Arkadaşlar Rus karikatürist sizce bu çizimde Türk halkına neyi anlatmak istemiş?

Anlatılmak istenen ; Kocaman bir yay var. Çektikçe yay'ı esniyor , esniyor ve esniyor. Musul, kerkük, filistin , suriye derken orta doğuya boğuluyoruz. Elimizdekiler de gitme aşamasına geliyor.
Bu fotoda şâhsi fikrim net bir şekilde olayı özetlemiş. Durumlar hayır gibi ise şer olacak diyor🙂
Doğruyu göstermiş adamlar sen saha kendi ülkende ki iç savaşı bitirdin milletin iş içlerine karışıyorsun orası bizim alacağız bilmem ne elin oğlu gelir bir alır senden mal gibi kalırsın demek istemişler ki öyle olacak zaten hedef 2023
Vay anasını, çok ince olmuş.
O değil de bu Musul operasyonlarını falan ben anlamadım zaten. Hala beklemedeyim, yakında aydınlanırız.
Aynen
Türkiye sınırları haricindeki herkes anlıyor da anlaması gereken anlamıyor ya..
Anlamıyor mu acaba?
He bunları mı diyorsun. Bunlar şimdi rahatta. Suriyeli bir mültecinin dediği gibi önce dışarda bomba patlıyordu umursamıyorduk taa ki başımıza yağana kadar.
Cevap
14Cevap
hangi akla hizmet bu soruyu sordun anlamış değilim rüya görsen gerçek olsa rüyada görürsün zaten Türk birliği varlığından bu yana ilk Türk devletinden dikkat et bu yana hiç bir bayrak altına girmemiş gerekirse ölmüş öldürmüş yine öyle olur sen sıkma canını rüya görmeyide bırak gözünü aç Türklüğün sembolü kurttur kurt puslu havada iner sessiz kalmamız birilerinden korktuğumuz anlamına gelmiyor herşeyin zamanı var kimseye zerre toprak vermeyiz Allahın izniyle
Öyle düşünüyorsan daha iyi işte karikatürü gören gerçek olunca ne yapabileceğini de kestirsin ozman. Sonuçta Türkiyede yaşıyoruz doğuda günde 15 şehit gelirken acaba rahmet dilesem sıkıntı olur mu diye önce haberlerde devlet büyüklerimizi izleyen insanlar var.
sen ya Türk değilsin ya ne dediğini bilmiyorsun orda şehit düşmesini kimse istemez ama herkesde askere şehit olmak için gider. karikatürü gördük Türkiye nin bir yere gittigi yok kendine güvenen varsa buyursun gelsin bu topraklar zaten kanla karıldı kim korkuyor ölümden sonucuna artık kim katlanırsa
Sonuna kadar Türküm baştakiler gibi değilim rahat ol. Doğuda kimse oradakilerin şehit olmasını istemezse orya bombalar döşenirken kontrol edecekti ozman öyle değil m? AKP kurucusu eski başbakan yardımcısı Bülent Arınçın Hüseyin çeliğin sözlerini hatırlatmayayım şimdi.
ben ak partili değilim hiç bir zamanda savunmadım onları sen önce bir ne tartıştığını kavra karikatürü akp ye çevirdin terör 30 senedir var yeni birşey değil 30 senedir de hiç bir Türk ölümden korkup da geri adım atmadı her neyse uzatacak birşey yok bir karikatür ile iki kulaktan duyma laf ile ne ülke ne siyaset nede o mübarek şehitler tartışılır her gördüğün şeye inanma inanmak istiyorsan turan ordusuna inan yakında geliyor
Ben biyere çekmedim sen kimse şehit düşmesini istemez deyince aklım şehitlere ve doğal olarak bizi yönetenlerin açıklamalarına gidince söylemlerle bağdaştırdım. Sende soru soruyorsun cevap verilince ya anlamıyorsun ya da anlamamazlığa vuruyorsun.)
Neyse
Bence atak yaparken savunmada boşluk bırakıp kontradan gol yiyeceğimizi söylüyor
Bu bir proje zaten. Projenin adını ve eşbaşkanını söyleyim mi? Söylersem çok şaşıracaksınız bak!
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma diyor kısaca söylemek gerekirse...
Ortadoguda bati ve rusya var Turkler karismasin yoksa sonunuz kotu olur diyorlar. Iyide Turkiye karissada karismasada sira Turkiyeye gelecek.
Butun oyunu kendileri yapip sonra oturup izliycekler mi demek istiyor. Bu iki yuzlu amerika ve rusya dan hersey beklenir. Alkah askerlerimizin yardimcisi olsun insallah.
Amerika olsun Rusya olsun herkes kendi çıkarı için vardır zaten. Ama sen kendi çıkarlarını savunamazsan bunun sonu hüsran olabilir. Umarım olmaz da
Onlarin dusundugu gibi olmayacak cunku biz o gerdigimiz ipi bir yere baglamadan birakacak kadar salak degiliz.
Peki ya gerçek olursa?
Beni eksileyen vatandaş kim olduğunu biliyorum😜
Gercek olmayacak.
Olursa ne yorum yaparsın bu duruma diyelim buakşam uyudun rüyanda böyle bişeyin olduğunu gördün. Akabinde ne yorum yaparsın?
Ya onlar gelecek topraklarimizi alacak da bizim elimiz armut mu toplayacak? Parayla almadik biz o topraklari.. kanla aldik. 1000 yildir bizim bu topraklar..
Ülkede devlet büyüklerimizin bazı dosyaları var abdnin elinde bunu biliyorsun değil mi? Devlet büyüklerimiz de bazı şeyleri bastırabilecek güçte olduğuna göre?
Eee?
Bizim elimiz armut mu toplayacak kanla aldık o toprakları dedin ya. Üstte yazdığımı bidaha oku. Halk bastırılırsa ne yaparsın bastıranlara uyatanlara karşı çıkar mısın?
Bu ruslar tehlikeli adamlar güç eline geçsin abd ye rahmet okutturur:/
Musul ve kerkük'ü alırsan elindekinide kaybedersin.
toprağını buyuteyim derken elindekinden de olacaklar diyor
Hayal kurmayin demis ama biz hayal kurmayi bilmeyiz gerekeni yapariz hemen aceleciyiz
Fazlasını isteyen azı bulamaz!
Fazla hayal kurmayın demek istemiş
babayı alırsınız demiş :D
aç gozluk iyi birsey degildir
Fazla diklenme elindekinden olursun
Kendi işlerine geleni çizmiş
Pkknın amacı değil mi
Ne anlar elin rusu
Ya anlarsa?
Sen olayı yanlış anlamışsın toprak alma derdimiz yok güvenliği sağlıyoruz
Tekrar soruyorum toprak korumayı almayı boşver yay geriliyor sonra elden kaçınca Türkiyenin yarısı gidiyor ya. Ya Ruslar bizden iyi anlıyorsa?
Olan birşey yok adamlar kendi çıkarı için yapmıp bunu seninde karşu çıkman lazım bizle tersle düşme diyo işte
Ya sana sadece kolay bir soru sordum Allah için diyorum ya daha ne diyeyim sana çok basit bir soru sordum.
Bugece uyudun rüyanda karikatürün gerçek olduğunu gördün. Yorumun ne olurdu. Cinsel içerikli soru sormuyorum küfürlü hakaretli bişey sormuyorum. Sadece biraz beyin antrenmanı. Rüyanda görsen gerçek olsa yorumun ne olur?
Pardon başka birine sormuştum ama sanada soruyorum rüyanda görsen gerçek çıksa o an yorumun ne olurdu?
Rüya olduğunu düşünürüm
peki. Umarım bu paylaşımı ilerde bigün bidaha paylaşmam
Sen inanrsan millet inanrsa zaten yazık inanmıyorum zwrre kadar
Ülkede adam kalmaz öyle bişey olsa anladın
İnanıp inanmama gibi bir durum yok. Beynimiz var hepimizin bir durup düşünmek ihtimalleri değerlendirmek lazım. Ülke halkı ihtimalleri değerlendirmediği için şuanda ülke bu durumda bunu biliyorsun değilmi?
O halde ölmeyi düşünüyosundr ülkeyi kaybetmeyi değil ben umarım ölür görmem
Ölmeyi değil susmayı tercih edecek çok vardır değil mi?
Onlar yurtdsna kaçabilir hatta bilwtlerini bedava alıp gitsinler neyse sinirim bozuluyo konuşmıcam
iyi bok yemis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar