Şeriat gelirse gayrimüslimlere ne olur? Özellikle ateistlere?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılyahudi ve hristiyanlardan kelle vergisi alınır seküler ve diger semavi olmayan dinlerdeki insanlar öldürülür yahudi ve hristiyanlar vergi vermezlerse yine öldürülür ama şu an şeriat gelse bunu yapamassın çünkü bunun zeminini hazırlamak gerekir sonradan uygularsın
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Hristiyanlar / Yahudiler özel vergiye baglanir, ödemeyen öldürülür
- Aleviler ve Siilerde katliam yaparlar.
- Ateistlerde katliam yapilir.
- Seküler görüste olanlar öldürülür.
Kisaca toplu katliam yapilir.95 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen böyle.
- +1 yıl
@OrtamBulanik sen namaz kılsan ne yazar.
- +1 yıl
@Diyorummki niye namazi kabul eden merci sen misin? İşte bu zihniyet dün ki olayların sorumlusu bence senin namazlarami boşa gitmiş bacim
- +1 yıl
@OrtamBulanik dine laf atan biri namaz kılsa ne yazar.
- +1 yıl
Bu kadar mal oldugunu belli etme artik. Beyin erk etmiş seni.
Gündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Şeriat gelmez bu tabloda. Selalar ezanlar okundukça solcular şeriat geliyor sanıyorlar ama çoğunluğu manipüle etmekti tekbir çekince kalp bu Müslüman etkileniyor tabi biliyorlar diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey. Şeriatle yönetilen ülkelerde kilise falan bile olabilir
39 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanların hristiyanla ateiste aynı muameleyi yapacağını sanmıyorum
- +1 yıl
Bilemem müslüman ne yapar. Ama islamda ikisine de özgürlük var. Peygamberimizin son sözlerinden biri "Gayrimuslimin hakkına dikkat edin". Müslüman olmayan herrkesi kapsıyor bu. Islamda müslüman olmayanın hakkını yemekten daha kötü bir gayrimuslimin hakkını yemek.
Müslümanlar ne yapar bilemem. Ama emredilen böyle - +1 yıl
Ben dün bir arkadaşı facebookta elestirdim sabaha kadar neden Sela verildi bu ülkede gayri muslimlerde var dedim. Bana kafir dediler. Halbuki devletimizin dini yok. Bende kendilerine islam hoşgörü dini ise islam yalnızca müslüman olanların hakkını savunma aynı zamanda adalete gözetir dedim ama Rabbimin beni cennete bile kabul etmeyeceği söylendi. Ve bu insanlar. yurt dışında yaşıyor. Şimdi bu insanlarla Hangi islami hoşgörüden bahsedebiliriz?
Bende namaz kiliyorum ve Müslümanım kim doğru kim yanlış allah bilir. - +1 yıl
@OrtamBulanik Iyi de eğer kilise çanı olsa yine asla karşı çıkmayızki. Her neyse. Devletimizin dini hiç yok değildir. Resmi olarak yoksa bile çoğunluğun müslüman olması Allahın emirlerinden ezanı şart kılar ama biktirana kadar Sela okunmaz tabii habire.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim.. Dün çok dindar bir arkadaşım geldi ailesi ak partili ve kendisi bir kaç kez oy vermiş dün gelip bana isyan etti. sabaha kadar Selada uyuyamadim dedi. Namaz kılmak istedim içimden gelmedi dedi. Dinimden soguttular beni dedi. Nişanlısı dindar bir aileden adamlar kadınlarla bırak yanyana oturmaya selam dahi vermiyorlar. Arkadaşıma bir internetten bak demiş bu hükümet geldiğinden beri ülkede ateistlik ne kadar arttı. İnsanı dinden soğutmaya kimsenin hakkı yok. İnan bana namazımı inden geldiğince kılmaya çalışıyorum , orucumu tutmaya çalışıyorum, Kurani okumaya çalışıyorum, insanlar kirmamaya özen gösterip saygıyla ve hoşgörüyle hareket etmeye çalışıyorum. Ve buna rağmen ben bile artık bu islami yaşadığını düşünen islam için savasiryoruz diyen guruhtan midem bulandi. Dünden beri rabbime kaç defa yalvarsim ağzımdan kötü bir şey çıkmasın imanım zedelenmesin diye ama insanın sabrim tasiriyorlar.
- +1 yıl
Ülkenin yüzde 99 müslüman olsa sen yüzde 1 e saygı duymuyorsan burda demokrasiden ve islamin hosgorusunden bahsedilemez.
- +1 yıl
@OrtamBulanik Haklısın kimsenin iinsanı dinden soğutma hakkı yok. Ama emin ol kimsenin de başkası beni dinden soguttu diye bir bahane hakkı da yok. Din belli. Müslümanlar zulmediyor diye din değişmiyor. Ben Akpyi sevmiyorum ben de mi dinden çıkayım?
- +1 yıl
Hayır öyle olsaydı 14 senedir dinsiz olurdum. Ak parti içinde akparti savunucuları içinde ben kimseye allahsiz diyemem. Kul ile allah arasına girilmez. Ki burada birsey demeye hakimiz yok ama birileri dini kendi çıkarları için kullaniyorsa orda mudehale ederim. Sonuçta din yalnızca ak partinin dini değil benimde dinim. Yani bu ülkede hicbirsey kimsenin tekelinde değil kimsede babasının mali gibi ne dini kullanabilir ne de başka birseyi. Ben buna karşıyım. eğer 14 sene boyunca bu ülkede ezan okunmuyordurdu. Namaz olsaydı tamam derdim ama 14 sene boyunca ve Öncesinde de ezan okunuyordu camiler vardı. Okullardan çok camiler var kimsenin Dine birsey dediği yok. sapla saman karışıyor.
- +1 yıl
@OrtamBulanik seninle tartışmayacağım. Kusuruma bakma. Herkesin dini kendine. Namaz kilarken düşmanlık yapıyor olman da ayrı bir ironi ama Allah bilir her şeyi.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
15Cevap
islam hoşgörü dinidir
müslüman olmaya davet edilirsin
kabul etmezsen islamı kafan kesilir523 Yorumla- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
kuranda kafa kesmeye yönelik ayet söylesene?
- +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423 arkadaş dini insanlara bakarak ogrenmeye çalışmış
- +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423
tevbe 5. ayeti:
"haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir."
- +1 yıl
@Somedhuhhu şu ayetin olduğu sayfanın tamamını atsaydın keşke
- +1 yıl
@Somedhuhhu ayeti kesip atmışsın bre cahil ateist ilk önce dönemi savaş hukukunu düşün sonra yaz o ayet savaş hukukuna yönelikdir savaş esnasın da öldürme meşrudur sana saldırmadıkça islam da savaş yok bilmeden yazma esirlerin kafasını kesin yazan hiç bir ayet yokdur kuran savaş hukukun da
- +1 yıl
@Diyorummki İslam da leke bulamazlar koskoca dünyayı yöneten cia mossad bile turan dursunlar ile bu ülkede islamı yok edemedi allahın vaadi haktır hakta islamdır - +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423 he canım he he :D açıp diyanetin sayfasına bakarsan görürsün
- +1 yıl
Ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden (antlaşma şartlarına uyan) hiçbir şeyi size eksik bırakmayan ve sizin aleyhinize herhangi bir kimseye arka çıkmayanlar (bu hükmün) dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayınız. Allah (haksızlıktan) sakınanları sever.
5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.
6. Ve eğer müşriklerden biri senden aman dilerse, Allah'ın kelâmını işitip dinleyinceye kadar ona aman ver, sonra (müslüman olmazsa) onu güven içinde bulunacağı bir yere ulaştır. İşte bu (müsamaha), onların, bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır - +1 yıl
@Somedhuhhu yobaz cahil ateistlere her daim cevap var kuran da hadi git kum da oyna sen kuran islam senin işin değil - +1 yıl
@Diyorummki
@BEYİNFIRTINASI3423
1) kim dînini değiştirirse onu öldirün.
(buhârî, sahîh, istitâbetü-l-mürteddîn kitâbı, mürtedin hükmü bâbı, :6922)
2) "kim dînini değiştirirse boynunu vurun."
(mâlik, muvatta, kitâbu-l-akdıye, bâbu-l-kadâ fîmen irtedde anil-islâm: 15, sh:736)
islamiyet sonrasında islamdan çıkanlar uyarılır islama dönmezse hapse atılır 3 ayrı zamanda islama dönmesi yönünde uyarılır dönmezse topluma fitne verir falan diye kafası kesilir zaten din bilmiyorsunuz tarih öğrenin bari - +1 yıl
Hadis mi bunlar hadisler le ilgili kafam karisik.
- +1 yıl
. Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınızın dışında müşriklerin Allah ve Resûlü yanında nasıl (muteber) bir ahdi olabilir? Onlar size karşı dürüst davrandıkları müddetçe siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah (ahdi bozmaktan) sakınanları sever.
- +1 yıl
@exorcistt Bak sen cahil bide uyarıyor tarih öğret diye sen ilk önce kurandan gösterecen ben emevi uydurması hadisçi değilim kurandan göstersene islam akıl dinidir
- +1 yıl
Dinden donenlerin öldürülme sebebi Yahudilerin sabah müslüman akşam kafir olup işte bu din yalan bakın siz de dinden dönün diye halkı dinden caydırıcı hareketlerinden dolayıydı. Islam devleti kafir in peşine düşmez. Islamı kotulememek adına dinden dönen kişi ülkeden çıkabilir aksi takdirde oluşacak tehlikeye karşılık öldürülür
- +1 yıl
Kuranda yok mezheplerde vardır
- +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423 sert bir dille söyleme. Hak böyle soylenmez insanlar bu yüzden islamdan nefret ediyor. Hz. Ömer çok sert bir insan olduğu halde karakterini ddeğiştirmiş müslüman olunca
- +1 yıl
@Diyorummki h. z ömer baş tacıdır ama insana insan olunur olmayana hakaret edene ise islam da koyun olun demez iyi idrak et - +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423 hakaret etmedi tam olarak. Hakaret edene benim ağzımda açık hiç merak etme kardeşim. Ama insanlar dini bilmiyor yanlış öğreniyorlar. Hakaret etmediği sürece tartışmaya açığız
- +1 yıl
@Diyorummki dediğin gibi olsun ablacım eyvallah selametle - +1 yıl
@BEYİNFIRTINASI3423 peki
- +1 yıl
Kabul etmezsen kafa kesilir diye bişi yok ki? Davet olur tabi ama kabul etmezsen birşey değişmez. Sadece Musluman olup hırıstıyan gıbı yaşamayı kabul görmez. Şeriatte zinanın suçu 100 kırbaç mesela zina ettınmı 100 kırbacı yersın. İslamı kabul etmezsen kafan kesılır hıkayesını nerden duydunuz ag? Efendimiz Hz. Muhammed insanları Diine davet ediyodu çoğu zaten kabul etmıyodu gidip kafalarını mı kesiyodu ag. d
+1 yılKellerimiz kesilir. Kazıklara geçirilir. Ve sokaklarda gezdirilir.
30 YorumlaHiçbir şey olmaz. İslâm hukukunda gayrimüslime baskı yoktur. Şahsi meselelerinde kendi kanunlarına tâbîdirler.
22 Yorumla
Soran+1 yılKendi kanunu? Bireylerin kanunu olmaz? Batı ülkelerinden birini mi seçicez?
+1 yıl@Diyorummki
Bence sen artık birsey söyleme. kula kulluk ettiğiniz yetmiyormuş gibi bir allahciliga soyunmussunuz. Sana ne benim namazlarimdan. Sen bence ağzından çıkan kelimelerin nerelere gittiğine dikkat et. Ağzın yüzün yamulmasin00 Yorumla
+1 yılBoyunlarından ip bağlayıp sallandırılırlar bkz; İran.
30 Yorumla
+1 yılDurmam bu ülkede. Cem Uzan misali kalkar giderim Paris'te yaşamaya başlarım. Ama durun yahu ben Müslüman'ım, gitmiyorum bir yere.
13 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman kelimesi özel isim değil
- +1 yıl
iPhone klavyesi otomatik ayırmış birader. Dil Anlatım dersinde olduğumuzu da sanmıyorum.
Soran+1 yılAnadilini bilmen için dil anlatım dersinde olmamız gerekmiyor.
+1 yılBir zorbalık olmaz lakin ülke dışı edilebilirler. Amma ve lakin parayı tamamen ikinci plana atmaya cesaret göstermek laZım böyle bir şey için. bir sorun çıkmaz bence.
00 Yorumla
+1 yıltoplum içinde daha çok muslumanmis gibi görünürüm. bişey olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılBiz neyse de ateist kadınlar için kolay olmaz bu durum. İnanmadıkları bir kitap tarafından aşağılanıp kısıtlanmayı kabul edebileceklerini sanmıyorum.
- +1 yıl
evet onlar için sıkıntılı olabilir.
- Gündem konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat karşıtı biri degilim ama şeriatin gelmesinin olumsuz etkileri sadece ateistler üzerinde değil hepimiz üzerinde olucaktır
03 Yorumla
Soran+1 yılŞeriatı isteyen baya büyük bir kesim var.
- +1 yıl
Onlar cahil kandırılması kolay insanlar dinlerini kendi içinde yaşayamayan dini sermayesi olmuş insanlar
Soran+1 yılCahil olmaları onları tehlikeli yapıyor zaten. Gelecek planları, hayatta kalma içgüdüsü falan sıfır. Bı yüzden hiçbir şeyi düşünmeden saldırıya geçen bir güruh.
+1 yılBir şey olmaz bilip bilmeden atıp tutuyorlar. Osmanlı'da gayrımüslim haklarına vs bakın araştırın. Yok asarlar yok kafasını keserler diye atıp tutmayın.
02 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlı yok şu an. Osmanlı ailesi soylu olduğu için çocukluktan kaliteli eğitim alıyor. şu an islamcı kesim yürüyen cehalet.
- +1 yıl
Şu anda ülkemizin şeriata uyacağını geçebileceğini zannetmiyorum zaten
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGiderim yurtdışına yobaz cahil köpeklerle mi ugraşacağım
40 Yorumla Osmanlıda noluyosa aynısı olur.
30 Yorumla
+1 yılAteistin kimliğinde ateist yazmıyor, öyle düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir din yazmayınca ateist/deist/agnostik olduğu anlaşılıyor ama
+1 yılYurtdışına giderim uğraşmam yobazlarla
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç birşey olmaz onun dini ona benim dinim bana
445 Yorumla- +1 yıl
Sen öyle san
Soran+1 yılAteistlere saygı duyulur mu yani diyorum. Kuranda ateistlerle ilgili kötü emirler de var.
- +1 yıl
Ateistlerin çoğu mürted, yani İslam'ı terkedenler. İslam dinine göre kellelerinin alınması gerekir.
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Hangi emirler? :o Ben Kur'an'ı baştan sona okudum görmedim
- +1 yıl
O dediğin ayetten haberleri olsaydı Şu an bunlar yaşanır miydi?
- +1 yıl
@Vader12 kafirun süresine bak görürsün
- +1 yıl
@Vader12
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki: Ey kâfirler
2- Tapmam o taptıklarınıza!
3- Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz.
4- Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza.
5- hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz.
6- Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)! - +1 yıl
@Vader12 tamam da öyle bir ülkede değiliz işte herkes herkese karışıyor giyimine kuşaMina, düşüncesine.
- +1 yıl
@OrtamBulanik Dindar değil dinci bir toplumdayız ama siz doğru yoldaşınız başkaları hata yapıyor dşye hataya düşmeyin eleştirenlerede takılmsyın eğer saygı çerçevesiinde iyi niyetli olarak yani yapıcı eleştiri değilse kimsenin eleştirmeye hakkı yok sizi gerçi siz daha önce beni eleştirdiniz ama olsun
- +1 yıl
@Vader12
Hatirlamiyorum hangi soruydu eleştirdim? Hatirlatirsaniz sevinirim. - +1 yıl
@Vader12 Nerede elestirdim?
- +1 yıl
@OrtamBulanik Bana ayet atar mısın
- +1 yıl
@Vader12 bana dediniz sandım :D pardon sjdhdj
- +1 yıl
@Diyorummki Siz değil hanımefendi
- +1 yıl
@Diyorummki Önemli değil hanımefendi sizin görüşünüzü de okudum gYet güzel bir görüş
- +1 yıl
@Vader12 nazır hakkında olan normal bir düşüncemi sence bu diye sordugumu hatırlıyorum. İnan nelere bakmıyorum. Bu arada kuranda ayet olarak sizi farklı yarattık tanışıp kaynasın diyor. Ayrıca üstünlük yine takva iledir diyör ne acemın araba ne de arabın aceme üstünlüğü yoktur diyor :)
- +1 yıl
@OrtamBulanik Irk yönünden üstünlük yok. Ama Allah'a yakınlık yönünden üstünlük var.
- +1 yıl
@Vader12 bunu diyeceğini biliyordum :) kuranda yahudiler ile ilgili ayetler var hatta bir ağaçtan vs bahsediliyor. Bundan iki sene önce aastirmistim ağacı adını unuttum.. Allah merhametlilerin en merhametlisıdir. Bize direk kuranda Yahudileri öldürün diyor mi ayeti alayım lütfen. Bir diğerine neden mesela hoşgörüden daha güzel şeylerden bahsederken biz gidip daha çok can yaka şeyi seçerez. Dört dörtlük musluman miyiz hepimiz?
- +1 yıl
@OrtamBulanik Gargat Ağacı, güya kıyamet yanaşınca müslümanlar ile yahudiler arasında savaş çıkacak, tüm ağaçlar arkalarında saklanan yahudileri ispiyonlayacak, lakin bu hain, bu pezemenk gargat ağacı susacakmış. Ondan lanetliymiş.
Ama sorsan İslam barış dini, hep güzellikler falan. Gerçi bu Kuran'da yazmıyor. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok islam barış dini değil, islam anlaşma dini. Ya Islama saygı duyar saygı görürsün ya da ccezasını çekersin. Islam bu
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ayrıca ya Kuran ayeti ya da sağlam kaynakta hadis getirmelisin
- +1 yıl
@Diyorummki Tarif ettiğin bir vahşi savaş dinidir. Kimse İslam'a saygı duymak zorunda değil.
O kadar dindarsınız, bilmiyor musunuz kendi hadislerinizi?
Buhari'nin hadislerinde geçiyor. Numarasını hatırlamıyorum, gargat ağacı diye google'a yaz bul. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Saygı duymadan kastım küfür etmemek etrafta aleyhine ssöylentiler yaymamak. Sen senin adına böyle seyler yapilsa aa ben barışçıl bir insanım mı diyeceksin?
Bu ağacı duymuştum ama özellikle kaynağını bilmiyordum. Islam alimi değilim.
Ki ben bu hadiste kötü bir şey göremedim orası da ayrı bir durum - +1 yıl
@Diyorummki Hadis saçmalığın daniskası, neresi kötü değil 'Hey müslüman, bak arkamda yahudi var' diyen ağaçlar olacağına inanmak için ayrı bir kafa yapısı lazım.
Alınganlıkta bir sınır olmalı, 'Bana sorarsan İslam saçma sapan bişey' demek, sizin inanma hakkınıza saygısızlık falan değil. Ama eleştiri, tenkit kabul etmeyip, dininizi tartışılmaz kılma çabası içine girerseniz asla huzur dini olarak görülmezsiniz.
'Etrafta aleyhine söylenti yaymamak' nedir? İnsanlar size mi soracak neye inanıp neyi eleştireceğini? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok O zaman Allah size mi soracak yarattığı ağacı ya da düzeni? Istedigin dine inanmazsın ama insanları o dinin insanlarına karşı dolduramazsın ya da o dinden nefret etmelerini sağlayamazsın. Ha sağlarsın aslında ama karşılığında sen de mesafe görürsün. Kimse sana böyle yapıyorsun diye eziyet etmez mesafe koyar. Islam barış dini saçmalığı yok. Islam hoşgörülü olana hoşgörülü. Diğerlerine kendisine nasıl davranıyorsa aynı.
- +1 yıl
. Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınızın dışında müşriklerin Allah ve Resûlü yanında nasıl (muteber) bir ahdi olabilir? Onlar size karşı dürüst davrandıkları müddetçe siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah (ahdi bozmaktan) sakınanları sever.
- +1 yıl
@Diyorummki Allah diye bişey yok, siz var olduğuna inanınca var olmuyor.
Kimse de sizin dininizi kaale almak zorunda değil.
Ayrıca mesafe falan hikaye, İslam açık bir biçimde müminlere İslam hükmünü kılmalarını, müminlerin İslam şariatını tesis etmelerini ve gayrımüslimlerin bu şeriat içinde usülünce muamele görmelerini istiyor.
Tatlısu müslümanlığını bırakın da şu dinin ne olduğunu öğrenin.
İslam'ın hoşgörüsü de, sabrı da şartlar kendi üstünlüğünü tesis ettiği sürece.
'Kafirler size başkaldırırsa size teslim olup cizye vermeye razı olana dek boyunlarını vurun' diyen dinden bahsediyorsunuz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok boşuna tartışıyorsun bu kızla çabana yazık kardeşim.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Cizyenin ne olduğunu bile bilmiyorsun :D Tatlisu müslümanı değilim. Olsaydım onlar gibi islam barış dini derdim. Değil diyorum bak.
Cizye islam topraklarında Müslümanlardan zekat ve vergiler alindigi için durumu vermeye musait olan gayrimuslimlerden alınan yılda bir kişinin 10 günlük masrafina denk gelecek bir miktar para olup karşılığında gayrimuslimlere güvenlik sağlayarak askerlik yapmamalari için müsaade parasidir. Eğer islam devletinde bir kuruşları dahi çalınsa o ana kadar verdiği tüm vergiler yani cizyeler geri verilir askerlik yapması da istenmez bir daha da vergi alınmaz ama can mal güvenliği sağlanır. Şeriatte gayrimuslime eziyet yok. Aksine ek var. Çünkü dinimize göre onlar cehenneme gideceği için haklarını hiç bir şekilde helal etme gibi bir şey söz konusu değil. Islam ne barış ne de zulüm dini. - +1 yıl
@Diyorummki Vergiyi geri verme hadisesi yalan.
Hristiyandan niye fazladan vergi alıyorsun, bunun adı haraçtır.
Askerlik yaptırmamalarının sebebi de islam ordusunda gayrimüslim istememelerindendir, ulus devlet falan yok o zamanlar.
Aldıkları şey alenen haraç.
- +1 yıl
Her neyse. Munafiklara Allah kafirlere gösterdiği zerre kadar musamahayi bile göstermeyecek. Kafire bu dünyada rahatlik veriyorsa munafiga bu dünyada bile rrahatlik vermez. Muhakkak süründürür. @OrtamBulanik
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yalan değil, hadislere baktığın gibi sağlam kaynaklardan yine araştırmalısın. Bu hep böyle olmuştur. Ki hristiyandan daha fazla vergi alinmiyorki. Hz. Ömer fakir bir yahudiden (muslumanlarin en sevmediği dine sahip kisiler) cizye alındığını görüyor almayın ondan bir şey diyor üzerine para verdirtiyor mesela. Durumu olandan alınıyor. Zekat kişiye göre değişen bir miktar. Müslümandan vergi daha çok alınıyor. Yılda bir kez malınin kirkta birini vermek zorunda. Ama cizye belli. Zorluyorsa vermiyorsun zaten
- +1 yıl
Bak gerçekten düşmanlık yapmak değilse niyetin her türlü sorunu cevaplayabilirim. Ama beni ikna etmek içinse gerçekten ben ikna olmam. Ben de ateist oldum birara. Haftalarca araştırdım şu an çok ssağlam inanıyorum.
- +1 yıl
@Diyorummki Yav hep de şu 'Bilmem kim şunu şunu yaptıydı' edebiyatı.
Kuran'daki hüküm belli, istisnası var mı?
Müslümanlardan daha çok vergi nereye alınıyor? Sallamayın boşuna. Ek vergisi olan adamın daha az vergi verdiğini iddia ediyorsun şu an. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Kur'an'da ne yaziyor peki? Kur'an'da peygambere uyun yazıyor biz peygamberin Kur'an'ın nasıl uyguladığını görüp öyle uyguluyoruz. Kur'an'da âyet söyleyebilirsin buyur? Cizye dedin açıkladım. Cizye alınıyor diyorsun ama nasıl olduğunu zerre kadar bilmiyorsun demekki. Ne miktarını ne de başka bir şeyi
- +1 yıl
@Diyorummki Zaten dinin temeli ilan ettigi namazi nasil kilinacagini dahi belirtmeyen bir kutsal kitapta sorun vardir.
Kuran bu tur konularda net olacagina peygamberin cinsel hayatiyla ilgileniyor kimi yerlerde.
Peygamber oldukten 200 sene sonra yazilmis uydurmalar uzerine din kurmussunuz bir de hic degistirilmedigine inanacak kadar da korsunuz - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok valla ben de ateisttim Allah'a şükürler olsun görmem gerekenleri gördüm. Sen ne dersen de, kusur ararsan ara. Kur'an gerçeği görmek isteyen için kutsal olduğu net bir kitap. Ateizm insanın psikolojisini bozuyor başka bir şey yapmıyor
+1 yılBekleyip göreceğiz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeriatın gelmesi imkansız
01 Yorumla
Soran+1 yılİmkansız olduğunu düşünüyorsan bile varsayımda bulunabilirsin? Sokaktaki cihatçı köpeklerin derdi demokrasi değil bunu biliyoruz.
+1 yılHiç biseu
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeriat gelmez.
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?