,Sagopa kajmer hakkında ne düşünüyorsunuz.
sizce rap in kralı O mu..?
sizce rap in kralı O mu..?
bir kaç şarkısını dinlemişliğim vardır. öldüğünü duysam üzülmem. yani uzay boşluğunda kaybolsa farketmem. o derece gereksiz bir insan olarak görüyorum. ve dinleyenlerin çoğu belli yaşlara geldiğinde "ulan ne kadar salak bir müzik anlayışım varmış" tarzında yorum yapıyorlar. rap'i de sevmem, ama rap dediğimde aklıma gelen akon ve eminem'dir. zaten youtube'a girdiğinizde de videolarının yüzmilyonlarca kez dinlendiğine şahit olabilirsiniz.
dido'yu sevdiğim için bir ara bu şarkıya sarmıştım. -ki şarkı muhtemelen dido'ya ait.
Kesinlikle rapin kralı... Sadece sahne performansıyl, şarkılarıyla değil duruşu ile de tam bir fenomen
Rap'in kralı olmaktan çok hak şairi Sagopa benim için. Çok derin manalar var sözlerinde kur'anla alakalı. Ortalama bir müslüman olarak anlayabiliyorum demek istediklerini. Arabeske yakın olan altyapıları da Türk insanını sıkmıyor. Tek hatası "S.ktirin gidin" bence. Her şarkısı üzerine sayfalarca konuşabilirim ancak fazla yer kaplamak istemiyorum :D Kraliçe Yas var bir de onu dinledin mi hiç? Daha halka yakın ama iyi anlatıyor kendini.
SaGO RApcı DEğiL RAp SAgocU ':)
vayyy :) bendensin dostum ;)
:)
Cevap
12Cevap
önceden rapte kral olan sonrada kendini cemaate kaptırıp içine sıçan rapin şu anda yanından geçmeyen üstelik "pesimist" olupta Allah Allah diyip hoca bi tip... Allah'a gönülden bağlı olan ona yakın olan biri pesimist olmaz hakikata ulaşmış birinin içi açık olur pesimistler gibi karanlık olmaz.. kendiyle çelişen biri... ya da cemaati kullanarak dikkt çekmeye çalışıyo sonuç olarak vasat olan Türkçe Rapte vasatın altnda bi tip...
Sagonun şarkıalrında Allah tan bahsetmesi bir sakınca değil bence. bu devirde, içi boş olan nesile dolu şeyler aşılamak istiyor şarkılarında ayrıca sadece Allah tan bahsetmiyor ki. aşk konusunu çok güzel işlemiş olan şarkıları çoğunlukta. ayrılık, hasret...
rapte aşk yoktur gençler...rapte ayrılık hasrette yoktur.. rap dediğin unsur sert olur eleştirel olur birşeylerle taşak geçmesi gerekir..sagopa kajmer rap yapmıo..bunu kendisi de söledi adam arabeske kaydı.. Rap kavramını hip-hop kültürünü arastırın...2003 e kadar en sıkı sagopa kajmer dinleyicilerinden biriydim..disstortion EP ye kadar da dinlemeye devam ettim ama sonradan bozdu kendini..bende bıraktım..SKTRNGDN adlı şarkısı en güzel T-raplerden biri..çünkü rapin doğasında bu war..
ben Rap i sevmiyordum. htta iğreniyordum bi arkadaşımın tavsiyesiyle bir şarkısını dinledim sago nun artık tutkunuyum.
zaten anca sago tutkunu olursun :) rapi yine sevmiosndur eminim :)) yunus emre&frekans(şimdi canavar adlı bi grupta toplandılar) bunlarn her şarkısını önerrm :) bi de saian feleğin çemberine 40 kurşun bunu önerrm güzzel siyasi olayların çoğunu anlatan bi şarkı
Valla kral kraliçe ilgilendirmiyor beni , hatırı sayılır bir rock dinleyicisi olmama rağmen sagopanın bazı parçalarını severim, ezgileri ve müzikalitesi hoşuma gidiyor
severdim ama dini kullandığına bire bir şahit olunca sevmez oldum
Dini kullanmıyor gençlere Allahtan birşeyler aşılamak istiyor. boş şeyler anlatmak istemiyor asıl hakikatlerden bahsediyor. böle bir düşünce çok ynlış..
anlatırmısın brz.
Hayır Sagopa değil,Tabikide Hemşerim :
https://www.youtube.com/watch?v=Penk1LiWcds
Rap Saygı ve Hoşgörü gerektirmeyen bir tarz .
kendisini guatemalalı bir striptizci sanarken repçi olduğunu öğrendim ve burkuldum.şarkıları da fısmış öyle diyolar. sagopayı anladım da kajmer ne la
miletin demesine bakma. galiba şarksını bir dinle. öneriyorum.
Beni arayan orda bulur Sözün bittiği yerde bekliyorum..
iste bu +1:)
Rap'in kralları 50cent ve eminem bi kereee..
Sagopa da iyidir.
Hiç sevmiyorum. Sakallarını cımbızla yolarım görsem. Arabeskin kralı olur ondan anca :D
Ayrıca Rap ne la :D
Olm ben hala Mc Hammer dinliyorum lan sadece :((((((((((((((((((((((((((((888888888
evet rap in krali sago onun üstüne tanimiyorum adam edebiyat ögretmeni idi önceden onda ki sarki sözleri kimsede yok
alakası yok sagopa çok fazla iyi değil sehabe ve beta ondan daha iyi ama miller yeisle şanışeri seviyor ama sağopa hiç iyi değil onların yanında
sagopa yazıp arama yaptıktan sonra çıkan bir yorum. 6 ay önce ama gözüme takıldı :D
sagopa elinden geldiğince fazla iyi. sehabe yi hiç katmıyorum eğer bir konserine gitmişsen görmüşsündür bir avuç insan zor toplanıyor:D sago için geceden bekleyenler var yer bulabilmek için.yıkılıyor yani. betayı zaten bosver :D yeisle şanışin hayran ktlesi sagonun sadece yurt dışındakiş hayran kitlesi kadr vardr yada yoktr. ve onlarnkini herkes yazar hep aynı sözler ama sagopadaki anlam ve sözler apayrı :D
Sagocuyum ama replikleri güzel seside süper kendi gibi =)
Cezayı sevmem adam harbi rap yapıoo
rap dan falan anlamam ama sago dini olarak inançlı biri onu görüyorum vede seviyorum azda olsa
Ben Eminemden başka kral tanımadım ya :)
:) evet tabikide emineme laf yok
büyük arabesk sanatçılarımızdan biridir
Ceza varken rapın kralı felan olamaz.
niye cezanın şarkılarında bir mana var mı.
Ben deli dolu biriyim, ama şu an sadece doluyum
Kırılmış bir sağ kolum
Gönlü bir hayli kırık, yapayalnız, bomboş bir yolum
Beni arayan orda bulur, sözün bittiği yerde bekliyorum
Canım malum, yarım eksik, bu kadar mı kolay çeker insan sevdiğinin şakaklarına tetik
Sanki sen bir avcı, bense infalak eden keklik
Vakit durdu, bu acı beni boğdu, bittim şimdilik
Ama galiba, bütün bu olanlara dayanamam, ama hazırım
Sen giderken adımlarını sayarım
ya bu?
ben dinlediğimin anlamlı olmasına bakarım boş şeyler dinlemekten zevk almam.
düşüncene saygı duyuyorum çok sağol yorum için. herkesin dşüncesi farklıdır tabikide.
ceza mi hahaha..o olmedimi yahu:)
rapin kralı o mu bilmem ama ,şarkıları çok anlamlı
sakalları var sevmiyorum.
tabii ki de rap ve felsefenin kralı kendisi :)
aynı fikirdeyim. harika adam :)
Sagopa çok iyi ondan sonra kesinlikle norm var
rap in kralı değil krosu bence
Feckin eejit.
hayır değil
sagoooo
sonuna kdr aynen <3
Evet evet evet O :)
sadece yazıyor :)
sevmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar