Bir şuna bakın.
Bir de buna bakın.
Sanki cübbeli sallıyor... Bana öyle geldi açıkçası.
Bana da cübbeli sallıyor gibi geldi. İbni Sina'nın felsefesi tevhid inancına uygun inşa edilmiştir ve El Kanun (tıp) ve Eşşifa (felsefe) kitapları yüzlerce yıl canlılığonı korumuş ve geçerli olmuştur. Farabi, Sudur Teorisini islam inancına uygun yeniden yapılandırarak teolojideki (islam ya da öteki dinler) "kötülük" problemibe çözüm aramıştır. Cübbeliye soralım bakalım kötülük problemini nasıl açıklayacak? Tanrı, küçük çocuklara kötülük yapılmasına neden musaade eder?
cübbeli ahmet hoca nın salladığına denk gelmedim şu ana dek.. kaynaksız konuşmaz.. anlattığı şeyler de ehli sünnet bilgisi dışına çıkmaz.. itikadi bilgisi doğru ve iyi olanlar, bunun ayrımına varabilecektir zaten.. artı.. soruda geçen Farabi ve İbn i Sİna nın imanlı ölüp ölmediğinin en doğrusunu ALlah bilir.. artı, öyle ölmüşler ya da ölmemişler bizi bağlamaz.. herkes kendi sonuna hazırlanmalıdır.. islamı kalpte korumak
kim müslüman kim değil bilemem ama şöyle bir durum var. Bazı müslüman felsefeciler çok derine ineyim derken yolu sapıtmışlar. Yani inançlarını kaybetmişler. Felsefede denirki yabancılar her şeyi en son doğaya bağlar müslümanlar Allah'a. Bazıları doğru ilerlerken farklı yerlere sapmışlar ve maalesef inançtan çıkmışlar. Ancak bunların kim olduğunu bilmiyorum
Cevap
1Cevap
Bu adami ciddiye almiyorum açıkçası 😕
Alakası yok 2 yıl teoloji ile ilgilendim
Kardeş hepsini okudum ben bunalrının sonuçta onlar insan kesin bir hüküm koyamayız sen sana doğru geleni oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar