Bugün ülkemizce birbirine zıt cephelere yerleştirilen bu iki ideoloji aslında bu milletin, bu devletin kurucu ilkelerine ait yapı taşlarındandır. 6 Ok'un hedef olduğu, silindiği karşı devrim savaşında ise savaş açılmış ilk ideolojilerdir.
Bugün gelinen noktada kemalist bir genç olarak ne akıl erdirebiliyorum kendisine devrimci diyene, ne de anlayabiliyorum milliyetçiyim diyeni. Eren bir büyüğüm anlatabilir mi kimdir bu milliyetçi, neyi savunur bu devrimci?
Altı okla, dokuz ışıkta birçok nokta aynı, altı okta; Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve İnkılapçılık varken, dokuz ışıkta ise, Milliyetçilik, Ülkücülük, Ahlâkçılık, Toplumculuk, İlimcilik, Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik, Köycülük, Gelişmecilik ve Halkçılık, Endüstricilik ve Teknikçilik” vardır. Mesele şudur dünyada hemen herşeyin kutup noktası var insanlardada iki ayrı kutup olma hastalığı var, siyaset sevgileri nefrete dönüştürme sanatıdır. Halkı için bir legal ya da illegal bir örgüte katılan genç insan yönlendirmeyle o çok sevdiği halkına kurşun sıkar duruma getirilebilirken, vatanını çok seven, o vatanın taşına kurban olmayı şerf sayan kişi vatanın taşını severde, kendi gibi düşünmeyen o vatanın "daş"ından nefret edebilir. Bence en miliyetçi, ya da halkçı insan, siyasi görüşlerinin kalıplarını başkalarına bırakmayan, birilerinin nefret gazına gelmeyen, sorgulayan, kendi alehine adil olabilen, kendi gibi düşünmeyen, hayin yaftası yapıştırmadan, halkına ya da vatandaşınada değer verebilen, çok sevdiği için en çok kendi hakkıymış gibi düşünmeyen, söyleyene değil söylenene bakan insandır.
Güzel bir soru ama bunun cevabı cok uzun kısaca gözlemlediğim şeyleri aktarıyım.
Milliyetçi
Kendi milleti en değerlidir. Vatan hainlerini sevmezler. Tarihiyle övünürler.
Devrimci ( Türkiye'deki devrimciler )
Diğer milletleride sayarlar Aynı zamanda kürt milliyetcileridir. Bir adam var che guevera diye profil fotosu kesinlikle onu koyarlar. Birde kürt bayrağıyla barış işareti yapıp foto cekilirler Unutmadan ellerinde iphone 6 vardır.
Türk siyasi geçmişine göre solcu ve ülkücüler üzerine konumlandırılmıştır. Aslında milliyetçilik kendi milletinin sevilmesinden gelen bir kavram. Bu yüzden devrimciler de bir nebze milliyetçi olarak nitelendirilebilir. Ülkücülerin milliyetçiliği Türkçülük üzerine kurulmuş ve dünyada Türk birliği kurulması idealini güder. Devrimcilerin efsanesi haline gelen 68 kuşağı ise halkların kardeşliğini savunmuş ve sosyalizm güdümlüdür. Günümüzde PKK pyd gibi örgütlerin eylemlerinden ötürü devrimci gençliğin yürüttüğü savı zayıflarmıştır. Çünkü halkların kardeşliği yok olmak üzeredir. Bu yüzden bazı insanlar devrimcilere hain gözüyle bakabilir. Ancak araştırılırsa böyle olmadığı ve vatansever oldukları geçmişteki eylemletinden anlaşılabilir. Devrimcilerin yaşanan süreçten sonra eksen kayması yaşaması milliyetçi ve devrimci kavramlarındaki zıtlığı keskinleştirmiştir.
Bilmiyorum hangisine dendiğine kendime bile ne diyeceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim Ülkemi seviyorum. Askerlerimizin ölmesine üzülüyorum. Türk ırkını seviyorum. Ülkemi yüceltmek istiyorum. Bütün kötülüklere rağmen ülkemin cennet vatan olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu kara günlerde geçer ve halkımın gözü açılır.
En İyi Cevaplar