacağını diye çokta severim bu lafı çünkü doğru başkasını denemek lazım artık ülkede geçim zorlaştı illaki akp nin yaptılkları iyi şeylerde var ama artık olmuyor denemekten korkmayın belki herşey iyi olur
Ayrışmaya karşıyım ocu bucu diye. Ama Akpliler daha çok yapıyor. Siz biz ayrımı yapıyorlar. Yani Akpliler ve diğerleri. Size inat evet, size inat bla bla gibi söylemleri var. Siz kim biz kim? Hepimiz halkız. Batarsak da birlikte çıkarsak da.
Şimdi diğer tarafa gelelim. Evet bilip bilmeden Akplilere laf söyleyenler de var. O da onların önyargısı olsun. Bu da doğru değil tabi
Ben kendi fikrimi söyliyim. Akpnin hataları oldu. Çözüm süreci, Fetö vs. Bunları Akp bile kabul etti. Keşke daha diklatli olsaydık dediler. Buna rağmen seçmen hala kılıf bulma peşinde. Bir Akpli çıkıp da desin evet bunlar oy verdiğim partinin hataları diye. Demez. İşte bu körü körüne bağlılıktır. Körlüktür. Teyzeye soruyolar neden evet diye Akpciyim ondan diyor. Partiyle ne alaka? Maddeleri okursun beğenirsen evet beğenmezsen hayır dersin. Bir de suçu baskasının üstüne atıyorlar yok dış mihraklar yok Chp. Saçma sapan cümleler. Yani bu tür şeyler gözlemliyorum. Bunun için o tür kelimelere mağruz kalıyor olabilirler
Bunlar insan olmayan, demokrasiden nasibini almamış görgüsüzler. Atatürk'ün adını kullanarak kendilerine ayrı bir ceza kanunu çıkartmışlar. Hakaret etmek serbest.
Cevap
28Cevap
Kendi kusurlarını karşıda arıyorlar. Güya kendileri aydin ya hani kendileri baya bir bilgili falan. Bu kendilerini aydin zanneden zol görüşlüleri topla iki eliyle bir şeyi dogrultamazlar geçmiş benim koylume ciftcime cahil yobaz diyorlar. Onlar yokluktan buralara geldi eski donemleri gördü bu aydinlar gecmiste de sefalet kalmadi anlamazlar o yuzden fakir halk bunlar icin hicbir sey tabii sorsan kapitalizm düşmanları sosyalizm sevdalilari. Işte bunlar bu derece ahmaklar baska da bir sey denmez. Kendi haline bırakacaksın bunlari sokak köpekleri gibi başı boş gezmek yakışır onlara.
ne alaka la tam halk edebiyatı yapmışsın off ekmek soğan koktu burası çocuk bunu derken çocukcağızcıgımız zaten yanlıs anlasılmaya sebebiyet vermek istemem ordaki insanları küçümsedigimden degil egitim düzeylerini ele alırsak demiş sen yok köylümüz yok çiftçimiz la bir hadi oradan git cahil yobaz dedigi yok kimsenin genel itibari ile köydeki imkanların kısıtlıgından kaynaklı insanlar daha çok veriye daha hızlı ulasmak için metropol yasama yani şehre göç ederler ve oralar gelişmemiş yerlerdir sabahtan aksama kadar kahveanelerde dedikodu yapmaktan tavla oynayıp zar atmalarından kimin kızı ne etmiş kim gillerin evini su basmış muhabbettinden emekli maaşını beklemekten baska bir sey yaptıklarını görmedim ben ha bide evlilik programları vardır bir numaralı yaşlı aktivitesi şükür onlarda kapadılar gerçi baska bir reality show olarak su anda devam ediyolar ama devlet eger çifçisine adamakıllı sahip çıksaydı bir gün urugaydan bir gün finlandiyadan et getirmeseydi hoş çiftçiliklede ugrasabilrlerdi
kaldı ki insanlıkları samimiyetlikleri bir numaradır git karnım aç de bu gece sizin evinizde kalabilir miyim de senin utanmaman gücenmemen icin senden cok caba sarfederler o buyur hosgeldin gel tabi bizimde canımız sıkılıyodu zaten derler tek çeşit yemeğinide senle paylaşırlar hepimizin annanesi babannesi var kime neyi pazarlıyosun sen acaba bizim köyümüz yok biz new yorktan düstük buraya bize acındırık kıytırık edebiyatından bahsediyosun birazcık okudugunuzu götünüzden anlamamaya davet ediyorum olaylara iki taraftan bakın biraz benim köylü örneğimde verdiğim gibi boş boşta konuşmayın asabımı zıplatmayın
onlar cahil dedikçe bizler daha çok okuduk, daha çok araştırdık. Onlara inat, tarihimizi daha iyi bilen gençler haline geldik. Bu ülkeye kim kaç çivi çakmış, kim kaç para hortumlamış hepsini öğrendik, öğrendik ki bize cahil diyenlerin suratına bunları yapıştıralım diye. Yeni yetme ergenlerin ağzına sakız olmayalım diye öğrendik. Şunu da unutma, koyun dediler koyduk. Ve 16 nisanda bir daha koyacağız.
Net olarak hazımsızlıktır bunun cevabı. Akp secmenine Koyun, Çomar ve Cahil diyene peki sen hangi partinin seçmenisin ve hangi lideri seviyorsun dedigimde cevap veremiyorlar ise bunun adı net olarak hazımsızlıktır. Bu sataşmayı yapanlar daha kendi destekledigi parti ve liderleri soylemeye neden utanırlar? Ben bunu sordugumda kıvırarak onemli olan parti ve lider degil onemli olan akp nin yanlışı gibi açıklama yapmak ne kadar mantıklı?
Halbu ki cahiliyeyi yenmenin tek yolu zekadır! 15 yildir cahiliyeyi yenemeyen zekaya bizlerin yuksek zeka demesi normal olur mu? Cahiliyeyi yenemeyen zeka, zeka mıdır?
Özet olarak cahil dedigini deviremeyen cahil dediginden daha cahildir. Koyun dediğini yillardir yikamayan koyun dahi olamaz en fazla OT olur. Çomar diyen yıllardır o çomarlar tarafindan yonetiliyorsa bunlar en fazla kemiktir!
@Hüzündüadim aptal? Bu kadar mi dar lugatiniz? Satasma iceren kelimeleri bir kenara koysak cumle kuramayacak kadar sığ bir görüşe sahipsiniz. Bak argo ya da satasma icerikli kelime konusmadan da karsit kitleye mesaj veriliyor degil mi? :)
Her neyse seviyeyi anlattim ve soruyorum. Soyl bakalim Ak partiden daha ileridr gördüğün parti ve Erdogandan daha ileridr gordugun lider kimdir?
Ha bu arada normalde satasma icerikli kelimenden dolayi direkt engellemem gerekirdi ama bakalim seviyeyi yukariya cikartma yetenegin var mi bunu gormek istiyorum.
Sinan oğan insaallah basa gelicek bahceli gibi yalkadan kurtarcaz koltuk sevdalilarindan yasasin irkci türkiye ha birde atsiz reisimiz var bilirsen tabi 😁
Ben aptal demedim gibii dedim bak sadece teşbih bilyorsun teşbihtede hata olmaz
@Hüzündüadim Türk yazarken T yi buyuk harfle yazmayi sana ogretmediler mi?
Kusurabammada Mhp ne akşenerle ne de sinan ogan ile hic bir halta yaramaz. Madem oyle kursunlar bir parti sizde oy verin. Bu taktikle yikin Mhp yi bu cok mu zor?
Aptal gibi destek veriyorsunuz demek normal oyle mi? Dur senin seviyene ineyim de biraz emoati yapmana yardimci olayim :)
Sizde M a l gibi chp liler ile kol kolasiniz. Bir ge. ri zekali gibi hareket ediyorsunuz. Al sana teşbih!
@Hüzündüadim aptal dedin seviyeyi cikarabilecekmisin diye bekledim ama sizdrn seviye beklemek benim yanlisim. Bu seferde cahil, ulan vs. Seni uyardim ve seviyeyi koruyamadın. Zira seviyeden bir habersin!
Birinizle sakin sakin siyaset konusamadigimi gordugum icin bu sitede ne siyasi soru ne de gorus paylasmama karari aldim 2 gun once. Fikir paylasiyoruz hoop biri geliyor cahil diyor. Hoop biri geliyor aptal diyor. Bak bakalim ben seninle konusurken durduk yere sana satasan bir cümle kurmusmuyum. Siz bu kafayla mümkün degil kazanamazsiniz. Sonra da neden kaynediyoruz diyip dusunmez ve karsit kitleyi yerlere sermeye calisirsiniz. :) 15 yildir neden kaybettiginizi dusunerek kendinizde hata aradiniz mi? Hayir! Senden bir kez daha satasma kelimesi duymak istemedigim icin engelliyorum haberin olsun.
Ha bu arada sözde Türklük nağraları atiyorsun ama Türk yazarken T sinin küçük yazilmamasi gerektigini bilmiyorsun. türk yazilmaz, Türk yazılır!
koyun : doğruyu, kendi kişilik ve düşüncelerini dikkate almadan çoban gördükleri kişinin peşinden sorgusuz sualsiz gidenler.
cahil : okumadan araştırmadan tv. den duydukları 2 kelime ile siyaset yapmaya çalışanlar,
çomar : köpek gibi sahibi saldır der saldıran, havla der havlayan, yala der yalayan kitle.
Takim tutar gibi bilgisiz ve seviyesizce parti partizanligi yaptiklari icin..
Caliyor ama calisiyor diyip muslumaniz hulogg dedikleri icin. Camide bismillah disarda tayyipe peygamber dedikleri icin. Daha yazsam buraya sigmaz akp secmeninin yobazliklari.
Hangi partiden olursa olsun kimse kimseye hakaret edemez koyun vs diyemez buna hakkı yoktur..
Asıl koyun;
Kişilerin hakkına saygı duymayıp, insanlara hakaret edip saygısızlık sürüsüne kapılanlar sürüsünde olanlardır..
Şimdi bu yorumuma bakıp kesin bu akpli diyip;
Yukarıdaki bahsettiğim sürünün at gözlüklü koyunlarıda çıkacaktır..
Kendi görüşü haricinde başka görüşü tanımayan,
Ve saygı duymayan yobaz kesim işte adil koyun bunlar..
Hastalıklı bir beyne ve düşünceye sahipler..
koyun dememek lazım aslında.
koyun gibi yararlı bir hayvana yapılabilecek en büyük hakaret bu olsa gerek.
Çünkü bu lakapları takanların başka diyecek hiçbir sözleri yok. Konuşamadıkları için ancak hakaret edebiliyorlar. Fikirlerini savunacak kadar fikirlerini tanımıyorlar.
koyunun önüne ot verirsin yer doyduğunu bilmez bir hayvandir bunlara da para veriyorsun yurt veriyorsun din ile gozlerini boyuyorsun şereflerini satarlar yapcak birşey yok..
Şimdi AKP seçmeninde zaten mantık arayamıyorum arasam da bulamıyorum orası ayrı.. Aklı yıkanmış oluyor genelde bu insanlar. Ama CHP'nin de AKP den bir farkı olduğunu düşünmüyorum Atatürk'ün adını kirletmekten başka işe yaramıyor şimdiki chpliler.. Son zamanlarda kılıçdaroğlunun söylediklerine ve yaptıklarına bakarsanız akpyi eleştirenlerin de elem bir durum içinde olduğunu görürsünüz 😂😂😂
Ne desinler; entellektuel, bilge veya aydın? Oldu mu simdi hic?
Çünkü öyleler dar kafalı insanlar. Dinle oyuna geliyorlar
Rte nin izinden gidiyorlar yetmez mi Ata mı oldu bu adam ya izinden gidiliyor ne bu yalakalık yani çocuğa evet koyan bile var yalakalık için (akplilerin tamamını demiyorum ) !
Çünkü Akp seçmenlerinin genel düşüncesi -
+İktidarda kim varsa ona oy verrim ben abi.
Demokrasiyle başa gelemeyen bir partiye oy atanlar demokrasinin kendi işine yaramadığını görünce böyle demeleri normaldir. Ülkücüyüm MHP'liyim. Demokratik görüşlere saygılı olmak şart.
Egitim seviyesi yuksek insanlarin akp ye atmamasi. Egitim arttikca akpnin oyunun azalmasi ile açiklanabilir.
Aciklananilir demissin ya kardesim acikla hadi lütfen. Akp nin aldigi oylar ne zaman azalmıs? Yani egitim seviyesi arttikca oyları hangi secimlerde dususe gecmiş?
Dur ben sana secim sonuclarini yazayim sende oylarinin azaldigi dönemi soyle.
Genel secimler;
2001 = Akp %34
2007 = Akp %46
2011 = Akp %49
2015 = Akp %49
Yerel secimler;
2004 = %40
2009 = %38
2014 = %45
Egitim seviyesi arttikca dusen oylar hangileri kardesim? En son secimlerde dahi artista oldugunun farkinda degilmisiniz? Klasik bir muhalif gibi Taner Yıldız videosu koyarak gelme karsima :) buyur sonuclari yazdim ben sana. Istersen sendr araştır. Kisaca egitim seviyesi arttikca Akp nin oylarida artmis surekli degil mi? Buyur tabloyu incele!
@Advertiser öncelikle saldirmaya gerek yok ben sizin tabiriniz ile klasik bir muhalif değilim :/
Ben şunu söylemek istedin egitim seviyesi yuksek insanlarin akp ye genellikle atmamasi. egitim arttikca ( yani bir mecrada egitim seviyesi arttikca o mecradaki alan ile iliskili ) akp nin oyunun azalmasi.
Ben turkiye geneli birsey demedim :)
Zaten turkiye'de egitim seviyesinin arttigini dusunmuyorum :)
Kafan karismis olabilir sana ozet yazayim :)
Akp nin ilk genel secimi %34 son genel secimi %49
Akp nin ilk yerel secimi %40 son yerel secimi %45
Kisaca azalma nerede kardesim?
Kardesim kıvırmaya luzum yok. Akp nim hic bir yerde oyu dusmedi. Son secimler ve ilk secimler kiyaslamadini yap ve akp nin neredr aldigi oylar gerilemis bana bunlari yaz ve ispatla. Sen zeki birisin bana bunu burada yazabilirsin diye dusunuyorum.
@Advertiser yo benim kafam karismadi hala gorusumu savunuyorum da bu istatistiklerin egitim ile ne ilgisi var?
Azalmadan kastimdan neden turkiye genelini aldin ki?
Acikladim ben sana ben turkiye genelindeki oy oranlarindaki azalma veya artmasindan bahsetmedim kaldi ki egitim turkiyede artmiyor. Bir mecrada egitimli insanlarin sayisi arttikca akp nin oyu azalir. bunu soylemeye calisiyorum. Azalma burda olur. Sen bana ulkedeki secim sonuclarini atiyorsun :D
Tamam o mecraları soyle demistim bende sana. Farkli ulkeler vs olabilir. Bunu dedigine gore sende benim gibi bunu lafta bırakmaz yazar ispatlarsin oyle degil mi? Kisaca hangi egitim seviyesinin arttığı yerde Akp gerilemis bunu soruyorum.
@Advertiser erdogan baska ulkede veya mecrada yasamiyor hatirlatirim :)
Benim burada savundugum fikirler kendi fikirlerimdir kendi gozlemlerimdir egitim seviyesi yuksek mecralarda mesela sanat merkezlerinde. Mesela hukuk bürolarinda. Mesela doktor çevrelerinde. Vs vs. Akp karsitliklarini goruyorum ama mesela bir köyde ( burada koyluler asagilamaya calismiyorum oralarda egitim seviyesi daha dusuk oldugu icin ornek verdim carpitip reyting yapmaya calismalayim ). Mesela sadece dini bir egitim veren cemaatlerde. Egitim seviyesi dusuk yerler ve insanlarda akp secmenlerinin daha fazla oldugunu gördüm. Ayrica akp makarna ve kömürleri doktorlara veya avukatlara vermedi diye biliyorum. Akp nin hedef kitlesi zaten bu vatandaslarmiz. Bunlar benim naçizane gozlemlerim :) kaldi ki bu turkiyemize ozgu bir durum degildir dunyanin her yerinde din ile ortaya cikan insanlar egitimsiz insanlarin oyunu kolayliklar alir. Veyahut ben izmirde yasadigim icin İzmir genelinde boyle goruyorum. :)
Ilk olarak izmirde de yerel secimlerde Akp nin oylari artti :)
Ben sana gozlemlerle degil net olan seylerle konusayim yine :)
ODTÜ Türkiyenin En iyi universitesi degil mi? Hatta dunya çapında bir universite. Simdi bu universiteden en cok mezun hangi siyasi partide onlari sana soyleyim :)
AKP de tam 17 ODTÜ mezunu gorev yapiyor.
CHP de 2 adet ODTÜ mezunu gorev yapiyor.
Mhp ve Hdp de ODTÜ mezunu yok.
Ayrica ODTÜ nun gelmiş gecmiş en iyi derecesini almis, rekor kirmiş ve hala 1. Liği elinde bulunduran yine Bir Ak Partili ve emektarı Ali Babacan' dır.
Kisaca her anlamda sana örnekler veririm. Ben sana somut verilerle geliyorum sen kendi gozlemlerinle :) mantiken kimin gorusu daha gerçekçi?
@Advertiser dostum ben sana halk ve secmen diyorum. Her partinin icinde iyi universitelerden mezun insanlar var ben yigidi öldürur ama hakkini yemem :)
Sen soruyu ekstra yerlere minderin disina cekiyorsun :)
Ben secmen konusunda egitim dustukce akp nin oyunun arttigini savunuyorum kendi gozlemlerimi iletiyorum sen ise bana milletvekillerinden soz ediyorsun :) simdi ben sana bunu kanitlamak icin 40 insani ikiye bolup birine egitim verip birine vermeyip sonra da aralarinda secime mi sokmami istiyorsun ne istiyorsun :D
Ya kardeşim kendi gozlemlerin ile tüm Akp secmenlerini egitimsizlikle itham etmissin ilk görüşünde. Mesela Şu an senin karsinda egitimsiz ya da arastirmayan bir Akp secmeni oldugunu mu dusunuyorsun? Akp nin oyu azaliyor demissin ve bende bu azalmayı gozlemlerle degil somut verilerle bize sun istedim hepsi bu.
Bu biraz ''evrim varsa kanitla'' mevzusuna benzedi ama yine de aciklamaya calisayim. Ben sana yurkiye genelini demiyorum. Ben tarafsiz bir mecrada egitimli insanlarin akp daha az egitimsiz insanlarin ise daha fazla atacagini savunuyorum bunu sana somut veriler ile sunmam icin elime kagit kalem alip sokaklarda anket yapmam lazim ona da emin ol ugrasamam 😄
Yani benim yazimin ulkedeki oylar ile milletvekilleri ile ya da bizzat partiler ile bir alakasi yok ben seçmenlerde bahsettim
Anket yapmana gerek yok secimler o sokaktaki insanlarin oylari ile sonuçlanmiyor mu? Senin bahsettigin aydın kisilerin sayisi artiyot ise mantiken bu secime yansimaz mi? Ya da yansidigi icin Akp oylari artiyor degil mi?
Sana kilit bir soru soracagim emin ol bende gereksiz bir tartismayi uzatmak istemiyorum. Sorum şu; Bilgili, Aydin, çagdaş ve demokrat kisiler hangi partiye gonul rahatligi ile oy verir. Zira Bilge, Aydin, Çagdaş ve Demokrat olan parti ve lider hangisi? Mantiken bu kisiler Akp ye oy vermiyor ise baska bir partide bulusuyorlardır degil mi? Bu parti hangisi?
@Advertiser dostum beni soylemedigim seyler ile itham etme bana etiket yapistirmaya calisma :)
Bak butun yazilarima aydin kesim artiyor akp oyu azaliyor gibi bir cumle kullanmis miyim? Aydin kesimin arttigini kim soyledi? Ulkede egitimin arttigini kim soyledi? Lutfen element uydurmayalim. Bilgili aydin cagdas kisiler Şu an oy atacak parti bulamiyorlar cunku o yazdigin ozelliklere sahip bir lider yok. Vallaha aydin kisilerden ne anladigimiza bagli eger aydindan kasit düşünür yazar çizer ise yani sanat takimiysa bunlar zaten sol ve ötesine oy atiyor. Ha bir ara dusunur diye nihat doganda piyasadaydi yani cok genis kavramlar bunlar. Ama genel acidan ben aydin diye tanimladigimiz kesimin attigi partilerin baraji gectigini bile dusunmuyorum.
Egitim artiyor Akp oylari dusuyor dedigin icin soyledim tüm bunları. Cok basit bir soru sordum ve dedim ki Akp oyları nerede düştü?
Buna cevap olarak kendi gözlemlerim dedin. Bana gorede daha bilinçli olan kesim Akp de buluşuyor. Bu da benim gozlemlerimden birisi. Gozlemler bu manada tartisilir ve adı üzerinde goreceli olacagi icin somut veriler istedim. Sende somut veri sunamadın oyle degil mi? Egitimsizlerin Akp de oldugunu soylemeye calisiyorsun ancak egitimliler nerede bulusur dedigimde bu kisiler bulusamaz barajı bile aşamaz gibi ilginç bir cevap verdin.
Her neyse. Egitim arttikca Akp nin oyunun azalması ile Akp lilere koyun, çomar ve cahil denmesi aciklanabilir diyebilmissin. Zeki birisi bu laflari kullanır mı? Yoksa cahiliyeyi sineye mi ceker? Bu cahiliyeye çomar diyerek otekilestirmek yerine bu cahiliyeyi egitmeye calismaz mi zeki kisiler? Demek ki o beceri yok ki 15 yildir cahiliye kazaniyor zeki insanlar kaybediyor. Zeki insanlarin surekli kaybetmesi bir ton ironi icerir.
@Advertiser egitim artiyor akp oyu dusuyor da demedim ben yalniz :) bir A sehri dusun orada egitim artarsa akp oyu duser. Bunu demeye calisiyorum ben sana. Ben ulkede egitim artti akp oyu dustu demiyorum :)
aydin dedigimiz kisilerin nufusu 45 50 milyon degil toplasan 200-300 bin anca. Egitimli ve aydin arasinda fark var. Sen bana sordun ki hangi lidere ve partiye oy atar dedin. Bende Şu an o ozellikleri tasiyan lider ve parti yok dedim dolayisi ile bir partide bulusmadiklarini dusundugumu ilettim sana burada tuhaf bir aciklama gormuyorum.
Estagfurullah ben kendimin zeki oldugunu one surmem zaten :) kimseye koyun comar dememeye de dikkat ederim ben soruya olan dusuncemi paylastim bir kesinligi tabii ki yoktur olamazda oyle birsey kimsenin haddi degil. Aydin insanlar zaten yillardir cocuklari egitmeye calisiyor :)
Ama evlilik cagina gelmis kizlarinin okutulmamasini dinleyip alkislayan insanlari cok gordum neyse bu da cok derin ve apayri bir mevzu girmeye gerek yok.
Ilk olarak daha ilk soru paylasiminda "egitim arttikca akpnin oyunun azalmasi ile aciklanabilir" dedin neden demedim diyorsun?
Ayrica ülke kulali 96 yil olmus. Bu egitimli ve aydin kisiler 200 ya da 300 bin ortalamada olsun farketmez neden birini secme gayretinde olur? Madem oy verecekleri seviyede bir parti ve lider yok neden dur bunu biz yapalim demez? Hani egitimli ve aydin kisiler bunu dusunecek kapasiteye sahiplerdir diye düşünüyorum. Neden yeter artık diyerek dur bizde bir parti kuralim girisiminde bulunmadilar hic? Neden surekli bizim kafamiza uygun bir parti gelsin bizde onu o zaman secelim diye dusunuyorlar surekli? Bunu engelliyorlar gini bir yorum yapmazsin diye dusunuyorum. Zira zekanım karsisinda engel duramaz degil mi? :)
Yok canim niye engellensin :)
Lakin aydinlarin siyasete atildiklari pek gorulmus sey degildir.
Ben orada iki satir parantez içi aciklama yazmisim orayi okumanizi tavsiye ederim. Ayrica siz bana bu cevap yazdiginiz gonderinizden ondeki gonderinizde akp oylari nerede dustu diye soruyorsunuz cevabi da o parantez icerisinde. Yani o parantez onemli. Benturkiye topraklari icerisinde bir yeri kastetmiyorsam dolayisi ile surada dusuyor diyemem degil mi?
Kardeşim biz anlasamiyoruz. O parantezi okudum ve surekli senin dustu dedigin sey ne ise onu soruyorum.
Ayrıca Aydin cagdas demokrat bir lider ismi veririm sana. Erbakan!.. Sence Turkiye Erbakanın kıymetini bildi mi?
@Advertiser Aynen anlasamiyoruz :D
Erbakani severdim erbakanin degeri bilinmedi kesinlikle haklisin.
çünkü öyle diyenlerin çoğu çomar koyun cahil olduğu için
Tek argümanları rte yi sevmek. bir tanesinin ünü bir sözü bile var. Tayyibin bilmem neyinin gılıyım
Erdoğan'ın kılıyız diyenlerde onlar ısırırım diyende..
İşin güzel tarafı kendileri de kabul ediyorlar, eğitim seviyesi yükseldikçe oyları düşüyor..
Akp nin ilk genel secimi %34 son genel secimi %49
Akp nin ilk yerel secimi %40 son yerel secimi %45
Oylar nerede dusmus? Sende bana asılsız yorum yapan Taner Yildiz videosu ile gelme 😀 Akp nin oylari her secimde artmistir istedigin yerden arastirabilirsin.
diyenlerin çoğu yenilgiyi hazmedeyip sadece küfür ve hakaret edebilenler, diyecek başka sözleri yok..
herkes farkli görüşlere saygılı olmak zorunda benım gözümde hangı partiye verirse versin bu onun hür iradesidir düşünceye ya da karara saldırmaya gerek yok
Adam ana avrat küfür etse bile gene gidip oy veriyorlar ondan
Koyun gibi kalabalık nereye onlar oraya..
çünkü toplumun en alt tabakası düşünmeyen iyiyi kötü ayırt edemeyen kesim.
Ondan başka bir halt yapabildikleri de yok zaten bırak desinler..
Analiz yeteneği olan biri ne için oy verdiğini bilir
çünkü kendi görüşüne uygun olmayana saygı duymuyor
Bu yüzden kayvedıyoruz işte aşşağlamakla bir halt olmuyor ınsanlar daha cok akp lı oluyor :D
Çünkü çomar, koyun ve cahiller.
Göt kılı oldukları için...
Yazdıklarını sende okuyorsan anlaman lazım.
Dusunceye saygisizliktan baska bir sey degil
yok ben duymadım öyle diyeni
İnsanların birbirine saygı göstermesi lazım
Oyle olduklarindan
hazım problemi var
Çünkü öyleler.
Çünkü öyleler :D
çünkü
Çünkü öyleler :D
öyle oldukları içinn
Doğru öyleler
Bilmem