Güzel adam. Hem şarkılarıyla, hem duruşuyla kaliteli, asaletli adam. Aşkını en derinlerde yaşayan, aşklarımıza şarkılarıyla derinlik katan adam. Bu gün doğmuş; iyi ki doğmuş! Nişanlısına hasta yatağından dahi aşkını ilan eden adam! "Canım aşkım, meleğim... Sanki yanındaymışım gibi hayatını devam ettir bebeğim. Sana ulaşma arzusu beni dirençli yapıyor sevgilim. İyi olmam için bir koşul var; kendine iyi bakman, yemek Yemen ve sakin olman..." Diye kendinden çok sevdiğini düşünen insan... İşte gidiyorum diye el sallayarak ayrıldı aramızdan ama biz onun doğum gününü kutlayalım ne dersiniz? İçinize işleyen, en sevdiğiniz parçasını anısına paylaşır mısınız?
Aşkımızı şarkılarında yaşadığımız şair ceketli çocuk Kazım Koyuncu'ya iyi ki doğdun diyelim mi?
Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Çe" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya." Doğum günün kutlu olsun şair ceketli çocuk
Bence bu adamın sesi güzeldi gerçekten. Ha öyle şarkılarını açıp dinlemem ama. Öyle arada işte. Kulağıma geldiğinde hoşuma gider.
Allah rahmet eylesin. Erken öldü, daha yaşasın isterdik tabii. Adam yaşasaydı doğum gününü kimler hatırlayacaktı merak ediyorum. Bazı insanlar diriyken değil de ölüyken daha çok anılıyor.
"Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik." İyi ki doğdun Kâzım abi
Nice senelere gönlümüzün en güzel yerlerinde... Kimisi İsmail Türüt sever kimisi Kazım Koyuncu. Kimse bana renkler ve zevkler tartışılmaz demesin bu bağlamda.
bende son donemlerde seninle ayni kaderi paylasiyorum yanliz kafa rahatligi fakat o da sıkıyo bir yerden sonra ya bide yeno uye oldum ben su an ozeldenmi yazisiyoruz
İyiki doğmuş ve bizde onun gibi bir sanatçıyı tanımışız. Sesi olmayanın ünlü olmak için vücudunu, tipini kullandığı ülkede yetişen değerli sanatçılarımızdandı. Mekanı cennet olsun..
En İyi Cevaplar