Sizce İslamiyet Türk kültürüne, Türklüğe zarar verdi mi? İslamiyeti kabul etmekle birlikte özümüzü yitirip Arap kültürüne yakınlaştığımızı düşünüyor musunuz? Herkes fikrini belirtebilir, kimse kimseye saldırmasın lütfen.
Cevabın nedir?
+1 yılTabiki hayır. Karahanlılardan başlayalım Türk İslam tarihine Karahanlılar yani Yücehanlılar günümüze kadar gelelim zarar vermişmi tarihi bilgisi olanlar bilir zararmı vermiş faydamı sağlamış Türkler İslama, islam ise Türklere fayda sağlamıştır bu böyledir bkz Müslüman olmayan Türk halklarının çoğu Türküm demeye bile aciz herşey ortada bunları ben değil tarih yaşanılanlar söylüyor. Ancak şu var din ticcarları vb çok zarar verdi bu ülkeye bir önemli nokta daha din tüccarlarından bile çok batı özentisi halk verdi Türk kültürüne zararı.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
En büyük zarırı verdi ve hala veriyor.
110 Yorumla
Maalesef ki , atalarımız Araplaşarak dine yakın olacağımızı düşünmüşler ve taa İslamiyetin kabulünün ilk yıllarında hükümdarlar çocuklarına Alaaddin , Keykubat gibi isimler vermeye başlamıştır.
İşin garip yanı , Türkleşmeye çalışılınca bunu bir dine küfür , dinden çıkma olarak algılayanların amacının Araplaşmak olduğu da ortadadır. Türk olmanın onlara battığı bu kişiler , Araplaşmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve yapacaklardır. Ama onların adına ne üzücü bir durumdur ki , ülkemizin adı TÜRKiyedir.64 Yorumla- +1 yıl
👍🏽👍🏽👍🏽
- +1 yıl
Rica ederim😊
Hemde nasil, Talas savasinda iskencelerle kabul edilen din yuzunden ne hallerdeyiz..
muhendisguncesi.com/.../CMIVFREVAAArOuc.jpg118 Yorumla- +1 yıl
Dünyada geriye doğru giden tek topluluk biziz galiba
- +1 yıl
Tarihi bilmeyen bir yalancısın oryantalistler bile bunu demiyor yazık 18 lik ergen çarpıtması
- +1 yıl
cahilim evet senin gibi ergenlere çarpıtmlara cahilim 18 lik ergen ilk önce insanları kandırmayı bırak senin gibi lümpenlere ders veririm de dünya dinler tarihinden gerek yok avamsın çünkü senin kapasiten ancak senin gibileri etkiler türkler islama zorla değil akın akın girmişlerdir artı araplar ile değil farslar ile avam
- +1 yıl
Beyinfırtınası lütfen kimsenin görüşüne yorum yapma sen görüşünü belirttin zaten.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
31Cevap
+1 yılTürklerin en büyük hataları arap kültürünü İslam sanmak ve benimsemek git gide araplar gibi olmaya onlara özenmeye onlar gibi giyinmeye onlar gibi yobazlaşmaya başladılar geldiğimiz son noktada şeriatı benimsemeye çalışan ve şeriatla yönetilmek isteyen özünü kaybetmiş bir halk oluştu
72 Yorumla- +1 yıl
👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
+1 yılBen hem Türk'lüğü, hem İslam'ı yanlış anladığımız kanaatindeyim. Çünkü Türklüğünde, İslamında gayesi dünyada huzur ve ahlaki bir düzen üzere olmaktır. Elbette ki kesiştiği noktalar olduğu gibi, ters düştüğü noktalarda olabiliyor. Hem Türk'üz, hem müslümanız diyebiliyorsak, farklılıklarından çok ortak yönlerine odaklanmalıyız. İslam ahlakı olmayan, Türk karakteri olmayan adama ne müslüman derim, ne de Türk, İkisi de bizim maneviyatımız, varlık bilincimiz.
52 Yorumla- +1 yıl
Sen ülkücüler gibi düşünüyorsun biraz😊
- +1 yıl
Ülkücüyüm ama Mhp'li değilim ;) Ayrıca menfaat siyaseti güdenlerden değil, vatan selametini önemseyenlerdenim. :)
+1 yılİslamiyet olmasa türklerin adı bile tarih sahnesin de anılmazdı hele de anadolu türklere yar dahi olmazdı bu kesin
Türkler islamı farslardan öğrenmişlerdir
tarihde ilk türk islam devleti doğu türkisttandır çinde tarihi tarafsız kaynaklarca sorgulayacan kılıç zoru arap kültürü falan filan hikayedir
arap kültürü bir kere islam değildir kuran dışı her kültür arap türk fars kültürüdür
emeviler türklerin islam olmasını bile istememişdir artı türkler kolay kolay tarihsel olarak zorla müslüman olamazlar olmazlar bugün türk olduğu söylenen ülkelerin hali ortada özellikle müslüman olmayan türklerin çoğu türklük ile alakaları kalmamışdır türklül kaybolmamışsa islam sayesindedir iddia ediyorum22 Yorumla- +1 yıl
Bir de mantiki açıdan şöyle düşün mesela bugün islam hindistana kadar yayılmışdır mesela neden pakistanlılar islama girmişde hindistanlılar girmemiş iyi düşün zorla olsa bu da başka bir bakış açısı insanların ırkı islamla çelişmez ırkçılık islamla çelişir
- +1 yıl
Çarpıtmış yalancı olduğundan dayanamadım mantık dışı yazdığı bugün ilber ortaylı dahil hatta inalcık dahil oryantalistlerin ağzı ile konuşmamışdır neyse çok da önemli değil cahil olduğu aşikar avam kesime cevap yazmam kolay kolay ama bu kadar çarpıtamaya dayanamadım
+1 yılTürklerin savaş yeteneğini köreltmiştir. Türkler ne zaman öz dinlerinden ve dillerinden ayrı düştüler ise o zaman savaş yetenekleri gerilemiştir.
Bu elbette ki sadece savaş yeteneği ile sınırlı kalmaz. Dilleri, kültürleri, örfleri de değişmeye başlamıştır34 Yorumla- +1 yıl
Ne savaş yeteneğinin değiştiği. ilk ogtrmden klma bilginzle turklern geçmişi hakkında yalan yanlış safsata bilgilerinizi yoneltmeyin. Türkler aptal değil İslamiyeti başkasının lafı szu ile değil baskıyla secmedi... Türklerin yaşayış dini inanç savaş taktikleri islamiyetle benzerlik gösterdiği tek tanrı inancı Türkler tek tanrı inancına dayalydi islamiyet ne dayalı? Turklerde cihat hakimiyeti anlayışının benzeşmesi? İslam ahlakıyla turklern geleneklerinn benzeşmesi ... bide savaş yetenekleri geriledi demisin oyuzdenmi 17 yy da kanuni uckitaya fatihin torunları hükmetti. t Türkler öz dillerinden orf ve adetlerinden de geri dsmediler hala yaşatılıyor ama farkında değilsiniz yemek kültürü orf adetler şimdiki adetlerin çoğu orta doğu kültürümüzden gelir.
- +1 yıl
Baskasının görüşüne yorum yok
- +1 yıl
@Mervss kanuni dediğin adam hiçbir zaman bir Cengiz Han olamamıştır.
+1 yılTürkün atası Hz. Yafestir. Biz ezel de Müslümandık. Türklük bedenimiz islâmiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset gibidir. Biz Hz. Muhammed (S. a. v) askerleriyiz. Müslüman olmayan Türk devletlerine baktığımızda hiç birinin Türklük ile alakasının olmadığını görürüz.
81 Yorumla- +1 yıl
Haddini bil
''İslamiyet zarar vermedi, Arap kültürüne özenmemiz zarar verdi'' diyenler, İslamiyeti nasıl yaşıyor merak ediyorum. Özetle tabii ki zarar verdi. Ayrıca Türkler oturup ''yahu ne mantıklı din; haydi biz de bu dine geçelim'' demedi. Onlarca yıl arap katliamlarına maruz kaldı.
20 Yorumla
+1 yılBakın islamiyet türkleri bozmadı, Bozan fransızlar gibi vb. ülkeler vede dini kullanıp insanları yönetmeye çalışmakta insanları daha zayıf yaptı, Ben dinime çok bağlı biri olmasamda bunu anlayabiliyorum çünkü, dünyanın en kolay siyaseti ve kontrolü dindir, örn olarak dersek papa sadece birleşin demesiyle o kadar kavgalı ülke birleşebiliyorsa bunun nedeni inandıkları dindendir. Ve din mantığı yok eder oyüzden düşüncen kısıtlanır ve sağlıklı düşünce yerine her şeyi oluruna bırakmaya çalışırsın.
20 Yorumlaİslam dinini yaşarsın da arabın yaptıklarını bire bir yapmak nedir a... Şahsen İslamiyet harmanlamıştır aslında belli bir düzene sokmuştur fakat arabın kültürünü örnek almamız çok yanlış. Biz arap puta taparken göğe bakıyorduk.
22 Yorumla- +1 yıl
Arap puta taparkem biz tek Tanrıya inanıyorduk. Haklısın 👍🏽
+1 yılEvet, gittikçe Araplaşıyoruz... Onlara ait olan her şey kutsal geliyor halka... Mesela anlamadığım bir konudur Allah Türkçe ya İspanyolca ya da bilmem nece bilmez mi? Dualar bile Arapça yapılıyor... Arapça dan çok kelime almışız... İslamiyet öncesi Türk toplumunda kadınlar kurultaya katılırdı... Dine büyük hizmetleri dokunmuş ve İslamiyeti yayma misyonu üstlenen Osmanlı Devletinde kadınlar söz sahibi değildi...
Çoğaltılabilir...40 Yorumlaİslâmiyet vermemiştir. Bağnaz kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda getirdiği yorumlar İslâmın özünü farklı göstermiştir. Ahmet Yesevi en büyük İslâm alimlerinden saydığımız bir Türk'tür. Onun çizgisinden ayrılıp hurafeleri İslâmla özleştirirsek hem İslâm algısına hem de Türklüğe zarar vermiş oluruz..
10 Yorumla
+1 yılTarih ilgi alanım değildir ama az çok araştırmışlığım var zamanında. Evet Türk'lere ve Türklüğe en büyük zararı İslam verdi. Bir de hiç sandığınız gibi severek almadık bu dini, kılıçtan geçe geçe aldık. (Bkz: Taklan ve Curcan katliamları)
15 Yorumla- +1 yıl
@Mervss bacım bu yazımla neyin doktorasını verdin kimi yiyorsun 😂
- +1 yıl
Görüşlere yorum yok dedim okuma yazman yok mu? @Mrvss
+1 yılhoca ahmet yesevi öncülüğünde gelişen türk-islam geleneği bu gün dünyanın ne iyi en islamın özüne uygun islam geleneğidir türklüğü bitiren islam değil yobaz araplaşma olmuştur.
90 Yorumlaİslam evrenseldir kabul etselerde etmeseler de.. Dünya üzerinde ki tek Hak din İslamdır.. Kimse bişeyini kaybetmiyor.. İnanmayanlar imanını kaybetmiştir en fazla..
70 YorumlaOsmanlı zamanında islamiyetle dünyayı ele geçirmiş bir milletiz 90 yıl avrupaya uyduk çöküşteyiz sence zarar hangisi verdi?
64 Yorumla- +1 yıl
Ben fikrimi söylemedim 😊
- +1 yıl
Sagol çok teşekkür ederim😂
Şeriat Allah in kanunlardır ilk bunu bir anlayalim. İkincisi hz peygamber hadislerinde bir topluluktan bahsediyor sancaktan bahsediyor bu Türkler dir. İslami en güzel savunucak yaşatacak olan yani. Kültür yozlaşması hiç bir zaman olmamıştır zaten Türklerin İslami benimsemesinin nedeni çok bagdastigi için yoksa hiç bir millet Türklere zorla birşey yaptirabilmismi? Bence bu tarz sorularla insanları faşist lige itmeyin
51 Yorumla- +1 yıl
Cevaplamak zorunda değilsiniz. Ne soracagıma sadece ben karar veririm sayın ybz
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkler herşeyi uçta yaşayan bir millet her şeye kendini kaptıran bir millet yani. O yüzden Hristiyan da olsalar bu halde olurlardı yine kaptirirlardi kendini fark eden bir şey olmazdı yoksa müslüman olup düzgün olan çok millet var endonezya bosna makedonya vsvs
30 Yorumla
+1 yılHayır İslamiyeti Türk kültürüyle harmanladık ve gayet doğru bir noktadayız ne araplar gibi körü körüne yaşıyoruz ne de umursamadan. En doğrusu bu diye düşünüyorum
60 YorumlaZarar vermedi Aksine korudu Bakın Macarlar Türktür ama hristiyanlaştıktan sonra Türk benliklerini kaybetmiştir Avrupanın yanında yer almıştır ama İslamıyeti kabul eden Türkler kendi milletlerine saldırdıkları görülmez.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepimiz biliyoruz ki islamı kabul etmemizle Türk ün zekasıda fiziksel özellikleride zayıfladı.
ilkel arap toplumlarına gittikçe daha çok benziyoruz140 Yorumla
+1 yılDurum o kadar basit değil. Bizimkilerde de hata var. Din diye gereksiz arap kültürlerini getirmişler. Yanlış olan o.
Ama yine de iyi kötü hala Türk Ruhunu taşıyoruz. Bunu darbe girişiminde de Çanakkale'de de gösterdik.20 Yorumla
+1 yılYoo zaten islamiyet uzun yillar once benimsendi ve turk kulturunun olusmasinda zaten islamiyetin cok payi var
Asil turk kulturune zarar veren insanlarin islamiyetten inanclarindan uzaklasmasi71 Yorumla- +1 yıl
Yahu dediginiz biraz mantik icersin, birbiri ile celismesin. BIRAZ AKIL YAHU BIRAZ AKIL.
Türk kültürünn olusmasinda Islamin ne payi olacak yahu? Islamiyet ile beraber Türk kültürü degisim yasadi. Kaybolmaya basladi, ortaya Türklükten uzaklasan Arap kültürü ile karisan yeni birsey cikti.
Neye dayanarak Islam türk kültürünün olusmasinda payi var diyorsunuz yahu?
Kafadan mantiksiz seyler uydurup durmayin.
Türklerde de gök tanrı inancı vardı ve İslamiyet ile benzer özelliklere sahipti zaten. Çok büyük değişiklikler olmadı bence ama dahada geliştirdiğini düşünüyorum😂
30 Yorumla
+1 yılBence tüm Dinler insanlığa zarar veriyor savaş çıkartıyor. Deizm hariç sonuçta şu günah bu günah demiyor.
41 Yorumlaİslamiyet iyi anlaşıldığı sürece zarar verdiğini düşünmüyorum.
50 YorumlaTürk IRKI çin seddini diktirirken , çin sarayını 40 kişiyle basarken, moğollar mücadele ederken müslüman değildik yani islamiyeti seçince pat diye süper güçler gelmedi
20 Yorumlaİslam değil. Arap kültürü zarar verdi. Kadınları hor görür olduk
60 Yorumla
+1 yılBize islamiyet hakkinda boyle dusunenler zarar verdi en cok...
69 Yorumla- +1 yıl
Herkes düşüncesinde özgür
- +1 yıl
Aman ozgur oldugunuz şerrin esiri olmayinda özgür olun..
- +1 yıl
Asıl bağnazlık şerdir😉
- +1 yıl
Asil şer hakki bağnaz görende..
- +1 yıl
Ben hakkı bağnaz görmüyorum. Düşüncelere saygısızlığı bağnazlık olarak görüyorum
- +1 yıl
pardon da ortadoğu hakkında ne biliyorsun. Veya batı hakkında ne biliyorsunda İSLAMA laf atma cüretini gösteriyorsun. Ortadoğunun bu halde olmasının sebebi İSLAM değil batının bitmek bilmeyen hırsları sömürgecilik faaliyetleridir. Başınız sıkışınca laf atacağınız yer hazır müslümanlık veya islam önce bir bilginiz olsun sonra konuşun. Hiçbir şey hakkında bilgin yok kolay yolu bulmuşsun İSLAM a laf atıyorsun. İSLAM zarar verseydi OSMANLI dünyaya 600 sene hükmetmezdi. ORTADOĞU dan haberin yok bakinız ortadoğu yazmışsın. ayrıca yaptığınız çok saçma yorum yapıyorsunuz ve engel çekiyorsunuz bu sizin ne kadar aciz olduğunuzu gösterir
- +1 yıl
Sana noluyo?
- +1 yıl
Siz kendi hadsiz düşüncelerinizi söyleme cürretinde bulunurken başkasının özgürlüğüne sınır koyuyorsunuz siz islamiyet hakkında olan görüşlerinizde özgür iken İslamiyeti eleştireni birini eleştirenede Bağnaz yaftalamasında bulunuyorsunuz.. Burada özgür düşünceyi masaya yatıracaksak insanları sınırlandırmanız Sizin özgürlüünüzü değil fikir ayrılığınızdaki esaretinizi gösterir. Şimdi kim bağnaz? özgür düşünceyi söyleyen mi özgürlük adı altında karşıt görüşleri Kısıtlamak için yaftalayan mı?
- +1 yıl
Ben Müslüman değilim dedim mi? Neyin savunmasını yapıyorsunuz😂
bizim özümüz başarımız ıslamıyetle geldı zaten, ayrıca ıslamıyet denınce arap kulturu gelmesın akla, ıslamıyet evrensel bır dındır, arapça olmasının nedenı arapçanın en saf en derın en genıs dıl olması ve dönemın en yaygın dıl olmasıdır.
22 Yorumla- +1 yıl
Arapça olmasının nedeni Peygamberin Arap olmasıdır. Anlayıp insanlara aktarsın diye😉
Gizli Üye(30-35)+1 yılmutlaka saldıranlar olur. Etraf klavye delikanlısı kaynıyor. ama dışraıda hele ki karşıt görüşteki biri kendinden güçlüyse süt dökmüş kediye dönerler.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanmıyorum zaten önemli olan islamiyet türk külturü değil.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamiyet hiçbirşeye zarar vermemişken bize nasıl zarar versin. Herzaman faydası olmuştur
21 Yorumla- +1 yıl
Bknz Ortadoğu
Hayır tabi İslamiyet düzgün bir şekilde anlaşılıp uygulansaydı olduğumuz yerden bin kat tepede olurduk. Ama ne yazıkki anlaşılmadı, yanlış uygulandı.
20 Yorumla
+1 yılBence daha da yuceltti
130 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEn buyuk zarari veren seylerden birisi Islam.
80 Yorumla
+1 yılislamiyet değilde arap gelenekleri zarar verdi
30 Yorumla
+1 yılTabiki de hayir. bence islamla gucleniriz
71 YorumlaEn büyük hata islamiyeti arap kültürü sanmaktı ;)
40 YorumlaNeden zarar versin ki. İslamiyetten Türk kültürü nün ne alakası var
00 Yorumla
+1 yılKismen ama son yıllarda fazlasıyla
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılislamiyet degil seriat zarar verir
30 YorumlaEvet fazlasıyla
80 Yorumla
+1 yılDinler toplumları ister istemez etkiler
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet.
50 Yorumla
+1 yılAnasını ağlattı..