Zorundasın
Zorunda değilsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Türklükten hoşlanmıyorsan, Cumhuriyet'ten değil Diktatörlük veya Şeriattan hoşlanıyorsan, 3-4 tane kadın almaksa amacın, başka ülkelerin güdümü altında yaşamak sana daha çekici geliyorsa, en önemlisi de deli raporu olan insanların her dediğine inanıyorsan tabiki sevmek zorunda değilsin, böyle biri umarım da sevmiyordur.
anlıyorum, sanıyorum ki ülkenin yarısı senin söylemlerinle heba oldu
belkide seni bekliyorlar, ülkeyi kurtarman için
kendini fethettin mi ki, ülkeyi yönetecek gücü bulabiliyorsun?
Atatürk'ün çok kitap okuduğunu mu düşünüyorsun?
okuduğun kitabın konusu nedir?
şimdi yorumlarımızı baştan sona oku, ve cehaletini, ve aklını seviyelerine oturt iyi günler
Adam ironiyi bile anlayamıyor, gelmiş laf anlatıyoruz :D bu caps tam senlik.
Hemde en sevdiğinden:
https://i.hizliresim.com/pX1Pbo.jpg
ben hem seviyorum hem saygı duyuyorum gerçekten bu millet için çok fedakarlıklar yapmış önünde engel yoktu kendisi padişah lik sistemini devam etine bilirdi fakat insanlara özgürlüklerini verdi
Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak onemli. yani onun yaptiklarini elestirebilirsin ama uslubunce saygili bir sekilde sovup saymak Atatur'u destekleyenlere laf sokmak kimsenin haddi degil ayni sekilde simdiki cumhurbaskaninada oyle
Atatürk' saygı nasıl duyabilirim peki? ne yaparsam ona saygıda bulunmuş olurum?
yazdim aslinda ama tekrar yazayim. herkes birbirini elestirebilir tabi onun hakkinda guclu kaynaklardan bilgi. toplayarak. ona sovup saymadan seviyeli sekilde elestirerek saygi duymus olursun
evet doğru, teşekkürler güzel insan
rica ederim ☺
O sizde RTE ye saygı duymak zorundasınız o zaman kapiş 😏😉 Saygı duymayana bizim de saygımız olmaz !
(yorumlara ithafen)
Atatürk ile rte yi karşılaştıracak kadar düşüksün. Adamı bir ilah yapmadığınız kaldı
Kafan da problem mi var biz hariç herkes ilah yaptınız diyor komiksiniz 😂 kafanız nasıl çalışıyor bilmiyorum.. Hani ilah yapan? Siz gibi her yere resmini koymuyoruz ilah yaptın diyenlere bak? Düşük diyene bak devletini sevmeyen biz basitttt!!
Atatürk ile Erdoğan karşılaştırılmamalı, @Hennaurora doğru söylüyor, yani Erdoğan bir ülkenin kurulumuna öncülük edecek kadar halkı doğrudan arkasına almıyor
Devletimi sevmediğimi söylemedim ayrıca resmini koyarım koymam ki zaten yok ama bundan sana ne? Her yere o adamı sokmanıza sinir oluyorum. Kusura bakma da ben ne rtecileri gördüm canını bile feda edecek olan. Ben atatürke de tapmıyorum rteye de Allah onlardan razı olsun güzel şeyler yaptılar fakat hatasiz kul olmaz yanlışlarıda var benim sinir olduğum sadece bir kişi üzerinde tartışırken alakasız bir sekilde başka birini sokmak. Bu dalkavukluktan başka bir şey. Rteye kesinlikle hakaret edemem ama Atatürkle bir değil bunu bir anlamanız lazım.
Atatürk kim ya altı üstü bir komutan şişirmişler şişirmişler kahraman diye yemişler sizi. Emir veriyor çekiliyor kenara.. Atatürkçüler RTE yi sevmediği için her yerde bahsediyoruz tabi ki.. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorlar bir de adam ölmüş ne askeri hadi savaşa dese hepiniz kaçacak delik ararsınız..
Bizler darbe gecesi sığınaktan 3g ile halkı tankın önüne atıp 100 korumayla dolaşana değil askeriyleriyle 3 kıtada savaşıp batan bir imparatorluğu Cumhuriyetle yeniden ayağa kaldırana Başkomutan deriz. Yobazlar anlamaz
Bu ne nankörlüktür ya.. Adam zor şer yanına bağlanıyor halkı uyarıyor, sonra yanında ki adam sizi yunan adasına kaçıralıö deyin çılgına dönüyor biz kefenimizi çoktan giydik deyip çağrı yapıyor sonra kendisi geliyor zaten meydana aynısı Atatürk e olsa kaçıp giderdi helikopterle..
Kesinlikle kaçardı kaçtığı için şuanda bunları yazıp oy kullanıyorsun demi? Adam kaçak saray yaptırıp halkın sarayı diyip kapıları kapatıyor az o kafanın içindekiyle sorgulamayı denersen anlıcaksın bazı şeyleri
RTE bir vatan hainiyle bir dinsizle kıyaslanamaz haklıydınız bak. "Allah ın indirdiğiyle hükmetmeyenler ancak kafirdirler" (maide süresinden) Ben ona buna bakmam İslam için savaşa bakarım.. Dini hayatımızdan çıkarmaya çalışan biri ne Atam olabilir ne önderim..
Atatürk komutanlıktan istifa edip milli mücadeleyi başlatan kişi. O o zaman milli mücadeleyi başlatmasaydı sen ya elizabeth ya da eleni felan olurdun. Kafanız mı basmiyo yoksa anlamak mi istemiyorsunuz anlamiyorum. Atatürk dinsiz se dinsiz banane sanane? Rte dinliyse banane sanane? Hakaret etmek istemiyorum gerçekten. 15 temmuzla ülke yeniden mi kuruldu. Bunu ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsunuz? Feto erdoğanın adamı değil miydi? Kanka değiller miydi? Kusura bakmayın biz yanlış yapmışız dediler. Öyle şey olur mu ya? Dini kullanan bir insanı sevemem ayrıca Atatürk dinsiz olsaydı meclisi kuranı kerimle açtırmazdı Atatürk senden benden iyi arapça bilir kuran okurdu çünkü o da bir Osmanlı subayıydı. Mahalle mektebinde kuran ögrenmiş bir insandı. Iftira atmadan önce düşunün araştırın neye göre dayanarak dinsiz dediğinizi.
Bir de atatürke vatan haini diyor ya? Ortada vatan mı kaldı Allah aşkına? Vahdettin ingilizlere kaçmak için talep etti. Mezarı Türkiyede bile değil. Rte kim la Atatürkün yanında? Kım yani? Eğer bugün bir savaş olsa önce kimin kaçacağıni hepimiz de biliyoruz. ATATÜRK IYI OLMASAYDİ İstanbul hukumetinin dedigini yapar silahları toplatır ülkenin parçalanmasını paylaştırılmasını izlerdi. Hey yavrum hey ağzı olan konuşuyor iste
Hiçç sananesi bananesi yok işte burda inanç devreye giriyor yani sizin zayıf noktanız. İnançlı birinin sanane banane deme lüksü yoktur. benim yok. Allah bana islamın peşinden gittin mi? Onun için mücadele edenin peşinden gittin mi diye hesap soracak? Ben ona buna bakmam arkadaşım islama bakarım. İslamı kaldırmaya cürret edenin de peşinden gitmem ! 15 Temmuzu ben değil senin gibi bir arkadaş açtı iyi oku ! Ben araştırıyorum okuyorum gerekli bilgileri alıyorum. Milletin bildiği dili kaldırıp yerine hiç bilmediği bir dili getirip sonra da cahil muamelesi yapan alimleri asan gevur icadı şapkayı takmadığı yahudilere hristiyanlara benzemek istemediği için karşı gelen din alimlerini asan bir insana güvenemem. RTE ALLAH HZ. Muhammed deyince dini kullanıyor oluyor, Atatürk ün ağzından bir ayet bir hadis çıkmayınca banane diyorsunuz bu ne yaman çelişki derler adama.
Keşke beyni olan konuşsa de mi o zaman sesiniz çıkmazdı 😂
Allah aşkına ya ancak gülüyorum başka bir olay yok 😂
Iyi de bir insani dinli dinsiz diye yargılayamazsın. Bak bende müslümanım elhamdülillah ama ben birine iftira atmanın günahını üstlenemem. Dini kaldırdı diyorsun ki yok öyle bir şey. Kuran bile Leküm diniķum veliye din diyor.( senin dinin sana benim dinim bana) Yani dileyen inansın dileyen inanmasın. Sen Allah mısın? Nasıl yargilayabiliyorsun? O dinsiz de işte bilmem ne de felan diye. Atatürk birçok sözünde kuranı ve peygamberimizi övmuştür. Iki 3 montajcının yaptığı konuşmayla adama iftira atmaya hakkin yok. Peki tekke ve zaviyeleri neden kaldırdı bilior musun? 15 temmuzlar yaşanmasın diye. Avrupada bile papazlar dinle yürütüodu her seyi ne oldu? Rönesans reform derken adamlar aydınlanma çagını aştı bugün dünyanın sözcüsu oldular. Kesinlikle avrupa hayranı değilim ama doğruya doğru bu. Bugün hangi islam ülkesi gelişmiş? lslam adı altında çevirmedikleri dolap kalmadı. İşte atatürk bu yüzden kaldırdı hacı hoca meselesini. Bugün fetö denen grup din üzerinden yürütmediler mi?
İnsanlara : ” Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı? ” gibi kulun kula soracağı sorun.
-- Fatih Sultan Mehmet HAN
Beyni olan olmayan belli. Koyun sürüsünden başka bir sey değilsin. Senle aynı dine sahip olduğum için utanıyorum. Müslümanlık bu değil. Müsluman kalp kırmaz iftira atmaz bilmeden konuşmaz. Ototork donsoz demez diyemez. Cünkü gözüyle görmediği bir şey hakkında körü körüne inanmaz. Allah sizi ıslah etsin. Sızin gibilerin nesli ne zaman tükenecek merak ediyorum doğrusu.
@Hennaurora daha fazla uzatmasak olmaz mı artık?
Olur elbet olmasına da kardesim ben sevsin demiorum ama saygı göstermek ZORUNDA. Dinsiz demek ne demek ya? Bu ne biçim kelamdır. Beni sinirlendiren tek şey iftiraya karşı susmak. Ben susmam yani susamam. Yine kendi duşuncesi ama onun özgürluğu benimkinin başladığı yerde biter. Yok beyinsizmişiz yok dinsizmişiz bilmem ne? Yani nereden biliyor neye dayanarak konuşuyor
@Hennaurora bilmeyen bir insanı aydınlat, bilmiyorsan öğren, ama bilmediğini bilmeyenlerden uzaklaş onlar aptaldır senide aptal yapar, atatürke dinsiz kimse diyemez biz onun kalbini bilemeyiz ki eğer atatürke dinsiz diyorlarsa o zaman namaz kılmayanda dinsiz, öyle saçmalık mı olur
Sen benim inancıma beynime karakterime hakaret edecek kadar adam değilsin üzgünüm.!
Siz nasıl bilmeden etmeden RTE nin günahına giriyorsunuz dini kullanıyor diyorsunuz? Sırf haz etmediğiniz için ! islam sizin gibiler yüzünden yükseklemiyordu neyse ki soyunuz çok değil. Bugün türbanla mecliste , üniversitede resmi dairelerde rahat rahat bulunabiliyorsa Erdoğan sayesinde İslam için mücadele budur , islamın peşinden gitmek budur !! Acıyorum size kalbiniz inancınız körelmiş.. Geri kafalılıktan başka bişey değil bu ! Hadi canım işine bak artık..
Biz kimseye niye inanmıyorsun islama demiyoruz. Ama bu kişi Önder denilen birisiyle ben bunu sorarım araştırırım körü körüne siz bağlanıyorsunuz işte adamın neye inandığını umursamıyorsunuz yine bir çelişki?
Ben sorarım araştırırım çünkü körü körüne bağlanmam 😏
Yav kes sesini sen anca erdoganın bir yerlerinin kılı olursun. Dalkavuklar sizi. Dini kullandığını gördüm şu an da da görüyorum merak etme. Ama Ataturkün böyle br sey yaptıginı görmediğim için konuşmam. Yobazsınız yobaz olarak kalacaksınir. Türban degil onun adı tesettür önce bir onu öğren. Ben dedimki okuduysan Allah rteden de Atatürkten de razı olsun çok şey yaptılar dedim. Yani yaptıgını inkar etmedim edemem ama sen Atatürkün yaptıgi şeyleri inkar ediyor üstüne hakaret ediyorsun madem öyle neden onun getirdiği latin harflerle yazıyorsun beğenmiyorsan? Arap harfleriyle yazsana madem?
Yavrum sanane ya? SANA NE? Adam isterse hindu olsun bizene ya? Allah Allah sanki benimle beraber hesaba çekilecek ? Bugün rtenin gerçek müslüman olduğunu nereden biliyorsun? Bak yanlış anlama müslüman değil demiyorum ama onun kalbini bilmeden nereden bilebilirsin? Ben müslümansam müslümanım isterse babam annem müslüman olmasın umurumda değil. Herkes kendi sećiminden mesuldur.
Bak bak çirkefe bak işte seviyeniz 😂 Sanane değil işte kafan mı basmıyor ya hesaba ayrı çekileceksiniz ama kime inandığının hesabını tek vereceksin anladın mı hangi yolda olduğunun hesabını Allah soracak 😉 Tesettür örtünmek demek. Türbansa örttüğün giysi. Çok cahil kalmışsın. Acıdım. Ve bir diğeri. şu an hiç bir siyasetçi kusursuz değil. Senin görevin yapman gereken kötünün iyisini seçmen.
Tamam haksızsın. Sus.
Sen kiim bana emir vermek kim bol bol eğlendim bugün teşekkür 😂
Hakkım Haram olsun 😂
Aman da aman hakkın mı vardı benim ki zıkkım olsun 😂😂
Tabiki de var zamanımı çaldın. Ben haram ediyorum sen yapıyorsan yap umarım bu kafayla fazla yaşamazsın.
Benim de zamanım sana haram olsun canım 😘😂ben bu kafayla mis gibi yaşarım da sen kafasız nasıl yaşıcan onu bilmiyorum 😂
Çok üzuldüm gerçekten (!) Kafasız yaşamayi sen ögretirsin olur biter malum koyunlardan birisin sende ;) her neyse. Adam yazmayın dedi ondam yazmamaya çalışıyorum sabrımı sınama. Saygısız , iftiracı şey
Üff valla iyice seviyesizleştin ya laf kalabalığı anca
Cevap
19Cevap
Zorunda değilsin.
Türk değilsen, Atatürkle ilgili bir yaran varsa, yaptıklarını hazmedemiyorsan, cahil yalancılar tarafından atılan iftiralara inanıyorsan, nankörsen evet sevmek zorunda değilsin
Ben de Türk değilim. Ama Atatürk'ü çok seviyor ve sayıyorum.
Şimdi olaya şu yönden bak; yaşadığın toprakların şu an özgür hür ve Türk bayrağının dalganmasını bizlere Yeni bir ülke bırakması kendi dilimizi konuşmamız ve bunun gibi sayısız iyilikleri Türk evlatlarına bırakan bir adama eğer ki Türk evladıysan" saygı duyucaksın sevmek zorunluluğun yok.
Bıraktığı Cumhuriyeti koruyarak
hayır bu bir saygı değildir, şahıslar üzerinden saygıdan bahsediyorum Atatürk, parti olarak çok yönlülüğü seven biriydi, yönetim biçimi de Halk kabul ederse değilebilir
Dediğinden bir şey anlamadım, bir ülke ancak çöktüğünde yönetim biçimi değişir ona ku kullanan insanlar bundan bir habet cahil kesim biz tayyipciyiz diye oy kullanmak nedir?
ben tayyipçi değilim, tayyipçi diye bir tabir size hiç yakışmıyor, saygıdan uzak bir kelime bu
Tayyipçiyi ben değil oy kullanan kadının biri kendine söylüyor yazdığımı keşke güzel okusan
o halde o da hatalı merak etmeyin dediklerinizi okudum, fakat gözlerime takılan oydu
Zorunda değilsin, Sevmeyebilirsin lakin !
Saygı duymak zorundasın. bu İnsanlık Borcudur...
Bir söz vardır,
" Yiğidi Öldür Ama Hakkını Yeme ! "
değilsin tabii ki
onu sadece Türkler sever
bir arabın bir kürdün ne bileyim rumun falan sevmesi zaten anormal olur
sonuçta malup ettiklerimizle dost olamayız
:)))
Damarlarinda asil turk kanini tasiyorsan zaten istemsizce seversin.
Sevmiyorsanda hakaret etmek zorunda degilsin.
Ben islama inanmiyorum. Ama muslumanlara bir sey demiyorum.
Değilsin ama ne olursa ulu önder Atatürk e saygı duymak zorundasın zaten onu herkes sevemez insanlık gerek onu sevmek için
Ne mutlu Türküm diyene
Onun hakkında kötü birşey söylemek gibi bir hakkın yok soranlar olacaktır seviyo musun diye sevmiyosan diyeceksin ki sevmiyorum ama saygım sonsuz saygı duymak mecburiyetindesin çünkü kullandığın paranin üstünde bile Atamın resmi var onun hakkında kötü birşey demezsin ama sevsende sevmesende diyenlerin karşısında olursun çünkü nolursa olsun Atamız
''Onun hakkında kötü birşey söylemek gibi bir hakkın yok''- onun hakkında kötü eleştiri yapma hakkım elbette var
Ne hakla var adam ömrünü bu ülkeye adadı ne yaptıysa Türk milleti için yaptı onu nasıl eleştireceksin bu ülkede okuduğun okulda bile baş köşede onun resmi şu an olmasa da hepimiz ister zorla ister zevkle ki ben hep gür sesle okudum Andımızı okumak gerekliydi para kullaniyosun kullandığın parada onun resmi şu an hakaret etsen şikayet edilsen hapisliksin yani ne diyeceksin bu adam hakkında ne yapmış ne etmiş bizim için etmiş hakkını yersen öbür dünyada hakkını nasıl vereceksin
hayır o bir tanrı değil, onu eleştirmeye hakkım var, bu hakkı bana sen mi veriyorsun? elbette atayı eleştirebilirim, eğer benim görüşüme ters bir takım şey yapmış ise
İngiliz veya fransız ile atanın ne alakası var, sen hiç ingiliz churcill eleştiriyor musun? onların bizim siyasi politik modern türkiye cumhuriyeti kurucusundan ona ne, onların sözleri olabilir atatürk hakkında, bizimde var hitler hakkında söylemlerimiz bu bir şeyi göstermez, atatürkün yaptığ ı bazı şeyler söyle demişsin sevmediğin, pekala söyleyeyim, latin alfabesini kullanmak istemiyorum diyeceksin çağdaşlaşmak, yunanistan, rus alfabeleri latin değil, ne yani rusya modern değil mi? saçmalık
onlar kendilerinin alfabesiydi arap alfabesiydi o alfabede ve kullanımı zordu aç oku arap alfabesi varken okums yazma oranını öğrenimi zordu öyle ya da böyle kardeş okuyosun kullanıyosun ya zorla ya severek ha sevmiyosan arap alfabesi istiyosan illa Arabistan orada gidersin kullanırsin
aa neden arabistana gidiyorum ki bu toprakları toprak yapan selçuklu, osmanlıydı, yani ha sen çok türklüğünle övünüyorsak, orta asyaya gidebilirsin (bende türküm)
evet memnun değilim, ama ülkeyi size bırakacak kadar üşümüyorum merak etme :)
işte bu yüzden kaybediyoruz siz ben sen o diye ayırmayacaksin bir olacaksin diri olacaksın bu toplumun çoğu sever Atatürk'ü ve çoğu laf söylendiğinde korur toplumun hassas noktalarına parmak basmayacaksin ama ne olursa olsun bu topraklar bizim ben bizim derken sizin falan demiyorum sen ben o biz hepimiz bu topraklar bölünüyo siz böyle dedikcr
iyi ama sen dedin beni sen ayırdın arabistana gitmekle neden yıkıp yok ediyorsun ki şunu diyebilirsin'' pekala sen arapca ogren oyleyse'' gitmek cozum mu?
kardeşim ben Arapları sevmiyorum Arapların zamanında yaptığı ve hala yaptığı şeyleri görüyorum bu tarihte yazıyor essek bile düştüğü çukura bir daha düşmüyorsa ben niye seveyim sen dedin ben latin alfabesini sevmiyorum eski alfabe bende dedim ki eski alfabe Arabistanda orada özgürce kullanırsın git bunu söylerken otekilestirmedim ki sana tavsiyede bulundum yani ben Arapça öğrenmek istemiyorum bir zorunluluğu da yoktur öğrenmem için niye yani ama bu ülkede yaşayan herkes Latin alfabesine mecbur
beni buna mecbur kılan Atatürk, bak ''A'' bile büyük, çünkü saygım var, ama sevgim yok
Allah (c. c) ne kadar seviyorsa bizde o kadar seviyoruz
Sevmek zorunda değilsin, kimse kimseyi sevmek zorunda değil lakin saygı göstermek zorundasın.
pekala eğer yaptığı bir takım beni rahatsız eden şeyler varsa yani, milletler arası değil kanun, yasa olarak ona kötü eleştiride bulunamaz mıyım? peki ama o tanrı değil, bunu neden yapamam, her insanın hatası yok mudur?
neden bir seviye koyuyorsun ki? yani eleştirinin seviyesi olmaz, hakaret etmediğim sürece onu istediğim kadar eleştiremez miyim?
doğru ve ortak yolu bulduğumuza sevindim, iyi günler
Referandumda evet mi Hayır mi diyeceksin ona göre birşey söyleyeceğim?
kararsızım
Atatürkçü değilim ama ona küfür edeceğim anlamına gelmiyor ne kadar sevmesemde ileri görüşlü laik kadına değer veren bir adamdı, lakin bir görüşünde şunları demişsin : "fakat burası onun ülkesi değil ki, hiçbir devlet,-bir şahısın ülkesi olamaz,- bu ülkeyi dünya savaşında nice komutanlar kurtardı..." vs.
Peki madem böyle düşünüyorsun neden hala kararsızsın? Ülkeyi bir adama teskim etmeyi düşünmek yerine neden Hayır demiyorsun? Görüşün belli hiç bir siyasetçi yönettiği ülkeye sahip değildir diyorsun. E daha ne?
amerika ülkeyi trump mı teslim etmiş oldu? uygulayan uyguluyor oradaki şey türkiyenin sahibi gibisinden söyledi alakası yok onunula
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Fakat herkes birbirine saygı duymak zorumda.
Atatürk bu ülkeyi, bu ülkede yaşamış ve şu an yaşayan herkesin onurunu kurtaran kişidir.
Atatürk'ü sevmiyor olabilirsin, bu senin seçimin. Fakat o, bu ülke için çok şey yaptı.
23 Nisan , 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 10 Kasım gibi günlerde Atatürk'ü anarak ve ileride çocukların olursa onlara Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını dosdoğru, tarafsızca anlatırsan saygını göstermiş olursun.
bir çok şey yıkmış birisi, bir çok şey yapması normal değil midir* normal olan bir şeye fazla bir sevgi mi beslemem gerekir?
Ben sana sevgi besle demedim. Ama ille sevgi beslemek istiyorsan ilk önce Türk siyasi tarihinden cumhuriyet dönemini araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca eklemek isterim, Atatürk yaptığı her şeyi imkansızlıklar içinde yaptı. Gerek asker, gerek silah, gerekse mühimmat olarak düşmanlarımız bizden üstündü.
iyide atatürk dünya savaşında bir başarı elde etti komutan olarak, ama arıburnu ve conk bayırında, ama savaşı bitiren o değildi, seyit on başıydı, bu 1, atatürkün kurtuluş savaşını öncülük ettiğini biliriz takdir edilesi bir şey, ama unutma ki o olmadan öncede diriliş ordular vardı, ayrıca erzurum-sivas kongrelerinde kendini başkan seçirtirtmiştir
En azından Atatürk kendini başkan seçtirtip ülkeyi kurtardı. Seyit onbaşı Atatürk'ün yanında devede kulak bile değil.
ama seyit on başı sayesinde savaş bitti, bak senin on başıya saygın bile kalmamış ben yinede senin atana saygı duyuyorum.
Ben Seyit onbaşına hakaret etmedim. Sadece Atatürk ile kıyasladım. Ki bence bu tür kıyaslamalar yanlış. Evet, kabul ediyorum savaş Seyit onbaşı sayesinde bitti. Ama ne Seyit onbaşı ne de Osmanlı bir Atatürk olamaz.
Osmanlı 1 atatürk etmez derken? inanmıyorum bunu dediğine lütfen beni kamçıla, bunu diyemezsin çünkü gerçekten üzücü
Çok istedin madem, gel kamçılayayım.
Osmanlının 600 yıllık tarihi 1 atatürk etmiyor yani, üzücü
Evet, Osmanlının 600 yıllık tarihi bir Atatürk etmez. Çünkü Osmanlı, Atatürk'ün 57 senede kaydettiği gelişmeleri, yenilikleri 600 yılda bile kaydedemedi. En sonunda da battı.
Yazık, tarihten o kadar uzaksın ki, konuşmayacağım daha fazla iyi günler
Sevmek zorunda değilsin. Saygı göstermek zorundasın
Böyle bir şeye zorlayanın Atatürk'ü sevmediğini bilmek zorundasın.
O yalnızca Atatürk'ten nefret edilmesini isteyen bir kişiliksizdir.
Sevmek de zorundasın saygı duymak da zorundasın. Bak zorundasın diyorum cünkü o adam sizin rte niz gibi bos paragöz paranoyak degildi. Kusura bakmayın ben rte ölse bayram ederim ama Her 10 kasımda da acımı yasarım.
değilsin sevgi zorla olacak bir şey değildir ama saygı duymak zorundasın :)
Kimseyi sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın. 🌺
Sevmek zorunda değilsin ancak saygı duymak zorundasın
kimse kimsesyi sevmek zorunda degil ama yinede bence saygi duymak lazim
bende sevmiyorum atatürkü ama saygi duyuyorum su bakimdan misal tr türkiye olmasinda cok büyük bir katkisi varo nun sayesinde buralara geldi bu ülke o olmasaydi belki simdi araplar gibi olcaktik yani türkiye icin cok faydalari oldu o yüzden saygim var ama sevmedim sevemiyorum da
pekala, güzel yorumun için teşekkürler
Sevmek zorunda değilsin, değilim. Saygılı olmak zorundayız.
kimse kimseyi sevmek zorunda değil..
ama saygı duymak zorundasın..
Kendini intihar etmen yeterlidir herhangi birşey yapmana gerek yok
Eşek gibi seveceksin sevmeyeceksende onun ülkesinden gideceksin
fakat burası onun ülkesi değil ki, hiçbir devlet,-bir şahısın ülkesi olamaz,- bu ülkeyi dünya savaşında nice komutanlar kurtardı,-bu ülke tek bir kişi tarafından değil,-halk ve komutanlar nezninde kurtarıldı,- kusura bakmayın, ama yorumunuz çok komik
it gibi sevmek zorundasınız. çünkü bu topraklarda sizin götünüzü koruyup kollayan tek liderdi
Herkes sevmek zorunda değil hatta bende okulda zorbalıkga ugradim bunun için bende sevmiyorum ama saygı duyuyorum
A dedim.
zorunda değilim
Sevmek değil, saygı duymak zorundasın.
Hakaret etmeyerek, ya da savunan dilimizde Atatürkçü diyr tabir ettiğimiz insanlar ile uğraşmayarak da olabilir. Yani bir insanı sevmek zorunda değilsin, bu kim olursa olsun, ama saygı duymak zorundasın bu kim olursa olsun.
saygım ona bittiğinde, bu direk aklına argo geliyor, peki bir insanı sevmezsen nasıl saygı duyarsın ki?
Şöyle düşün, umursamamak da seni rahatlatabilir, kafana takma banane ya da amaaan neyse demeyi bil.
o zaman yine ona saygısızlık etmiş olmaz mıyım ülkesi kurtarmış?
Ülkeyi tek başına kurtarmadı ki?
Atatürk'ün ülkesi neydi ki?
sen sevmesen de olur.
Zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın.
Mesela ona hakaret etmezsen saygı göstermiş olursun. Genelde Atatürkü sevmeyenler hakaret ve küfür ediyor ve bu çok sinir bozucu mesela ben sevmediğim ama saygı gösterdiğim insan hakkında kötü duşunsemde küfür etmem kesinlikle.
evet bu doğru, kötü söz edilebilir, eleştirilebilir,-fakat hakaret edilmesi pek sağlıklı değil, teşekkür ederim yorumun için
tabiki değilsin değiliz :D :D
saygı duymalısın ama illa sevmek zorunda değilsin
kimse kimseyi sevmek zorunda değil
Degilsin ben sevmiyorum
Kimseyi sevmek zorunda değilsin
Değilsin, ben sevmiyorum
Sevgi olmasa bile saygi kismi mecburidir bana gore
Bu nasıl bir soru?
sevmek zorundasın
Atatürk laik bir toplumda herkesin fikrini özgürce yansıtmasını ister, siz bu tutuştan çok uzaksınız
neden
zorunda degil adamin özgurlugunu fikir ozgurlugunu kisitlayamazsin ama bu soruyu sen sorsaydin hemen fikir ozgurlugu yok bu ulkede derdin
Değilsin. Değiliz..
Değilsin
Özgür irade tamamen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar