Askere gitmeden önce tanımıştım. O zamalar şunu demiştim kendi kendime eğer ki T. S. K içinde bu tür adamlar varsa ne devletin nede milletin sırtı yere gelir...
Fakat gel gör ki öyle olmadı. Ben darbe olmadan önce askerliğimi bitirmiştim. Bulunduğum yerde çok paşa görmüştüm. İçlerinde beş parmağı geçecek kadar asker vardı. Tam anlamı ile en azından ama Osman Paşa öyle değil hiç bir şey demiyorum sadece onun görev yaptığı dönemdeki tarihe ve o tarihteki dağda olan terörist sayısına bakalım. Ölenler hariç tabi çünkü o dönemlerde teknolojik açıdan pek iyi olmasa da T. S. K yine de daha iyiydi. Çünkü tabiri caizse Paşalarımız adamdı. Şimdi ise çoğu piyon olmuş durumdalar...216 Yorumla
Soran+1 yılÖvdün mü yerdin mi 😅
- +1 yıl
Burada övdüm , övdüm çünkü övülmeyi hak eden tek komutan kendileri. Şimdi bir çok söyleşi izledim bir çok programı takip ettim Osman Paşa'nın katıldığı çoğu insan der ki siyasette çok kötü şunu diyorum eğer millet olarak yetki verdiğimiz insanı gözden geçirirsek ve bu durumu bir daha düşünürsek ve diyelim ki şu an yetki Osman Paşa 'da ve inanıyorum ki dağda bir tane terorist kalmaz. Hiç kimsenin evladı ölmez ve hiç bir anne ağlamaz. Bak bu durumdan nemalanları geçtim para kazananlarıda geçtim. Terör konusunda ki ilk adım diyorum.
Hani şu an göstermelik terörist avı yapılıyor ya o geldiği zaman bildiğin kökünden kazıyıp atar. Atsın da zaten şuankiler bunun için bir b. o. k yapmıyor yapılmadı da
Diğer şeyleri de saymak istemiyorum bir çok şey partinin sitesinde yazıyor bir çok reform da var üstelik ama garip Aziz Nesin'inde dediğ gibi bizim milletimiz % 50 sinden fazlası aptal göz göre kendi kötülüğüne olan birşeyi bir insan neden kabul eder ki!
Soran+1 yılSiyasette başarısız olmasını neye bağlıyorsun peki?
- +1 yıl
Bunu bilmiyorum hani bu konu da benim gözüme batan bir şey olmadı. Zaten kendisi de doğruların adamıdır. Belkide bu yüzden iyi değildir. Doğruları duymak istemediği için milletimiz bu da ayrı bir sorun oluyor olsa gerek Ama bana göre iyi yani sert üslubundan dolayı sevilmiyor bence ama adamın yapısı böyle , şimdi böyle memlekette büyüyüp , yaşayıp sert üsluba sahip olmamak da çok zor kaldı ki görevini layıkı ile yapan, yapmış ve yapacak olan bir liderdir kendisi. Bence siyaset konusunda da iyi her şeyi geçtim. Başkomutan olacak vasfa sahip bir insan her şeyden önce bu yeterli değilmidir zaten bence yeterli. Siyaset konusunda da yaptıkları çok iyi bence ben takdir ettim. :D
Soran+1 yılHeparı destekliyorsun öyleysr?
- +1 yıl
Sana şöyle açıklayayım ben kendimi bildim bileli bir partiye veya bir kişiye taparcasına idol olarak seçmedim. Neden dersen öyle insanlar yoktu hepsi siyasette ne kadar iyi olursa olsun yalancının tekiydi. Fakat sonra tamamen kendim keşfettiğim Hepar'ı gördüm. Osman Paşa'yı tanıdım. Eğer ki peşinden düşünmeden gideceğim bir lider varsa o da Osman Paşa'nın ta kendisidir. Ki kendisinin tüm çabası gençlere hitap etmek olduğunu bildirmiştir.
Ben bir Türk genci olarak destekliyorum, destekleyeceğim de...
Sonu ne olursa olsun..
Soran+1 yılÇevrene bilgilendiriyor musun?
- +1 yıl
Çok yakınımdakiler zaten biliyor ne düşündüğümü ve ne yaptığımı geri kalanlar ise anlatmama rağmen anlamıyor. Bu durum da yapabileceğim pek birşey kalmıyor.
Ama beni pek alakadar etmez. Ben bana bakarım. Etrafımdaki insanlar benim zerre kadar bir partiye inancağımı ve o partinin kurucusunu destekleyeceğimi düşünmezlerdi.
Bazen destelenecek şeyler oluyor o da bunlardan biridir.
Ve zaten bu adam eğer meclise girip başa gelmezse Türk milleti bir daha da mutluluk nedir göremez hayalını kurar. Osman Paşa'daki taktik stratejik zeka çok iyi olduğu gibi ülkeyi savunacak bir gücede sahiptir. Bence tabi bu şekilde düşünüyorum.
Soran+1 yılÇevrendekilere anlatırken , tam olarak hangi konulara değiniyorsun?
- +1 yıl
Yani genel olarak arkadaşlarıma söylüyorum işte durum belli artık kurtuluş da kalmadı. Ya batacaz ya da çıkacağız gibisinden işte mhp'liler tutturmuş bir yol döndürebilene aşk olsun chpliler desen onlar başka bir alem Osman Paşa'nın kendisini ideallerini anlatıyorum. Partinin özellikle gençlere çağrısı olduğunu söylüyorum. Ama kim dinliyor ki!
Soran+1 yılMHp kısmına askeri yönünü anlat. Chp kısmına da Atatürkçülüğünden bahset bir dahaki sefere.
- +1 yıl
Her şey ortada zaten adam hem Atatürkçü hemde askeri anlamda deha yani sadece yazdıkları kitaba okusa insan anlar bunu yani ama işte olmuyor kutuplaşma var bizim millette hep ben şuna inanıyorum dini kullanan biri olsaydı şimdiye herkes inanırdı.
Ben bizim milletimize hiç birşey söylemiyoorum artık sözün bittiği yerdeyiz.
Soran+1 yılÇünkü Türk nüfusu azınlıkta..
- +1 yıl
O konuda katılıyorum ama gerçekten çoğu şeyden soğudum. Baksana millete elden gitmiş herşey Araplaşma desen hat safha da artık Türk kimliği desen sanırım sadece t. c. kimliğinde kalmış bir toplum bu kadar körü körüne nasıl gitti.
Araplaşma durumu o kadar kritik ki birşey desen hemen bir karalama çabası yok zındık yok kafir falan insanın içindeki yaşam ateşini söndürüyorlar bu kadar olamaz yani
Hoş zaten daha ne kadar soğuyabilirim o da aşikar ama neyse bakalım sonuç ne olacak?
Soran+1 yılDibe varmadan sıçrayış olmaz...
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 644 cevap paylaştı. Osman Pamukoğlu bu ülkenin Atatürkten ve milli mücadele döneminden sonra gördüğü en başarılı komutandır.
Keşke siyasette de halktan destek bulabilseydi.. Malesef siyaset arenası çok farklı.. Siyaset insanları kandırabilme sanatıdır.. Ve Osman Komutan insanları kandırmaz..
İşte bu yüzden böyle başarılı insanlar malesef ülkemizin başına geçemiyor..
Düşünen ve gerçekleri görebilen vatansever Türkler sana minnettardır komutanım!22 Yorumla
Soran+1 yılİşte aradığım cevap. Teşekkür ederim.
Hakkari de çok başarılı bir komutandi!!! unutulanlar dışında yeni birşey yok'Kitabını severek okudum.. Keşke hep asker kalsaydı.
114 Yorumla
Soran+1 yılSiyasi yönünü sevmiyorsun Sanırım?
Soran+1 yılSiyasetçi olarak destekliyor musun peki?
- +1 yıl
Kürt açılımına bakış açısı, sağ sol ayrı tutup demokrasiden bahsedilmesi güzel lakin bizim ülkemizde Pamukoğlu siyaseti tutmaz... Keşke olsaydı ama mümkün değil. Tutmasını istermiydim isterdim elbette mümkün değil... Bizim insanımız doğru insana oy vermez asla, bal tutan parmak yalar hesabı yapar öyle olmasa Muhsin Yazıcıoğlu katledilmezdi...
Soran+1 yılSırf baraj altı diye oy veryorsun öyleyse ablacım, değil mi?
Soran+1 yılBoş atılması , hükümete yararmıyor mu ablacım? Oransal olarak muhalifi arttırmak yerine sabit bırakıyorsun.
Soran+1 yılAslında Hepardan bahsediyordum.
Soran+1 yılNasıl bir oluşum olmalıydı peki?
- +1 yıl
Ilkeleri durusu saglam bir olusum aslinda tek eksik inanc... Secim oncesi baraj altinda kalmak olgusuyla bagimsiz olan bir baskan halki ne kadar inandirabilir ki kendine. Bizim milletimiz cemaatciydi en son secimde. Bakalim bu onumuzdeki secimde ne olucak? KK hic sansi kalmadi artik. BDP ile yollari kesisti cunku. Cemaat olayida kalmadi artik AKP nin elindeki tek koz trban ki bunuda gzel kullandi. Hep sunu soylerim siyasete ne kadar hizli girersen ne kadar kendinden eminsen o yolda ilerlersin. Halkin eminim ki buyuk cogunlugu hepar in acilimini bile bilmiyor...
Soran+1 yılÇok harika bir yorumdu... Açılımı bırak ablacım , daha öyle bir parti olduğundan bir haber...
İyi bir asker, ama siyasette aynı şeyi söyleyemem.
Doğru konuşuyor lâkin pek bir destekçisi yok.16 Yorumla
Soran+1 yılSiyasetçi yönü için eleştirin nedir?
Soran+1 yılAnladım. Teşekkür ederim 😇
Soran+1 yılEvet o konuyla ilgili bir yorum okudum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Osman Pamukoğlu haklı. Türkiye'de ki terör dış ülkelerden destek alıyor. Amerika, Almanya, Fransa ve diğer Avrupa devletlerinden. Şimdiye kadar siyasiler bunu ne açıkladı nede karar aldı. Terörü bitirmeye yeltenen veya bunu söyleyen komutanlar ya öldürüldü ya da görevden alındı. Bu durum 1985 den beri böyle
10 Yorumla
+1 yıl2011 den beri tkıp ederım kan uykusunu ızledıgımde ne kadar önemli biri oldugunu anladım. Şu an kesınlıkle harcanan Atatürkten sonra gelen en ıyı liderlerdendir. Tek desteklediğim siyasetçiydi aynı zamanda.
12 Yorumla
Soran+1 yılHepara destek veriyor musun?
- +1 yıl
Destek verdim osman pamukoğlu varken ancak genclere bıraktıgından beri takıp etmıyorum.
Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. bır sey duşunmuyorum ne duşuncem kı sıyaset adamı benım merak ettıgım acaba o benım hakkımda ne duşunuyor ddd dıcem şaka yaptım kızma
22 Yorumla
Soran+1 yılYaş 34 olmuş. Benim bir şey söylememe gerek yok zaten.
+1 yılİyi bir komutan geçmişte yaptığı hizmetlerin değeri çok büyük ama aynı zamanda kötü bir politikacı. siyasete hiç bulaşmamalıydı.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden kötü bir politikacı Peki?
- +1 yıl
Asker kökenli bir disiplinden yetiştiği için olsa gerek bazı fikirlerini çok uçuk buluyorum. Bazen çok abartıyor. ama askerliğine kesinlikle laf edemem Atatürkten sonra askerlerinin başında şevkle savaşan ender komutanlardan biri
- +1 yıl
@barbarturk_s kötü politikacı veya siyasetçi degil bu düzene karşı fazla dürüst
Gündem konusunda 659 cevap paylaştı. Vatan haini köpekler tarafından sevilmediği için efsane komutanlığı tescillenmiştir.
15 Yorumla
Soran+1 yılDedtekliyor musun Bay H?
Soran+1 yılBoş mu atıyorsun?
Soran+1 yılSen yorumumu okudun mu acaba 😅
+1 yılBu ülkede hiç kimse ülkesini satmak veya ihanet etmek için siyasete girmez. Çok iyi bir asker ama iyi bir siyasetçi mi? Genelkurmay başkanı olabilir ama bir B. bakan olabilir mi?
13 Yorumla
Soran+1 yıl"Hiç kimse ülkesini satmak veya ihanet etmek için siyasete girmez"... Emin misin 😅
- +1 yıl
Evet eminim. Lakin o insan kalbini ve aklını kaybederse ihanet eder ama ihanet ettiğin farkına varmaz
Kendisiyle bizzat görev yapmış biri olarak söylüyorum, tam bir asker, vatansever, ulusalcı ve canını vatanı için hiç düşünmeden verebilecek bir insandır.
27 Yorumla
Soran+1 yılHepar'a oy vermeyi düşündünüz müm?
Soran+1 yılÇevrenize onu tanıtıyor musunuz peki?
Soran+1 yılPeki işe yarıyor mu konuşma?
- +1 yıl
+1 yılİyi bir komutan, çok başarısız bir siyasetçi. Gençlerin heyecanını alır anca ve bazı konularda gerçekleri konuştuğu içinde oy potansiyeli fazla yok.
28 Yorumla
Soran+1 yılSeven kişilerin ortak dediği şey ; iyi bir siyasetçi olmaması. Neden böyle düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
Siyaseti herkes yapamaz. Bu ülkeye gelmiş en iyi siyasetçiler Atatürk ile Erdoğan'dır. Halkı anlayan biri değil Osman Pamukoğlu
Soran+1 yılAnlıyorum.
- +1 yıl
Sanmıyorum ama hadi neyse :D
Soran+1 yılYok ilk defa "anlıyorum"u gerçek anlamıyla kullandım 😂
- +1 yıl
Peki ala, ben genede sanmıyorum :D
Soran+1 yılYa döverim ama 😌
- +1 yıl
:) :)
K*rtçe dil eğitimine karşı değilmiş paşa.
Bak sen şuna, aklı gelmemiş başına...12 Yorumla
Soran+1 yılEvet o olayla ilgili yorum okumuştum.
+1 yıliyi bir asker mükemmel bir komutandı..
ama siyaset yalan söyleyebilme sanatıdır ve osman pamukoğlu gibi dürüst adamlar hep kaybeder..
Siyasete girmesi başlı başına yanlıştı..
İsmi %1 oy alabilen bir partiyle anılmamalıydı..20 YorumlaKoy ülkenin başına kalmasın dert tasa adam gibi adam
117 Yorumla
Soran+1 yılDestekliyorsun yani?
Soran+1 yılÇevrene anlattın mı peki?
Soran+1 yılParti meclisinden mi? Ciddi misin?
Soran+1 yılNasıl giriliyor , illa tanıdık mı olması gerek?
Soran+1 yılYani ben gitsem beni almazlar 😂
Soran+1 yılYa ben kimi bulacağım be 😒
Soran+1 yılTamam da tarih bilgim çok yok. Beni ne yapsınlar 😂
Soran+1 yılPartide çalışıp ne yapacağım? Partiyi diğerleriyle kıyaslayıp reklam yapacağım 😂
Soran+1 yılEee 😂 Tarih bilgim olsa daha iyi reklam yapmaz mıyım sence?
+1 yılbelki başbug olamadı ama benim gönlümde başbug;)
114 Yorumla
Soran+1 yılÇevrene tanıtıyor musun peki?
- +1 yıl
yani siyasi konular açıldıgında onu örnek gösteriyorum ama bu turco:) lar ııh ıhh anlatamıyorum. onun haricinde cevremdekilere özellikle anlatmak için bir çaba göstermiyorum acık olmak gerekirse
Soran+1 yılOy veriyor musun peki abicim , biraz özel olacak ama.
- +1 yıl
evet sevdigim bir lider ama barajı gecemez diye ben hep chp veriyorum yani barajı gececek bir potansiyeli olsa inan seve seve veririm
Soran+1 yılChpnin son politikasına rağmen mi abicim?
- +1 yıl
@AlmaHatun son zamanlar inan tv izlemiyorum nereyi açsam tayyip ve klasik 15 temmuz olayları inan midem bulanıyo bu ülkenin siyasetinden.
- +1 yıl
chp inin şuanki politikası bir bakıma hoş degil, ama gözle görülür bir hükümet baskısıda var yani muhaliflere, sonuçta kılıçdaroglu bu hdp ye yapılan saldırıyı meydanlarda fırsata çeviriyor. ama buda bu oyunun içinde var diye düşünüyorum
Soran+1 yılİki ucu b. klu değnek.. Bir tarafta Akp bir tarafta Hdp. Bence birinin diğerini bitirmesine destek verilmeli.
- +1 yıl
kesinlikle sana katılıyorum ama benim şahsi fikrim bitirilmesi gereken akp
Soran+1 yılO kendi içinde çatlıyor zaten. Daha güçsüzü devirmek daha kolay değil mi?
- +1 yıl
hayır ya bunlar ne çatlaması, adamda öyle bir seçmen varki akpnin her sarsılmasında dahada sıkı sarılıyolar birbirine. bilmemki güçsüzü devirmek ne denli dogru bir karar olur? bence devirmek asmak kesmek hepsini zindana tıkamak çare degil, bu yıllardır yapılan ama sonuç vermiyen hareket. bence bu ülkenin ana problemi egitim, egitimden kastım üni okumak degil,
- +1 yıl
Akıl, çorak tarla gibidir; işleyeceksin!..
Okul (ders) kitapları, okumaktan sayılmaz. Önemli yazarların kitaplarını okuyacaksın. Dünya klasiklerinden de en az 20 tane okuyacaksın. Başka türlü olmaz.(osman pamukoglu)
Soran+1 yılKendi içinde çatlamasa neden Davutoğluna yol versin?
- +1 yıl
çünkü ona kukla cok
+1 yılvideoda iyi laf koduğu için eig
19 Yorumla
Soran+1 yılAdamı tanıyon mı dayı?
- +1 yıl
isimi duydum adamı şimdi öğrendim yenge _
Soran+1 yılÇatışmalara girmiş bir komutan kendisi.
- +1 yıl
doğudamı
Soran+1 yılHakkaride.
- +1 yıl
doğuda hakkari var unutma yüksekova
Soran+1 yılDoğuda deseydim , tüm doğu illerini kapsardı. Bu yüzden Hakkari dedim.
- +1 yıl
Tamam kaptan :=
Soran+1 yıl😅😅
+1 yılBilmiyom ki tanımıyom
13 Yorumla
Soran+1 yılVideoyu izleyebilirsin 1 dklık bir şey zaten.
- +1 yıl
İzledim. videodan nasıl biri olduğunu anlamak biraz zor ama yinede iyi konuşmuş
Soran+1 yılKomutanlık yapmış biri. Birçok çatışmaya girmiş. İlgimi çekti açıkçası.
+1 yılTerörü kökünden bitirmeye çalışan aslan gibi adam.
10 Yorumla
+1 yılbüyük bir askeri deha ama önünü kestiler zamanında
122 Yorumla
Soran+1 yılHangi olaydan bahsediyorsun?
- +1 yıl
kurma yarbay olarak emekli edilmesinden
Soran+1 yılHepar hakkında ne düşünüyorsun peki?
- +1 yıl
kac senedir bir arpa boyu yol alamadilar
- +1 yıl
askeri deha olabilir ama politikaci degil
Soran+1 yılÖnleri mi kesildi yoksa kendi başarısızlığı mı?
- +1 yıl
siyasette bariyerleri yikacak olan sensin siyasi konjekturde heparin oyunu alabilecegi parti/partiler hangileri?
- +1 yıl
evet dinliyorum sizi
Soran+1 yılMhp ve Chp'nin bir kısmı gibi duruyor.
- +1 yıl
akpartinin milliyetci oylari
- +1 yıl
siyaset tam bir teskilatlanmayla basarili olur
Soran+1 yılMilliyetçi kısım çok az Akpde. Sırf kısa süreli gelişme için onlara veriyorlar. Uzun vadede gelişime önem veren yok.
- +1 yıl
onun oyle oldugunu varsaymak o kismi gormemezlikten gelmemize engel degil
Soran+1 yılYa da sadece gerçeği kabullenmeliyşz.
- +1 yıl
ben olaylarin ne oldugunu cok iyi biliyorum
- +1 yıl
dedigim gibi teskilatin olmazsa halka kendini anlatamazsin
Soran+1 yılPEkala.
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
? ?
Soran+1 yılEfendim?
- +1 yıl
pekala
Soran+1 yılAnlamadım?
+1 yılAdam gibi adam
22 Yorumla
Soran+1 yılSeçimlerde %1in altında hep 😔
- +1 yıl
Halk pek tanımadıgı için oy vermiyo
Başarısız egoist kendini beğenmiş bir tartışma programında altan tan karşısında rezil rüsva olduğunu hatırladığım zavallı biri ışte...
15 Yorumla
Soran+1 yılHakkaride çatışmalara girmiş bir komuran vs ks'de bir üye
Soran+1 yılYok araştırdım. Türk oğlu Türk.
- +1 yıl
Hiç bir önemi yokta mesela devlet bahçeli de Kurt ama Türk milliyetciligi yapıyor hasili ırkçılık yapanlara lanet olsun demiş hz. Muhammed.
Ama bu da bir gerçek ki mutlaka o şahsın youtubda videolarini izle tam bir rezalet herkesi sanki askeriymis gibi gören bir üslubu var umarım iyi bir ahlak sahibi olur da bu egoist tavırlarından vaz geçer bunu da itiraf etmeliyim ki altan tan karşısındaki perişan ve rezaletine de acimadim değil. Burada üye olduğunu söyledin umarım bu yorumlarımi okurda kendine buradan bir kaç öğüt alır..
iyi akşamlar kardeşim.. - +1 yıl
devlet bshceli dedeleri urfa turkmenlerindendir. orhan pamuk oglu da devlet bahceli gibi halkin nezdinde kafasinin ici pamuk dolu
Başarılı bir komutan ama kör cahil halk ne anlar?
10 YorumlaKonutandan siyasetci olmaz.
10 YorumlaÇok severim
113 Yorumla
Soran+1 yılHakkında neleri biliyorsun?
Soran+1 yılÇevrendekiler onu tanıyor mu Peki?
Soran+1 yılTanıtmayı düşünmüşmüydün?
Soran+1 yılEngel neydi?
Soran+1 yılHangi yönde sabitlerdi?
Soran+1 yılşu an verilen oylar yara sağlıyor mu peki 😅
Soran+1 yılÇevrene bu durumu anlatırsan , belki Chp'nin Hdpyi baraja sokmak için yaptığı çabayı biz de Hepar için yapabilir. Değil mi?
+1 yılMk fena ya 😂
10 Yorumlaİyi birvatansever
10 Yorumla
+1 yılsenden dahaa yakışıklı.
03 Yorumla
Soran+1 yılSenden daha erkeğim ondandır.
- +1 yıl
vaoooov çok sert bebeyim. sert küfürlü mü seviyorsun sen.
Soran+1 yılAz ötede.
+1 yılBir sey dusunmuyorum.
09 Yorumla
Soran+1 yılİyi bakalım al 1xperini.
- +1 yıl
1 xper. Derdim 1 xper degil. Turkiyede sag sol fark etmeksizin bos siyasetci sayisi cok ama com fazla. Bu da onlardan biri.
Soran+1 yılÇık sen yap 😂
- +1 yıl
Siyasette durust adamlar yer alsaydi belki bir sansim olurdu.
Soran+1 yılTamam kardeş 😂😂😂
- +1 yıl
Abi diyecektin sanirim. Sevgili milliyetci ama geleneksel degerlerden habersiz hatun.
Soran+1 yılYaşına uygun yorum yap da abi deyiyim öyleyse.
- +1 yıl
Seninle polemige girdigim icin haklisin. Cocukla cocuk olunmaz.
Soran+1 yılGüle güle.
iyi bir insan ama kürt.
06 Yorumla
Soran+1 yılKürt? 😂😂😂😂
Soran+1 yılKürt niye Türkçülüğü savunsun kardeş iyi misin 😂😂😂
Soran+1 yılKoyun? 😂😂😂 makarna da yok niye soruma damladıysan..
- +1 yıl
akp de 70 tane vekil kurt var akp mhpden bir nebze geriden turk milliyetci partisidr. akp. mhpnin %51 lik parti hissesinin ortagidir. arnavut cecen bulgar roman patriot bunlar da turk değil ama turk milliyetciligi yapiyor. turk milliyetciligi yapmasi icin menfaat yeterlidir bizler buna makarnaci kürtlerde tırşıkçı der
iyi bir adam sanki.
05 Yorumla
Soran+1 yılSanki derken, açar mısın biraz?
Soran+1 yılNeden sanki diyorsun dedim. Ne tersliyorsun? Cevabın yoksa sus... Allah Allah
Soran+1 yılAt ötede teyzem.
+1 yılinsandan bile saymam
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki?
- +1 yıl
geçen bir iki programını izledim ırkçı kin dolu birisi birde tarih bilgisi sıfır olan biri
Soran+1 yılKaynak alabilir miyim?
- +1 yıl
youtubede videoları var..
Soran+1 yılBir şeyi iddia ediyorsan , kanıt sunmalısın.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar