Bence değil! CHP daha Atatürkçü... CHP altı oku yani ilkeyi esas almışken MHP sadece milliyetçiliği almış... Zaten MHP karmakarışık bir parti... Akp ile MHP arasında fark yok... Daha doğrusu MHP neyi savunuyor bilinmiyor... Yani en basitinden bakarsan eğer milliyetçi bir partinin İslamcı olması kadar saçma bir şey yok! Olay burada İslâm düşmanlığı değil... Adı üstünde milliyetçilik! Türk milletinin kökenine inersen islamla bir bağı yok... İslamiyet öncesi türk milliyetçiliğini benimseyip de, pratikte İslamiyet sonrası milliyetçilik yapmak çok saçma... Yani şiraze kayıklığı var... Ya milliyetçi ol ya da İslamcı! İslamcı olacaksan şayet, islamda milliyetçilik yok! Bu ne paradoks yahu! Bana hep komünizmle savaş için türetilmiş bir parti gibi geliyor MHP... 80 li yıllardaki MHP li abilere bakınca büyük çoğunluğunun şamanizme yatkın olduklarını bilirim... 80 sonrası çizgşden şaşma ve islamlaşma var... Nizamı alemciler... Nizamcılar Bbp ye gitti, alemciler MHP de kaldı... Atatürkün çizgisinden bocalasada ilerlemeye çalışan tek parti CHP dir...
600 yıl padişahım çok yaşa zihniyetiyle yaşamış atalarımızın genini taşıdığımızdan halkçılık bize fazla geldi... İnsanlar halkçılığın, bireyselleşmenin ne olduğunu bilemediler... Biat kültürü olan millete halkçılık çarşaf gibi geldi... CHP de 6 ilkeden kimilerini gündeme göre kullanmaya başladı... Mesela milliyetçiliği kullanmaya başladı... Sonra laiklikten şaşıp çarşaf açılımı yaptı. MHP ike ekmekeddin çatısı altında birleşti... Çoğaltılabilir... Fakat şu da bir hakikat ki, Baykal dan bile daha iyi bir lider kılıçdaroğlu... Türkiye'de muhalefet yok diyenler tarafsızca, kimliksizce dinlesinler, izlesinler! Adam bu şartlarda bile çok iyi bence... Yer yer 6 oktan birini ön plana çıkarıyor ama bu millet çok ilginç... Bir günde 360 derece dönüyor düşünceleri... Sabah doğru dediğine akşam yanlış diyor! Reisleri öyle diyormuş! O daha iyi bilirmiş! Vallahi böyle bir millete karşı hala sapasağlam ya kılıçdaroğlu... İnsanın inanası gelmiyor. :)
Bak, tartışmaya girmeyeceğim... Aramızdaki farkın ne olduğunu söyleyeyim mi? Sağ kanat her zaman biat eder... Hür iradesini kullanmaz, sorgulamaz! Sol kanat hep sorgular. Lider kim olursa olsun sorgular... Bunu bunu iyi yaptın da, bunu iyi yapmadın der! Çekinmez! Biat kültürü genlerine aykırıdır sol kanadın... Liderin her dediği doğru değildir! İnsanız, hata yaparız! Aradaki fark budur! Eleştirmeyi bk atmak olarak görüyorsun... O halde biri seni eleştirdiğinde herkes sana bk mu atıyor olacak? Eleştiriye açık değilsin! Yani her yaptığın doğru senin! Millet sadece sana bk atıyor! :) 19 yaşındasın. Akp 15 yıldır iktidar. İktidara geldiğinde 4 yaşındaydın. :) Akp den başka parti bilmezsin doğal olarak. Siyasete gözlerini akp ile açman doğal. :) Bence siyaset oku biraz. Platonun devletini oku! Sistemleri araştır... Sonra neoliberalizmi öğren... Sonra AKP nerede ona karar ver... CHP MHP nerede onu gör... Şunu ya da bunu destekle ya da destekleme önemi yok!
Küçükken bize anlatılan masallara büyüyünce inanmak zorunda değiliz! Bu kadar kardeşim! Tartışmaya girmeyeceğim... Olaya tarafsız baktım sadece... Her şeyi ve herkesi eleştirdim fark ettiysen!
Chp ataturkcu mu su an ya da ataturkcuyum diyenler ne kadar ataturkcu benim gordugum kadariyla sadece her olayda ataturkle gundeme gelmeye calisan bir kesim var
Kılıçdaroğlu anca kendi zütünü düşünüyor başka yaptığı bir şey yok devlet bahçelide arada AKP ye yanaşıyor arada CHP ye yanaşıyor bence ondada biraz sorun var ama onun haricinde mhp iyi bir parti devlet bahçeli de konuşmasını biliyor :D AKP ye zaten denilecek bir söz yok oylar konuşuyor onun için :D
AKP 'ye denecek söz çokta ülkenin cahili çok Kılıçdaroğlu AKP ye laf atıyor anca başka bir halt yediğini görmedim BAHÇELİ iyi konuşuyor ama bu seçim yaptığı kabuledilemez
Bana çok ATATÜRKÇÜ gelmiyor tamam atatürk kurdu ama mhp daha atatürkçü geliyor ne bileyim ama destekleyenlerin içinde ATATÜRK çü var tabi MHP nin de var tartışılır :o
Günümüz chp'si teröristlerin cenazesine katılabiliyor bunun Atatürk'le ne ilgisi var? Kendilerinden olmayanı bu ülkede istemiyorlar bunların Atatürk'le alakası yok. Bulmuşlar yolunu her yaptıklarına onun adını verip ilerliyorlar. Biz konuşuncada Atatürk düşmanı oluyoruz oysa alakası yok
ben senin gibi düşünmüyorum doğrudan gördüğüm ve doğrudan duyduğum şeylere inanırım asıl başkalarının duyduklarındna şüphe etmek lazım. Kendi kulaklarından ve kendi gözlerindne değil
benim gördüğüm her ülkücü seviyordu atatürk'ü. hem de baya seviyorlardı. hatta kastamonu'da osmanlı ocağı açılışında atatürk'e hakaret eden adamı çok fena dövmüştü ülkücüler.
En İyi Cevaplar