+1 yılKüfür ederek diploması yapılmaz. Diplomatik yollarla ayar verilmesi lazım. Küfür olmamalı. Zeki şekilde küfür etmeden haddini bildirmeli. Onların tarihini iyi bilmeli onların tarihiyle onları vurmak gerekir. Ya da kendi ülkelerinde olan biten şeylerle.
129 Yorumla
Soran+1 yılEvet Fransız parlamentere yaptığı gibi Ermenilere konuşması gibi
- +1 yıl
Biz bu adamlara lafla sözle hadlerini bildiremeyiz bizim onlara hadlerini bildirebilmemiz için terör sorunu suriyeli sorununu işsizlik ekonomik sorunlar insani gelişmişlik indeksinde üst sıralarda olmamız falan böyle olur. Lafla sözle olmaz.
Soran+1 yılMevlüt Çavuşoğlu ekonomi bakanı oldu da haberimiz mi yok 🤔
- +1 yıl
Bu bir bütündür.
Soran+1 yılBen akp sormadım Mevlüt beyi sordum 😉bütün sorunca söylersin
- +1 yıl
Kardeşim bunların hepsi bir bütün Mevlüt Çavuşoğlu orada kendisini temsil etmiyor. Devleti temsil ediyor. Ülkeyi temsil ediyor. Yani verdiğin ayarın gerçekten ayar olabilmesi için ekonominde güçlü olmalı, eğitim de bilim de teknik de işsizlik de az olmalı. İnsani gelişmişlik indeksinde yüksek sıralarda olman lazım. Türkiye listenin ortalarından biraz daha aşağıda. Sonlarında demiyorum. Bizim kafa tuttuğumuz adamlar kendimizce ayar verdiğimiz adamlar iyi olan her şeyde ilk sırada biz de kötü olan her şeyde ilk sıralardayız bilmem anlatabiliyor muyum? Devlet meselesi diplomasi öyle şahıs kavgasına benzemez çok iyi laf koydum diyerek kendinizi rahatlatmayın. O kafa tuttuğunuz Avrupa Türkiyeden alışveriş yapmasın bakalım ne oluyor. Yine tamam biz de satıyoruz evet ama sattığımızdan çok alıyoruz. Sürekli onlara borçlanıyoruz. Bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
Bu yazdıklarım kendimi ülkemi onlardan aşağı gördüğüm gibi bir anlam çıkarabilirsin ama ben aşağı görmüyorum. Toplumun ve idarecilerin gerçekleri görmesi gerektiğinden bahsediyorum. Bir filozufun lafı vardı sanatla ilgili diyor ki Doğu toplumlarında şiir öndedir gelişmiştir Batı toplumlarında düzyazı, roman, hikaye gelişmiştir. Sebebi de Doğu toplumu duygusaldır hayallerle yaşar Batı toplumu duygu hayalden çok gerçeklerle yaşar düşünerek yaşar der. Olay aynı bu. Sen o adama küfür etsen ne olur. Seve seve onun yaptıklarını ülkene alıyorsun almak zorundasın. Ona her türlü para kazandırıyorsun büyümesine katkı sağlıyorsun.
Soran+1 yılBunları anlıyorum bunda sorun yok da ne yapsın diğerleri gibi sus pus dursa yaptığı soykırımı söylemese daha mı başarılı olacak gözünde 🤔
Soran+1 yılSen diyorsun ki ülke olarak kafa tutamayız mecburuz falan filan iyi güzel de adamların yaptığı soykırımı söylemesi neden zoruna gitti karşında seni soykırım ile suçlayan bir ülke ve geçmişi hatta günümüzde soykırımcı bir ülke
- +1 yıl
Başarılı olmayacak elbetteki susmayacak. Ama tesirli olmasını istiyorsan, cuk diye oturmasını istiyorsan uluslararası arenada sözün dinlensin istiyorsan güçlü bir olmak zorundasın. Güçlü ülke olmak demek de sürekli seçim kazanmayla olmaz. Önce kendi ülkendeki insan hakları basın yayın sorununu çözeceksin sonra çalışma kanununda yasal düzenlemeler yapıp özelde de çalışanlara özlük haklarını düzenleyeceksin. İnsan haklarını koruyacaksın. Yolsuzluklara izin vermeyeceksin herkesin hakkı yasalarla kontrol altına alınacak. Bir ülkeyi ülke yapan şey adalettir ülkenin başındaki adama göre adaletin değişmeyecek. Kanunlar mahkemeler en büyük hüküm organı olacak. Hakimler savcılar bunlar idarecilerden bağımsız olacak gerekirse söylediği bir sözden dolayı cumhurbaşkanına bile hesap soracak. Yasalar kanunlar her şeydir. İnsanları eğiteceksin. Hala daha tuvalet kullanmayı bilmeyen ya da trafik kurallarını bilmeyen uygulamayan insanlar var. Öyle kalkıp da ekonomiyi akıllı telefondan, beyaz eşya kullanımıyla ölçmeyle olmaz o işler.
- +1 yıl
Soykırım meselesinde Mevlüt Çavuşoğlu konuştu diye bize soykırımı dayatanlar soykırımı dayatmaktan vazgeçmediler. Bizim elimizde tarihi belgeler vardı bu soykırımı biz yapmadık diye. Türk Tarih Kurumu ve bir sürü bilim insanı bunu uluslararası yerlerde bu belgeleri sundular bize soykırım yaptınız diyenler de geçerli tarihi belgeler sunamadığı için kimse soykırımı türkler yaptı diye kabullettiremiyor çünkü belgeler Türkler soykırım yapmadı tam tersi soykırıma maruz kaldılar diyor.
Soran+1 yılEee adam bunu açıkça söylüyor bundan neden rahatsız oluyorsun 🤔
- +1 yıl
Yav rahatsız değilim. Ben de soykırımı Türklerin yapmadığını ulaşabildiğim kadar tarihi belgelerden okuyarak öğrendim. Bunu ifade etmesi güzel bir şey. Ama biz güçlü olmaz isek bahsettiğim konularda bizim konuşmamız çok bir şey ifade etmeyecek. Bizim temelli düştüğümüzü gördükleri anda elimizin kolumuzun bağlandığını gördükleri anda tıpkı sevri osmanlıya dayattıkları gibi sözde ermeni soykırımını da bize dayatacaklae. Ermeni soykırımını geç Türkiye doğuda operasyonda diye Türkiye bölgedeki sivilleri katlediyor diye Kürtlere katliam yapıyor soykırım yapıyor diye konuşuyorlar. Amerika İngiltere Fransa anasını skti orta doğunun neden konuşulmuyor. Fransa afrikayı öyle bir skti ki hepsi fransızca konuşuyor. Ama kimse bunları dillendirmiyor. Neden çünkü adamlar güçlü devlete sisteme ekonomiye sahip.
- +1 yıl
Bizi yöneten beyinsizler de kalkıyorlar bizim ülkenin kurumlarını işletmelerini 49-50 yıllığına satıyorlar. Hepsi de yabancıların elinde hadi yiyorsa tut tutabiliyorsan kafa bu anca meydanlarda EY AMERİKA EYY İNGİLTERE EEYY HOLLANDA demeyle kalır. Sonra adamlardan borç istersin.
Soran+1 yılOrtak noktamız bu zaten 😉keşke daha iyi durumda olsak dediğin gibi anaları skyrlar sonra vur Türkiye’ye
- +1 yıl
Akıllı olmak zorundayız. Ortak sorunları belirleyip bu ortak sorunların kaynağını bulup mücadele etmek gerekiyor. Ve ortak hedefler belirlenmeli. Benim siyasetten anladığım şey ülkenin ekonomisi vergiler işsizlik hastaneye gidip ilaç yazıldığında aldığım ilacı olacağım ameliyatı devletin karşılayıp karşılamaması. Çocuğumun devlet okulunda iyi eğitim alıp almaması. Bana verilen maaşla çocuğumun istediği yiyeceği meyveyi giysiyi oyuncağı alıp alamıyor muyum? Güvenli bir ülkede miyim ülkemde bomba patlıyor mu? Terör var mı? Cinayet tecavüz var mı? Kaç yaşında emekli oluyorum ne kadar maaş alıyorum emekli halimle kıçımda ağarmış kılımla iki ton ton yeşillik sessiz sakin bir yerden ev alıp sessiz sakin bir hayat mı sürüyorum
- +1 yıl
Yoksa emekliyken çalışmak zorunda mıyım? Çocuklarım iş bulabiliyor mu siyasetin konusu bu olmalı.
- +1 yıl
Siyasetin konusu mezhep din lgbt kadın yürüyüşü Türklük Kürtlük 30 ağustosun herkesi ilgilendirip ilgilendirmemesi olmamalı.
Soran+1 yılSöylediğin bir çok konuya katılıyorum hemen hemen aynı noktadayım adamın yaptığı çıkışlar ve başarılı bulup bulmamak sorum farkındasın
Ayrıca emekliye hiç acımıyorum açıkçası bazı kesim emekli hariç hepsi har vurup harman savurmuş geçmişte
Örnek adamın teki isim vermeyeceğim şirket adı yüksek bir yerde idi normal maaşı bundan 5 sene önce 25 bin idi emekli oldu 3.5 bin almaya başladı bu parayla ne yapacağım dedi zamanında aldığı paraları karıda kumarda türlü yerlerde yemiş birikim yapmamış ev almamış bir yatırım yapmamış elden ayaktan düşmüş kiradayım bu para yetmiyor diyor böylelerine acımıyorum yalan yok zamanında yediği hurmalar çıkıyor- +1 yıl
Benim babam gençken de 25 bin tl almadı yaşlanınca da almadı. Şu an sadece 1 evi var başka da bir şeyi yok. Allaha şükür yine de. 45-50 yaşında evi olmayan insanlar da var.
Soran+1 yılBiraz da durumu aslında sen özetledin emekli konusunda baban aldığı düşük ücretle bir yerlerden keserek ev sahibi olmuş öteki tarafta şeyinin keyfine yaşamış emekli olunca kiralar da sürünen emekli neden acıyayım
- +1 yıl
Ev dedemden kaldı. Dedem hayvancılık yaparmış. Hayvancılığın tarımın para ettiği zamanlardan kalma bir ev. Eski yapım ama merkezi bir yerde. Babam bugün ev alamaz. Bu şartlarda. Çünkü faizler çok yüksek. Alacaktı ama faizler yüzünden zor.
Soran+1 yılFaizler yüksek doğru ama hayat da bir o kadar pahalı kiralar uçuk kaçık şahsi fikrim 2 kişi çalışıyor ise eve girip kredi ödeyip mal sahibi olmak bunu da akıl etsinler bir zahmet her ay 1500 kira vermek yerine kredi öderim
- +1 yıl
1500 lira olsa alınır zaten ama krediler 2000-2500 liradan aşağı değil. 150 bin çeksen 400 bin falan geri ödüyorsun.
Soran+1 yılKredi aylık ödemesi dediğin tutarlar olsa da geri ödemesi 320 bin falan yapıyor dişi sıkıp almak kiradan daha iyi bence yine de
- +1 yıl
Tamam güzel diyorsun da Türkiyede kadınların çoğu çalışmıyor kadın istihdamı erkeğe göre çok çok düşük istatistiklere bak.
Soran+1 yılBu istihdam konusunda açıkçası çalışmak istemeyen kadınlar hamile kadınlar ve kendini kadın olarak başarılı sayan asalaklar da mevcut
Çalıştığım yerde 11 kişiyiz ve 2 erkek 9 kadın var
Arkadaşın başına gelen olay x bir banka mülakatına giderler 5 erkek 5 kadın önce toplu görüşme 10 dk mola verilir seçtiğimiz insanlar kalsın denir seçilenler arasında sinirlenince ne yaparsınız sorusuna Oya örerim diyen bir AÖF lü evli kadın seçilemeyenler arasında 3 dil bilen Master yapmış birisi erkek yani :) olayın kötü yanı o seçilen 5 kadın seçilemeyen ise 5 erkektir maalesef bazen böyle ayrımlar da var çalışan topluma katkı sağlayan kadınlara saygım her zaman vardır- +1 yıl
Kadınlar da çok bilgisiz cahil evet bu doğru çalışmak istemeyenler de var. Hamile kadın için çocuğu olan kadın için de iş yerlerinin ona kolaylık sağlaması gerekiyor bir kadının çocuğundan daha değerli bir şey yoktur. Kocası bile 2. Plana gider. Bu içgüdüsel bir şey ama iş saatleri mesai ve gün ortasında okulda kreşte bir şey olsa çağırılsa gitmesi gerekse hep problem çocuğum çok hasta bakmam lazım dese iş yeri izin vermeyecek. İşte böyle şeylerin yasal olarak düzenlenmesi lazım.
Soran+1 yılAz çok aynı eksendeyiz zaten 😀
En İyi Cevaplar
+1 yılRezil nasıl olunurşekil a. Temsilciye bak. yurt dışındaki ülkeler sebin ülkeni neden konuşsun konuşacak malZeme verdiklerinden olabilirmi ekonomiden eğitime her haltta beteriz konuşturacağına ülkeyi düZeltsinler konuşmlarına gerek bile kalmaz.
224 Yorumla
Soran+1 yılYavru adam adamın soykırım konusunda çıkışı neden seni rahatsız etti 🤔
- +1 yıl
ben bu adamın haberini okumadım soykırım hakkında mı böyle konuşuyor berden bileyim bu bir ikincisi benim yazdıklarıma cevabın buysa aynı vizyonsuzluk paçozluk sendede mevcuttur
Soran+1 yılBilmediğin konularda konuşma o zaman bu adam kim tanıyor musun bari 🙈
- +1 yıl
Konuşma şeklinden tayyibin çapulcularına benziyor;))
- +1 yıl
Artı herkese ayrı cevap vermişsin sen konuşma dayı.
Soran+1 yılAyrı cevap daha adamı tanımıyorsun sonra ben nerden bileyim gibi saçma cevap verip de bana laf yetiştirmeye kalkıyorsun
- +1 yıl
Soruda kim olduğunu yazmışsın bilmem farkında mısın bu cümleyi kuran birini ne diye araştırayım torpille olmuş belli ilk ingilizce öğrensin kendisi.
Soran+1 yılAdamı benim sorumda tanıdıysan vay haline adam İngilizce Japonca ve Almanca biliyor 😂😂😂
- +1 yıl
japonca ingilizce ve almanca konuşurkenki videolarını bekliyorum. Bildiğinden tercüman almış yanına haha
- +1 yıl
İngilizce konuştuğu videoyu buldum aşırı zorlama konuşuyor öyle atacaksan kalsın
Soran+1 yılKuru bir haber değil bakabilirsin
www.hurriyet.com.tr/.../mevlut-cavusoglu-kimdir-disisleri-bakani-kimdir-40018199
Soran+1 yılHem adamı tanırsın 😂😂bilmiyormuşsun ya
- +1 yıl
Tayyibin one minüt seviyesinde gibi konuşuyor:D biraz baktımda tayyipte üni mezunu diplama nerdee yok. Konuştuğu videoları at.
Soran+1 yılŞu an işte olduğum için zaten öyle paylaşım yaptım sen boştasın bir zahmet aç videoları Japonca Almanca diye de bakarsın 😉
- +1 yıl
Bahaneer bir dk beliş dk cevap veriyorsun cevap vermeye gelince hiçte işteyim demiyordunuz.
Soran+1 yılAraştıracak bulacak kadar zekan yok ise hiç gelme bahane sana göre sesli bir video izlemek ile böyle bir haber atmak aynı değildir 😉
Soran+1 yılhttps://youtu.be/GbQ6ESwYHL8
Al bu kadar basit olan bir şey yapamayan cahil arkadaş
Soran+1 yılhttps://youtu.be/SH2MTFlkd0M
Al Almanca 😂😂😂- +1 yıl
Konu mevlüttü kılıç değil salakmevlüt çavuşoğlunun almanca japonca konuştuğunu atacaksın laf yetiştirirken yetiriyprsun video bulmaktan mı acizssin hayırdır.
- +1 yıl
Hoş bulduğun videodan belli zaten.
Soran+1 yılÇalıştığım için hata olmuş sana göre bahane olsa da üşenmedim al bak aqqq motorun soğusun
https://youtu.be/Qxjx8fMcUao- +1 yıl
Yeminle ıqn bir haneli yukarsa ingilizce buldum japonca ve almanca atacaksın ya bir uza daha okuduğunu anlamıyor kazkafalı
Soran+1 yılUlan Japonca attım Almanca attım İngilizce kendim buldum diyorsun mercimek beyinli adam bildiği dilleri niye görmeyecek kadar beyinsizsin
- +1 yıl
Almanca konuşan kılıç mevlüt çavuşoğlu değil tayyibin diploması gibi heralde dilleri.
+1 yılİyi adamdır severim fransız parlementere verdiği ayarı unutamıyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılAdamın dibi dışarda iyi temsil ediyor başımız dik bir milletiz bunu gösteriyor helal olsun.
00 YorumlaDiplomasinin geldiği noktaya bak. Dış işleri bakanı dil bilmiyor tercüman üzerinden hava atıyor. bizimkilerde helal olsun diyor.
213 Yorumla
Soran+1 yılAvrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevlerini de yürüten Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca biliyor.😉
Soran+1 yılBilmediği bir dilde olabilir mi🤔
- +1 yıl
Diplomasi konusunda orta dil ingilizcedir. ingilizce edilen bir küfürü hepsi anlar merak etme. Fransız parlementere ayar verdi denilen konuşmasında bile eski Türkiye yok diyerek kendi ülkesini gömmüş bir dışışleri bakanıdır kendisi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Sözde ermeni soykırımı ile tavrı kuruluşundan beri bellidir. Fransızların bu cürreti nereden nasıl buldukları da bellidir. Sen açılım saçılık ayakları ile gider Ermenistanda maç izler kapıları açacağım dersen Ermenileride Fransızları da böyle şımartır sonra nasıl ayar verdim ama diye avunursun.
Soran+1 yılNe yapsın eski Türkiye Harika falan mıydı deseydi 😂😂eskiden cevap veren bakanı bırak Başbakan’ın Cumhurbaşkanın yoktu
Soran+1 yılErmenistan’a soykırım konusunda tarihi açalım teklifini kim yaptı hangi başbakan hangi Cumhurbaşkanı Ermenistan konusuna el attı söyler misin 🤔
- +1 yıl
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Davutoğlu idi.
https://www.youtube.com/watch?v=yktUNG2xwvU
Soran+1 yılEvet bende bunu söylüyorum akp dönemine kadar hangi hükümet bunun üstüne gitti gelin açalım tarihi kim haklı kim haksız dedi diyorum videon da benim sözümü destekler durumda 😉soykırım değildir diyen Canan gibiler oldu bu ülkede anlatabildim mi
Soran+1 yılArkadaşında dediğ gibi
Ben de soykırımı Türklerin yapmadığını ulaşabildiğim kadar tarihi belgelerden okuyarak öğrendim. Bunu ifade etmesi güzel bir şey.
Açıkça söylüyor Türkiye ortaya dökün diyor döken var mı hangi Başbakan hangi Cumhurbaşkanı gündeme getirdi diyorum hala bunu anladıysan diyorsun- +1 yıl
Bir kere soykırım değil, sözde ermeni soykırımıdır. Türkiye cumhuriyetinin resmi söylemi budur. Bu güne kadar bu ülke bu konuda taviz vermemiş cumhur başkanını bırak bakanlık seviyesinde bile ermenistanla muhatap olmamıştır. devletin resmi politikası benim ülkemin toprağından doğu ermenistan olarak bahseden ülke ile ilişki kurulmazdır. Cumhur başkanı sıfatı ile maç izlemey giden gül tam bir diplomatik hata yapmıştır. Devlet bu güne kadar zaten aynı şekilde duruşunu korumuş Akp den önce arşivlerini açmış uluslararası bağımsız kuruluşları ülkeye davet etmiştir. ermeni meselesi ve kıbrısta ve dahi yakın coğrafyada tüm komşuluk ilişkilerinde AKP hükümeti açılım adı altında inanılmaz hatalar yapmıştır yapmaktadır. bunun neticelerini hep beraber çekmekteyiz çekeceğiz. diplomaside işler ona nasıl laf çaktım buna nasıl giydirdim ile yürümez. icraate bakar. icraate bakınca bu hükümetin bu konularda hangi işi çözeceğim diye elini attıysa elinde kaldığını görürsün. saygılar.
Soran+1 yılSoykırım yapmış ülkelerin Türkiye’yi soykırım ile suçlamasına laf etmeden duracak birini istemem
Muhatap almamış yalanını bırak çözüm için arşivleri açalım diye kaç kez davet edilmiş komşularla ilişki diyorsun ama komşumu muhatap almam diyorsun nasıl olacak- +1 yıl
Arkadaşım bir sal beni artık gereksiz bir polemiğin içinde olmak istemiyorum. çünkü öğrenmek için değil cevap vermek için dinliyorsun. Ermeni meselesi hakkında yazılan çizilen kitabın haddi hesabı yok. Bu ülke Pkk dan önce Asala denen bir örgütle mücadele etti bunu laf giydirerek değil ümüğünü sıkarak yaptı. açılımla değil belgelerle yaptı. siz zannediyorsunuz ki o güne kadar hiç bir şey yapılmadı. Akp den önce hiç devlet adamı görmedik biz mağarada yaşıyorduk. Akp sayesinde beğenmediğimiz o adamları arar olduk ne diyelim.
“Evvela şunu söyleyeyim: Devlette, eski tabiriyle... deymumet, yani devamlılık esastır. ... Napolyon diyor ki: Dış politikayı coğrafya dikte eder. Ben buna iki faktör daha ekleyeceğim; tarih dikte eder, bir de dünya konjonktürü dikte eder... Her devletin birinci meselesi güvenliktir... Bir ülkenin başkalarına devredemeyeceği konulardan bir tanesi güvenliktir, bir tanesi kalkınmadır. Binaenaleyh, dış politikası güvenliğini sağlamak için bir araçtır. ... Dış politikanın ikinci amacı ülke için lazım olan kaynakları bulmaktır yahut kaynakların bulunmasında görev yapmaktır, hizmet yapmaktır. Tabii ne dostluklar ebedidir ne düşmanlıklar ebedidir. ... Tabii üçüncü mesele barışı devam ettirmektir... Dış politikanın diğer bir olayı, Türkiye’nin imajını korumaktır.
Süleyman Demirel (Cumhurbaşkanı) 4 Ekim 1994
Tavırları güzel karşılığını veriyor gittiği yerlerde.
00 Yorumla
+1 yılHemşerim olur , bazen boş konuşuyor
10 YorumlaSoyadım aynı laf yok krala
00 Yorumla
+1 yılçok boş yapıyor
10 Yorumla
+1 yılİngilizce biliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAvrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevlerini de yürüten Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca biliyor.
Bilmediği dillerde tercüman oluyor ona vurgu
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar