Yeni kimlik kartları çıkmış çipli. Nüfus cüzdanı yeni olanların da başvurup alması gerekiyor mu alan var mı? Bir de kaç lira ödeniyor bilenler bizi bir aydınlatsın :)
Ben dava açmayı düşünüyorum. Atam dedem savaşta ölmüş ben 17 ayı doğuda, 18 ay askerlik yapmışım ayrıva maaşımın üçte birini her ay devlete ödeyeceğim ama kimliğim için benden para taleb edilecek anayasanın 2. Maddesine aykırı herşeyi bedele çevirsinler ama vatandaşlığımı, ve onun belgesini bir gelir kaynağı yapmasınlar, ayrıca her 10 yılda bir bu para taleb edilecek, 1 tl de olsa ingilizin yetiştirdiği bir bakanın hesabıyla hakkımı yedirtmem. Sene aç. Herkes açsınki bir sınır olduğu anlaşılsın.
Ben yandım bir kere.. Şimdi her gittiğimde mahkeme kapısına, gülüyorum duvardaki adalet yazısına. Oysa 18 yaşında cep harçlığını çıkarmak için işçi olmuş bir gençtim, beni onlar zorladı..
16 TL zamanla herkes onu kullanmak zorunda kalicak sanirim zorunlu, lakin zorunlu olsa son gun su tarih diye belirtirlerdi acele etmeyin ama muhakkak kimliginizi yenileyin. :)
En İyi Cevaplar