Arkadaşlar İslamcılar ve bazı din adamları neden futbola karşıdır ve futbolu malayani olarak görür bunun sebebi var mı neden dindar insanlar futbolu sevmez ve etrafındaki insanları futboldan soğutur?
İslamcılar ve bazı din adamları neden futbola karşıdır ve futbolu boş iş olarak görür?
Boş iş olduğu için? Sen sahadakileri televizyondan izleyiver, onlar da ceplerini dolduruversin. Hem zaten futbol kumar yolunu açıyor falan... Boş iş yani tamamen
@problemlitip tamam futbolda kumar var ona bende karşıyım ama futbolun iyi tarafından bakmak lazım bence tamam futbolda kumar var ama aynı zamanda Futbol bir nevi stres atma aracıdır yani günün stresini atıyorsun dertlerini unutmak acılarını unutmak için bir araç yani çalışma yorgunluğunu atıyorsun yani eğlence gibi öyle düşün yoksa kumara bende karşıyım zaten eskiden futbolda kumar yoktu bu hükümet döneminde çıktı yoksa benim çocukluğumda futboldan para kazanmak diye birşey yoktu bunlar sonradan çıkan şeyler
Oynamaktan mı bahsediyorsun? Şimdi sahih hadisler var boş işle meşgul olmamakla alakalı. Cübbeli Ahmet hoca her ne kadar satrançta üslup hatası yapmış olsa da, dediklerinde doğruluk payı var. Satranç zeka oyunudur evet ama sen bunu beyin jimnastiği için mi yapıyorsun? Futbol oynuyorsun ama ne için? Eğlenmek için. Ben demiyorum, Allah diyor diğer dünya için çabalamak varken boş işlerle uğraşmamak gerektiğini. Ben mesela Ahmet Hocayı sevmiyorum. Söyledikleri için değil söyleme biçimi için. Eğer futbolla alakalı bir videosu falan varsa bir bak istersen. Abartıları sen anlarsın zaten ana fikre odaklan
@problemlitipwww.facebook.com/.../ evet futbolla alakalı bir videosu var izledim zaten artı ben oynamaktan bahsediyorum yani ben kumar oynamaya karşıyım :)
futbolu kötüleyen bir din adamını görmedim sadece karşı çıkılan mesela her yıl bir sürü bilet parası ödeyip paranı boş yere harcamak, adam ailesine bakmıyor ama futbol için para veriyor. Oyuncular için küfürler ediyor, birbirlerine gidiyorlar, etrafa ve birbirlerine şiddette bulunuyorlar, tacize uğrayan kadınlar oluyor aklı başında kim bunları destekler? düzgünce oynansa ya da oynayanı izleseler sorun olmaz
@bulems ama futbolu kötüleyen demeyeyim ama karşı çıkan var onlardan biri Kadir Mısıroğlu söylediklerine bakarsan anlarsın sırf bu değil çoğu din adamı futbolu malayani ve batının bir ürünü olarak görür https://www.youtube.com/watch?v=Znh8-Lq0ba0
bu konularda olaya sadece yüzeysel bakılmamalı yani futbol deyince senin aklına masum oyunlar geliyor ama kötü yönleride var ve bunları söylemeleri lazım. Futbolcular bir sürü parayı cebe indiriyor sana bana devlete ne faydası var? başlarındaki görevliler hepimizden daha zengin bazı şeyleri de söylemek lazım yanlışa yanlış demeyelim mi
@bulems öyle tabii ama sonuçta futbol boş olarak görülmesi inançsız dinsiz adamların oyunu olarak görmek yanlış çünkü takım tutum namaz kılan bir sürü insan var neticede futbol insana pek bişey katmasa da bir nevi stres atma aracıdır günün stresini atmak içindir öyle düşün
videoları izleyemedim açılmadı ama insanlara müslümanlara bazı şeyleri detaylı anlatmayınca anlamıyorlar ve şu an bir şey hatırladım tarih öğretmenim bahsetmişti bu futbolun oluşum tarihinde gerçektende bazı sorunlar vardı sadece spor amaçlı değil demişti ama detaylarını hatırlamıyorum baya oldu neyse bu insanların görevi anlatmak sen düzgün yapıyorsan devam et
@nerdeuyuyorduk vazgeçmeden ziyade bu tür din adamları futbolu yanlış anlıyor yani futbolun iyi tarafından değil kötü tarafından bakıyor halbuki futbol stres atma aracıdır
@nerdeuyuyorduk evet bende onu diyorum zaten futbolun kumar tarafı kötü ama senin dediğin gibi sağlığa yararlıdır seninle aynı fikirdeyim ama tabii bu kumar olmasa daha iyi olurdu ama artık futbol artık para oldu yapacak bişey yok eskiden kumar yoktu benim çocukluğumda ama şimdi kumar çıktı :(