Arkadaşlar kimle konuşsam 5 10 seneye gitmeyi düşünüyor. Ülkeyi bırakmayı, kaçıp gitmeyi. Sağcılar zaten bu hükümeti bırakıp gitmezde solcu olup gitmeyi düşünenler için diyorum. Atatürk size ülke bu hale gelirse kaçın gidin mi dedi? Kendizinizi kurtarın mı dedi? Kendi Osmanlı yıkıldı diye kaçıp kurtuldu mu, durup durumu düzeltmeye çalışmadı mı? Şimdi o zamanlar durum farklıydı diyenler olacak. O zamanlar herkes demokrasiyi çok mu biliyordu? Ne bu ülkenizden "kurtulma" hevesi? Belki şu an iyi değil size göre, ama bu durumda tamamen bencillik yaparak başka ülkeye gitmeyi mi düşünüyorsunuz? Belki size göre o doğru ama, ben gördükçe sinirleniyorum açıkçası. Bu ülkede herkes istediğini düşünebilir tabiki, ben sadece gitmek isteyenleri anlayamıyorum. Ülkede hem sağcılar hem solcuların çalışıp ülkeyi iyi bir yere getirmeye çalışması gerektiği halde, hem sağcıların hem solcuların gitme hevesini düşünemiyorum. Tabi herkesin kendi kararı, ben bişey de diyemem. Siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen yorumunuzu sizde saygı çerçevesinde yapınız.
Cevabın nedir?
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNihayet tam olarak düşündüğümü ifade etmiş biri. En yakın arkadaşlarından ikisi gitti, biri de gidiyor. 2 kişi daha gitme planı yapıyor hem de tee Kanada ve Avustralya gibi ülkelere. Mantık gideyim de nere olursa olmuş, delirecegim.
Çocukken ben de gitmek isterdim doğrudur, belki kendimi daha iyi ifade ederim, belki daha ılımlı insanlar bulurum diye. Ama büyüdük ve ülkenin hali de ortada. Bu halde gidilir mi ya? Bu nasıl bir nankörlük?
Mustafa Kemal de kacsaymis o zaman. Almanca ve Fransızca bilen adam sonuçta, oh mis. Avrupada saygı da görüyor. Niye kaçmamış? Niye eğitimsiz bir halkı yukarı çekmeye çalışmış? Niye bunca uğraş vermiş? Hepsinden önemlisi neden kaçma planı olan insanlar Atatürkü seviyorum diyebiliyor. Bunlara göre Atatürk enayi o zaman. Öyle ya...
Çalışıp cabalamak, anlamak, kendini ifade etmeye çalışmak varken çareyi kaçmakta bulanlar bu ülkede korkuluk bile olamazlar. Halihazırda hiçbir çaba vermeden bulduğumuz bir cumhuriyeti totomuz sıkışınca terk edip, bu uğurda yüzyıllarca can veren avrupaya kaçacaksak orada da adam muamelesi görmeyi beklememeliyiz. Yazıklar olsun...013 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Her harfine katılıyorum. Sonunda beni anlayan birini buldum sitede. Benim de mantıksız bulduğum nokta ora; Atatürkçüyüz diyip Atatürkün bıraktığı cumhuriyeti sırf ülkenin durumunu sevmeyip gitmeye kalkanlara inanamıyorum. Vatanı bırakmak bu kadar kolay mı, kaçıp gitmek mi bunların atatürkçülüğü? İnsanlaeı anlamak çok zor. Maden sevmiyorlar, değiştirmeye çalışsınlar, çabalasınlar. Kötü demekle bir yere varmaya çalışıyorlar. Hiçbirine vatansever gözüyle bakamıyorum. Olsalar tamamen kendi iyilikleri için bencillik yapmayı bırakıp ülkeye bir şeyler yapmaya çalışır. Bu derece kolay mı o kadar çok şehit verilen kan dökülen bu toprakları bırakmak, yazık valla be, içim acıyo resmen.
Soran+1 yılBir de eğitime gidenler var tabi. Gidip gelirsin ülkene yararın olur eğitim seviyesini yukarı çıkartmaya çalışırsın anlarım da onca sene yararlandığın ülkeyi bırakıp yurtdışında işe yarar bir şeyler yapmak.. neden ülke gelişmiyor diyenler var, sen gidip onlara hizmet edersen nasıl gelişsin. Eğitim kalitesi düşük dersen nasıl yükselsin. Sen çalış, eğitim seviyesini yukarı çıkarmaya uğraş. Bir ülkeyi bu derece bırakmak, zaten kötü demek, hiçbir şey yapmamak inan çok üzüyo beni.
- +1 yıl
Seninle tamamen aynı düşünüyoruz. Bu kadar olur. Üzerine diyecek başka bir şeyim yok.
Soran+1 yılBenim gibi düşünen kişileri bulmak o kadar mutlu ediyor ki beni :D
- +1 yıl
sizin düşündüğünüzden farklı bir noktaya değineyim o zaman. Atatürkçü veya vatanperver değilsem, kendimi herhangi bir ulusa bağlı hissetmiyorsam ve öncelik verdiğim şeyler farklı ise yine de sizin dediğiniz şeyler geçerli mi? herhangi bir bilim veya sanat dalı ile uğraşıyorsam, bunu belki de ulusal bir mesele olarak değil de enternasyonal bir mesele olarak görüyorumdur. örnek vererek somutlaştırırsam daha iyi anlatabilirim. bir fizikçi veya bir psikiyatrist veya bir sosyolog her neyse bir bilim dalı ile uğraştığımı düşünelim. eğer benim kendimi geliştirip bu bilim dalına katkı sağlayabileceğim ortam yurt dışında ise neden türkiye'de çalışayım. bu bilim dünyadaki herkesi ilgilendiren bir şey neden bunu yaparken ülkemin adını duyurma baskısı hissetmeliyim üzerimde? onun dışında ben eğer normal ücretli bir çalışan isem bu ülkede bir şeyleri düzeltmek için nasıl bir faydam olabilir ki? en fazla iyi bir insan olup çevreme küçük faydalar sağlayabilirim, ülke gelişmesinde katkıda bulunamam.
- +1 yıl
@Werner Kimi insanlar vardır. Anadilden uzak olmak onlara hiçbir şey ifade etmez. Derin sohbetlere giremedikleri ikinci bir dilden, yabancı oldukları bir başka milli kültürden rahatsız olmazlar. Zira bu insanların hayatları zaten daha farklı kriterler üzerine kuruludur. Mesela eğlenmek, güvende hissetmek, günü yaşamak vs... kendilerine ozeniyorum. Bu denli rahat olmayı gerçekten isterdim. Fakat maalesef değilim. Anadilde konuşmamak bana büyük sıkıntı veriyor ki ingilizcem iyidir, tercümanlık yaparım.
Ha ama öte yandan... bugün ozenilen batı o haline tepeden ulaşmamıştır. Voltaire, Montesquieu, Comte gibi adamlar niye kaçmadı. Martin Luther neden kendini ateşe attı. Bu insanlar da enayi o zaman oyle mi? Enayi bulduğumuz bu insanların yarattığı ülkede yaşamak isteyip felseyi tamamen "totoyu kurtarmak" üzerine odaklamayı aşağılayıcı buluyorum. - +1 yıl
@mynameisred ilk kısımda kendinizden bahsetmişsiniz ona zaten lafım olamaz. Herkesin bir fıtratı var, sen anadilinde konuşabileceğin bir yerde yaşamak istiyorsan tabi ki kalırsın burada ama herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil elbette. Siz baştaki yorumlarda yurt dışına gidenlere sinirlenmişsiniz ben buna gerek olmadığını söylemek istiyorum. Benim de aklımın bir köşesinde var yurt dışında yaşamak ama bunu engelleyen çok şey var. Hepimizin sadece bir hayatı var ve bunu ailemden, arkadaşlarımdan uzakta geçirmiş olmak istemem. Birden fazla hayatımız olsaydı başka türlü düşünebilirdim :)
Martin Luther'in yaptığı şey evrenseldir. Luther istediği şeyler Almanya'da yapamayacığını inanıp da düşündüğü şeyleri Fransa'da gerçekleştirmiş olsaydı Luther'in yaptıkları değerinden bir şey kaybetmezdi. Ya da Comte baskı uğrayıp çalışma Fransa'da çalışma imkanı bulamayıp, Almanya'da imkan bulabilecekken, yine de Fransa'da kalıp bir şey üretememiş olsaydı Comte'un yaptığı şeye doğru diyebilir miyiz? - +1 yıl
@Werner demek istediğimi kaçırmışsınız. Diyorum ki azınlıkta olmalarına rağmen mücadele ettiler.
Ve şimdi sözde geri kalmış ülkeler, totolarını kurtarmak için bu mücadele vermiş insanların ülkelerine gitmek istiyor. Ben bunu aşağılayıcı buluyorum. Ben bir Fransız olsam bu yeni gelenlere çok büyük beyinler olmadığı sürece ayakisleri yaptırırdım. Ahh.. gerçi zaten öyle.
Bir insan bir sıkıntı görüyorsa, bu durum için bir şeyler yapmalı. Kaçmak istediği ülkelerde vaktiyle birileri bir şeyler yaptığı için bugün durum iyi. Bunu düşünmeden "carpe diem ya ehehe" diyen insanları anlamakta zorlanıyorum. - +1 yıl
@mynameisred Azınlıkla olmalarına rağmen mücadele ettiler diyorsun ama yapacak başka seçenekleri yoktu zaten bütün dünya beter bir haldeydi.
Belirtmek istediğin noktayı anladığımı sanıyorum. Gelişmiş ülkeler şimdi sahip oldukları demokrasi ve yaşam standartları için geçmişte çok büyük ve kanlı bedeller ödediler o yüzden demokrasiyi ve insan haklarını içselleştirmişler ama bizimkiler gidip direkt olarak hazıra konma peşinde diyorsun sanırım. Söylediğin doğru, burada kalıp mücadele etmek tabi ki daha çok görmek istediğimiz tavırdır ama ömrü boyunca göremeyeceği şeyler için mücadele etmek yerine yurt dışında halihazırda elde edilmiş kazanımlarla yaşamak isteyen insanları da yadırgayamayız.
Avrupa'da hayat var ya! Amerika özgürlükler ülkesi abi! gibisinden bilinçsiz kitlenin gidip gitmemesi de benim için bir şey ifade etmiyor zaten. Burada kalsalar bile ülkelerine bir şey verebileceklerini veya vermeye çabalayacaklarını pek sanmıyorum zaten. - +1 yıl
@Werner heh ışte bu sefer anlamışsınız. Tam olarak o ikinci paragrafta anlattığınız gibi. Benden iyi yazmışsınız :) ve yadırgamıyorum da zaten sadece küçümsüyorum. Orada adam yerine koyulmuyorlarsa onlar da bunu yadırgamasın diyorum. Zira ben koymazdım.
Son paragraf da doğru. Abd ve Avrupa Ortadoğu insanına cennet değil. Kendi halkında bile ne jadar aşağı insanlar var. Ama adam buradan gidip birinci sınıf olacağı hayalini kuruyor. Insan gerçekten de hayret ediyor doğrusu... - +1 yıl
@mynameisred mutabık isek son noktayı koyalım artık :) çünkü 1000 harf limiti ruhumu daraltmaya başladı
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Bu ülkede bu kadar salak varken solcular ne yapabilir? Ülkenin tamamı korkak. Hepsi Allah diyen köepğin arkasına saklanıyor. Bir hırsızı, katili destekliyor. Peki sen solcuların hepsinde Atatürk vasfı olduğunu mu sanıyorsun? Evet Atam'ın ne dediğini çok iyi biliyorum.
Ülke batacak duruma geldiğinde hala çıkıp onun gelmesini bekleyenleri kendi yolunda yürüyenlerden saymadı. Ama ne yapabilirsin? ATATÜRK gibi bir lider bir daha çıkmaz bu ülkeden. Bu ülkede %55lik bir salak var. O salak kitlesi akıllanmadıkça olmaz.06 Yorumla- +1 yıl
Şimdi arkadaşım ben 22 yaşındayım kendimi bildi bileli de Atatürk milliyetçisiyim de ülkenin anasını aglatan solcular oldu. Uyuşturucusundan tut zinasına kadar bunlar CHP döneminde oldu ne diyor rahmetli başbug ; CHP Atatürkün kurduğu parti oolarak kalsaydı MHPyi kurmazdım yanlış anlama akpli falan da degilim de egri oturup dogru konuşmak gerek.
- +1 yıl
Bak kardeş beni anlamıyorsun sanırım. Solcuların başta olduğu hiçbir dönem acı işkence olmadı demedim. Benim solcudan kastım gün gibi ortada tekrar okursan anlyabilirsin belki. Yazımın yüzde %99'unda Atatürk'den bahsediyorum. Ve Atatürk'den bahsederken Atatürk'ün yolundan gidenler diyorum. Solcudasn kastım Atatürk'ü takip edenlerdi. Onun kurduğu milleti ayakta tutmak isteyecek olanlardı. CHP demedim, olayları karıştırma.
- +1 yıl
Benim de söylemek istedigim şu şu an kendisini Atatürkün partisi olarak gösteren tek muhalefet chp insanların bir kısmı da bu yüzden oy veriyor ben bu zamana kadar bir kere oy vermedim chp ye ilker başbug geçsin chp ye veririm gerçek Atatürkçü Osman paşa geçsin vereyim gerçek Atatürkçü
- +1 yıl
Başa geçenler kurtarmayacak bu ülkeyi. Partileri devreye hiç sokma. Ülkede adam gibi bir parti olsaydı bu halde olmazdık zaten. Çünkü o partilerin başında olan kişiler büyük güçlere sahipler. Kendilerine inanan insan kitlesini kontrol edebiliyorlar. Eğer CHP'nin başında iyi bir adam olsaydı zaten şu an da baştaki parti CHP olurdu. Kemal Kılıçdaroğlunu sevmiyor değilim, iyi ve dürüst bir adam olduğunu düşünüyorum. Ama lider olabilecek biri değil. Eğer öyle olsaydı tayyiple çene çalacağı yerde ülkeyi kurtarmak içn didinirdi. Ülkedeki bir çok şeye müdahale edebilecek kadar güçlü Kılıçdaroğlu. Oysa Atatürk'ün hiçbir şeyi yoktu. Buna rağmen başardı. Ben bu ülkenin tek bir tane dahi iyi bir siyasetçiye sahip olduğunu düşünmüyorum.
Gündem konusunda 676 cevap paylaştı. Yaşanacak bir ülke modeli bırakmıyorlar. Kendi kendilerini pisliğe sokuyorlar ve kendi özgürlüklerini kısıtlayacak yollara evet diyorlar. Çile mi çekelim bu tür bir gelecekte? Oturur izlerim kendi seçimlerinde püşman ve mutsuz olan halka. Göremedikleri bazı şeyleri görmelerini beklerim. Bu kaçış değil aslında bu kırgınlık.
Kendi insanı ülkede yaşamak istemiyorsa varın düşünün halimizi. Siz bu gitmek isteyenlere mi kızıyorsunuz? Bence bizi bu hallere sokanlara kızmalısınız...42 Yorumla
Soran+1 yılKaçıp gidenlere kızmıyorum, herkesin düşüncesi ayrı olabilir fakat bu konuda empati yapamıyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettim, empati yapabilmek için
+1 yılhak veriyorum insanlara. İnsan dünyaya bir kere geliyor bu ülke artık yaşanacak bir ülke değil, iflah olmaz artık bu memleket. Eğitimsizlik, cahillik, yobazlık, yandaşlık, yalamalık diz boyu bu ülke de ve artık değişmeyecek bu gerçek..
62 Yorumla
Soran+1 yılAma, bu durumda ya ben çok dar düşünüyorum. ya da cidden öyle. Sağcılar zaten hükümetten memnun ama solcular Atatürkü örnek alıp ülkeye bir şey yapmaya çalışmalılar. Her şekilde buna çıkıyor benim düşüncemde..
- +1 yıl
istediğin kadar bişeyler yapmaya çalış ipi koptu bu işin artık. Bu insanlar artık bir ömür boyu bu hükümeti görecek, belki sana saçma ve ütopik gelecek ama bu böyle..
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
fikirlerimi söylediğim an susturulduğum, şanslıysam "aptal" yerine konulduğum, farklı bakış açılarım yüzünden bulunduğum masadan kalkılan, nereye gidersem gideyim saygı görmediğim bir yerde neden kalayım? hani diyorsun ya "sağcılar bu hükümeti bırakıp gitmezde solcu olanlar için söylüyorum" nerede birleştiricilik? ayrıca orada kullanılan hükümet kelimesi bile başlı başına yanlış. ben herkese saygı duyup, nötr yaklaşırken insanlar sürekli yargılıyorlardı. eminim giden, benim gibi gidecek herkes aynı şeyi düşünüyordur "hiçbirini değiştiremeyeceğiz"
10 YorumlaÇünkü çocuklarımın yeşil alanı bol olan modern bir çevrede büyümesini istiyorum, bina yığını olan tacizcilerin, yobazların arasında değil. Elalem ne der saçmalığını da duymak istemiyorum. Hatta daha da ileri gidip çocuk yetiştirmekten bir haber kısacası 'terbiyesiz canavarlar' yetiştiren tiplerin arasında çocuğumun büyümesini istemiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHollanda'da yaşıyoruz. Komşumuzun evine hırsız girmiş. Gece 3 de kapı çaldı. Evin sahibi biz Türk'üz diye bize güvenmiş. Gittik baktık temiz. Sonra bizden Türk bayrağı istedi. Ne yapacaksın dediğimizde asarsam beni de Türk sanır gelmezler dedi. Babam hüngür hüngür ağladı. Ve dedi ki bu gavur memleketin anasını bellerim. O gün dönmeye karar verdi 24 yıl aradan sonra. Dahası var mı?
22 Yorumla
Soran+1 yılBabanızın ellerinden öpüyorum, gerçekten fazla söze gerek yok daha.
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=RGrvVGOfgfE
Bu videoyu izle derim. Bu abi Almanya'da yaşayan bir Türk.
+1 yılEskiden imkansızlıklar vardı. Adam kaçmak istese bile kaçamayacağını gayet iyi biliyordu. Ve belki bir umut diye savaşıyordu. Bugün durum farklı, adam uçak biletini aldıktan sonra istediği yere rahatlıkla gidebilir. Bu adamların gitme sebebleri sadece ülkenin kötü gidişatı için değil yurt dışında okuma isteğidir. Şahsen ben yurt dışında okumak istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılSiyasi durumu insanların kör cahil eğitimsiz yobaz olmasını bırak, sadece bir gün açıp haberlere bakmak bile yeterli, çivisi çıktı bu ülkenin ve bunu yapanlar da ülkenin %50'si ya da daha fazlasını kaplayan sağcılar, bu insanlara din dedikten sonra gözleri hiçbir şey görmüyor, sorgulamak nedir bilmiyorlar, her şey daha da kötüye gidiyor ve gidecek de, şu saatten sonra bu insanlara hiçbir şey anlatamazsın, imkanı olan kaçsın yapacak birşey yok
00 Yorumlaaman bırak gitmeyi düşünenler gitsin kurtulmuş oluruz kendini aydın gibi gören yobazlardan gayet zararlılar zaten bu memlekete insanlar bölündüyse hep öylesi tiplerden dolayı bölündü gitsinlerde türkiye kendine gelsin.
00 YorumlaÇünkü gelecek umut yok üni de mezun olursun işsiz sokaklara çıkınca herkes siyaset oysa siyaset nedir bilmeyen insan yinede konuşur
Cehalet bombalar ırkçılık kan gözyaşı10 Yorumla
+1 yıl"Kendi Osmanlı yıkıldı diye kaçıp kurtuldu mu?" bir insan nasil bu kadar aptal cahil bilgisiz olabilir?
adam zaten osmanlinin yikilmasini bekliyordu ki cumhuriyet kurabilsin.
gidin once tarih ogrenin evladim116 Yorumla
Soran+1 yılMerak etme, sandığından daha çok okudum. Kendi düşünceni bu şekilde savunman bir miktar saçma olmuş.
- +1 yıl
demek ki okudugunu anlayamamissin ya da tarih kitabi oldugunu sandigin boktan kitaplar okumussun.
Soran+1 yılNutuk? Boktan kitap?
Ayrıca okuduğumu anladım, her sayfasını yavaş yavaş, araştırarak okudum. Eleştirmeden önce bir kez daha düşün.- +1 yıl
ne diyor yazar nutukde, osmanli imparatolugu icin mucadele mi ettim diyor? monarsi yonetim sekli yikilmasin diye mi direndim diyor?
Soran+1 yılBu konuda senle anlaşamayacağız, uğraşmaya gerek yok.
- +1 yıl
kurdugun bu "Kendi Osmanlı yıkıldı diye kaçıp kurtuldu mu?" cumle zaten senin ne kadar tarihten bihaber oldugunu gosteriyor.
ha bide sana kotu haberim var bosuna okumussun Nutuk kitabini cunku hicbir sey anlamamissin. - +1 yıl
@federalism Kızın demek istediği o değil ancak sen çok iyi salağa yatıyorsun tebrikler. Eğer Osmanlı hiç batacak duruma gelmeseydi Atatürk'de kalkıp Cumhuriyet lazım bu ülkeye demezdi. Osmanlı ayakta kalsaydı Atatürk tüm ömrünü savaş meydanında geçirmezdi. Osmanlı yıkılmak üğzereydi. Topraklar elden gidiyordu ve ülkeyi sadece cumhuriyet kurtarabilirdi. Halkın yönettiği bir ülke. Atatürk bu yüzden savaştı. Eğer Osmanlı devleti ayakta kalsaydı bu ülke hala monarşi ile yönetiliyor olacaktı ve Atatürk kalkıp da monarşiyi cumhuriyete dönüştürmeyecekti. Olayları yanlış yorumlayan sensin. O zamanlar tek kurtuluş cumhuriyetin ilanıydı. Bu yüzden Cumhuriyet ilan edildi. Aklını başına tıopla. İnsanlara bilmişlik taslama, bir şey bilmeyen sensin çünkü.
- +1 yıl
@XiXiXi iste ben de bunu diyorum, osmanlinin o halde gelmesi mustafa kemal icin buyuk bir firsatti ve o bu firsati kullandi, ama soruyu soran bacimiz ataturku sanki osmanli icin savasti konumuna sokmus.
- +1 yıl
Söylemek istediğinle kendini ifade etme şeklin yanlış sanırım. Demek istediğin Osmanlı yuıkıldığı için Atartürk Cumhuriyeti getirdi. Bunu demeye çalışıyorsun galiba?
Sen buna Atatürk için büyük bir fırsattı dersen bu Atatürk'ü iyi biri gibi göstermez. Sanki Atatürk savaşın çıkmasını bekliyormuş gibi. Zaten adamın yaşadığı yıl sayısı belli, adam doğdu ergenliğe girdi asker oldu zaten. Nefes aldığı tek bir an bile olmadı. Yani buna fırsat değil, hayatını feda etti denir. Ülke için kendi yaşamından vazgeçti denir. - +1 yıl
@XiXiXi 1) merak etme kendimi cok iyi ifade edebiliyorum, 2) eger birinci dunya savasi cikmasaydi osmanli devleti yikilmazdi ve cumhuriyet kurulmazdi, ve evet savas bir devletin yikilmasi icin cok buyuk bir firsattir.3) benim mustafa kemali iyi gostermek gibi bir cabam yok zaten.
- +1 yıl
@XiXiXi hani kurtleri katleden tayyip mi?
- +1 yıl
@XiXiXi PKKnin yuce direnisi icin katledemiyor
- +1 yıl
@XiXiXi ne PKKsi, ben ozgurlug, esitlik ve adalet icin mucadele edenlerin yanindayim.
- +1 yıl
@XiXiXi ara bana da iki tane pizza soyle
+1 yılçok gereksiz ve boş cahil insan var ve bunlar sayıyla sayılabilicek durumda değil yani eğitimli düzgün biri bu tarz insanlarla yaşamak istememesi normal körle yatan şaşı kalkar.
20 Yorumla
+1 yılBendede tam tersi bir kaç yılla Allahın izniyle TÜRKİYEME taşınacağım gitmek isteyen si... gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyede sol yok onlar oradan buradan toplama göçmenler ya da kızılbaş ateistler anlayacağın türkiyede sol bunlar ama alakaları yok
20 Yorumla
+1 yılBen yurtdışında okumak istiyorum. Özel bir sebebi yok Yurtdışında kaliteli eğitim daha kolay
00 YorumlaKendi tercihleri fakat nedense avrupadaki Türk gençlerde Türkiye'ye geliyorlar bunuda hesaba katın.
00 Yorumla
+1 yılgitmek isteyen s. gitsin onlara bu ülkede yer yok! ben inşallah son nefesimi bu ülkede bu vatanda vereceğim
00 Yorumla
+1 yılNe yalan söyleyeyim, idam gelirse ben de bu ülkede her gün birilerinin yaşamı insan eliyle giderken nasıl yaşarım bilmiyorum. Psikolojim kalmaz yemin ederim.
10 Yorumla
+1 yılAtatürk ülkeyi kurtardı tamam ama o zamanlarda halkda kurtulmak istiyordu
Şimdi halkin seçtiği bir adam ulkemizi yonetiyor ve halk memnun bunu kendine yediremez isen senini sorunun00 YorumlaYorumlar kendini kandiranlarla dolmuş çorbasi pişenler konusmus keyifler yerinde tabi. Bende kacicam bir gun
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir derdim yok. :) ülkemde doğdum ülkemde ölmek isterim.
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem