"Türkler dini, soyu, sopu, yurdu belirsiz karmakarışık bir cahiller sürüsüdür." Sultan Vahdettin (Kaynak: Murat Bardakçı, Şambaba, Sultan Vahdettin'in 16 Nisan 1923'de Mısır'da El Ahram Gazetesi'ne verdiği mülakat'dan) Ne düşünüyorsunuz?
Vahdettin'in Türkler için söylediği bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yazık yazıkkk vahdettin in yerinde siz olsaydınız ne yapardınız ingiliz keferesi istanbulu işgal etmiş sultana emirler yağdırıyor eğer yapmassan kellen gidecek peki ya vahdettin ne yapıyor ingilizi o durumda oyuna getiriyor sol gösterip sağ vuruyor
Osmanlı düşmanı olabilirsin ama tarihi sen yazmadın arkadaşım. Bir çok GERÇEK tarihçi ve KAYNAK varken senin sözünü haklı gösteren saçma sapan bir videoya inanacak değilim. Vahideddin "Vatan haini değil, büyük bir vatan dostudur." Diğer bütün padişahlarda öyle
Türkler, 600 yıl boyunca Türk olmayan Osmanlı Hanedanı tarafından yönetilmiştir. Ama Mustafa Kemal yüzyıllardır uyuyan Türk halkını uyandırmış, şahlandırmıştır. Yaşasın Mustafa Kemal! Yaşıyor içimizde...
Ben her fırsatta Osmanlı Güzellemesi yapanların ne cevap vereceklerini çok merak ediyorum. Tabi ki sessiz kalacaklar... Soruyu görmezden gelecekler. Osmanlıspor maçlarında amigoluğa devam edecekler.
Kanka sen baya safsın. Kaynak göster bana bende inanayım (resmi kaynak) . Bu tür öğeler 21. Yüzyıl gençleri tarafından yazılıp Vahdettin in resminin koyulduğu bir propaganda aracıdır.
hangi osmanlı torunuyuz yaa?:))) ülen şu ks'de acayip bir elemanla tartıştım, Türklük osmanlıya dayanır diyene kadar.. Tamam atalarımız bilmemne ama hepsi devşirmeydi onu kabul etmiyorlar işte. Neymiş? Padişahlarımız saf Türk'müş! ohaa derim, her aldıkları hatun yabancı, iki farklı ırktan ortaya çıkan bebek ne olur diyorum melez diyorlar, ama bu farklı diyorlar.. yav Allah aşkına şu seçimlerde ya oy kullanmasınlar ya iq testi yapılsın vallahi atacam kendimi:S
@BenŞirinBaba hepsinin kafası da günümüzdeki anayasa Türklüğü var;"Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür". Eee o zaman diğer Türk devletleri ne? Asıl onlar Türk. Biz kırmayız.
Aşırı cahilsin çok çok çok bildiğini sanan ama bir halt bilmeyen tiplerdesin. güzel olduğun kadar aklında olsaymış keşke. ayrıca çok düşmanca yaklaşıyosun bu şekılde ya bu konu ya başka konu hiçbir zaman doğruya ulaşamazsın. Konuyla ilgili cevap vermeyeceğim ben değil Halil İnalcık yazsa aksini zaten inanmazsın beynin çünkü buna inanmış asla aksini kabul etmezsin.
Yalnız şu an kendisininde soyu belli değil. bir tanesi ingiliz hatta siyasetçilerden sarı kafa 😂 osmanlı soylarından gelen çoğu ailede şu an yabancı zaten.
Şu sözü Atatürk söylese, tek bir kaynaktan alıntı olsa bile "bunu da görmez Kemalistler" dersiniz. Objektiflik ne yücedir ki küçük insanlarda bulunmuyor...
Ben bu habere inanmıyorum adam kendisi Türk bir ikincisi bence en talihsiz padişah tahta çıktığında memleket işgal altında vatan hainliği kısmınıda inanmıyorum mantıklı gelmiyor kim kendi Devletinin yıkılmasını istermhemde kendisi padişah Görünen olayların ardında bile devletin yararına yapılan Bir şeyler olduğuna inanıyorum çünkü çok mantıksız geliyor
İslamı kaldırmak? 😂 Şu an Müslümansan İslam nasıl kalkmış oluyor? Hiçbir işe yaramayan hilafeti mi kastediyosun? Laiklik her dini görüşe saygı demektir. Bazı kişiler laikliği çarpıttı diye Atatürkü suçlayamazsın. Herkes haddini bilsin.
O durum öyle değil. Sevr yürürlüğe girmemesinin sebebi o dönemki kanunlara göre imzalanan anlaşmaları meclisinde onaylaması gerekiyordu. Ama meclis işgalden sonra dağıtıldığı için onaylayamamıştı. Bahsettiğim meclis Mebusan Meclisi.
@SözelHarekatçı, sana @bensirinbaba istediği için yazmıştım, videoyu o gönderdi. Ancak onu da beni de gülmekten öldürdün. Sen de gül emi... Hee hee... Evet haklısın, orda FETÖ konuşuldu, ilk Fetullahçı da Atatürk'tü...(yakında bunu derlerse hiç şaşırmıycam)
@kaanx ironiden anlamadığınız için tartışmayacağım. başkalarından talimat alarak tartışmaya girersen böyle yediririm laflarını... ikinizi de önemsemiyorum, gidip adam gibi araştırın. bir daha da iletişime geçmeye çalışmayın. şeyimde umurumda değilsiniz pe
Sultan Vahdettin in öyle bir sözü yoktur naklettiğin "Şambaba"adlı esirin adı Şahbaba dır ve kitabın yazarı böyle bir şeyin kitabında yer almadığını söylemiştir m. haberturk. com/.../1239996-reddimiras
En İyi Cevaplar