Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir lakin saygı duymak zorundadır. Herkesin değerleri var, mesela ben çok şükür Müslümanım lakin her dine saygım var. İncil kitabı yere fırlatmam, çünkü herkesin değerine saygı duymam gerekir. Peygamber Efendimiz gayrimüslimin cenazesi geçtiği vakit ayağa kalktı, bunu yapmasındaki neden o cenazedeki kişinin insan olması, saygısından yaptı, kendi inandığına inanmadığı için saygısızlık yapmadı, değer verdi. Çok şükür ben de inançlıyım lakin bazı kişilerde şunu görüyorum, kendi cemaatinde olmayanlara öcü gibi davranıyorlar, bu mudur Müslümanlık, sanki dinden çıkmış muamelesi yapıyorlar , velevki dinden çıktı, ne değişir. Tuğçe Kazaz mesele Hristiyan olmuştu aşkı uğruna, sonra mükemmel bir dönüşle döndü ait olduğu yere, tekrar Müslüman oldu, o her şekilde değerliydi bana göre. Yaradan yargılamıyor, bizim ne haddimize. Mevlana "Ne olursan ol yine gel"diyor. İslam dini hoşgörü dinidir. Müslümanlığa yakışan da ayrıştırmamaktır. Sadece kendi cemaatine yardım yapanlar ne kadar doğru yapıyor acaba, Hristiyan yoksul bir kimseye yardım yapılamaz mı ya da Musevi'ye , insanların değerini dini, dili, rengi belirler! Hayattan gitmiş bir insanı güzellikle anmamızı tavsiye etmiş Peygamber Efendimiz.. Onun için Atatürk'ü de güzelliklerle anmalıyız bana göre. Atatürk kadına değer verdir ayrıca, bazı kısımlarda benim de kızdığım yerler var kendisine lakin sevmiyor değilim, çok seviyor da değilim lakin onu tanımak isterim, bilmek isterim. Anıtkabir'e gitmek isterim. Onu araştırdıkça çapkın bir adam olduğunu gördüm , okudum onu, çünkü öğrenmek istedim , merak ettim.. Babam mesela Atatürk'ü sevmez, bunu dile getirmedi hiçbir zaman, bir gün babama: "Atatürk nasıl birisi?"diye sordum. O da "İleri görüşlü bir insan, güzel yeniliklerde yapmıştı"dedi, hiçbir zaman Atatürk hakkında olumsuz konuşmadı, beynimizi yıkamadı lakin Atatürk hakkında nahoş sözler duydum, sevmeyenler neden sevmiyor acaba, ondan bundan etkilendikleri için mi ! Atatürk manevi bir baba, manevi evlatları olan bir insan, hiçbir kan bağı olmamasına rağmen evlat edindiği ve okumayan çocuklarına bile babalık yaptı, kızlara çok değer verdi, şimdi sevmiyor olamam ve onu sevmeyen insanlar biraz araştırsın, acaba Atatürk birtakım yenilikler yapmasaydı ne istediğimizi bilir mıydık, kadını erkek bir celsede boşarken paçavra gibi kenara atarken Atatürk kadına bir sürü hak verdi, miras konusunda kadın önemsenmezken Atatürk kadını önemsedi, evvelden kadınlar kapının önüne konuluyordu lakin Atatürk kadını baş tacı etti, şimdi erkek korkuyor boşanmaktan. Atatürk olmasaydı kadın araba kullanır mıydı ya kadın adamı boşayabiliyor, kadının da böyle bir hakkı var , asırlardır kadınlar erkeklere köle oldu lakin şimdi bu durum Atatürk sayesinde değişti, bu durumun mimarı Atatürk'tür. Bu yenilikler olmasaydı , erkeğin kaç tane eşi olurdu, kadın çalışma hayatında olup boşanamazdı, kadının söz hakkı hiç olmazdı. İyi ki Atatürk bu dünyadan geçmiş iyi ki
Sevmeyebilirsiniz. Fikirlerini benimsemek zorunda da değilsiniz. Ancak saygı duymak zorundasınız.
Bu ülkeyi kuran, bu millet için gecesini gündüzüne katan, canından veren, zamanından harcayan bir insandır Atatürk.
Bu ülkede doğduysanız, bu ülkede yaşıyorsanız, bu ülkenin imkanlarından faydalanıyorsanız, kalkıp bunları size sunan adama saygısızlık edemezsiniz. Bu nankörlüktür, adiliktir. "Ben nankörüm, ben adi ve onursuzum" diyorsanız yapın tabii ama birileri çıkar, o saygısızlık ettiğiniz ağzınızı elinize verirse, "niye böyle oldu" diye de sormayın.
Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Saygısızlık ederseniz, bizi kırarsınız. Biz de sizi...
Kimin kimi sevip sevmemesi umurumda değil ama ülkenin neresinde aşağılık ideolojilerin mahlukları var her nedense bu adama çok koyu şekilde düşmanlar. Komünistler, liboşlar, Kürtçüler ve dinciler bu adamı sevmez. Ve ben de komünistlerden, liboşlardan, Kürtçülerden ve dincilerden de aşırı şekilde nefret ediyorum. Sırf bu yüzden Mustafa Kemal'in yeri ayrıdır bizde.
Allahtan korkuyorsa sevmesi yetmez ona karşı hep borçlu olduğunu bilmelidir. Bugün fransızın ingilizin kuklası değilsek, vatanımız bayrağımız ve DİNİMİZ varsa sebebi bu yüce insandır. Allah onu ve onunla beraber bu vatanı savunan silah, diplomat arkadaşlarına rahmet eylesin. Unutmayın vatan yoksa siz bir hiçsiniz...
Sorun aslında “zorunluluk” kelimesinde düğümleniyor 🌿 Sevmek duygusal bir bağdır ve hiçbir duygu yasal ya da toplumsal baskıyla dayatılamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu tarihsel olarak önemli bir figürdür; bunu kabul etmek ayrı, kişisel sevgi beslemek ayrı bir meseledir 🇹🇷 Demokrasi, farklı düşüncelerin bir arada var olabilmesini gerektirir. Önemli olan saygı sınırını korumak ve ortak yaşam kültürünü zedelememektir 🤝 Bu konuda sen daha çok özgürlük boyutunu mu, yoksa toplumsal sorumluluk boyutunu mu önemsiyorsun?
Sevmek ya da ideolojisine itaat etmek zorunda değil kimse Nasıl ki Müslüman olmayan birine Müslüman dedirttiremezsek Atatürkçü olmayan birine de Atatükçüyüm dedittiremeyiz fakat ister sağcı ister solcu farketmez saygı duymak zorundayız Çünkü En'âm Suresi 108. Ayette Allah diyor ki " Allah’tan başkasına tapanlara kötü söz söylemeyin; sonra onlar da bilmeden, taşkınlık yaparak Allah hakkında kötü sözler söylerler. Böylece biz her ümmete kendi işlerini çekici gösterdik. Sonunda dönüşleri rablerinedir. Artık O, ne yaptıklarını kendilerine bildirecektir. diyor yani bizler Atatürk'ü sevmesek bile sevenlerini kızdırmamak ve bilmeden Allah'a sövmelerini engellemek için saygı şart Örneğin hinduları sevmiyorum diye onların tanrısına (ineğe) söversem onlar da benim ilahıma yani (haşa) Allah'a sövmezler mi? Elbette söverler ve aynı zamanda herkes birbirinin ilahına söverse toplumsal barış bozulur Tamam benimde hinduların inançları tuhaf gelmiyor değil ineğe tapmaları çok afedersiniz ineğin dışkısını yüzlerine sürmeleri vs. fakat ben ilahlarına sövmüyorum Keza biz Müslümanların inançları da Hindulara tuhaf geliyor tıpkı Hinduların inançları bize tuhaf geldiği gibi keza diğer dine mensup kişilerinde (Hristiyan , Yahudi vs.) Müslümanların inançları tuhaf geliyor o yüzden saygı şart zaten ahirette kim yalancı kim dürüst ortaya çıkacak bundan emin ol
saygı duymak zorunda Atatürk sevilmiyecek biri değil zaten Atatürk onların sevgisine ihtiyacı yok sevmiyen varsa saygı duymak zorunda zaten Atatürk'ü sevmiyeni kim sevsin ki? aynaya bakmalılar acaba bu ülkede böyle özgür olmayı onlara kim sağladı? insanlar gerçekten nankör varlıklardır bu yüzden sevmeseler bile eşek gibi saygı duymak zorundalar ki ben Atatürk'e nankör olan bir insana saygı da duyamam sevevemem de
Sevmek çok farklı şey anlamak farklı izinden gitmek farklı saygı duymak farklı... arkadaşını seven eşini seven insanlarin bunları öldürdüğü bir insanlık var. bazen sevme arkadaş anla deriz.. Atatürk'ü sevmekten ziyade anlayıp saygı duymak gerektiğine inaniyorum. ama sevenleri bile anlamadigo için elimizde kuru bir dal ve şu andaki halimiz var.. ince bir sitem olsun buda :))
Ben büyük sevgi duyuyorum ❤️ Zorundalar mı? Hayır Bazı aşırı İslamcı kesimler hilafetin kaldırılması ve laiklik gibi devrimleri kendi ideolojilerine ters buldukları için mesafeli duruyorlar. Bu onların tercihi ama bence bu vatanın evladı olan herkesin bağımsızlığını borçlu olduğu bir lidere en azından saygı borcu vardır.🇹🇷 🇹🇷❤️
Kanında birazcık bile türklük varsa evet. Ama kanı bozuk soysuz arap , rum, ermeni, Kürt dölü falansa sevmez. Sevemez. Çünkü Atatürk olmasa bugün Türklük yoktu bu coğrafyada. Neden sevsinler ki. Akıl var mantık var.
Her Türk bireyi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek zorunda değildir belki; fakat saygı duymak zorundadır. Çünkü o, bu ülkenin ortak değeridir. Bu saygıyı da gelecek nesillere aktararak çocuklarımıza onun sevgisini ve mirasını anlatmak gerekir.
Zorunluluk diye bir şey yok elbette, fakat Ortaya koydukları tüm dünyada mumla aranır vaziyette olan kavramlardır. Akli olan istifade eder... İster sev, ister sevme... Bazı şeylerin kadrini ve kıymetini kaybedince anlar insan.. Lakin vakit geçmiş olur...
Atatürk sevgisi zorunlu olan bir şey değildir her türk vatandaşı sevmek zorunda değil ama tüm Türk vatandaşını bilmekle mükellef olduğu bir gerçek vardır damarlarındaki asil kanın başka ulusa başka millete feda edilmeyeceğini her karış toprağını inanç özgürlüğünü yaşam hakkını insanca yaşamayı tesis eden kişi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıdır. Sevmeye tabiki zorunlu değilsiniz ama bunları bilikte sevmiyorsanız eksiği Mustafa Kemal de aramayın.
Aynen her türk bireyi mustafa kemal atatürkü sevmek zorunda degil ama bence herkesin saygı duyması lazım onun ne kadar büyük işler yapıp ülkeyi kurmusluğunu düşünürsek güzzeel bir liderdi
mustafa kemali seviyorsan yüreğini ortaya koyup kendini üstünleştirirsin. seviyorum demek yetmiyor, ben boy gösteren benden yanaymış gibi görünen aşağılıkların düşmanıyım
Sevmese bile saygı duyması yaptıklarınıni unutmamasu gerekir Atatürk'ün liderliği ve kurduğu düzen sayesinde cehalete rağmen hala bu ülkede nefes alabiliyoruz
Saygı duymak zorunda. Hele hele kendine kendi fikrine saygı bekliyorsan başkalarına da duymak zorundasn ama bı kesim ( kim olduğunu anladınız) anca kendilerine saygı bekliyor