FETÖ sızıntılarından dolayı TSK'nın gücü son yıllarda giderek zayıflamış olabilir. Teçhizat açısından değil, ama emir-komuta, koordinasyon, eğitim açısından sıkıntılı. Şu anda oldukça sınırlı.
Gene de TSK, 90'lardan beri çok ciddi sıçramalar da yaptı. Askerî sanayide (aselsan, roketsan, otokar vs) çok önemli adılar attı. Kritik parçalar hariç (motor, elektronik aksan) kendi tankını, gemisini, füze sistemini yapacak potansiyele ulaşma yönünde epey yol katetti. Bunlar önemli şeyler.
Öte yandan 30-40 yıldır PKK ile çatışma hâlinde, yani küçük çapta operasyon kabiliyeti olan bir ordu. Her şeyden önce TSK'nın bu ülkede eğitim, teknoloji kullanımı vs konusunda hep öncü bir rolü vardır. AKP-FETÖ el ele buna epey zarar verdiler buna, bundan sonra nolur bilmiyoruz.
Çin ise büyük oranda kendi tankını, füze sistemini falan yapıyor. Eski Sovyet teknolojiini artık kendi geliştiriyor ve hatta dışarı da satıyor. Biz de Çin'den hava savunma sistemi alacaktık. Öte yandan Çin'de bürokrasiden orduya kadar sızan ciddi bir yolsuzluk sorunu var. Son dönemlerde içeri alınan ve idamla yargılanan generalleri bürokratları var, ciddi bir temizliğe girişti Xi Jinping.
Çin'in en büyük sorunu hiç bir çatışmaya girmedi son 40 yıldır ve bu 40 yılda ordusu ciddi bir değişim gösterdi, yeniden yapılandı. Modern, çağını yakalayabilmiş bir ordusu olmasına rağmen saha tecübesi neredeyse hiç yok.
Rusya'nı yaptığı gibi Çin'in de silahlarını, savaşma kabiliyetlerini deneyeceği bir Suriye tecrübesi gerekiyor. Bence Çin de silahlarını denemek için Suriye'de bir kaç cihatçı yamyam bombalasa, gebertse fena olmaz40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBazılarının babasını jöh-pöh vurmuş. Anlaşılan kuyruk acıları var belli. İmkanlara bakarsan Çin teknolojide bir dünya devi ama bu hesaba göre bizim kurtuluş savaşı ve Çanakkale savaşını kazanmamızın ihtimalı yoktu fakat kazandık. Elbette ordusundaki asker daha fazladır nufüsü fazla. Fakat Türkiye senelerdir savaş içerisinde sürekli bir antrenman yapıyor gibi bişe kısacası Türk ordusu canlı örneklerle antrenman yaparken Çinliler maketlerle yapıyor. Savaş çıksa kim yener bilmemde. Türk Ordu'sunu küçük görmeyin eğer vatanhaini bir insansınız görebilirsiniz. Gün gelir devran döner bugün ülkesinden gitmek isteyen insanlar bir bakarsın yarın kul-köpek olurlar.
32 Yorumla
Soran+1 yılÇinin nükleer silahlarını falanda hesaba kattılar. Günümüz teknoloji şartlarında güçsüzlerin yenmesi daha zormuş yoksa Çanakkale zamanında uydudan gözetleme veya nükleer silahlar yoktu
- +1 yıl
Geç bunları nükleeri kafası esince kullanamaz. Sen sanmıyormusun diğer devletler ayağına sıkacak. Sizde Türkiye'yi iyicene bitirdiniz yapmayın-etmeyin. Elbette güçlü bunu kimse inkar edemez ama Çin'in nüfus dengesizliği yüzünden çökmeye mahkum bir ülke. İstediği kadar büyüsün nüfus yükünden dolayı batacaktır.
+1 yılTürk tabi ki de savaştan anlayanlar ne kardeşim :D inceleme fırsatı yok kimsenin
10 Yorumla
- 11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
+1 yılOrdumuz neyazıkki abartıldığı kadar güçlü bir ordu değildir. Dünya sıralamasında 10. Sıradadır... Kesinlikle nitelik ve nicelik olarak Çin ordusu ülkemizden 5 kat daha güçlü bir yapısı vardır... biz Türkiye Cumhuriyeti olarak savunma sanayimize ayrılan ar-ge çalışmalarını dahada arttırmayı ve kısa vadede uzun menzilli nükleer başlık taşıyabilen füzeler yapmalı aynı zamanda donanma gemi sayımızı uçak sayımızı tank sayımızı yüzde yüz arttırmalıyız...
Zorunlu askerlik kaldırılmalı ve en az 1 milyon askerden oluşan en düşük rütbesi uzman erbaşlardan oluşan düzenli bir ordu oluşturulmalı... işte bunlar yapıldığında Çin de rusyada abd de seni ciddi şekilde karşına alıp konuşur10 Yorumla
+1 yıltürk ordusunu büyütenlere çok gülüyorum beyinleri nasıl açıp himmlere inceletmek isterdim :D
türkiye askeri güç açısından zayıf bir ülkedir askeri gücü bu yüzyılda saçma şeylerle ölçemeyiz siyasetten tutun teklonojiye ondan tutun ülkenin refah seviyesine kadar her konu bu gücü etkiler ve türkiye hiç bir konuda üstünlük göstermiyor30 Yorumla
+1 yılÇin dünyanın belkide 2. nci büyük ordusu.. ve ameriakadan daha modern.. Amerikanın en büyük korkusu olan ülke.. yıllardan beri Amerikaya ucuz ucuz elektronik ürün satıyorlar.. ekonomisini çökertiyorlar.. ve asla amerika onları uzaydan izleyemiyor.. anında indiriyorlar casus uyduyu hemen..
10 Yorumlatabiki çin ordusu. Sen Türk ordusunda yürümeyi bilmeyen çakallarla kışlada devletin imkanıyla beslerken bu kadar maaşa darbe yapmaya kalktılar. Çinde değil darbe devletten izinsiz keyfine mermi bile sıkamaz. Sıkarsa o mermi parasını öder. Disiplinsizlik yapan ibret olsun diye tankın namlusunda leşi sergilenir. Peki Tür ordusu? Biz dünyanın en güçlü kara ordusuyuz lololo lülülü güleceğim :D
03 Yorumla
Soran+1 yılDünyanın en güçlü kara ordusu olsak Pkk örgütüde olmazdı galiba
- +1 yıl
@casın123 salak oğlu salak soytarı herif çin dediğin 80 milyonluk Uygur devletini bir ayda işgal etti Tibet 40 milyonluk bölge çıtını çıkaramaz. Moğolların yarısını elinde tutmuş ülkesinde en ufak sıkıntı yokken sen geleceksin işidin bir ayda uçakların bombalamasına rağmen pkkyı yenmesini görmeyeceksin? Üstelik kırk yılı geçti pkk kadrolaştı.
çin ordusunun sayıca üstün olduğu bariz... ama çinde, türkiye de ki gibi erkeklere verilen askeri zeka eğitim yok. yani karınca sürüsündeki karıncaların kafaları boş. bir savaş olsa mesela; savaşı ordu sayısı kazandırsaydı, osmanlı hiç var olmazdı. savaşı cesaret kazandırır. Bizim türklerin cesareti de dünyadaki hiç bir ülke askerinde yok. ;)
00 YorumlaGündem konusunda 375 cevap paylaştı. Bu soruyu neden sorduğunu merak ettim. Cevaba gelecek olursak
Büyüklük açısından olsun Teknolojik açıdan olsun Çin büyüktür ama bir ülkenin büyük olması donanmalara sahip olması Her şekil üstün olduğu anlamına gelmez çeşitli nükleer silahlara sahip olmakla savaş zafer kazanılmaz bunlar detaylı konular şimdi. Ama sorunun cevabını fazlasıyla vermiş arkadaşlar.00 Yorumla- Gündem konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılOrdu olarak bakarsak çin ordusu bünyesinde barındırdıgı nükler başlıklar ile daha güçlü basıyo ama çinin bu saatten sonra savaşa girmesi durumunda ordusuna ihtiyacı olucagını sanmıyorum sonuçta dünya ekonomisini döndürüyor ve aynı anda 10 ülkenin terör guruplarını destekleyecek güçte ve sanırım modern savaşlar bu şekilde oluyor
10 Yorumla onlar daha kalabalık ancak bizde dünyanın en iyi komandoları ve havacıları var (uçakları deği) asimetrik savaş konusunda dünyanın en tecrübeli ordusuyuz (pkk ve asala yüzünden) son günlerde subaylar azalmasa subay kadromuz da daha iyi derdim
adamların nükleer silahları var ne var ki kullanamazlar bir çok değişken ama biz yeneriz diye düşünüyorum savaş durumu olursa02 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi olduğumuzu yabancılarda söylüyor mu
çinlilerdir tartışmasız, ama Türklerde mücadelecidir, Türklerinde önemli bir yeri var ama çinliler kadar değiller gücenmeye falan gerek yok gerçekçi olursak böyle ama duygusal anlamda dersen Türk <3
02 Yorumla
Soran+1 yılDuygusal anlamda hepimiz Türk deriz :)
Üzülerek söylüyorum ama şu an çin ordusu daha güçlü. 15 sene öncesine kadar Türk ordusunun önüne geçemezdi kimse
26 Yorumla- +1 yıl
Şakamı yapıyosun 😂😂
- +1 yıl
2005 yılında hiçbir askeri projesi olmayan bir orduyunasıl güçlü görüyorsun?
- +1 yıl
15 sene öncesinde nolduda türk ordusu bu kadar güclü oldu? Onu soruyorum
Gündem konusunda 792 cevap paylaştı. çin en son hatırladığım kadarıyla 1.5 milyar nüfusa sahipti. bizden en az 20 kat daha fazlalar. askeri anlamda durum ne bilmiyorum ama ekonomi anlamında arada uçurum olduğu da ortada..
00 Yorumla
+1 yılDarılmasın kimse ama 10 tane türkiye olsa gine alamayız bizim ülkenin sadece inanci ve milleti iyidir ve soyu iyidir bu ulkeden bir sk olmaz yani ulkemiz o kadar kotu ki yolda giderken dusup olur ulkemiz batiyor siz savas diyonuz daha elin suriyelisiyle bas edemiyoruz
00 YorumlaÇin ordusunun hergün sayısı artıyorken bizimkinde küçülmeye gidiliyor sence kim daha güclü bu durumda:)
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu nasil bir kiyaslama? Cin'in nufusu 1.4 milyar. Ekonomik buyuklugu bizim 10 katimiz. Ellerinde nukleer silahlar var. Tanktan balistik fuzeye her turlu seyi uretecek teknolojileri ve endustrileri var. Cin ordusu bizi ezer gecer.
10 Yorumla
+1 yılbiraz mantık devreye girerse çin olduğunu rahatça anlarsın
02 Yorumla
Soran+1 yılDuygusalda düşünesim geliyor
- +1 yıl
tamam cesuruz gözü karayız her türk asker doğar ama 1 milyar küsür insan ve teknolojinin karşısında.. hiç sanmıyorum
+1 yıl1.500 milyar daha fazla insan belki. 70 milyon? :)) adam basina 15 20 kişi düşüyor:) ortalama detaysiz hesapta:)
00 Yorumla
+1 yılSilah gücü ve sayı olarak üstünler ancak göğüs göğüse muharebe ve gerilla savaşında her türlü parçalarız
00 Yorumla
+1 yıldünyanın en iyi teknolojilerinden biri olan ülke ile Türkiye'yi karşılaştırman mantıksız adamlar tükürseler ölürüz
30 Yorumla
+1 yılBiz Kürşatın torunlarıyız. Çinin kalabalık olması bize sökmez.
10 Yorumla
+1 yılÇin ordusuyla kıyaslanacak bir ordu yok sayısal üstünlük onlarda ve her türlü teknoloji var dünya ülkeleri ordularını güçlendirirken, biz günden güne zayıflatıyor eritiyoruz modern ordu adı altında...
07 Yorumla
Soran+1 yılModern ordu ne anlama geliyor
- +1 yıl
anladıysam arap olayım? iktidara geldiklerinden beridir küçülttükçe küçülttüler 18 aydan 15'e indi sonra 12'ye daha da düşürecekler diye bir söylenti dolaşıyor. güya sayı az ama güçlü silahlarla farkı kapatacaklar mış...
Soran+1 yılAmerikada askerlik zorunlu değil ama güçlüler
- +1 yıl
hangi kara savaşından çıkabildiler? :D döt kadar vietnam burunlarının dibinde hala vietnam sendromu yaşayanlar var. afganistan'dan ancak NATO desteğiyle çıktılar ırak'tan 1991 körfez savaşından beri çıkamadı 1945'te atom bombası kullanmasa kamikaze saldırılarıyla donanmanın tamamı yok olacaktı :D hangi güç?
Soran+1 yılÖyleyse zorunluk askerlik en az 3 sene olsun :)
- +1 yıl
4 yıl olsun, ben kalan 2 yıl 9 ay'ı yapmaya hazırım :)
Soran+1 yılBizi koruduğunuz için teşekkürler :)
+1 yılSayisal olarak 3-4 katimiz.
Ama tarih derslerinden de bildigimiz uzere savas taşla tufekle sayiyla kazanilmiyor.
Strateji gerekiyor.00 Yorumlaçin seddini acaba neden örmüşler. çin diyorlar yahu :D
00 Yorumla
+1 yılŞimdi eskiden Türkiyeydi tabii ki. Ama zaman ilerledikçe çin nüfusu hayli arttı ve teknolojinin seviyesi çok yükseldi. Yani mantıksal olarak çin daha güçlü diyebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılSavaş çıksa anlarız anca sayısal rakamlarla sağlıklı olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
Mesela 1. Dünya ve kurtuluş savaşlarında baksan çok güçsüzdük ama karşımızdakiler güçlüydü ama hepsinin anasını...
- +1 yıl
Fazla ama demişiz:)
- +1 yıl
Savaşta herşey teknoloji değildir...
O zamanlar da itilaf kuvvetlerinin teknolojisi Türklere oranla çok daha güçlüydü..
Ama komutanlarımızın harp taktikleri ve askerlerimizin ruhu, inancı o savaşı bize kazandırdı.
Bu devirde cephe savaşları olacağını sanmıyorum (Örgütler hariç)
+1 yılMühimmat ve askeri sayı bakımından çin ama avrupada man power olarak güçlü olan türkiye ordusu. Yalnız mühimmat bakımından rezil konumdayız
00 Yorumla
+1 yılBu kadar çinliyi nereye göreceğim onu düşünüyorum diyen Mete Han ın ırkından bir insan milyarlik çinden korkmamalı...
00 YorumlaÇin ordusu ama çin buraya kara harekatı yapacak kadar gücü yok
00 Yorumla
+1 yılÇinin hazır asker sayısı 2 milyona yakın. Bizi yerler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevaplara baktım da %90 cahil sürüsünden ibaret boşuna dememişler cahiller ahkam keser diye. Daha askere gitmemiş dünkü veletler siyaset ve askeri bilimler uzmanı olmuş.
00 Yorumla
+1 yılçin'in orduya ihtiyacı yokki hep birlikte gelseler 2800 küsür km alan var bizde kaplarlar zaten
00 Yorumla
+1 yılSayı olarak bizdem güçlüler ama Türk olmamında verdiği farklılık var 😁
00 Yorumlabuda sorumuya :) o çin seddi güçleri yetmediği için yapıldı... ozan ünsal ne diyo hem :) burnumuzda tütüyor çinlinin kan kokusu :)
00 YorumlaÇinliler sırf bizden korunmak için çin seddini yaptılar fayda etti mi peki? Hayır. Çünkü kazıp altından geçtik gerisini sen düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 Adet Hidrojen bombası yememiz yeterlidir.1 taksime 1 kızılaya sonuç 10 milyon kişi buhar oldu. sadece 20 dakika içinde
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇin ordusu kaç milyar. Bizim ordunun 7 8 katı düşün
10 Yorumla - Gündem konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yıladamların 1.5 milyar nüfusu var. tüm dünyayı ezip geçerler. (iman falan hikaye onlar eskidendi)
00 Yorumla
+1 yılÇinlileri öldürmeye kurşun yetmez 2 milyar nüfusdan bahsediyorsun
07 Yorumla- +1 yıl
@ihtilalci kanka 200 Türkiye yapiyor onlar insan mı biter :)
- +1 yıl
@ihtilalci o zaman bilek gücü vardı işte yürekliysen kazanırdın nüfusta böyle uçurum değildi şimdi öyle mi düğmeyle füze atıyorlar herşey değişti. Sen dışarda kavga et mahallnden hemen bıçak çekerler devir eski malesef degil
- +1 yıl
@ihtilalci örnek verdim
en azından savaşırız, kaçmayız.
01 Yorumla
Soran+1 yılKaçmayın zaten bizi kim koruyacak :)
+1 yılBizim imanımız onların teknolojisi var.
10 YorumlaÇin dünyanın en gelişmiş ordularından diyebiliriz
00 YorumlaTürk milletinin gücünü kimseyle kıyaslamayın,
00 Yorumla
+1 yılHer anlamda. çin ordusu
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede Türk yok Türkiye ordusu olucak
00 Yorumla
+1 yılEskiden Türkler şimdi Çin
00 YorumlaÇin tabikide adamlar karınca gibi skks
20 Yorumlatürk ordusu; 75 milyon askeri var.
13 Yorumla- +1 yıl
Onlarında 2 milyar :)
- +1 yıl
Duygusal olarak söylüyorsun 200 Türkiye yapar onların ülkesi :)
+1 yılTürk ordusu mu kaldı?
00 Yorumla
+1 yılGercekci olalim cin ordusu
20 YorumlaBu saatten sonra türk ordusundan her ordu güçlü
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı. Çin ordusu. Öldür öldür bitmez
02 Yorumla- +1 yıl
Öldürmek mesele değil de o kadar adamı nereye gömeriz? asıl dert orada. :D
- +1 yıl
@KumruSahin hiç bu açıdan bakmamıştım:))
+1 yılULAN DÜNYA KORKUYO TÜRKLER DEN NE ÇİNİ
114 Yorumla- +1 yıl
@Sphayk salakmisin sen? Su olanları gormuyor musun? Ne kahramanlıklar oldu is teknolojide değil damardaki kan ve yürekte biter. Canakkalede neyimiz var diki yendik? İman gücü olduktan sonra gerisi teverruat
Cünkü tek bir Şah koca bir oyunu bitirebilir
Cünkü tek bir piyon koca bir Şahı devirebilir.. - +1 yıl
@Sphayk lan o olum kafaniz mi iyi sizin örnek veriyorum kolay mi saniyosunuz o isleri nufus olrak fazla olabilirler sonuca bak sen yukarda yazdigim son cümleyi de iyi oku mantık yürüt yinede seni.. Gecmisi bilmeyem geleceğiyle yasayamaz kardesim
- +1 yıl
@atakaannn laa herkesin götü tutuştu su olaylarda neyin kafasindasin hala sen
- +1 yıl
@atakaannn ülkede eğitime verilen önem sıfır olunca böyle salaklar çok oluyor maalesef
- +1 yıl
@atakaannn kesinlikle :/
+1 yılAllah diyor 10 imanlı 100 imansızı yener
00 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tecrübe bakımından Türk ordusu
00 Yorumla
+1 yılTürk ordusu tabiki
20 YorumlaÇin ordusu kıyaslama saçma
10 YorumlaGündem konusunda 795 cevap paylaştı. imkanları da sayıları da fazla
00 YorumlaTabiki de Türk ordusu 💪
11 Yorumla- +1 yıl
Neye dayanarak söyledin atma
+1 yılÇin tabii ki.