türkiyede cogu insan isa peygamberin hristiyan oldugunu sanıyor hristiyanlıgın hak din oldugunu sanıyor allah kendısıne şirk koşunum dedi? topluma gerçegi nasıl anlatıcagız?
Cevabın nedir?
21. yy'da bir yanda insannlık Plüton gezegeninin dibine sonda yollayıp HD fotoğraf alıyor, öte yanda da hâlâ peygamberlerden, gelecek mehdilerden, duaları etkisinden falan bahsediliyor.
Dinsel inanç sistemlerinin bütün işlevi "aman yoksullar gerçeklerden uzak dursun, peygamberlerden tanrılardan dualardan medet umsun, köle gibi yaşayıp gitsin, böylelikle sömürülmelerine ses çıkarmasınlar". Olay budur arkadaşlar.
21. yy'dayız, bilim ve gerçekten başka insanlığın yolunu aydınlatacak, geliştirecek diğer her şey bu bohktan Dünya'nın pislik içinde debelenmesine yarıyor.22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKardeş isra, liyat ve emevilerce oluşturulan islam var bir de gerçek allahın kitabı kuran var kime neyi anlatıyorsun cahiller ülkesin de
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOoov konu hristiyanlik. Ben bu dini çok çok iyi bilirim bak.
Öncelikle hıristiyan teolojisini hiç okudunuz mu? Ya da hangi kitapları okudunuz? Ve garip bulduğunuz kısım nedir? Sorarsanız söylerim, okumadı iseniz gerek yok zaten.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAmaaan ben de cidden bir şey biliyorsunuz sandım.
Hadi sağlıcakla.
+1 yılHz isa hristiyan değil
022 Yorumla- +1 yıl
@Seymen4 sanane be
- +1 yıl
@Seymen4 müslüman inanan demek
- +1 yıl
Bana mı dedin soran?
- +1 yıl
@Seymen4 kendi kendine gelin güveysin :)
- +1 yıl
Takma ya
- +1 yıl
@Seymen4 namaz kılmayı mı bilmiyorum ahah 5vakit namazım var ayrıca görüşümn altında görüş paylaşma hakkına sahip değilsin yol al
- +1 yıl
@Seymen4 kendi başına sok mk
- +1 yıl
Engel yedi
- +1 yıl
Teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
+1 yılİsa gibi tanrı bir daha gelmez bu cihana allah rahmet eylesin.
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-8f27-c99824fe9f81.jpg13 Yorumla- +1 yıl
Ironiye hayran kaldım, isa gibi tanrı gelmez ama Allah rahmet eylesin :D
- +1 yıl
İsa Musa sen bizi kutsa Amin
İsa peygamber Hristiyandir. Hristiyan din adı bunda bir sakınca yoktur. O zaman gerçek gelen İncil hak dini olup hepimiz o incile tabiyiz. İnkar edemeyiz. Ancak daha sonradan kuranı kerim geldiği için hepimiz ona tabi olduk ancak bu diğer kitapları figer dinleri inkar edeceğimiz anlamina gelmez
015 Yorumla- +1 yıl
Tamamda sen ne kadar teslim oldun?
Ben namazı tam kilmam orucu tutar ancak yolda yürürken kızlara bakarım eve gelirken selam verir ancak amme baba birşey dedi mi of diyebiliyorum. Gerçek muslumanlikta sabah namazını kaçıran sahabeler cehennemi yaşayacagiz Allah bizi affedecek mi diye günlerce ağlayanlar oldu bir vakit namaz için oysa bizler ne kadar Müslümaniz direk Kürtlere konuyu getirdin kendin için istediğini kimler için istedin? - +1 yıl
İncil kuranin bir parçasıdır incile iman ettim tevrata Zebura bunlar benim kitaplarimdir. En son kuran indi onada iman ettim. Ben bir musluman Hristiyan Yahudiyim çünkü bu dinleri Rabbim gönderdi. Peygamberlerine iman ediyordum musaya isaya davuda Muhammede İslamin imanın şartları Esad geregi kitaplara peygamberlere iman diyor ❗
- +1 yıl
Hepsi dini birdir yol Allahtir çok güzel bir soru sormuşsun ne yazıkki tartışmaya acizsin ne yorum yapacağına nasıl konuşacağına bilmiyorsunuz biraz daha kendinizi bu konuda hakaret vs etmek yerine kişiye bilgi verme kendine ilim öğrenme yolunda birşeyler katma meal gibi durumlara bakarak başarabilir kişilerle samimi bir havada tartışma yapma yolunda birşeyler kat etme durumda ilerleyebilirsiniz sorun sıkıntı olmaz kişi ile konuşmada selametle
- +1 yıl
İsa Mesih Yahudi'ydi :))
- +1 yıl
İsa Mesih tanrı değildir. Bizim asıl tanrımız Baba'mızdır. İsa ise onun bir parçası, oğludur :)) Amacım tartışmak değil 😄
- +1 yıl
Tanrı seni korusun 🙏
+1 yılAllah kitabı Hz. İsa'ya indirdi ve bir gurup insan buna inandı, bu dine ister islam diyin ister hırıstiyanlık. Bu kitap değişmeden, bu dine inanlar ve Hz. İsa'nın dediklerini Allah kelamı olarak takip edenlerde, cennette olacak. Orada karşılaşınca şaşırmayın...
01 Yorumlaİsa ne hristiyan idi ne de başka bir şey. Yaratan onu saf ve özünden yarattı. Ve ona daha üst ilimler bahşetti.
114 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda hiçbir ayet yok. Farkındaysan Yahudilere-Ferisilere ve diğerlerine genel olarak gelen bir peygamberdir. Hani İsa müslümandır ya da hristiyandır demez. :)
Zaten müslüman kelime anlamı olarak inanan demektir. İsa'ya bu sıfatı yakıştırmak saçma olurdu adı üstünde peygamber :)
Ona gelenler şüphesiz bizde müslümanlardanız derler bunun anlamı da doğal olarak inananlardanız. Hiçbir peygamber ben müslümanım hadi size müslümanlığı öğreteceğim dememiştir dikkat edersen :) - +1 yıl
Bak dostum hristiyanda inanan demektir. Hiç merak ettin mi hristiyan ne demek? Aslında bir inanç gibi bakmaktansa hristiyan kelimesinin tam olarak anlamı nedir? :)
İlk kez zamanında Antakya'da kullanılan bir terimdir. İbranicede ki maişadan gelmektedir. “yağ sürülmüş, yağla kutsanmış” demektir. O zaman bir ünvandı bu yani Tanrı yolunda hizmet etmek manasına geliyordu. Tıpkı La ilahe İllallah diyip yola çıkmak gibi düşün bunu :)
- +1 yıl
Hani Allah bunları biliyordu. Hani İran bölgesinde yaşayan topluluğa Ey Hristiyanlar topluluğu diye seslenmez ya da İbranicesiyle Maişalar topluluğu diye :)
O zaman bu toplum şöyle derdi. Hristiyanlar topluluğu derken kime sesleniliyor? Maişalar kimler derlerdi :) Çünkü onlar bu kelimeyi bilmiyor. O yüzden onların dilinde seslenilmiş. Tabi daha sonra işler sarpa sarmış hristiyan ve müslüman kelimeleri artık nasıl tarif etsem sana tıpkı bugün ki siyasi partiler gibi hal almış herkes kendine saf seçer olmuş. Allah bunlarla ilgili ayetlerde bildiriyor farkındaysan. Hatta bir ayette Hristiyanlar biz cennete gideceğiz diyor diğerleri gitmeyecek diyor. Sonra Yahudiler böyle diyor. Artık aşırıya kaçıyorlar. - +1 yıl
Ortak koşmak affı olmayan tek günahtır. Hani diğerleri nefsani insandır hata yapar. Tabi yinede büyük günahlar var onlar ayrı, lakin yaratan merhametlidir bunu defalarca söyler. Ama şirk koşmayı affetmeyeceğini söyler. Bunun yanı sıra diğer günahlar Allah'ın takdirine kalmıştır. Çünkü biz insanı zayıf yarattık der. Hiçbir insan hatasız değildir, mümkün olamaz zaten. O zaman yeryüzünde işimiz neydi? değil mi :)
Bu arada ben tüm kitaplara inanıyorum. Ve bütün peygamberlere gönülden bağlıyım.
Bahaiyim ben dostum bu arada :)
Burdaki bilgisizlik benim midemi bulandiriyor.
Isa yahudi inancina aitti, buna Hristiyanlarda inaniyor. Isa Hristiyna falan degildi, burda böyle sorular acmadan önce genel bilginizi gelistirin ya cahiler.05 Yorumla- 02 Yorumla
Topluma gercegi neden anlatma cabasi icindesin. Senin dinin inancin kendine. Kim neye inanmak isterse inanir.
03 Yorumla- +1 yıl
Bunu söylüyorum bu senin gerçeğin. Okudun anladın biliyosun herkes kendinden ve yetitireceği nesilden sorumludur. Allaha kitabına dahası değerlerime bağlıyım ama başkasına anlatmaya çalışmıyorum. Evet anlatmak isterim ama bu sadece ampoze olur. İnandığın allah sana önder niteliğinde kitap göndermiş ister inanırsın ister inanmazsın. Oku incili tevratı zebur kuranı... Empoze edilmesine izin verme hangisi mantıklı geliyorsa inan... Ben yolumu biliyorum her konudada tartışırım. Hz isa hristiyan değildi peki müslümanmıydı hayır. Neyin kafasındasın ispat etmeye çalıştığın sey ne?
- +1 yıl
İbrahim ne yahudi ne hristiyandı o hanif müslümandı diyor ali imran 67
isa ibrahimin soyundn geliyor ibrahim müslümansa isa nasaıl hristiyan olur senın kafasını yaşıyorsun?
ali imran 52 havariler müslümanız diyor havariler müslüman isa hristiyantı ya bırak kuranı okuyormuş benımle kafa bullma
+1 yılİslam inancına göre Hristiyanlık değiştirilmiş saptırılmış olarak görülür. Hz İsa'ya inen dinden uzaklaşmış yani. Ayrıca şu yanlışı da düzeltelim. Hristiyanlar İsayı Tanrı olarak görmüyorlar. Tanrı'nın ışığı olarak görüyorlar. Annem Hristiyanmış ve sonradan Müslüman olmuş babamla evlenince. Bunu o söylemişti. İsa Tanrı olarak görülmüyor diye
010 Yorumla- +1 yıl
Ben çok okudum zamanında 😀 Ben şu an dinden uzaklaştım zaten o yuzden senle din tartışmasına girmek istemiyorum
- +1 yıl
Ya sen nerden biliyosum okumadığımızı herkesin dini kendine ya sanane baksana sen işine
- +1 yıl
En azından milletin inancına saldırmıyoruz saygı duyuyoruz
- +1 yıl
Yahu sanane sanane her koyun kendi bacağından asılır. Burda sürekli böyle sorular sorarak insanları rahatsız ediyorsun ve insanların inançlarını ezmeye çalışıyorsun. Dinde saygıda vardır hatırlatırım. İnsanlara saygı duymayı öğren kimse dindar olmak zorunda değil inanmak zorunda değil. Anladın mı?
Sende şirk koşuyorsun toparla kendini abuk sabuk hocaları takip etme
114 Yorumla- +1 yıl
Başta kaza namazı yoktur diyerek şirk koşuyorsun bak kardesim onca alim ve hoca kaza namazı hakkında sence yalanmı söylüyor? Bir düsün benim ücretim sana taabi degil hakka taabirdir muhakkak diger sirk görüslerinde vardır gel vazgec o sirkten münafıklardan olma harama helal demedikce bir müslüman kafir münafık olmaz
- +1 yıl
Kuranda 5 vakit namaz var hepsi var https://m.youtube.com/watch?v=vema8N5yaUg
- +1 yıl
Birader saçnalama bu herifu biliyorum
Bidat ehli kisidir
Beş vakit namaz secde edin rekatlar şunlardır diye ayet yoktur kurana ışık olan peygamber efendimizden yola cıkarız resulümü itiaat etmeyen bana etmemiştir der Allah... Sen bidat ehli olanları dinliyorsun cübbeli ahmet hoca öyle demiyor yanlıs yapıyorsub vazgec - +1 yıl
Kardeş abdülkadir geylani, tibrizi ebu müslüm buhari imsm gazali hazretleri bu konularda yalanmı söylüyor denek istiyorsun vallahi billahi ben senin icin dogruda üsteliyorum vazgec o görüslerden o görüslerde olup mekkkede haç sırasında ölsem allaha yemin ederim kafir gidersin yapma nolur
- +1 yıl
Hz isada diriltmedimi?
Evliyalar allah dostu degillermiydi
Allah dostlarına tüm ikramları sunmadımı?
Dünyanın rıfai hazretlerinden sonra ikinci buyuk evliyası gavs degilmidir? Sen ne yapıyorsun be olum kendine gel biz kardesiz müslümanız nicin sirke girersin vallahi senin icin uyarıririm
+1 yılİsa peygamber zamaninda hak peygamberdi hristiyanlikta hak dindi. Ama efendimiz sav geldiktem sonra hak din muslumanlik hak peygamber hz muhammet sav olmustur
01 Yorumlaİsa peygamber Müslüman mı salak?
04 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. Troll. Şıp diye anladım. :)
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > İsa peygamberin hristiyan oldugunu sanıp hristiyanlıgında hak din oldugunu sananlar allah kendisine şirkmi koşun dedi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler