Ben hepinizin hanı Cengiz Han'ım. Bu da benim Han'ım Börte! Türk kültüründe kadının yeri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben hepinizin hanı Cengiz Han'ım. Bu da benim Han'ım Börte! Türk kültüründe kadının yeri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bildiğiniz gibi "hanım" sözcüğü Cengiz Han'ın eşine bu da benim Han'ım demesinden gelir. Büyük bir imparator bile karısı için o benim Han'ımdır, benim üstümdür derken günümüze geldiğimizde kadına şiddet olaylarıyla neden karşılaşıyoruz. Eski Türklerde kadının değeri bu derece önemliyken günümüze kadar gelen süreçte bu değer neden azaldı? Siz ne düşünüyorsunuz?
(Cengiz Han Türk değildir diyen gelmesin. Moğol olduğu söylense bile kökeni Türktür, Moğol ve Türk için aynı soydan gelen iki kuzen diyebiliriz.)
Güncellemeler
+1 yıl
Cengiz Han genel olarak Türk olduğu kabul edilir. Cengiz Han Moğolca ayrıca Türkçe konuşurdu. En önemlisi Cengiz Han konuşmalarında kendini Türk olarak tanıtmıştır. Cegiz Han’ın soyu Çinliler’ce Türklere dayandırılır. Bu Türkler isebir bakıma Kök-Türkler’in devamıdır. Cengiz Han dış görünüş olarak Kök-Türk kağanları gibi kumral ve açık renk gözlüdür.