1923 ile 1938 yılları arasında yapılan köprü , yol ve özellikle demir ağ sayısının 8 kat fazlasını Ak Parti 6 senede yapmış
Cevabın nedir?
+1 yıl1923 ile 1938 arasındakı dönemle suankı dönem bir mi? Böyle aptalca bir karşılastırma yapmak hangı akla hızmettir? Savastan cıkmıs bı ulkeyı o döndemde sanayı ve ekonomı acısında bu kadar hızlı kalkındırabılıcek kımse varmıydı? Evet ak partının yol yapmasını takdır edıyorum bu arada. Peki sen akpnin pkk ile masaya oturup doguyu pkkya bırakmasını, haburdan teröristleri kahraman gibi karsılamasını, dolmabahcede hdpkk ıle basın acıklaması yapıp sonra çözüm süreci b*ka sarınca benım haberım yoktu dıyıp ordakılerı yemesini (çözüm süreci basarılı olsa tayyıp erdogan yaptı basarısız olunca ordan haberım yoktu dedı), benım akrabam dahıl bu çözüm süreci denen ıhanet sürecinde teröristlerin şehirlere girip hendek kazmaları mayın döşemlerıne ele geçirmelerine bir nevi göz yummalarını kınıyor musun? ya da feto denen bu haınlerı biz zamanında eleştırır hatta söverken sizin gibiler hoca efendı hakkında duzugn konusun sız dınsızsınız dıyordunuz o zaman bunların her kuruma yerlestırılmesıne ızın veren hatta sağlayan soruların calınmasına göz yuman ne ıstedınızde vermedık dıyen akpyı kınıyor musun? Kınayamaz çünkü tek taraflı bakıyorsun. parti senın için bu vatandan daha değerli. akpye bısey olmasın kafasındakılerdensın. Bu yuzden vatansever olan biz parti sever olan sızsınız. Ve yol yapmak kurtarmaz bunları
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn büyük sorun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. O dönem ile şu anki dönem birbiri ile kıyaslanamaz. Tarihte olayları değerlendirirken herzaman kendi dönemlerine göre değerlendirmek gerekir. Çünkü imkanlar çok farklı. Atatürk zamanında tüm imkansızlıklara ramen yapılan yolm ulaşım hizmeti o dönem için oldukça büyük bir başarıdır ve yabancılara ait olan demiryolları millileştirilmiştir. Şu an akp ise yol yaptım diye övünsede yabancılara her seferinde bizi sömürmeleri için araç vermektedir. Normalde devlet vergi toplar yol yapar halk da zaten vergi verdiğinden ücretsiz kullanır. Sen hem veegi topla hemde yolu kullanandan yol ücreti al resmen sömürge devletine dönüştük.
Tamamen cahillik eseri bir soru olmuş...10 Yorumla
Tayyip ile Atatürk ü karşılaştırma cehaletinden ne zaman vaz geçeceksiniz siz akp liler yaa.. Daha 15 temmuzda cevabınızı almadınız mı arkadaş? Sizin Tayyip fetö ile beraber memleketi parsellerken Atatürk büyük dehaydı 90 sene öncesinde bugünü gördü tekke zaviyeleri kapattı işte ileriyi görmek liderlik budur.. Ne yaptı sizin Tayyip hakınızı helal edin biz onlara her istediğini verdik diye itiraf da etti.. Demekki liderlik, yönetim ve zeka olarak asla karşılaştıramazsınız..
Gelelim diğer bahsetiğiniz gelişilere: Bu dönemleri karşılaştırmak adil olmaz ve karşılaştırmak ta cahilce olur.
Ülke yeni kurulmuş rejim değişmiş kolay değil işgalden ve zorlu savaşlardan çıkılmış, hem devrimleri yapmak hem sanayi ve teknolojik gelişimler sağlamk üstelik SIFIRDAN bunu yapmak kolay değil.
Cumhuriyetin ilk yılları devrimleri ve inkilapları gerçekleştirmekti.. İnsanlar kırılıyordu sefildi o yıllarda önce sosyal devlet yapısı sağlandı.
Akp dönemi hazır kurulu siistemin üzerine yani mirasın üzerine konup halkın keseeiyle yol bina yapmış bunu akp mi yaptı şimdi yoksa MİLLET mi yaptı..62 Yorumla
+1 yılO yıllarda Vatan müdafası yapılıyor Türkiye Cumhuriyeti kuruluyor ülkemizin toprakları temizleniyordu. Parsel parsel ülke topraklarını satan da akp, Habur kapısından teröristler geçerken sessiz sessiz izin veren de akp, terörist düğününe altın gönderen bakanlari arayip tebrik eden milmetvekilleri de akpli, ayakkabı kutularında trilyonlar saklayanlar da akpli Ensar vakfında çocuklara tecavüze bir kereden bişey olmaz diyen bakan da akpli. Ülke de ne kadar yolsuzluk hırsızlık yapıldıysa altında hep akp var. olur mu canım adam yol yaptı. Keşke bu bayram akpli mecikleri kesselerdi.
23 Yorumla
Soran+1 yılTeroristlere o dönem Fetö terör örgütü sayesinde göz yumulmuş simdi fetö yenildiği için teröristlere göz açtırmıyoruz. Her hırsızlıgı Ak Partiye bagliyorsan sana Chp dosyasını açarım kalırsın
- +1 yıl
bir kere cahil arkadaşım ben chpli değilim bu bir fetoyla göz göze diz dize fotoğrafları olan. hoca efendi diye diye yerlere göklere sığdıramayanlar da akpli idi yalnız. sonra ekranların karşısına geçip kandırıldık diye zirlayanlarda akpli. Ben 1 yaşında ki çocuğu kaldiramiyorum 60 yaşında ki adamlar utanmıyor zamanında bizde bunlara yardım ettik kandırıldık dedi. Şimdi de herseyi fetö yaptı. Fetö terör örgütü ise akp neden o terör örgütüne göz yumdu? her hırsızlıgi mi akp ye bağlıyorum. cahil cahil konuşma insanlar sadece acıyor senin gibi düşünen insanlara. kıyaslandığın tarihlerde bu ülke kuruldu ve Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün gemicikleri olan oğlu bakan yaptığı damadi trilyonlar çalan bir ailesi olmadı. eğer fetö bir terör örgütü ise en büyük destekçisi akpdir. okumaz anlamaz dinlemez gelir cahil cahil sayiklar. Allah akıl versin.
- +1 yıl
Fetö o zaman kimin hocasıydı senin savunduğun kişilerin hocası değilmiydi.. Hoca efendi diyipte elini ayağını öpenler değilmiydi
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
55Cevap
+1 yılHiç sormayın. O kadar taktir ediyorum ki. Sabah akşam bunu taktir ediyorum hatta. Bununla yatıp bununla kalkıyorum adeta. Yani bundan başka takdir edecek birşey bulamadığımdan sanırım.😏😏
1923den 1938e kadar yapılanları bir okumaya kalkmistim da satirlar surmustu. Savastan yeni cikmis dagilmis bir ulkeyi M. Kemal almis nereden nereye tasimis resmen. Sadece yola koptuye baktiysan Atamin yaptiklarinin sana az gelmesi normal. Çünkü orada sadece yol ve köprü yazmıyor. Her seyin yol ve kopruden ibaret olmadiginin bilincinde olan Atam, yol ve kopruleri gucunun yettigince duzeltmeye calismis daha sonra ulkeye asıl gereken şeyler uzerine yogunlasmis ve onları gerceklestirmistir. Bu ulkeye yol ve kopruden daha fazlasi bilim ve teknoloji lazim. Askeri guc lazim. Rte de yapiyor demeyin simdi. Yapması gerekenden cok cok az yapiyor bunlari. Hala cok cok gerideyiz.
Imkansiza yakin olan bir savasi kazandiktan sonra savastan yeni cikmis olan bu ulkeyi kalkindirmak cekip cevirmek onarmak ve ilerletmekle, hali hazırda kurulmus olan ulkede koltuguna yayilip yol ve köprü yaptirmak bir degil. Kiyaslama yapmak mantiksiz. Sizde hastalik var Atatürk'le Rteyi kiyaslamaktan. Sizede böyle bir lider lazim tabii anliyorum gayenizi. Kandirmaya devam edin boyle kendinizi.10 Yorumla
+1 yılBirincisi 1923 ve 1938 yılları arasında yapılan köprü ve yollar neredeyse imkansızlıkların içerisinde yapıldı. Bu muazzam bir başarıdır. AKP zamanında da hatırı sayılır derecede yapıldı. AKP'nin tek ama tek sevdiğim özelliğidir bu. Onun dışında Liberalizmin şeyine koyarak ülke ekonomisini resmen çoğunluk olarak yabancı sermayeye azınlık olarak yerli ama yandaş sermayeye peşkeş çekti. Yani Kıldan ince bir ekonomi köprüsünün üzerinde gidiyoruz. Ama bu köprü şu an için bizi taşıyabildiği için ekonomi iyi deniyor.
10 Yorumla- Gündem konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılOf bıktım size laf anlatmaktan. Tek icraatı yol yapmak olan partiden ne bekliyosunuz? Yaptıkları yollar da dandik. Ülkeyi iyice irana arabistana çevirdiler.
Atatürk'ün yapmış olduğu icraatın çeyreğini yapmadı. Okuma yazma oranını %10 un altından %90 ın üzerine çıkardı. Köylere köy enstitüleri açtı, insanları eğitti, fabrikalar kurdu, sanayimizi, ekonomimizi geliştirdi. Tüm borçlarımızı kapattı ki şu an akp döneminde ülke 381 MİLYAR DOLAR borçlandı. Atatürk ülkeyi bize bıraktığında osmanlının tüm borçları ödenmiş ve üstüne hazinede milyar dolarlar vardı.32 Yorumla- +1 yıl
Eminmisin bir araştır derim Osmanlının Borcu turgut özal zamanında son taksidi ödendi ne atatürkü Allah aşkına😀
- +1 yıl
Malmisinsenya o borcmus sen nerden buldun bunlari arkadas aranizda konusma bunlarida beyninin olup olmadigindan supe ederleer
devlete karayolu için:
1) araç alırken 1.6L ise %45'i 2.0L %145 ötv, %18'i kdv ödüyorum. ruhsata para ödüyorum, plakaya para ödüyorum, ikinci else notere para ödüyorum.
2) arabamı trafiğe çıkartmak için 6 ayda bir mtv ödüyorum.
3) her yıl egsozundan çıkan gazı ölçtürüp para ödüyorum.
4) aracımı her yıl vizeye sokuyorum, ödüyorum.
5) köprüden tünelden geçerken para ödüyorum.
6) kaza yaparsam diye aracıma zorunlu sigorta yaptırıyorum, gene ödüyorum.
7) benzin - mazot alıyorum, 1 lirasını petrol şirketine, 4 lirasını devlete ödüyorum.
8) yanlışlıkla parketmek sebebiyle bile olsa trafik cezası yiyorum, ödüyorum.
kaza yapar kamu malına zarar verirsem onu da ben ödüyorum. sorma ver diyorlar, ödüyorum.
ve bu ülkede benim gibi 20 milyon 98 bin 994 araç sahibi var... eeee? başbakan çıkmış "bilmem kaç kilometre duble yol yaptık!" diyor...
sen kimin parasıyla kime hava atıyorsun?20 YorumlaEtmiyorum, takdir edilesi bir durum yok. Sosyal devlet olmanın gereği bu! Daha öncekiler yapmadığı için birşeymiş gibi sunuluyor bu durum. Zaten daha önceki hükümetler pekçok hata yaptığı için de şu an bu durumlar ısıtılıp ısıtılıp ülke siyasetine malzeme yapılıyor...
30 YorumlaŞahsen şu an ki Hükümetten memnunum. Yaptığı işler hakikaten takdire şayan. Ama eski zamanların şartları ile kıyaslamak doğru değildir. O zamanlarda savaşlar, kıtlıklar, yokluk çok vardı. şu an büyük bir yükselişe geçtik. Herhangi bir partiyi desteklemiyorum. AKP CHP MHP falan sempati duymuyorum. Ama Mevcut hükümet gerçekten çok iyi. Dünyaya büyük bir göz dağı veriyor.
10 YorumlaAsla takdir etmiyorum..
Mdeniyet yol köprü yapmakla olmuyor, olsaydı Dubai dünyanın en medeni üülkesi olurdu, kafanın içi yobaz olduktan sonra lükse düşükünlüğün içine sıçim..60 Yorumla
+1 yılTabikide taktir sadece o degil kendi tankimiz ucagimiz denizalti gemilerimiz var eskiden abd den alirdik onlarin eski araclarini simdi kendimiz yapiyoruz ve dunyayada satiyoruz
22 Yorumla
Soran+1 yılBunuda eklemek lazımdı keşke soruda yazsaydım
- +1 yıl
Aslinda benimde yazmadiklarim var :)
Yolların ücretinden vergilerden her dk gelen Zamlardan ülkenin durumundan bahset biraz şu vergiler ne olacak , şunu da söyleyeyim yurt dışına ihracat vsre yapıyoruz ya tabi ülkemiz için ama onlar bizden ucuza alıyor buna ne diyeceksiniz , elektirik , su, vb faturalardaki vergilere ne diyeceksiniz 50 tl ilk fatura kullanıp 120 tl ödüyorsunuz bunlardan bahsedin yok yaptı sanki dolarla çalışıyor ülkedeki insanlar birde dolar bazında hesaplanıp tl ye çevirip öyle vergileniyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Cunku dolarla aliniyor bunlar aklini calistir
- +1 yıl
İthalat dolarla yapiliyorsa o calisir sen bir bilgisayara telefon aliyorsan bunun indirimi de zammida dolardan kaynakli hepsi ithal urundur
+1 yılO zamanki teknoloji ile şimdiki teknoloji bir değil yapılmış yolu yapmak kolay.
Mk adamlar aya köprü yapıyor siz kalkmış yol ve köprü yaptı dıye gurur duyuyormusunuz dıye soruyorsunuz. Şaka gibisiniz yaa 😂
Ne halta yarayacak o yaptıkları köprü hepsi gereksiz kimsede kullanmıyor zaten rant projesi hepsi yap işlet devret modeli kendileride yapmadı ayrıca alman ve Japon mühendisler icat etti bugünkü teknoloji ile bir köprüyü yabancılara yaptırdılar.415 Yorumla- +1 yıl
Adamlar aya gidemiyor artir ay sahipsiz degil google eartta yarisi sansurlu bolgenin ayrica. cok bahane uretiyorsun nankor olma biraz teknoloji yokmus mus ulan sizinlerin iktidarinda avrupanin amerikanin kopegiydiniz onlar ne derlerse yaptiniz tabi gelismez teknoloji imfye borcunuzuda kapatti bu iktidar ve avrupaya asyaya bor veren bir ulke simdi
Soran+1 yılOsmanlıca kaldırılmasaydı coktan aya cıkmıstık ama tüm birikim ve kültürümüz yerle bir edildi sizde bunu görmüyorsunuz
- +1 yıl
Ulan ben sizin kadar cahileri ömrümde ilk defa görüyorum osmanlıca kaldırılmasaydı nedir lan tükürmüşüm osmanlıya Cumhuriyetci olun az Vatanınıza bakın eee sansurlüyse nolmuş bizde o bile yok tayyip ülkeyi geliştirme ayağıyla ülkeyi satiyor siz hala salak salak onun köpekliğini yapiyorsunuz git araştır tayyip fabrikaları hatları limanları hepsini araplara ingilizlere almanlara tüm dünyaya sattı yakında bizide satıcak uyanın artık lan körmüsünüz sizi dinle imanla kandırır atatürkçülükle kandırır bayramları kaldırmaya çalışan kimdi? 2 allahuakbar dediğinde zaten herşeyi unutursunuz
- +1 yıl
@bariss1002 ikinizde de Mike sürülecek akıl yok
ne aya gidememesinden bahsediyorsun şehir bile kurdular senin dünyadan haberin yok
İma, ye borcumuzu kapatmışmış yok öyIe bir şey buna anca sizin gibi ahmaklar inanır iç borcu nasıl kapattı ben sana söyleyim türk şirketlerini yarı fiyatına israil ve abd ye satarak nankörlük mü asıl nankörlüğü sız yapıyorsunuz Ataturkün kurduğu cumhuriyette ekmek elden su gölden yaşıyorsunuz takdir etmeniz gereken biri var ise oda Ataturk Erdoğan değil onun sayesinde bu topraklarda özgürce yapıyorsunuz.
Onun sayesinde yollar köprüler yapıyorsunuz..
Osmanlı kaldırılmasıydı aya mı çıkmıştk hay senin zekana turp sıkayım osmanlı kaldırılmadı angut yıkıldı kaynakları olmadığı için bir tane öz sermayesi yoktu ne aya çıkmasından bahsediyorsun halı dokuma tezgahı ile mi çıkacaktı aya çok komiksiniz yaaa 😂 - +1 yıl
@Ogisins görüyormusun zekayı zehir zehir😂😂😂
- +1 yıl
Sizin gibi korkaklarda vardi o devirde simdide var olum acsinizya gercekte her nedense sizin iktidarlariniz donemindede neden yapilmadi hicbirsey tabi ozaman tup bile bulamadinizki yemek yiyesiniz hastenelerde tedavi de olamadiniz kuyruklardan dolayi beyninizde gelismedi..:)
- +1 yıl
@bariss1002 ne kadar beyin yoksunu olduğunu bir kez daha tescillemiş oldun.
Beyni gelişmeyen var ise oda sizsiniz makarna yiye beyniniz oyun hamuruna dönmüş eğer tüp ile beyin gelişiyor ise sana iki tane göndereyim belki beynine oksijen gider.
O senin sorgulamaktan yoksun sığ beynine kafanın saman dolu olduğu için öyle sanıyorsun eskiden çok daha iyi tedavi oluyorduk ama bunu senin gibi biatçı satılık aç itler bilmez o günleri o zaman bu kadar teknoloji yoktu az hasta olmasına rağmen çok sıra beklerdik ama tedavi olurduk olmasaydık senin gibi kımıl zararlısı olur çıkardık.
Şimdi doktor bakıyor.
İlaç verip gönderiyor verdiği ilaçta bir halta yaramıyor ama senin gibi satılık haysiyetsiz ciğersizler aksini iddia eder her zaman korkak olsaydım senin gibi hükümetin eteklerinden tutunurdum gördüğün gibi senin gibi omurgasız değilim.
İki torba kömür için kişiliğimden ödün vermiyorum sen benim yasadigim dönemde yaşasaydın karı gibi zırlardın - +1 yıl
@bariss1002 korkak diyene bak ulan çık dışarı bunu bizim gibi birine de 2 dakikada gebertirler seni bu saçmalıkların yüzünden merak etme yapmazlar çünkü diyemesin saçmalıklarının hiçbirini okumadım bir korkağı okudum salak salak şeylerin okumaya değmez cahil köpek illaha tayyibi paşa yaptırcaksınız çok meraklısınız herhalde vermeye
- +1 yıl
@bariss1002 ekmek kafa git biraz akpnin dağıttığı makarnalardan ye belki zekan gelişir.
Sünger beyinli embesil 😄
Biz özgürlük için yaşarız siz bir torba kömüre köpeklik yaparsınız ondan sonra boş yaparsınız ikile şurdan ya kafasını taşaklarının arasında sıkışmış beyinsizler değerli vaktimi öldüremem - +1 yıl
Denyo o kopru devlettin bir kurus parasi harcanmadan yapildi isletmesi belli bir sureye kadar yaptiran firmanin sonrasinda devlete gececek.. ayrica makarna sevmem evimde dogal gaz klima maasimfa 6000 lira kimseye ihtiyacimda yok..
- +1 yıl
@bariss1002 heeee o doğalgazı akp sana kesin köpekliğini yap diye veriyodur hem bizene senin maddi durumundan ilk once adam ol adam evet tayyibte okadar çol para varli devletin parası bile sayılmıyo o köprüleri felan hepsini fabrikalar gibi satacak araplara dikkat et yakında seni satmasın 😂😂😂
- +1 yıl
@Ogisins Bunun gibiler @bariss1002 severler kazık yemeyi yiye yiye delikleri marmaray tüneli gibi olmuş gireni çıkanı hissetmiyorlar
Biz bize bir harf öğretenin kölesi oluruz.
Bunlar kendilerini pandikleyenin önüne arpa atanın kölesi olurlar.
Musluk kesicilinde zır zırlarlar dötleri sıkışıncada sabah akşam bokunu yedikleri Ataturkün ipine sarılırlar yere göğe sığdıramadıkları omurgasızın yaptığı gibi ondan sonra kalkar sana bana insanlık onur, şeref ve haysiyet dersi vermeye kalkar, korkaklık ile itham eder..
Kendinde olmayan bir özellik hakkında ona buna ahkam keser reelde dötü yemez bunu demeye anca sanalda babayiğitlik taslar... - +1 yıl
@Ogisins Aynen😂😂
1923 dediğin hani şu 10senelik savailar süresinden çıkıp ülkeyi yeni kurdugumuz yılı diyorsun yani hani 90 küsür sene öncesini ; ülke nüfusunun 13.5milyon oldugu ve bunun 3/4ünün kadın cocuk oldugu yılları diyorsun galiba. Haklı bencede cok. Ne de olsa 95 sene önce de şimdiki teknoloji vardı.
Anlamıyorumki bunları yazarken beyninizi kime emanet ediyorsunuz10 Yorumla
+1 yılYol veköprünün medeniyet göstergesi ya da gelişmişlik kabuk olduğu yıl en son 1940 tı. bugün adama mikroçipin var mı silikon vadin ne seviyede güdümlü füze yapabiliyon mu diye soruyorlar.
Akp bunları 1935 te yapsaydı belki takdir edebilirdim... lakin şu an tamamen çakmacı konumundalar20 YorumlaTürkiye Cumhuriyeti kurulduğuna eğitim sıfır, fabrika yok, iğne bile dışardan getiriliyor, sıfırdan kurulan savaştan yeni çıkmış bir ülkeyle, bu dönemi karşılaştırmak art niyet olur,
20 YorumlaTakdir ediyorum bu ak partili olmayı gerektirmez
Ayrıca görevi zaten yapıcak diyenler
Bu hükümetten önceki ülkenin ekonomisini istanbulun o leş halini hastanelerin durumunu
Yağa tuza şekere una bir günde gelen %300 %400 zamları hatırlatmak istiyorum02 Yorumla- +1 yıl
20 yasindasin bende bunu hatirlatmak istiyorum😂😂
Bana lisede tarih dersinde değerli öğretmenimin ilk öğrettiği şey. ... tarihi bulunduğu dönem ve sahislarla kiyaslamak... senin cahil birisi olduğun çok belli. ... zaman ve şartlar aynimiki kiyasliyorsun...
20 Yorumla
+1 yılUlan daha pkkyla baş edemiyorsunuz gelmiş Atatürk zamanında o savaş anlarında köprü yapılmadı diyorsun size hitler gibi bir lider lazımmış.
Atatürk'ün kaç yılı savaşsız geçmiş bir araştır bakayım tayyip gibi saraylarda pineklememiş.76 Yorumla
Soran+1 yılArtık baş ediyoruz cunku ordunun icindeki fetö gibi parazitleri kaldırdık
- +1 yıl
Kim soktu fetoyu içeriye? Kızım git okulunu oku beynin yıkanmış senin safsın daha safi sübyansın.
Buda son yorumumdur. - +1 yıl
Bok kaldırdınız sizin yüzünüzden dahada palazlandılar biz yıllardır söylüyoruz bu fetö sakat diye siz fetöyü palazlandılrırken biz bunu dedik diye vatan haini oluyorduk..
Şimdi kalkmış parazit diyorsunuz asıl parazit sizsiniz sizi temizlemek lazım - +1 yıl
Denyo bos kunusma ya atakurdu ulkeye 100 yillik kolelik anlasmasi yapti ulkede ozgursun her ulke ambargo yapmis teknolojiyi alamiyorsun yer altindan komur disinfa birsey cikaramiyorsun bu dimi atakurdunuzun yaptiklari.
- +1 yıl
@bariss1002 lan çekil şurdan sivri zeka gölge etme sen git akpnin çanağını yala
Böl böl iyice böl ülkeyi iyice böl. cumhuriyet döneminde borçlar cartlar curtlar yeni kurulmuş şehit kanıyla kurtarılmış osmanlının verdiği zararları ödeyen bir cumhuriyetle bu dönemi nasıl kıyaslarsın? yapılanları takdir etmen güzel birşey ama gelipte o dönemde ki türkiyeyle suankini kıyaslama yapman hiç zekice bir hareket değil. Şehitlerimiz bize bu ülkeyi bıraktı bundan güzel miras mı olur Allah aşkına biraz cumhuriyetinize sahip çıkın abi ya.
24 Yorumla
Soran+1 yıl@bariss1002 Sen genede ağzını bozma kardeş
- +1 yıl
Malmisin sen ya osmanli olmasa sen bu topraklarami sahiptin adamlar 600 yil hukukmunu surdu. Onun borclarini cumhuriyet oduyormus hazir toprakta at surmek kolaydir hadi cumhuriyetsiler sizlerde toprak edinin ozaman oyle konusun.
- +1 yıl
Bu ulkede nekadar dinsiz var ya boyle nankor olanlari gordukce deliriyorum. ama sabahta bomaba patladi vanda direk twiterden bunlarin adami demiirtasa da sovdum:)
- +1 yıl
@bariss1002 lan bırak bana sanki gelmiş kanuniden bahsediyor gördük ülkeyi bir bir saatarlarken aptal herif ya osmanlının verdiği zararı kimden saklıyorsun? son dönemde içine ettiler, sımdı böyle diyine osmanlıyı sahiplenmemiş mi oluyoruz. siz ülkeyi ikiye bölen yobazlarsıız işte yobazsınız oysa osmanlıda bizim atamız cumhuriyette bizim cumhuriyetimiz ama sokarım cumhuriyetine diyen mk yobazlarıyla aynı havayı soluyoruz s. git o zaman arabistan yaşa şeriat olan yerde yaşa defol git beğenmiyopsan ne kıt beyinli insanlarsınzı ya Allah ın belaları ülkemizden defol o zaman daha geçmişini sahiplenemeyen topluma yobaz olarak ortaya cıkan bir bireysin senin gibi beyni gelişmeyenlere bu ülkede yer yok. Defol git.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet köprümüz oldugu icin cok mutluyum gercekten. Abi köprü yaa köprüü! Köprüsüz olmaz yani. Mesela ben aç kalabilirim tecavüze ugrayabilirim eşim oğlum çatışmada ölebilir veya ben can güvenligim olmadan her an bomba patlayacak korkusuyla da yasayabilirim. Ama köprüsüz olmaz...
00 Yorumla
+1 yılyani normal olarak savaştan yeni çıkmış türkiyeden daha fazla yol köprü yapılmasını normal buluyorum bunun abartılacak kadar ne yanı var bilmiyorum evet ama güzel bir şey yol köprü yapılası ama aradan kaç sene geçmiş bir zahmet yapılsın ama
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadar boş kafalısınız işte. şu an ki teknoloji ozaman olsaydı bunun 15 katı yapılırdı. Akp halk sömürüsünden başka birşey yapmıyor. Bizim paramızla yaptığı köprüleri yolları bize ücretli sunuyor. Sizde ooooo yol yaptı alkış. Aa pardon size soruları veriyorlardı dimi doğru.
50 Yorumlaülkeyi avrupa devletlerine karşı savaştan çıkar kurtar yeni bir devlet kur herşeyiyle ilgilen gün gelip yolları kıyaslasınlar
30 Yorumla
+1 yılO dönemki imkanlarla şimdiki bir mi? O yıllarda yıkık bir imparatorluktan yeni bir devlet inşa ettiler. Ülke savaştan yeni çıkmıştı. Buna rağmen çok şey yapıldı. Tabiki günümüzde imkan daha çok ve daha fazla yapılıyor. Olması gereken bu.
00 YorumlaBeynini skym o yılları böyle bir kıyaslamya sokacak kadar beyninizi kime sattınız?
52 Yorumla- +1 yıl
Ya birde Rtenin yaptıklarıyla ovunmuyorlar mi. Deli oluyorum. Adam gorevini yapiyor lan. Neden alkis tutayim gorevini yapana? Bunu yapmaya mecbur zaten. Ki sene olmus 2016 adam kalkmis eski hastanelerde cok zorlaniyorduk diyor. Rte yerine kim gelseydi yine duzelirdi bunlar. O gelmeseydi cagin gerisinde kalacaktik sanki. Maaslar artti diyorlar. Onceden 100 lira maala 200 ekmek alabilirken simdi 200 lira maasimiz var ama 133 ekmek alabiliyoruz. Yasasin maaslarimiz 👏👏Bu maaslar az, insanlara yetmiyor hersey pahali, bunu kimse dusunmuyor. Bize yaptigi hizmeti kac katiyla geri aliyor bizden. Eski zamlardan sikayet ediyorlar ama suanda da zamlar ucmus durumda. Enflasyon yuksek ve yerli paranin degeri düştü... Borclarimizi kapatmismisiz yok efendim borc verecek hale gelmişiz. Yahu ulkede borcu borc alarak kapatmak dersen var , kara para aklamak desen o da var, calmak cirpmak hortumlamak bile var. Dis borcu kapattik diyen bakanlar ic borcu patlatmis durumda mesela. Vs vs
Ama kimin umrunda? - +1 yıl
@Kayıkçınınküreği Yol, köprü ve avm yaparak ülkenin zenginleştiğini sanıyorlar çünkü.
Ortaçağ dönemini bir türlü atlatamadık. Şu gavur dediğimiz insanlardan bir şey öğrensek o bile bizi bir yerlere getirir ama işte ülkemizin insanları arap zihniyetli olduğu için bunları göremez.
Farkın damısın arabistandada bol bol yol ve köprü var. İngilteredekinin 5 katı yol ve köprü var :D
+1 yılAhahahhahahahah ben anca gülerim buna hahahahabaha mk malları ne tarih bilirler ne başka birşry açıklama bile yapıcam size ahahaha komedisinin mk
21 Yorumla- +1 yıl
Ulan bunu kime göstersem kıcıyla güler karşılaştırdığı şeye bak ya dur bir daha gülem aahahahhahahaha
+1 yılEn çok özelleştirme yani devlete ait kurum ve kuruluşların satışı hangi dönemde yapıldı onu da paylaşır mısın?
22 Yorumla
Soran+1 yılHayranı olduğunuz Amerikada sürekli özelleştirme yapıyor
- +1 yıl
Ben cevabımı aldım cahil sağol.
+1 yılSen ne saçmalıyorsun çocuğum şimdi verdiğin tarihle büyük komutanımız atamız Mustafa Kemal ı kastediyorsun.. Ve akp ile kıyaslıyorsun.. O dönem MUSTAFA KEMAL senin ananın uçkurunu yunanlardan ingilizlerden fransızlardan kurtarma derdindeydi.. Cahil cahil konuşup insanın canını sıkma..
47 Yorumla
Soran+1 yılBenim anamı ailemi kurtaran Allah Allah diyerek savaşan şehitlerdir!
- +1 yıl
İşte o şehitlerle birlikte olan Mustafa Kemal dı.. RTE.. Değildi..
- +1 yıl
Allah zaten bir senin allahın hristiyanın yahudinin allahı yok ne malsınız la
- +1 yıl
@Oguz036 bencede bundan dolayı düşmanlar.. İnsanın zekası verdiği cevapla değil sorduğu soruyla belli olurmuş.. Sorduğu sorudan anlaşılıyor ki arkadaşımız hem cahil hem canım
- +1 yıl
ya bunlar hükümet ne yapsa kayıtsız şartsız kabul eden tipler sorgulama yok doğruyu yanlısı ayırt etme yok çaldı diyoruz ımı yul yıptı diyor
- +1 yıl
Ulan cephe gerisinde icki icen atandanmi bahsediyorsun onu sehitlerle bir tutamazsin benim dedemde o savastaydi sizlerdende kitaplardanda iyi bilir o devirde ne olduklarini
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1923 ile 1938 arasındaki teknoloji akpde olsaydı hiçbir şey yapamazdı.
72 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@mkanaz şimdi şikayet eder beni saldırgan görüş diye. Dünden beri bunlarla uğraşıyorum.
+1 yılAllah Allah. Acaba o dönem savaşlardan yeni çıkmış, pek çok insanımızı şehid vermiş ve elimizde avucumuzda hiç bir şey kalmamış olduğu için olabilir mi?
00 YorumlaKlasik bir akepe seçmeni 😊 hep maddiyattan bahseder kurana bakara makara der Ensar vakfının üstünü kapatır ayakkabı kutularından habersiz padişahını hep öven sisteme karşı boynum kıldan ince diyen kişi 😊 alayınızı selamlıyorum
10 Yorumla
+1 yılBu bir öğrenciyi ders çalıştığı için takdir etmek gibi bir şey. Yapılması gereken o zaten. Dönem şartlarını da göz önünde bulundur. O dönemde Türkiye o kadar geri kalmışken yapılan inkılaplar bile mucize.
10 YorumlaŞimdiki teknoloji ve imkanlar o zaman yoktu. Millet cephede savaşırken kim yapacak o işleri? Kafanızı kullanın biraz.
20 Yorumla- 10 Yorumla
cumhuriyet dönemi de 600 yıllık osmanlı'nın yapamadığı demir yolunu yapmış. bu oranla gidersek cumhuriyetle daha fazla gurur duyuyorum.
10 YorumlaYol yaptı köprü yaptı diye dalga geçen aptallar 2000den sonra doğduğu için ülkenin geçmişteki halini bilmiyor. Anasını satıyım şehirler arası bağlantı yoktu laan eskiden..
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılo zamanla bu zaman birmi ya bu koşullar o zamnda da olsaydı kıyaslardın o zman
52 Yorumla
Soran+1 yılIngiltere o dönemler cok yol yapiyormuş ama
Cevap sahibi+1 yıldağılma döneminden çıkmış sıfırdan bir devlet kurulmaya çalışılıyor ya. insanlar bağımsızlığını ilan etmek için çabalıyor. hemde karşılarında ingiltere fransa rusya abd gibi ciddi anlamda güçlü devletler var. yeni kurulmaya çalışılan bir devletle ingiltereyi hangi kafayla kıyaslıyosun anlamadım.
+1 yılAk parti döneminde verilen şehitlere bakıyorum ben koyuyum yoluna koyayım köprüsüne anasını ağlattılar ülkenin
00 Yorumla- Gündem konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılEdilmez mi ya ben bu kabul etmeyenleri insan olarak görmüyorum nankör kindar dinsiz ve ahlaksız insan onlar
02 Yorumla- +1 yıl
ne nankörlüğü. ? bedavayamı yapıyo verilen vergilerlemi? cebimizden çıkan paralarlamı? onca asker polis şehit düşüyo senin ailenden şehit düşen varmı? kindarlıktan bahsederken tv de izlediğin haberlerle insanları yargılama. sen kimsinki milletin dinini löçüp tartıyosun ? din ALLAH la kul arasındadır. Alın yere değmesiyle din olmaz Kalbin iş görecek kalpte bişi yoksa alın bir kulun ya da bir hayvanın önündede eğilir. canım
Gizli Üye(36-45)+1 yılsorması ayıp ama neyle neyi kıyaslıyosun birde verdigin şehit sayısını kıyaslasana sokayım yollarına fidanlar ölüyo
46 Yorumla- +1 yıl
Ne yani ak parti olmasaydı doğuda bir kurdistan devleti kurmak istemeyecekler miydi?
Cevap sahibi+1 yıl@SenturkDogan ee ak parti olmasa arabalar gidecek yol bulamazmıydı sence ülkenin gerek sinimi neyse onu yapmak zorunda basa gelen gereksinim o yillarda buydu bu gün bu benim kızdıgım akp deyil yaptıgın kıyaslama
- +1 yıl
Birincisi ben kıyaslama falan yapmadım onu belirtim. İkincisi ak parti hizmet konusunda bir önceki yönetimden katlarca fazla hizmet etti. Şunu kabul edelim; birileri bu ülkede fazlasıyla yattı. İçme suyu için mahallede girilen kuyrukları ne çabuk unuttuk. Tamam zamanlar farklı, tutupta 1920 lerle kıyaslamak mantıksızlıktır ama 1960 ve sonrası ak partiye kadar yattı yani hizmet anlayışı yoktu ve aciz bir hükümettik hep.
- +1 yıl
Önceki hükümetler halkın dilinden konuşmuyordu bence.
Cevap sahibi+1 yıl@SenturkDogan tamam işde önceki koalisuon larla kıyaslasın bunu sonuç olarak kimin ne yaptıgı nekadar götürdügü hep ortada benim yasım 33 ben eski devlet dayrelerini eski hastaneleride çok iyi biliyom tek kızdıgım kıyaslama yaptıkları yıllar bence amaç pravakatörlük baska bişey deyil yazdı kacdı konuşmaya gerek yok
- +1 yıl
Ya şimdi işin gerçeği şu; bu tip paylaşımları yani akp nin yaptıklarını akp yi sevmeyen insanların gözüne sokmaya çalışmaları insanları deli edebiliyor aynı şey akp yi karalamaya çalışanlara akp yi sevenlerin gösterdiği tepki gibi.
+1 yılOzaman bukadar cok ıhtıyac yoktu heryere atla gıdıyodun ınsan nufusunuda dusunursen can skıntısına kopru ve yol yapılacak degıldıya bıde savaşlardan yenı cıkmıa bır milletten bahsedıyorsun az beyın lutfen cok az
10 Yorumlaakp den önce erzincan karasu da 30 yıl köprü yapılmamıştı ve vali recep yazıcıoğlu kendi imkanlarıyla 30 yıl sonra hükümetin yapmadığı köprüyü yapmıştı , akp geldikten sonra böyle bir sorun yok ülkemizde fazlasıyla takdir ederim bu konuda
10 Yorumla
+1 yıl23-38 dönemiyle kıyaslayan bir beyinsize aciklama yapmak daha beyinsizle olur.
21 Yorumla- +1 yıl
Dünyanın başka yerinde yoktur yok yaptım köprü yaptım ülkeyi kalkındırdım ülke yolla köprüyle kalkınıyor olsaydı oo ooo g5 de başı çekiyor olurduk.
Tamamda o zaman farklı bu zaman farklı. Ve köprü yol vs her iktidarın yapması gerek zaten. Bu vergiler nereye gidiyor?
10 Yorumla
+1 yılHerşey çok güzel de bir tek derdimiz köprü ha biz her ne kadar takdir etmesek bile makarnaya kavuşan kişiler uçuyor ya.
20 Yorumla
+1 yılHarniden safmısın troll müsün bilmiyorum lakin saf olduğunu varsayarak yazıyorum Allahın Malı rte araçtan ve ulaşımdan kazandığı parayı hiçbiryerden kazanmıyor. senin kara kaşına kara gözünemi yapıyor sanıyorsun
00 Yorumla
+1 yılYolu Tayyip mi yapıyor Ayy yazık kıyamam eminenin düğünde ki altınları ile mi yapıyor ne cahilsiniz😂
10 Yorumla
+1 yılYol yaptı ne yaptı ki diyenler; yolda kalınca devlet çalışmiyor diye ötmesini iyi biliyosunuz. Boş boğaz çingene sürüleri.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYahu 80 yıl önceki teknoloji ile şimdiki ayni mı.. Bu kadar mi beyinsizsiniz
32 Yorumla- +1 yıl
Adamlar 60larda aya ciktilar ciksaydinizya cumhuriyet cocuklari sor anana babana tup kuyruklarini
Cevap sahibi+1 yıl@bariss1002 sen neden üstüne alınıyorsun arkadaşım. Yazdığım yanlış birşey mi. Soruyu soran farklı kosullardaki icraatları karşılaştırmış. Brn sadece bir tespitimi yazdım. A.. B.. veya C partisine laf söylemiyorum.
+1 yılsen 1923 yılında savaştan çıktıktan sonra köprü yapan gördün mü? akıl fikir değil peynir ekmek...
31 Yorumla- +1 yıl
Hahahah aynen ışte kafalar çalışmıyor😂😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılO senelerle bu seneleri nasıl karşılaştırabiliyorsunuz ya? Hiç mi o dönemin koşullarından haberiniz yok?
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi malaklar da, 70 yıl önceki şartlarla bugün ki şartları kıyaslar işte...
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1923 1. Dunya savasi ustune kurtulus savasindan cikmis yorgun bir devlet 100 yil oncenin imkanlari..
20 YorumlaYol. devrini kapattı akp şimdi İnsansız hava aracı milli silahlar tanklar uçaklar peşinde.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani edelimde halka degil zenginlere yapılıyor köprüler 80 tl verip köprüden geçmek... demi
10 Yorumla
+1 yıl+Abi insanlar mutsuz, fakir.
- yok abi 3. Köprü çok büyük olacakmış Fransa bizi kıskanıyor.22 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyorlar efendim anlamıyorlar
- +1 yıl
@Kayıkçınınküreği 😄😕
RTE dünyanın en iyi lideri. aksini inkar eden ya cahildir ya chpli :D :D: :D
03 Yorumla- +1 yıl
Hohaha :D Kıçımla gülüyorum :D O kategoriye sosyalistleri de ekle :D Memleketi AKP MHP ve CHP'den ibaret sanıyorsunuz hala :)
- +1 yıl
@MrBenjamin hayır Ak Parti ve Mhp dısındakiler hain zaten.
- +1 yıl
Bugünün haini biz oluruz yarının haini siz olursunuz. Merak etme gün gelir devran döner. Sizin tepedekinlerin de o planları bir gün suya düşer. Çünkü Allah plan kuranların en hayırlısıdır.
+1 yıltakdir edilecek bir şey yok bence
70 YorumlaO yıllar arasındaki teknoloji de aynıydı zaten şimdikiyle
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEtmiyorum. Yol köprünün bana ne faydası var lan?
50 Yorumla
+1 yılne yolmuş mk sanki herkes günde 50 km gezi yapıyo
20 YorumlaHelall
#Akparti <3
#tekkalbimizakparti30 Yorumla- Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası