Michael Hart'a göre Dünya'nın En Etkili 100 Kişisi: 1 muhammed, islamın kurucusu, 2 isaac newton, modern fiziğin kurucusu 3 jesus christus, hıristiyan dininin kurucusu 4 gautama buddha, budizm'in kurucusu 5 konfüçyus, çinli ahlak ve devlet filozofu 6 paulus, en büyük hıristiyan misyoner. 7 ts'ai lun, kağıdın çinli kaşifi 8 johannes gutenberg, matbaanın kaşifi 9 christoph kolomb, amerika’nın en önemli kaşifi 10 albert einstein, 20. asrın en büyük fen bilimcisi (rölativite teorisi) 11 karl marx 12 louis pasteur 13 galileo galilei 14 aristo 15 lenin 16 musa 17 charles darwin 18 shih huang ti 19 augustus, 20 mao tse-tung 21 cengiz han 22 öklid 23 martin luther 24 nikolaus kopernikus 25 james watt 26 büyük konstantin 27 george washington 28 michael faraday 29 james c. maxwell 30 wright kardeşler 31 antoine lavoisier 32 sigmund freud 33 büyük iskender 34 i. napolyon 35 adolf hitler 36 william shakespeare 37 adam smith 38 thomas a. edison 39 antoni van leeuwenhoek 40 eflatun 41 guglielmo marconi 42 ludwig van beethoven 43 werner heisenberg 44 alexander g. bell 45 alexander fleming 46 simon bolivar 47 oliver cromwell 48 john locke 49 michelangelo 50 ii. urban 51 i. ömer 52 ashoka 53 augustinus 54 max planck 55 johann calvin 56 william t. g. morton 57 william harvey 58 henri becquerel 59 gregor mendel 60 joseph lister 61 nikolaus otto 62 louis daguerre 63 josef stalin 64 rene descartes 65 julius sezar 66 francisco pizarro 67 hernan cortes 68 i. isabella 69 fatih wilhelm 70 thomas jefferson 71 jean jacques rousseau 72. edward jenner 73 wilhelm röntgen 74 johann sebastian bach 75 lao tse 76 enrico fermi 77 thomas malthus 78 francis bacon 79 voltaire, avrupa 80 john f. kennedy 81 gregory pincus 82 sui wen ti 83 mani, fars 84 vasco da gama 85 büyük şarlman 86 büyük kyros 87 leonhard eller 88 niccolo makyavelli 89 zerdüşt 90 menes 91 deli petro 92 meng tzu 93 john dalton 94 homer 95 i. elisabeth 96 i. jüstinyanus 97 johannes kepler 98 pablo picasso 99 mahawira 100 niels bohr
Dünya Tarihine Yön Veren En Etkili 100 Kişi. Favoriniz?
1. Hazreti Muhammed (s. a. v) Alemlere rahmet olarak inen peygamberler peygamberi. 2. Albert Einstein modern fiziğin dehası evren algımızı değiştiren newtonun durağan evren algısını yıkan deha. 3. Isaac Newton modern fizik demişsiniz klasik fizik olacak fiziğin atalarından. 4. Max Plank (Kuantum fiziği) 5. Niels Bohr 6) werner heisenberg 7) Johannes Kepler 8) Komfüçyus 9) Michael Faraday 10) Öklit buda benim listem :D diğerleride gerçekten dünyayı etkilemiş kişiler hatta listemdeki bazı kişilerden daha çok etkilemişlerdir belkide ama favori olarak bu :D
Burda aslında sorulması gereken bir çağı kapatıp bir çağı açan ecdadımızın en büyük isimlerinden FATİH SULTAN MEHMETİN olmayışı. Dünyaya yi aydınlatan tesla bin olmayisi. Bu Avrupalılara cengiz han gibi olacaksın ki tarihe adini yazsınlar fatih kanuni yavuz da her gittigi yere harem kursa ve oranin genc kizlarinin hepsini elinden gecirse inanın bu listede adlari olurdu :/ kendimizi dusurmeyelim avrupa ya medeniyet bizden gitmiştir (bk. haçlı seferleri) unutmayın boyle listelerde ayakta alkislanacak tutumlardan bulunmaktan vazgecin
1 numara kesinlikle. Fransız Drvrimi'ni başlatan da vardır umarım listede adını hatirlamasam da. Milyonları katleden diktatorler gibileri de eksik olmamalı.
hz. muhammed, islamın kurucusu değil son peygamberidir ama o güneştir de tesla elektiriği buldu fatih sultan mehmet bir çağı kapattı yenisini açtı mustafa kemal atatürk emperyalizmi yendi
Kaynaktan kopyala yapıştır yaptığım için orada geçen islamiyetin 'kurucusu' kelimesine dikkat etmemişim. Son peygamberimiz olduğunu ben de biliyorum. Ayrıca listeyi ben hazırlamışım iması yapmışsın. Listeyi Michael Hart hazırlamış.
Başlığın altında ilk başta 'Michael Hart' a göre yazmıştım. Belli ki okuma yazmanda sorun var. Ayrıca kitabın kapağının da fotosunu koydum. Yazılan isimler artık sana nasıl battıysa benden daha iyi sunduğunu iddia ederek gereksiz ego kasmışsın. Sıkma bu kadar canını kardeş. Bir daha ki listeyi sen istediğin gibi hazırlarsın. Hadi Eyvallah MUCK.
En İyi Cevaplar