Ne saçma bir ayrım insanları ötekileştirmeye ne gerek var. Kürt olur olabilir önemli olan hayin bölücü olmasın. Türk'üm tarihimle ve Türklüğümle gurur duyuyorum ayrı ama Kürt olduğu içinde kimseyi yargılamam
11 Yorumla
Soran+1 yılyeminle senin gibi düşününler çok az
En İyi Cevaplar
Evet karşıyım kusura bakma yarı hümanist yarı ırkcıyım
40 Yorumla
Cevapları okumaya gelmiştim. Bir yorumda '' Her Türk ün içinde bir Kürt Her Kürt Ün İçinde de Bir Türk Vardır.'' yazmışsın. Ben Azerbaycan Türkü'yüm. Bende de mi Kürtlük var?
224 Yorumla
Soran+1 yılKars ve ardahan
kürtlerle iç içe yaşıyorlar ve memnunlar azerilerinde var
Soran+1 yılvalla benim yengem azeri türkü çok iyide kürtçe biliyor.
Akrabaları hep kürtlerle alışveriş yapıyor.
hiç bir sıkıntı yok yani- +1 yıl
Azeri Türkü değil. Azerbaycan Türkü. Bence yalan söylüyorsun. Çünkü Azerbaycan Türkü diyemiyorsun ve Azerbaycan Türkleriyle Kürleri de bir tuttun yani pes. Tebrikler👏
Sadece kabullen. Türkiye Türkleri karışmış olabilir Kürt - Türk haklısın. Ama her Türk'te Kürt yoktur. Çıkar bunu aklından. O kadar asimile olmadık.
Soran+1 yılvalla çok iyi olduk bunu klabul etmelisin sende nice esmer arap görünülü tipler türk nice beyazm tipler Kürt çıkıyor
bu asimilasyonun dibidir iste
yalan söyleme gibi lüksum yok azeri türkü yok azerbaycan türkü bunlar beni ilgilendirmez ben gördüğümü ve duyduğumu söylerim
- +1 yıl
Gördüğün ve duyduğunu söylediğinin farkındayım. Bir de olanlar var , kabul etmekte güçlük çektiğin.
Ben çekik gözlüyüm. Ailem de Azerbaycan Türkü. Ailemin tamamı Atatürkçü , milliyetçi insanlardır. Benim kanımda Kürt kanı YOK. Benim gibi daha niceleri var. Az öncede dediğim gibi , karışanlar var. Ama karışmayan da var.
Soran+1 yılTm ben sana bir şey demiyorum canım benim
olmasın kanında Kürt kanı
m
Korkma bir şey olmaz sana
Ben ardahan kars yöresinden bahsediyorum güzelim
niye anlamıyorsun beni
Soran+1 yılbize öğretilen azeri ben niye azerbaycan türkü diyeyim
tarih kitaplarında bile azeri deniliyor- +1 yıl
Türk düşmanları koynumuzda olduğu için. Normal. Ne dersen de :) Sonuç olarak tartışma yapacağım biri değilsin. Dik kafalısın ve karşındakinin görüşlerine önem vermiyorsun. Ben senin dediklerine katıldım ama senden aynı şeyi göremedim. Sen git Türk kızıyla evlen. O kadar Chp'li kız var. Mhp'li bir kız Kürtlerle evlenmez.
Soran+1 yılBak sen ile akademik seviyede konuşucam.
Türk düşmanlığını Yine Türk yapıyor.
bugün islamcılar, Turan a karşılar biliyor msuun?
Çünkü sadece Müslüman Türklerle birliktelik yaşıyorlar.
Azerbaycana karşı olan var neden mi?
şia ve İran etkisinden dolayı.
sunniciler hayatta azerbaycan türkü şiaları sevmezler
türkte olsalar.,
benim mesele Evet Türkün kanından kürt yok , özellikle senin.
Genotip yapın Kafkas ırkı olduğu için Sende Kürt kanı var demem
sana hakaret ve sen bunu hayatta kabul etmezsin dimi?
evet kabul etmezsin hem maddi anlam da hemde manevi...
Sen Türk ırkının kan ve değerlerine göre yetiştirildin ve bende öyle...
bilmediğin bir kültürün ürünü olmak istemesin.
bu ırz ve namusa girmiş olur.
benim bahsettiğim her Türkün içinde Kürtlük var meselsi
kan meselesi değil
yaşam biçimi olarak birbirlerine muhtaçlar aynı topraklar da yetiştirildiği için.
Sen çekik gözlüsün ve ben de Beyaz tenli ve Renkli saçlıyım.
işte bütün mesele bu ;)- +1 yıl
Akademik seviyeye keşke , ben laf sokuşturmadan önce çıksaydın :)
Rus kanı da taşımıyorum onu ima ediyorsan :) Sadece Türk olduğumu kabul etsen ne güzel olurdu.
Evet biliyorum. Türkçülüğe en çok karşı olanlar yine Türklerdir. Bu yüzden Chp örneğini verdim.
Bana Kürt kanı var de , Rus kanı var de , ne bileyim İngiliz kanı var de. Kabul etmem. Bu sadece Kürtlerin Pkk olduğu hakkındaki görüşümden dolayı değil. Ben Türküm. Sadece Türk.
Aynı topraklarda yetişmişsek eğer , neden bu kadar kavga gürültü çıkarıyorsunuz diye sormak gerek. Ama iş siyaset değil evlilik. Bu yüzden sormayacağım.
Sarışın ve mavi gözlü olman da Kürt olmadığını kanıtlıyor değil yani. Bir tez var. Kısaca özetleyeyim. Bir yere göç ettin ailecek. O göç ettiğin yerde mezarlar var. Mezarlarda da ağaç. Ölü toprağa karışıyor. Toprak da ağaca karışıyor değil mi? Genler taşınıyor ve ağacın çiçeğine ulaşıyor. Çiçekten polene o da havaya karışıyor. Sen göç ettiğin o coğrafyada nefes alıyorsun. Ve böylece gen sana ulaşmış oluyor.
Soran+1 yılBen sana laf sokmadım, Bana sorduğun sorunun cevabını verdim.
- Eğer Kürt olarak doğsaydın, ve ben Bir milliyetçi türk olsaydım.
Sana Pkklı ve K*rt tabirlerini kullansaydım, Ve bana Kürt kanı taşıyorsun dediğinde sana vereceğim tepkinin haddini bilemezdin bişe.
ve ben sana Türk ise övün Değilsen İtaat et deseydim , sana iş verirken Türk müsün Kürt müsün sorusunu sorsaydım,
vreceğin bütün tepkilerin aynısını ben yapıyorum çünkü biz insanız...
- +1 yıl
Laf sokuşturan benim zaten :D
Dediğin gibi , gen testi yapılmıyor. Türk'üm diyip övünebilirsin Kürt'üm diye çıkacağına. Benim yok mu hiç Kürt arkadaşım sence? Kürt olduğuna şaşırdığım? Ben ağzından bir kez olsun Kürt lafı duymadım. Hep Atatürk hep Türk. Bunlardan başka hiçbir şey duymadım. Annemden babamdan duyuyorum , ailesi Kürtmüş. Şunların gelini bunların torunu felan.
Madem aynı coğrafyada kalıyoruz. Ülkenin adı da Türkiye. Resmi dili Türkçe. Bak bakalım şimdi , ırkçı olan biz miyiz siz misiniz?
Madem diyorsun ki tarihimiz bir , 50 yıla yakın birlikte yaşadık , birlikte büyüdük , az çok geleneklerimiz aynı , neden bu ülkenin askerini şehit ediyorsunuz Kürdistan uğruna?
İnsansınız. Siz insansınız evet. Ve ben hümanist olanlar adına utanıyorum.
Soran+1 yılKürt olduğuna şasırdığım? Ne alaka Olamazmı Bu Nasil bir paranoyaklık
Ben sana azeri gözüyle baktığımda şaşırıyormuyum
Hayır
Pkk meselesi
Bu ülkede Diyarbakir cezaevindn cikanlar birer militan haline geldi.
Sadece sana tavsiye Diyarbakir cezaevinde neler oldu?
Burda Bana Turklugunle hava atmana gerek yok
Beni ilgilendirmez
Ha Hala yok sen bana Azeri dedin bana Kürt dedin Srni babama şikayet edicem dersen işine bak o zaman- +1 yıl
Babama şikayet edeceğim cümlesi nedir birincisi. İşine bak nedir ikincisi?
Türklüğümle hava atmıyorum. Türk'ü yücelten sensin. Sorduğun soruya bakabilirsin.
Azeri demekte özgürsün madem , ben de Kürtler Pkk'dır demekte özgürüm. Bana da öğretilen bu. Azeri demen beni ne kadar rahatsız ettiğini sana Pkk diyerek hissettiriyorum öyleyse.
Ayrıca tartışmalarda işine bak cümlesini kullananların , diyecek bir şeyi bulamadığının farkındayım. Eklemek istediğin bir şey yoksa , '' işime bakacağım ''
Soran+1 yılTürk' ü yücelten ben miyim?
Neden öyle bir şey yapayım.
Yok bende sana pkklı diyeyim , Hahahhaha :)
Bak
Bana öğretilen azeri kelimesi Tarih Kitaplarında Türkler öğretti.
Elin İngilizi öğretmedi...
Sende diyorsun ki Bende Sana Pkklı diyeyim bana öğretilen bu dimi.
Sana öğretenlere de ki , Sizden çıkacak Eğitim budur.
Beni sinirlendiriyorsun sana açıklama yapıyorum yok bana laf sokuyorsun.
Ne alaka laf sokmayla?
Ha
Ne alaka yani !
- +1 yıl
Diğer zeka fışkırması yaşayan Kürtler gibi bir hikaye uydurursun , soru sorarsın ; '' sevgilim Kürt babam kabul etmiyor '' gibisinden. İstediğin cevabı alırsın.
Bana mı Pkk diyeceksin :D De.. Haberleri izle. Hepsini değil.10 dk falan izlesen yeter. Yani , pek umrumda olmaz senin bana Pkk demen. Bana 1 kişi Pkk der. Sana milyonlar...
Kıymam sinirleniyormuş. Edebini boz boz , sonra bak sinirleniyorum. Sinirlen bakalım. Gizliden sorduğun soruda , beni en fazla engellersin.
Soran+1 yılSen ne diyon başlarım senin azerinede kurdunude pkknida git isine bak
Soran+1 yılÇok şkr hadi soruma cevap verdin Başka sorulara bak
Soran+1 yılYaw Tm kızım ne uzattın , Hadi canım benim bak soruyuda kapattım en iyi Görüşüde seçtim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsoyumu karistirmak istemiyorum diyenler ayri bir komik :D :D :D
bir gen testi yaptirsinlar soylarinda kac irk oldugunu ögrenirler :D
53 Yorumla
Soran+1 yılhayatta yaptırmazlar karşılacakları sonuç hayatlarının yüz karası olur
Cevap sahibi+1 yılahaha evt
Soran+1 yılaz önce instagramda bir şey gördüm
kızın babası oğlan eve glir gelmez
ayakkabılarınızı çıkartmayın, Bende KÜrde kzı yok demiş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir sakınca yok. Insan ayıranda sakınca var. Fosikler gelmeden..
23 Yorumla
Soran+1 yılhemen soruyu kapatıyorum gelirse dırdır ederler yandık valla ;)
Cevap sahibi+1 yılBak biri eksiyi basmis bile :D
Soran+1 yılvay be ne çabuk
+1 yılk*rtlerle evliliğe karşıyım u harfinin noktalı olan tuşum bozuk provakatörluk filan yok yani moderatör bey
109 Yorumla- +1 yıl
ingilizlerde terörist olsaydı onlarıda sevmezdim!! ayrıca benim ingilizleri sevdiğimi kim söyledi ben japonları ve korelileri severim ingilizler bikaç millet daha sonra geliyo
Soran+1 yılbir ingilizler dünyanın en iyi teröristii
istanbulu işgal ettiğinde Türk karıalrının koynuna girmiş bir millet bugün Türkiyede populist konumda
işte gerçek işgal budur...- +1 yıl
geçmiste yasananlar evet bunlar dogru ama gecmise baktıgımız zaman kurtulus savasında bızımle beraber savasan azınlık kürtlerde vardı, ama gunumuze bakalım bide gecmıstekı seylerı bıraz kenara atalım ve suankı hatta 1978 (pkknın kurulus tarıhı) bu zamandan gunumuze bakalım ve kürtlerin haline bakalım, bana neyı savunuyosun ya bırak kapat gıt
Soran+1 yılBana Hain gözüyle bak ne ile bakıyorsan bak pkkyı savunmadığım halde Yine Kin duyuluyor.
ben ne yapayım Türkü savunuyorum, Yok sen Kürtsün yaklaşma ne yapayım ben? anlat çok bilgilisin ya nedir tavsiyen...- +1 yıl
insan doğduğu yeri ve ırkı kendi seçemez bu yüzden kürt olman sorun değil bende kendim türk olmayı seçmediğim gibi bunu sen seçmedin ama insan terörist olmayı veya olmamayı kendi seçer sadece ben pkklı olmayan kürtlere alışkın değilim hayatımda sadece 2 tane gördüm internetten gördüklerim daha fazladır ama gerçek olark 2 tane gördüm. neyse, sende bir sorun yokmus o zaman ne kasıyosun :D
- +1 yıl
türk pkklılar da var çok nadirde olsa buyuzden ben pkklı olmayan kürtlere saygı duyuyorum
Soran+1 yılPkk dan en çok zararı göre kürttür türk değil ve desteklemeyen yine de Kürttür
bugün sağolsun Medya bir kaç pkk yı destekleyenler ile sanki bütün kürtler pkkyı desteklemiş gbi hava veriyor- +1 yıl
ermeniler ve daha fazlası oldugunun farkındayım ama kürtlerin çoğu ya kandırılmış ya da kendi istegiyle bugun pkk destekçisidir malesef
Soran+1 yılkandırılmış bir millet doğuyu cahil bırak al senin olsun heabı
+1 yılDusunceleri uyusan ve birbirinin seven her insan evlenebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGenelleme yapmak doğru değil ancak feodal yapıya çok bağlı kürt aileler ile kültürlerimizde farklılıklar var. Bence çok kolay değil. Ortada yaşanmış bir sürü olay var..
12 Yorumla
Soran+1 yılAşiret Kızları zaten evlenemzsin bak bir Kürt oalrak Söylüyorum neden çünkü onlar kendi aralrında evlilik yaparlar
benim demek istediğim Aydın ve OKumuş insan oalrak
Cevap sahibi+1 yılAileler arasında sıkıntı çıkmazsa çiftler arasında da çıkmaz o zaman. Kimse aileler evlenmiyor ki gibi saf düşüncelere kapılmasın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürt türk yokki kimse safkan değil. Ha kültürel ve siyasi anlamda ürettiğimiz ırıklar bunlar. Ortak noktada buluşan birbirni seven evlenir. İstanbul'da izmirde modern medeni bir şekilde yetişmiş ama ailesi doğulu diye birini reddetmezdim ben.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa iki tarafta istemiyor genelde. Farklı kültürlere sahibiz. Hele kürt olan taraf koyu ise daha zor.
42 Yorumla
Soran+1 yılher zaman Kürt tarafı koyu değil işte bunu aklınızdan silin Demokrat bir insan olarak bu sözüne karşı çıkıyorum
Cevap sahibi+1 yılBende zaten hele kürt olan taraf koyu ise daha zor dedim farkındaysan. Yani koyu olmayanlar da var anlamına geliyor bu.
Para & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. normal şartlarda hayır mutlu olacaklarsa sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılKarşıyım. Soyumu ve kanımı bırakın imparatorluğu hiç devlet bile kuramamış, ilkel bir aşiret toplumuyla niye bozayım.
51 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum :)
- Para & Ekonomi konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılsoy sop iyice karıştı zaten herkes istediğiyle evlensin
03 Yorumla
Soran+1 yılsaflık arayan kusura bakmasın m. l
- +1 yıl
Di mi rusla zenci çinliyle kürt evlensin
Soran+1 yıl@SeyitAlikerem evelenler var sana mı kalmış
+1 yılAileler sık bir araya gelmediği müddetçe pek sorun olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılOlabilir, neden olmasın.
31 Yorumla
Soran+1 yılgel de anlat
az önce instagramda bir şey gördüm
ben istemem kurtle... baskasi beni ilgilendirmez..
61 Yorumla
Soran+1 yılokey hakkındır
Ben evlenmem kürt biriyle ama evlenene de bisey demem o seçmişse bize ne demek kalır ki
10 YorumlaÇevremde bu tür evlilikler çok var gayet mutlular
13 Yorumla
Soran+1 yılaz önce instagramda bir şey gördüm
Soran+1 yılaynen öyle
+1 yılKim kimle evleniyorsa evlensin😂
20 YorumlaBende karşıyım.
Çay iç, Türk sev.50 YorumlaAllah bana nasip etmesin..
12 Yorumla
Soran+1 yılOyle dersen daha cok nsip eder
Yoo sevgi önemli :D
11 Yorumla
Soran+1 yılBugün Bu memlekette gözyaşı neden eksik olmuyor biliyor msun işte bu yüzden
birilerinin ekmeğine yağ sürmeyi çok seven bir milletiz
Evlenecek taraflar kabul ediyolarsa ne sorun olcak
00 YorumlaDeğilim de yakinda olucam
25 Yorumla
Soran+1 yılnie kız
Soran+1 yılpolemiğe girmiyecen özellikle en yakın arkadaşlar
nice arkadaşlıklar siyasi görüş yüzünden bıraktılar arkadaşlıklarını
Soran+1 yılanlıyorum
Yok değilim yeterki efendi olsunlar
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılgayet doğal olabilecek bişey
20 Yorumla
+1 yılben karsı değilm ama krtle evlenmem
10 Yorumla
+1 yılNeden karşı olunacak ki gayet doğal yani
02 Yorumla
Soran+1 yılkareşim bu soruya cevap verenleri baştan aşağıyı oku sadece
- +1 yıl
Haklisin ırkçılık çok var ama onlar at gozlu insanlar biz bunlar çoktan aşmalıyız
+1 yılKarşıyım evet 😂
43 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum :)
- +1 yıl
@Venedik16 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılçocuklar ortaya karışık çıkıcak heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılHer Türk ün içinde bir Kürt Her Kürt Ün İçinde de Bir Türk Vardır.
+1 yılFaşizm işgaline uğramış mq burası
00 Yorumla
+1 yıldeğilim
00 Yorumla
+1 yılKarsiyim
50 Yorumla
+1 yılniye karşı olalım ki
11 Yorumla
Soran+1 yılsende bendensin ama karşı olanlar var.
+1 yılhayır tabiki..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIstemem olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmamalı
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz ı geç bir de olmamali
+1 yılkarşıyım arkadaş. soyumuzu bozuyorlar
08 Yorumla
Soran+1 yılsoyunu nasıl bozuyroalr.
mutasyon mu çıkıyor bebekler
yoksa genotip yapıları mı değişiyor. ?- +1 yıl
eskiden bir gelenek vardı.. türk türkden başkasıyla evlenmezdi soya başkaları karısmasın diye.. aynen öyle.. kürtlere karşıyım anladın mı soru sordn cevapladım noldu
Soran+1 yılçekik gözlümüsün
Soran+1 yıluzak doğu tipi var mı sende?
- +1 yıl
hayırdır görünüşümden mi vurucan? bizi bozanlar utansın. saraya cariyeleri sokanlar
Soran+1 yılbozulmussun işte yapacak bir şey yok kanına herkes girmiş bunu küfür diye algılama yoksa aptallık olur..
öyle nerede sen kalak ortasyadan çekik gözlü bir biçimde sonra tipin değissin sonra de k iben safım soyum karıimasın
Soran+1 yılde ki ben kürt sevmiyorum. tercihim değil bilmem soyum bozulmasın bunlara girersek akademik konuşurum bozulursun.
Soran+1 yılde ki ben kürt tercihim değil onları o gözle bakıyorum dersin ve çekilirsin
+1 yılBn onayliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) Evet diyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler