Nedir bu Arapsevicilik? Biz zaten köklü bir milletiz. Neden Araplara özeniyorlar?

İslam dininin Arap yarım adasındaki Hicaz denilen bölgede inmesi ve islam kültürüne bulaşan arap kültürünün sonucunda insanlarımız "istemeden" de olsa dinimi yaşıyorum sanıp arap kültürüne kayabiliyor. Çok zararlı olmamakla beraber kültür alışverişi yapılması oldukça uygun yeri gelince batıya da özeniyoruz çünkü.
Ancak kendi benliğini yok edecek, kötüleyecek derecede, başka bir milleti sevmek, hastalıktır, ancak çözümü ne islamiyeti ortadan kaldırmak nede başka bir şey. Çözümü sağlam beyinler yetiştirmekte ancak bu da çok zor şu sıralar...
tarihi biz yazdik tarihi biz kurduk osmanli yikildi ama biz köklerimizi korumaliyiz araplar cahiller kizlara ozgurluk vermezler ama biz turkler kadinimizda erkegimizde esit ve tek milletiz yani ne mutlu turkum diyene !
Helal olsun mimar kiz senin gibi laik kizlar lazim bize vatani koruyan özgurluk ve tek milletiz hepimiz ve değerlerimizi korumaliyiz
Teşekkür ederim
Rica ederim:D
Aşağıda biri "Türkiye Müslüman bir ülke" demiş. Biriniz arkadaşa anayasa fırlatabilir mi?
Fırlatsak nolcak okumazki😂😂
E gitsin o zaman şeriat ülkelerine 😂
Lafta şeriat kuran mangalda kül bırakmazlar ama hangi ülkede yaşamak isterdin diye sorsak ya ateist ülkelerden birini ya da kafir dediği Avrupa ülkelerinden birini söyler😂
Rica ederim😘
Hiç sevmiyorum arap kulturlerini benimsemis insanları
Cevap
25Cevap
Ülkedeki İslam algısı bu çünkü. Arap gibi davranirsan arap gibi yasarsan musluman olmuş oluyorsun. Oyuzden İslami düşünce tarzını bu ülkede Atatürk'ün yaptığı gibi zayıflatıp değiştireceğiz. Bakın İslamı kaldırmaktan bahsetmiyorum algıyı değiştirmeliyz diyorum
Tebrik ediyorum. Burada mantıklı kızlar da varmış. Bunun mücadelesini verirken yalnız olmadığımı görmek güzel. Bir devrim önce kadınlarla başlar. Sen de kimliğini bilen biri olarak güzel bir soru başlığı seçmişsin.
işte bende anlamıyorum. Neden bu kadar fazla bu Arap severlik Türklük gibi birşeyi neden inkar ederler.
sadece türklerde değil bir çok müslüman ülkeden arap=islam olarak algı yaratılmış durumda. bir nevi arabı sevmıorsan islam düşmanısın gibi bir algı yaratılıyor. özellikle sahra altı afrikada bunu daha fazla hissedebiliyorsun
müslümanlık arap yarım adasından çıktı diye bunları yapmaya korkmayın netten sövün önünüze gelene 3 günnlük dünya
Buradan;
bütün türk düşmanı arapların ta mık
Araplar kılıç zoruyla türkleri geçmişte müslüman etmiş o yüzden bu lanet olasıca arapların berbat kültürünün olduğu bir yaşam sürüyoruz ve türk ırkı türkiyede yok denecek kadar az yüzde 10 bile kalmamıştır kimbilir arap kırması, kürt, rum, ermeni, arnavut ne ararsan var gök kuşağı gibi ülke
arap dilini öğrenip konuşmak ne zamandan beri araplara özenmek diye kabul ediliyor. bu yazılanların düşünülmesi çok saçma, bir kısım arapları özeniyorsa batıya özenen kısmı niye ele almıyosunuz
Doğru ingilizce öğrenen ingilizleremi özeniyor ozaman amerikadaki herkes ingilizlere özeniyor
@dgndjıoxjıocbkl yani bencede
Dil öğrenebilir konu bu değil
Arapça küfür duysa amin diyecek insanlar var
Ya da Türkçe ezan okundu diye kendini yırtan bir kitle var
Arap alfabesi Türkçeye uygun olmadıgı halde Arap alfabesi kalktı diye kuduran bir kitle var
8 seslisi bulunan Türkçeyi 3 seslisi bulunan bir alfabe ile yazmak ne kadar zor iş. En basitinden Osmanlıca bir metne bakalım kef vav fe ile yazılmış bir kelime göz mü köz mü güz mü? Metnin tamamını okumadan anlayamazsın. Sırf Arap sevicilik yüzünden insan bu zorlugu yasamak istiyorlar.
Ecdat kullanmış bitmiş. E o zaman öz Türkçe alfabelerden Arap alfabesine geçilmiş zamanında buna neden tepki yok? Biz ne Avrupalıyız ne de Arap.
Pardon kef vav ze olacak fe yazmışım
burası turkiye arabistan değil bende arabım ama türk gibi hissettim hep ama benim soyumda hz muhammedin soyundan gelme herkese saygı duymak gerekiyor sonuçta zorlamayla birşey olmaz
özenmek ya da yöneltmek saçma tabiki
canım türkçe kelimelerin yarısı arap ve fars kökenli kelimeler, ecdat kullanmış bitmiş diye biz osmanlıca ve arapçayı öğrenmeyeceğiz diye bir şey yok isteyen öğrenir isteyen öğrenmez, ayrıca arapçayı bilmeden her duyduğuna amin diyen insanları bende tasvip etmiyorum ki bunun konuyla ne alakası var anlayamadım, madem bilmediğin şeye amin demek istemiyosun o zaman bilmediğini öğrenmelisin, sen arapça ve osmanlıcayı şu an öğrenmek zorunda değilsen boşuna bu muhabbete girme bence, bizim dilimiz Türkçe evet bunu değiştirmek isteyen yok, isteyen istediği dili öğrenir kime ne
Tabi Türkçede Arapça kelime çok. Ben demiyorumki bunları kullanmayalım. Dil etkileşime giren bir olgu. Bu gibi durumlar olabilir sorun yok. Mesela İngilizce dediğin dilin çoğu Fransızcadan oluşur. Konu bu değil.
Osmanlıca öğrenmek kötü bir şey değilki. Osmanlıca Arap alfabesiyle yazılan Türkçedir. Aynı şekilde Arapça öğrenmek de kötü bir şey değil.
Dilimiz Türkçe dimi? Bak hemfikiriz. Ama biz Arapça Kuran okuyoruz mesela anlamadan. Çoğu kişi dinini bile bilmiyor. Türkçe okuyun diyenler de kafirlikle suçlanıyor.
Çok uzun yazıyonuz beeee tamam tartismayin
anladım canım bende anlamadan okumayı önermiyorum zaten, herkes kuranı anlayarak okumalı, arapça bilmeyen de türkçesini okumalı, çevremde öyle insan yok senin olmasına üzüldüm, hemfikir olmamıza sevindim
Daha da garibi bu kişiler 3 5 yıl öncesine kadar ab'ye girmek istemeyenlere "ülkenin gelişmesini istemeyen hainler" diyordu. Şimdi abye girmek isteyenlere hain diyor
Türklük benim için islamdan önce gelir
Türk>Sosyalizm>İslam>...
Tengri biz menen diye bagirabilseydik tüm ulus olarak
birilerine özenenler zamanla kendi kişiliklerini kaybederler zaten
Son madde saçma zaten din kardeşliği diye bisey var
Onun haricinde şuanda bunların dışında diğerleride Avrupalılara ozeniyor o çok mu iyi veya farkli
Toplumlardan iyi olan şeyler alınır. Bilim gibi teknik gibi yönetim gibi. Ama kültürü yozlaştıracak şeyler alınmamalı. Avrupa için de geçerli Araplar için de geçerli
Aynı tepkiyi Avrupa boqu. Yiyenlerde vermem lazimdi
Veriyorum zaten
Irkçılık peşindesin anlaşılan. Dininde beni pek ilgilendirmiyor ama Türkiye Müslüman bir ülke. Eğer Türkçülük kobnusunda bu kadar ırkçıysan seni orta asyaya yollayalım.
Türkiye Müslümanların çoğunlukta oldugu LAİK bir ülke.
Sizi de Arap ülkelerine yollayalım o zaman.
ProqrammeR biz türk üz o zaman sen türk degilsin bu türkiye senin benim degil bu ülke tek milletin hepimiz bir bayragin catisi altindayiz madem rteciysen sen git arabistana
@Barkın69 aynen kardesim benim hepimiz bu cati altinda yasiyoruz
tipi buna benzeyen bile kalmadi bide japon diye dalga gecin benle :D
O tarz insanlara selam bile vermem genelde o sapkınlıklarda o kesimden çıkıyor =\
din ile birlikte kültür de alınmış maalesef.
cahil çok maalesef ülkemde ;)
Hangi konuda özeniyorlar?
Yazıyo orda
Ben yöresel giysileri severim, bak geçenlerde Tayland elbiseli gördüm ve aldım. En çok sevdiğim Hint giysileri ve takıları bayılırım Sare'ye. bir zamanlar sarem vardı. Giyerdim.
Şimdi kapalı bayanlarda Araplar gibi giyinirse doğaldır. Aslında kapalılık Arap demiyelimde İslamın giysisidir ve bu bir arapa has değil, tüm Müslümanlara has.
Arapça yazmaya gelince belki değişikliği seviyorlar. Ben mesela Facebook'umu çoğu kişi bulmasın diye Arapça yazdım ismimi. İnsanlarda merak ediyor. Çünki bu alfabe bir zamanlar bizim tarihimizdi.
Şimdiki çağdaş Araplarla, Türkler arasında bir fark göremiyorum, çünki hepsinin ümum kültürü var. Aynı İslam kültüründen geliyorlar.
Başka milletlere nefret eden insanlar ise cahil ve tolerantsız, yani hoşgörüsü olmayan, liberal olmayan insanlar
Ben kapalı bayanlara laf etmiyorum. Dini bunu emrediyo yapıyo. Ayrıca banane? Ama şöyle bir şey var adam sarıkla cübbeyle geziyo. Sarık cübbeyi imam giyer. İmam da devletin resmi görevlisidir o kıyafet de onun resmi görevi gereği giydiği bişeydir. Ki imam bile görevi başında giyiyo bunu. Dışarda sivil geziyo.
İmam olmayan sıradan vatandaşlar sarık cübbe vs dolaşıyor. Amaç ne? Arabın kıyafetini giyiyorsun. Ya da çarşafla ilgili de aynı şeyi düşünüyorum. Neyse kıyafet konusu o kadar önemli değil.
Dil konusuna gelince sen bireysel kullanırsın ya da Arapça öğrenebilirsin bunda bir sorun yok ama bu ülkede Arap alfabesi kalktı diye yırtınan bir kitle var ya da Arapça duydugu her cümleye amin diyecek ya da 2 kelime Arapça konuşanı Müslüman zanneden bir kitle var. Sorun bu. Anlatabiliyor muyum?
Kusura bakma bunu giyen insanlar topluma zarar veriyorsa benim kültürümü yok ediyorsa eleştiririm.
Araba mahsus kişiler. Kuranda sarık cübbe göremezsin. İslamın etkisiyle ortaya cıkmış olabilir ama dini bir zorunluluk değildir.
Fes Türklere özgü öyle mi? 😄
Bizim toplumdaki Araplaşma topluma toplumdan da bireye zarar veriyor çünkü. Tabiki rahatsız olucam.
Yani Arap milliyetçileride öyle diyor. Fes Türklerden Osmanlı'dan gelme bişey diye. Ama ben olaya İslamlaşma olarak bakıyorum. Sonuçta İslam adına kültürde her Müslüman halkın payı var.
Arap'laşma demek yanlış olur. Çünki belli Arap kültürü Yok. Suudi'ler farklı, Haliç'i Araplar farklı, orta Asiya Arapları farklı, Afrika Arapları farklı giyer ve farklı kültürlere de sahipler. Sadece hepsinin ortak benzerliği İslam. Yoksa Benzer giyim, Yeme, yatma ve s kültürü Yok. Sadece düşünce ve hayata bakışları aynı.
Haliç'i Araplar bile başlarındakı örtünün nakış rengine göre hangi ülkeden olduğunu belli eder, erkekler yani
Topluma zarar veren ekonomi düzeyin aşağı olması ve eğitimsizliktir. Yoksa Erzurum'un -25 derecesinde bir erkeğe arabaların giydiği beyaz uzun elbiseyi versende giymez hayatta. Günah desende kıçımın donmaması daha önemli der.
Aynı şeyi 40 derce sıcakta bir Arap'a uygulasan pantalon giy diye, şeyim yakılır deyip giymez. Çünki hava sıcak ve tek parça elbise serin. Altından külot giymezler. Sadece örtü bağlarlar
Fes Fransadan gelmiştir Osmanlıya.
Ben Kuranda hiç sarık cübbe diye bir şey görmedim açıkçası.
Bence insanlar inandıkları din ortak diye din ilk Araplara indi diye Arabın yaptıklarını din zannediyorlar.
Ortak bir Arap kültürü var. Ve bizimkiler buna bayılıyor
Hiç kendimizi kandırmayalım
Fes mi Fransa'dan gelmiş? :))
Fes üretildiğinde Fransa devlet gibi mevcut değildi.
Arkadaşım diyorum ki, Arap devletlerinin rengi, Akseni, kültürü devletten devlete değişir. Ümum Arap kültürü diye bişey yoktur. Sen yinede Arap kültürü diyorsun. Arap dili var, ama devletler ve içerisinde yaşayan halklar değişir. Ben hemen hemen her Arap ülkesinden Arap'la yıllarla arkadaşlık edinmişim. Mısırlı arkadaşlarım beni kendilerine daha yakın bulmuşlar, neinki Küveytli Arapları. Suriyalılar bana daha benziyor, neinki Suudi'ler. Yani çok farklılar.
Sadece hepsinin benzer özelliği biz Türkler gibi helal harama dikkat etmek ki, buda İslamdan gelen bişey
Nasıl mevcut değildi😂 Sen nerden okuyosun tarihi? 2. Mahmud Fransa hayranıdır. Fesi de o getirmiştir.
Araplar tek bir medeniyetten gruplara ayrılmıştır. Mesela bizde de öyle. Bazı farklılıklar olsa da ortak bir Türk kültürü yok mu? Var. Araplarda da öyle. Dilde aksan veya kelime farklılığı olabilir ama sonuçta Arapçadır. Devlet olarak farklılıkları vardır tabi ama konu bu değil. Ben kültürden bahsediyorum
Andalus medeniyeti Avrupa'da hilafet kurduğunda dediğin ülkeler mevcut değildi. Neyse konumuz bu değil. Konumuz şudur. Ben açıklayım, sen dinle. Afrika Arap ülkelerinde evlenen bir gelin, kendi kayın pederi ve kayınanası ile bir evde yaşaya biliyor, aynı zamanda misafirler bir araya geldiğinde kendi yakın erkek ve kadınlar bir arada oturup yemek yiyor. Ama Haliç'i Araplarda değil kayın peder, hatta erkeğin kardeşi bile o eve giremez. Olmaz. Bazı kayınpederler var gelinin yüzünü bile görmemiş, gelin yüzünü kapatıyor. Adam kendi kardeşinin evine gitmez, ayıp sayılır. Yakın misafirleri geldiğinde kadınlar ayrı, erkekler ayrı odada oturur. Ve o erkekler bir birilerinin hanımlarının yüzünü ömür billah göremezler.
Orta Asiye Arapları ise yani Lübnan, Ürdün Filistin gibi Arap ülkelerinde kızlar babaları ile birlikte sigara içer, kendi erkek arkadaşları olur, nigahtan önce yatar çoğu bakire değil. Ve zengin erkek arayışındalar, açık gelinirler, ağır makiyaj sürerler, marka düşkünü ve içkili
Bizimkiler bunun ayrımını yapmıyor ama. Ne pislik varsa bu Araplarda ona özeniyolar
Bizde özenen insanlar İslam inancına özenenler. Yani bu İslamıda nereden, nasıl öğreneyim? En doğru bilgi nerede deyip gider Medine'de, Mekke'de din Eğtimi alır ve Suudi'ler gibi de kapanır. Yani gitmişken giysiyide oradan alalım derler ve onlar gibi giyinmiş olurlar. Sünneti en doğru şekilde Suudi tahsilinin öğrettiği gibi deyip öyle hayata geçirirler. Şimdi bunu biz Arap'lara Şamil edemeyiz ki? Din tahsili be dinin Emirler'i diye yaşıyorlar. Arapların hepsi aynı değil ki?
Dedim ya en pisliğini alıyolar
Bizim kendimize has kültürümüz var ve bize uygun olan şeklinde de yaşamalıyız. Yani bize rahat olanını. Yapmacık kural ve düşünceler toplumun huzurunu kaçırır.
Geçenlerde bir İran filmine bakıyordum. Fotoğrafçı bir adam İran'ın en uç dağlarında olan köyüne gidiyor. Köyde yaşlı kadınlar kapı ağzında oturmuşlar ve hangi kapının önünden geçiyorsa, kadınlar ona ağa selam misafirsin galiba gel çayımızı iç der. Baş şimdi İran rejim bir devlet, ama halklar içinde kültürü bir nabza da olsa yaşatıyor. Ama Haliç'i Araplarda kadın üzü açık ve yalnız başına dışarıda neden kapı ağzında oturur? Oturamaz. Ve tanımadığı erkeği içeriye çay içmeye davet edemez, kendi oğlu yaşında olsada. Bunu yabancı adam kötü olarak anlar. Yani sebep olarakta Kurani Kerim'den ayeler getirilirler. Yani benim kültürümde de böyle bir adet var. Misafire çay ikram etme. Eğer bana kısıtlılık getirilse ve Ya yaptığım hareketler kötüye yorumlansa, kendimi o toplumda hüzurlu ve rahat hiss etmem.
Özenirlerde çözemezler bizi :D
arabın kim neyine özensin yahu :)
Oku yazıyo soruda
Keşke hep GökTanrı inancında kalsaydık
Pislik pisliği çeker dostum
iki pislikte eksilemis
İslam Arap sevicilikmi oluyor?
Orda İslamla ilgili bir şey var mı?
Pis olduklari icin
belkide araptırlar.
kansız çünkü onlar
Bilemeyiz.