Kardeş ülke CANAzerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev; Türkiye de ki darbe gerçekeşseydi darbecilere bizzat kara harekatı başlatacaģı ve ülkenin resmi yönetimini geri alacağını ifadelerini kullanmış tam olarak doğru mudur?
Eğer bu doģruysa işte kardesler bu yüzden var..
Arkadaşlar Azerbaycan Cumhurbaşkanının bu dediģi doğru mu?
Dogru oldugunu düşünmiyorum. Türkün türkten beşka dostu yok... tabii bu son olanlardan türk türke dost mu tartışmaya açık bir konu. Ha eğer darbe yaşansaydı azerbaycan ( kardeş ülke ) kara hakelatı belki başlatabilirdi ama şöyle bir kendini gösterir geri çekerdi hem kendi ordusunu kayba uğratmazdı hemde bize destek olursa avrupa ülkeleri, ABD, rusya ve bunun gibi bize düşmen olan ülkelerle zıt düşmek istemezdi.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Azerbaycan da olsa başka bir ülkenin ülkemize mudahale istenemez bu isgaldir. Darbe durumunda bile olsak baska bir ulke benim ulke sınırıma girerse artık düşmanımdır
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır onlar bizim kardeşlerimiz ayni soy ayni dil aynı kültür nasıl onlari dusman ilan ede bilirsin?
Senden daha iyi biliyorum ben Türk kardesligini merak etme bana Türkçülük öğretecek sen değilsin ama sınır diye birsey varsa herkes yerini bilecek o sınırı kimse geçemez. Kardeşlik ancak başka bir ülke saldirisinda yardım etmekle olur. Bu lafın doğruluğuna da zerre inanmıyorum çünkü bu açıkça işgal demektir hiç bir devlet yoneticisi bu lafı ağzına alarak hata yapmaz
Her olaydan sonra bu adama bir laf atfediyorlar. Ne kadar dogru bilemem ama eger darbe olsaydi azerbaycanin kara ordusu bizim sinira yaklasamadan imha edilirdi. Biraz mantikli dusunmekte fayda var
Eğer doğruysa Allah razı olsun ama kötülemek için söylemiyorum onlar bizim kardeşimiz demek istediğim şu daha Karabağı alamadılar DARBE olduktan sonra kos koca TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ nasıl alacaklar?
bunu biri uydurmuş bir yerinden ilham aliyev tayyib erdoğanı sevmez ki hadi yapmaya kalktı azerbaycanın turkiyeye sınırı yok ki nahcivanda da kaç asker vardır ki arada ermenistan var
Dusmanimiz degil ama ne sekilde olursa olsun ulkeme giremez. Girerse savas sebebidir. Ayrica turk ordusuna da g. t lazim harekete gecebilmek icin. Eger zaten tum ordu darbe yapmak isteseydi kimse engel olamaz halkta evinden cikamazdi.
En İyi Cevaplar