Bence ikiye ayrılmıyor. Çünkü yaşadığımız devlet laik bir devlet şu an her ne kadar bunu göz ardı ettirmeye çalışsalar da öyle diğer yandan kör cahil olan kulakdan dolma bilgilerle başkasının fikirleri ile şeriat gelsin diyenler bunun içindeki kesimden özellikle kadınlar için konuşuyorum; Tecavüze uğrayanın suçsuz olmasına rağmen taşlanarak veya başka suretlerle öldürüleceğini , diğer yandan yine zina işleyenlerin değişik suretlerde öldürüleceğini ve yahut aklıma gelmeyen daha bir çok şey yüzünden insanı vasıfları bırakarak üç beş tane yobazın başa geçip kendilerini Tanrının eli seçerek insanları kafalarına göre cezalandırmasına müsade etmeyeceğim. Her ne kadar adalet konusunda eksiklerimiz olsa da bu eksikler tamamlanacak ve bir şekilde haklı olan her daim gün yüzüne çıkacaktır. Haksız olan ise cezasını elbette çekecektir. Diğer bir konu ise yine kadınları ilgilendiriyor . Evlendiğin zaman ki genellikle hoca nikahı dedikleri şey ile olduğu için İlk kadının üzerine , üç kadın daha getirebilecek duruma gelecek erkek kişisi , Daha da var aslında aklıma gelen bunlar bunları bile bile kadınlar neden hala şeriat ister aklım almıyor. Madem öyle şeriat olan ülkelere gidip yaşayabilirsiniz şayet kelleniz gövdenizden ayrı mı gelir yoksa beraber mi gelir orasını bilemeyeceğim. Hoş meydan da bir insanın kafası kesmek de ne kadar doğru oda tartışmaya açık çünkü bunu bizzat yaşayan bir tanıdığımdan dinlediğimde ister istemez psikolojisi bozulmuştu. Olayın yaşandığı yer yine her zaman ki gibi Arabistan tabi demek istediğin belanızı istiyorsunuz gibi bana göre
@luppocu Şerro Varlığını insan ırkının tüm güzelliklerini yok etmeye adamış bir canı cinsidir. Ben o ayrımı zaten yapıyorum. insan ile insanı düşmanı ayıramıyorsan sen insan değilsin
kesinlikle öyle ve bunu biz yapmıyoruz, bize bunu yaptırtıyorlar. bu şekilde birbirimizi ötekileştiriyoruz, ötekileştirdikçe de birbirimizden uzaklaşıyoruz, kinimiz, nefretimiz artıyor birbirimize karşı, yani bir insan ya Atatürk'ü sevip sayabilir ya da dine bağlı olabilir imgesini bize aşılıyorlar. Sanki ortası hiç olamazmış gibi... Sanki Allah'a şükür, Atatürk'e teşekkür gibi bir seçeneğimiz yokmuş gibi.. bizleri böyle ayırdıkça daha çok parçalanıyoruz ve her şey pamuk ipliğine bağlı oluyor. Ne birbirimize saygımız, ne birbirimize sevgimiz kaldı.. ortak değerleri olan insanlar bir devlet, bir vatan, bir millet olabilir.. biz ortak değerlerimizi kaybediyoruz, birbirimizi sevemiyor, birbirimize saygı gösteremiyoruz...
aslında bir toplumun refahını, gelişmişlliğini anlamak için o toplumdaki kadınlara bakmak lazım... çarşafa sarılmış sarmalanmış, kendisine sadece yemek yapma ve doğurma görevi biçilmiş, okutulmamış kadınların olduğu toplumlar hep geri kalmıştır.
türkiye ise bahsettiğim kadın profilinin yumuşak halidir. bunu sağlayan da cumhuriyettir ama cumhuriyetin temel değerlerine bağlı kalınmadığı için yarım yamalak bir kadın tipolojimiz var maalesef. cumhuriyetin birilerinin hedefi olmasındaki sebep de budur.
Tabi ya. Ama özgecanın katiline falan öldürelim işkence edelim deyin dimi? Şeriat sana böyle imkanlar verir. Hani laiksiniz ya kişi haklarına SAYGILI insanlarsınız. Ben size asla hakaret etmem ama siz benim dinimin emrettiği şeylere hakaret edecek kadar... Neyse susuyorum
@Üfürük evet maalesef çarşafa takıldık. nasıl mı? - başörtülü kadın pilot oldu. yaşasın sarın liderimiz sayesinde dinciler orduya hakim oldu dediler. bu kadın pilotun fetöcü olduğu 15 temmuzda bomba yağdırdığı ortaya çıktı. - başörtülü kadın hakim oldu. yaşasın asrın liderimiz şaha kalktık dediler. kadın hakim fetöden alındı... işi ehline vermek yerine kendilerine yakınmış gibi görünmelerini sağlayan semboller kullananlara verdiler, başımıza iş açtılar. kadın sarıp sarmalanmamalıdır. erkek bakacak diye paketlemek mantıksız geliyor.
Ayrılıyor mağlesef akp ve rte yüzünden ama yüce MUSTAFA KEMAL ATATÜRK öylemiydi din dil ırk farketmez ayrım yapmaksızın tüm halkımızı tek çatı altinda topladi
@yavuzse provakatif değil sadece YÜCE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bizi birlik içinde yönetti siz ise sünni şii kürt türk hristiyan yahudi ateist vb gibi ayrim yapıyorsunuz bilin konusun yobaz seni
sen mustafa kemali de savunmuyorsun teröristin tekisin kimsenin şii falan filan ayırdığı yok senin gibiler böleceğini sanıyor bu vatanı kuş kadar beynin yok
@yavuzse biz insaniz ATAMIZA sahip çıkıyoruz ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz siz gibiler inkar edenleriniz umarim doğru yolu bulursun ama bu kafayla asla bulamassin
@yavuzse yoo ben demiyorum tayyip söylüyor suriye politikasindanda belli oluyor sunniyi yerleştiriyor şii nereye giderse gitsin diyor adam sonra milletin kapansin diyor laik olun aklinizi basiniza toplayin beyniniz var ise
Akpli olmayan herkes vatan haini zaten dimi? Dağdan teröristleri davulla zurnayla @hunterwolf indirdi, barzaniyle megri megri diye şarkı söyleyen de @hunterwolf, fetöyü basımıza bela eden de o, ergenekoncu diye suçsuz askerleri hapse tıkanda o. Sadece Akp vatansever. Haklısın chl kardeş
Laikçilikten yanayım fakat alta koyduğun resim ayrımcılık. Bana daha 2 gün önce Chp'liyim diyip Suriyeli çoluk çocuk dinlemeden hepsinin kafasını uçursunlar diyen chp li vardı. Bu mu laiklik? Dinci yobazlar da var ama çok iyi dinciler de var. Ayrım yapmayın amacınız ne? Yarın öbür gün sen şeriatçı sen laikçi diye savaş çıksa vatanı korumak yerine kendi milletinizi kayırmaya devam mı edeceksiniz? Arap zihniyetini bende sevmiyorum tabii iyi olanları vardır illa. Bu arada chp li değilim. Chp Atatürk'ün kurduğu gibi kalsaydı elbet Chp yi desteklerdim.
Hoşgörüsüzlüğün olduğu, kendisi gibi düşünmeyenleri düşman sayanların cirit attığı bir ülkede bu tür bölünmeler normal geliyor bana. Keşke olmasa. Eski oyunların tekrarı hepsi
TSK bu ülkede aşırı dincilere hep baskı uygulardı. Sende bilirsin. Laiklik rejimini tek yolla koruyabilirsniz oda silahlı kuvvetler ile olur. Ama artık eskisi gibi değil. TSK çok pasif.
evet öyle. sen hiç hayvana falan sevgi gösteren, kitap okuyan, insan gibi konuşan, genel toplum kurallarına uyan, nazik, kibar şeriatçı gördün mü? burada bile ana avrat söverler.
@Barkın69 kim ekiyorsa kardeşim. Benim taraflarla bir derdim olsa direk yazardım ama kimlerin zeytinyağı olmak istediğini sürekli görüyoruz. Öyle bir şey yok.
kalbimi kıramazsın asla orası ayrı bır olay sana uzulmedın mı demedım sen lafları carpıtıyosun ve son olarak soruna cevapta vermıs olayım toplum ayrılmıyor ıkıye dedıgın acıdan bunlar onlarca yıldan berı devam eden mevzular bısey olacağı yok konusuyolar ıste
En İyi Cevaplar