Bir dediği de yanlış çıksın...
Cemaatlerin zararlarını gördük, görüyoruz. Atam yine haklı değil mi?
Ne büyük adammışsın be Paşam!

Ne zaman haksız çıktı ki! Bizim halkın bilgisizliğinden kaynaklanıyor herşey. Mesela; Cemaat topluluk demektir, camide toplanma yeri. Cem kelimeside aynı kökten gelir ama aileviler cem, cemevi deyince olay çıkarırlar. Hiçbirinin kutsal bir anlamı yok aslında, bildiğimiz Arapça. İslam'da ibadet yeri diye birşeyde yok, tüm yeryüzü ibadethanedir. Bunları okuyan müslümanlar beni aforoz edebilirler ama. :D Mustafa Kemal bir ışıktı, bizler için hala öyle. Borcumuzu emanetine can pahasına sahip çıkarak ödeyeceğiz.
Geleceği görüyor demek istiyorum ama geçmişi biliyor. Her ne dediyse bir bir oldu. Olmaya devam edecek de böyle bir lider varken insanlar hala neden anlamak istemez bazı şeyleri ben anlamıyorum.
Rica ederim
OIff off yok insanları dinci, cahil, açık, dinsiz, laikçi, şeriatçı diye birbirine düşürüyorsunuz. İnsanlara düşünme olasalığı bıraksanız onlarda doğru yolu sağlam bir kaynaktan araştırıp bulacaktır elbet. Yorumlarda ona buna sizin gibilerine her şeyi yapmak lazım yazmışsın. Ne saçmasın sen! Bu yazı ile bir sorunum yok. Ama yok dinciler öyle böyle diyerek dinden önce ülke için faydalı bir şey düşünen bir insanı bile celallendiriyorsunuz.
Dinciler kötüdür! Evet açık açık söylüyorum bak!
Ayrıca sadece tekke ve zaviyeler değil , Türk ocakları gibi ocaklar da kapatılmış ; her türlü teşkilatlanma riski ortadan kaldırılmıştır.
Tarihi esnetip esnetip patlatan bir kısım topluluklar sadece dini örgütlenmelerin engellendiğine odaklanıp , Atatürkü din düşmanı görüyorlar.
Rici idirim😑
Cevap
27Cevap
tarıkatları ve cemaatlerı cıkaranlar din adı altında parayı ındıre gandı yapanlardır arastırın peygamber efendımız hangı tarıkata uyeymıs ya da Kuran da hangı tarıkatten ya da cemaatten bahsedılıyor? soyleyemezsınız neden yok cünkü bızım gunumuzde yasadıgımız islam dini değil arap kültürüdür. her turlu pislik iğrenclik araplardadır zina cocuklara tecavuz 8 yasındakı kızla evlenılır fetvası adı altında sapıklık hepsı araplarda mevcut peygamberler bile adam edemedi bu kahbe ırkı
Evet Atatürk söylememiş olabilir, kaynağı olmayabilir. Ama aynı anlamı içeren aklı başında ve düşünebilen arkadaşlara sağlam kaynak göstereyim ;
ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
ya da bunu da yoksayın, cemaatlerle takılın ne diyim :)
Konuşma Atatürk e ait değil. Açık bir şekilde bariz bilgi hataları var. Atatürk, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin tekke ve zaviyeler tarafından yıkılmadığını bilecek kadar zeki bir insandı. Ayrıca konuşmanın ispatlanabilir hiç bir kaynağı yok. Yine de yaptıkları ve planları, bu yazılanlarla çelişmeyen şeyler.
İşinize geldiği gibi konuşun bakalım
Bu dinciler her devlete zarar verdiler bunu bilmeyen cahildir
Ya bir git kizim din istismarcilarini gorerek sen ne diye cemaatleri sucluyorsun dogru cemaatlerin yaninda istismarcilarda olacaktir sen Şu an o istismarcilari gordugun icin dogru cemaatlere laf buluyorsun
Hangi cemaat doğru? Hangisi ne katkı sağlamış memlekete?
Senin gibiler var ya her şeyi hakediyo gerçekten
Bu cemaatler, tekve ve zaviyeler olduğu sürece bu ülke her zaman din istismarını yaşayarak geride kalacaktır... Bunu haykırmak İslama karşı gelmek değildir, ah bunu bir anlayabilsek keşke...
Uluönderimiz zaten bir gelecegi gören bir insandı o bir halk kahramanıdı Tanrı türk milletini korusun bu yobazlardan
O her zaman haklıydı sadece zeki Atamızı cahiller anlayamadı
ah be paşam mezarında kemiklerin sızlıyorduk özür dilerim izinden gidemedik be
Daha kötüsünü tahmin edememis yalniz.
Bunlara tapiyor bizim. halk
haksız olduğu konu yok 10 Kasım 1938 9.05 da gitti bizim herseyimiz
Büyük insanlar geleceği çok iyi ön görür sanki bugün yazmış gibi gelmiş geçmiş en büyük lider
İslâmiyet neden bu kadar ilgi alanın
Açık açık islam düşmanıyım de seni tebrik edeyim atan gibi harbi ol
Sizin gibi yaratıklara düşmanım evet
akp seçmeni örnek olarak gösterilebilir
ileri görüşlülük budur işte Atam'ın söyledikleri birer birer gerçekleşiyor zaten nezman haksız çıktıki
İleri görüşlülük işte bir führer bir Mustafa Kemal Atatürk ;)
bunun kaynağı nedir?
yani şöyle olur mu
" Ben Norveç ajanıyım, amacım tcyi çökertmek." M. Kemal (Tokyo, 1929)
böyle kaynak mı olur, lütfen...
Bu cok bilinen bir söz
Yapmayın Allah aşkına ya
tamam da nerden biliyoruz onu soruyorum neden yapmayalım kötü bir şey mi sordum?
mesela derseniz ki mecliste söylemiş açar tutanaklara bakarız
Salih Bozokun anıları diye biliyorum
bana ütopik geldi biraz açıkçası
atatürkçüyüm ama bu belge sahte böyle bir konuşması yok atatürkün;) o yüzden araştırmadan bişey paylaşmayın
Tabi kitaplarda yer alıyor ama yok öyle mi?
Troll seni
Soruların çok kaliteli devam 👍
Teşekkür ederim
Her dinciye bu kötü dersek hakiki din adamlarına ayıp etmiş oluruz
Benim gözümde cogu aynı
Ozmn kendı gorusunu kendine saklamalisin ;)
O zaman siz de dininizi içinizde yaşayın nasıl fikir? 😂
Kendi içimizde yaşıyoruz zaten :-D
Sana niye musluman değilsin diye soran oldu mu :D
Ohoo bu sitede beni imana getirmek için kendini yırtan 3-5 kişi var😂
3-5 kişi yüzünden suclanilmazsak iyi olabilir :D
Dininizi dayatmazsanız iyi olabilir😂
40 yiilk deist gibi konusuyon :D
40 yıl sonra ne olur bilinmez😂
Tabi ben senin Allah u ekbar dediğin günleri bilirim :D
10 numara namaz kılardım hey gidi hey😂
:-D :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 😊