15 Temmuz gecesi hissettiklerinizi bu soru altında belirterek etkinliğe katılın arkadaşlar.
*İlk dakikalarda Habertürk açıktı bizde, birden son dakika yazısı geldi."TSK Yönetime el koyduğunu açıkladı" yazıyordu, o yazıyı görünce zevkten boşaldım :DD
ben darbeyi gördüğüm an biraz endişelendim dışarı çıkıp onlara karşı koymak istedim vatanım uğruna gerekirse ölcektim kaçarı yoktu ama tamda çıkmaya hazırlanıyordumki ailem beni durdurdu ve "kız başına ne halt yemeye çalıyorsun" gibiisnden laflar ettiler ve gitmeme izin vermediler zaten babamda sokağa çıkmadı anca darbeden sonra mitinge gidince kendini birşey sandı o gün ailemin yüzünü bir kez daha farketmiştim aslına bakarsan neden kadınların sokağa çıkmadığı belli "kadınlar birşey yapamaz" lafları yüzünden elbette darbede kadınlada vardı ama azınlıktaydı yok denecek kadar az feminist değilim ama kadınların bu tür şeylere hem kendi istekleriyle katılmamalarına hemde eğer istiyorsa diğer insanların onlara izin vermemesi toplumca sadece darbede değil birçok şeydeki anlamsız tutarımızın kanıtı
Haberlerde gördüm ama ilk basta anlamadim baska ulkede sandim. Babam yanına gittim. Babama askerlerin yonetime el koyduğunu söyledim. Babam yasamis biri olarak cok kotu seyler olacak dedi. Saat 21. 21.30 arasi ablam hasta olduğu için hastaneye gittiler. O arada tijen hanim konustu asla unutamayacagim o yüzü konuşmayı ve baska kanalda Cumhurbaskani sokaklari bos birakmayin dedi ve asagi indim 13 yasimdaki kardesimle biraz daha asagi inince Alcak uçuş yapan F16 lar ustumuzden gecti 1 saat sonrada sonik patlama oldu berbatti.
İlk önce içimden ohh be kurtuluyoruz bu yobazlardan dedim. Sonraki dakikalar aklıma sıkıyönetimdeki sokağa çıkma yasakları falan geldi. Dolar yükselecekti falan hayat bombok olacaktı. Vazgeçtim, umarım darbe başarısız olur dedim. Sonra fetöcüler çıkınca zaten , içimden böyle dedim: " Katranı kaynatsan olur mu şeker? Cinsini miktiğim cinsine çeker..." Darbe yapanlar da aynı yobazlardanmış zaten.
Darbe günü, sıkıyönetim, zorbalık olacak diye itiraz ediyordum ama şimdi yine aynı diktatörlük kafamıza çöktü.
Umarım tez zamanda halk uyanır da gönderir bunları. Yoksa durum belli ki Amerika Tayyibe müdahale bahanesiyle ülkeye girecek. Bu diktatörlüğü biz sonlandıralım da başkaları müdahale edemesin.
Olum biz o sırada arkadaslarla pubtaydık, tıkınıp bira mira iciyorduk mal mal ksdgsd Haberler geliyordu falan ama sonra bir baktık ekrana bizim ülke ucuyor dsklgsdg
ya varya söv söv sevgilimin doğum günüydü dedim yarın buluşalım 16 temmuzda gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. hayattaki şansım bu işte fjğakcşlşxkzşdksş
Önce darebe olduğunu anlamadım bomba ihbarı zannettik. Daha sonra anladık. Herkes gibi ben de çok korktum ama Sonra bütün aile dışarıya çıktık gururla bayrağımızı alıp nöbet tuttuk.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çıktım askere kafa tutum direndim meydanlar indim ya ölüm ya istiklal dedim
En İyi Cevaplar