Ben daha fazla bu Araplaşmış şeriatçı köpeklerle birlikte yaşamak istemiyorum askeri o hale düşürenlerden sonra iyice tiksindim ülkedende insanındanda. Türk askerinin itibarı tüm dünyada yerle bir. Azerbaycan Türkleri en azından Türkiye Türkleri gibi özünü unutmuş nankör değiller
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Çok azerbaycanlı tanıdığım oldu, sanmıyorum o ülkenin araplaşacağını, türkiye halini alacağını. Tamam ülkemizi örnek aldıkları oluyor, kardeş ülke diye sayıyorlar ama adamlar modernler, milletine bayrağına düşkünler ve bence kendi ülkelerinde bu kadar kimse kimseye, kendi özüne yobazlaşmaz. Dil sorunu da yok, senin belki anlamayacağın çok kelimeleri olur ama zamanla çözersin ve onlar bizim dilimizi iyi biliyorlar, onlar seni anlar konuşurken. :)
51 Yorumla- Yeni 1 yıl
Eyvallah hoş sözleriniz için yani aslında sovyetler olmasa biraz daha dinci olurdukta Türkiye kadar olmasakta,) işte Sovyetler döneminde aklının alamayacağı kadar cami ya kapatıldı ya yıkıldı ve yerine başka şeyler inşaa edildi. Türklüğümüzü pek unutturamadılar ama dindarlık seviyesi azaldı kesinlikle. Bu arada yanlış anlaşılmasın bende Müslümanım lakin arap değilim Türküm. Azərbaycandan selamlar 🇦🇿🇹🇷
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
azerbaycan da türkiyeyi örnek alıyor. onlar da araplaşacak
027 Yorumla- Soran+1 yıl
Azerbaycan Türkleri her zaman milliyetçidir
- +1 yıl
azeri filan mısın?
- Soran+1 yıl
Değilim Avşar Türkleri'ndenim
- +1 yıl
o zaman burda oturup orda neler döndügnü bilemezsin.
- +1 yıl
Biz ruslaşırız araplaşmayız merak etme. Zaten ülke rusya gibi :)
- +1 yıl
o yüzden mi sovyetleri yıktınız hepiniz. rus medeniyetinin etkisi miydi. özgür olmuşmuş azerbaycan filan. he ya he. kapitalist kölesi olur cıkarsın böyle. bir gecede devalüasyonla ananı ağlatırlar. ilham diye bir mafya babası sırtına biner nefes salamazsın. üniverste diplomasını okuyarak değil parayla almak zorunda kalırsın. tek yüzünü döndüğün türkiyedir onun da nedeni yine kapitalist propagandasıdır. ben iletişimciyim arkadaş. burda yaşıyorum diye dünyadan haber yok sanmayın.
- +1 yıl
Sen kime ders vermeye çalışıyorsun? Bir Azerbaycanlıya Azerbaycanı mı anlatıyorsun? Azerbaycan hiç türkiyeye falan yüzünü döndüğü yok. Senin anlattıklarını yaşadım ben merak etme. Gelip bana çok bilmişlik dersi verme. Türkiyedir arabın yakasını tutan. Azerbaycan tabi ki rustan kopamadı çünkü Karabağ gibi derdi var. Saçma sapan konuşmadan önce de kimle muhattap olduğuuna bir bak
- +1 yıl
'yaptınız' dedigme göre ilk yorumunla anladım zaten azeri oldugunu bu bir. ikincisi: böyle boş atıp tutman benim dedigm gerçekleri yalanlamıyor, 3. yüzünü türkiyeye tuttuğu bir gerçektir. hatta öyle bir safhadadır ki türkce filmleri ceviriyor kanallarınız önlemek için. fakat yine de türk sitelerinden çıkamayan, türk platformlarında azerbaycandan selamlar yazıp duran insanlarınızdan geçilmiyor. ve de zaten bu kadar türk ürünü boşa satılmıyor. şu an türkiye kadar arapçı olmaya bilir ama yüzünü buraya tuttuğu kesin, kaçınılmazdır. ! ayrıca tartışma dedign bilimsel gerçekliklerle yapılır. ben nasıl sayıyorsam sen de ya o şekilde kanıtlarınla gel, ya da sen kimle konuştugunu bilmiyorsun azerbaycan asla böyle degldirlerle bir halt ispat edilmez. propaganda denir yaptığına.
- +1 yıl
Azerbaycanın tabi ki dış ticaret ilişkileri Türkiye ve rusyayladır ama insanları sırf türk sitelerine giriyor ya da bilmem film çeviriyor diye Türkiye bağımlısı falan düşünüyorsan yanılıyorsun. Azerbaycan şu an tam olarak rusyadan bağımlı durumda. Senin teori olarak dediklerini ben pratikte yaşıyorum. Azerbaycanda mezun oldum. Azerbaycan insanında Türkiyeye karşı sevgi var çünkü tarih boyu da destekçi olduğumuz dönemler olmuştur. (Misal 1918 Eylül Bakü'nün Ermenilerden kurtuluşunda Kafkas İslam Ordusunun yardımı) Sovyetlerden kaçan mühacirlerimizin sığınmaları için yeri Türkiye vermiştir. Ama hala Azerbaycanda rusça 1. sıradadır. İş yerlerine iş başvurusu yapıyorsun adamlar rusça istiyorlar. Personeller rus. Çok yazık ki bizim sizden bu denli bağımlı olduğumuzu sanıyorsunuz. Oysa ki türk gazının 30%'nu azerbaycan satıyor size.
- +1 yıl
Sen söylediğin Azerbaycan gerçeklerini inkar ettiğimi sanıyorsan yanılıyorsun. Sen bildiğinden de daha detaylıları biliyorum. Belki gelip Baküde falan çalışmış ya da yaşamışsındır ordan biliyorsundur ama sen gel bir ilçelerde yaşa. Sana öyle şeyler anlatırım ki aklın durur. Yani benim de haberim neyin ne olduğundan. Ülkemde rusca konuşulmasından nefret ediyorum. İş bulamıyoruz bu yüzden. Ama senin öne sürdüğün Azerbaycan araplaşcak diye bir tanım doğru değil. Bizde yönelim iran ve farsadır. Ülkedeki müslümanlar şiilerdir. şu an bizim milletin içeriside biliyor musun ne kadar Sovyetler gelsin diyen canım var?
- +1 yıl
hayır oralarda yaşamadım ve dediğim azerbaycan gerçeklerini inkar etmiyorsan, tamamdır. şu da bir gerçek ki dünyada hep batıya doğru bir yüzünü dönme olayı var bunun da nedeni kapitalizmdir. türkiye de azerbaycana göre batıdır. bagımlılığın rusyayaya ya da amerikaya olabilir, ama örnek aldığın konusu başka bir şeydir.
- +1 yıl
Türkiyeye karşı bizde sevgi var. Aynısı Türkiyede bize karşı yok. Bizde hep Türk TV'leri izlenir çünkü cana yakın hisseder insanlar Türk insanını. Ben Türkiyede yabancı olduğum için çekmediğim çile kalmadı.
Ama gel gör ki, genel ülkedeki yapıya mesela türkçe konuşan olunca sinir olur bizim insanlar, ama herkesin dilinde rusça. Aslında bizim de, rusça kelime o kadar fazla ki. Bir markette bile ürünlerin çoğu rusyadan. Bundan da kurtulmamız imkansız. Dediğin gibi araplaşma olayı mümkün değil çünkü ülkede katı bir şii fars akın var dini açıdan. Araplardan nefret ediyor bizim millet. - +1 yıl
Birde Türkiyede çoğu kişide öyle izlenim var ki, biz süper yaşıyoruz. İnsanlara anlatıyorum burada hayret ediyorlar öyle sanmıyorduk diyorlar. Senin bunlardan haberin olması iyi ama Türkiye ve arap olayında biraz eksik bilgilendirilmişsin
- +1 yıl
merakdan soruyorum yanlış anlama: türkiyede yabancı olduğun için ne çekmedğin çilenin kalmadığını söylemişsin? ne tür bir çileden bahsediyorns merak ettim.
- +1 yıl
6 aydır hastanedeyim, hastalık oturma izni istiyoruz alamıyoruz. Hastaneden online rapor bilgi istiyoruz yabancıyız diye vermiyorlar. Hastalığım için para topluyorduk yabancıyız diye bankalar bin tane sorun çıkarıyor. Yabancıyım diye bir operatörden başka operatör kullanamıyorum. Üniversite kayıtlı öğrencisi olmama rağmen sağlık güvencesine zaman aşımı koymuşlar ve ben onu aşmışım şimdi soğan gibi soyuyorlar bizi. Daha benim bilmediğim ne bürokratik işler var.
- +1 yıl
tahmin ettiğim gibi resmi işler ama bu konuda zaten vatandaş olanlara da bir sürü sorunlar çıkarılıyor, sistemin amacı o zaten.
- +1 yıl
ama en azından türkiye sizden almıyor. azerbaycan onu bile yapamıyor rusya var diye.
- +1 yıl
Türkiye neyi almıyor? Azerbaycan Neyi yapamıyor? Anlamadım
- +1 yıl
Vize vize
- +1 yıl
Azerbaycanda Türkiye vatandaşları için vize almak çok kolay. Hava limanı ve gümrük kapılarında 10 dakikaya vizeyi veriyorlar. Hiç önceden başvuruya falan gerek yok. Bunun yapılma sebebi türkiyeden ermeni gelmesin diye. şu an kalkıp gel Azerbaycana hava limanında bir forum ile vizeni al, sonra ülkede de ne kadar istersen kal, sadece vergini ödemelisin 1 ay bitmeden o kadar.
Ama Türkiye vize istemiyor ancak 1 ay bitti mi çık ülkeden ya da 400 dolar ceza öde diyor çıkınca. Oturma izni vermiyor, ikamet tezkeresi dün yazdım güç bela veriyor. Normal şartlar altında da 6 ayda 90 gün türkiyede bulunma hakkın var ikamet tezkeresiz - +1 yıl
Anladim. Fakat dedigm gibi resmi islemlerde yasanan sıkntilar devlete bagli meselelerdir. Ve bu devletin her turlu politikasna karsi olan biri olarak soyleyebilirim ki basta zaten kendi halkina turklere hayati zorlastirdigi da bir gercektir. Fakat biz konuya sosyal yapinin neye bakarak degistigi uzerinden basladk. Yukarda da dedgm givi devletin turk filmlerini bile azericeye ceviriyorsa neyi önlemeye calistigi apacik. Burda da gordugum gibi devletin uyguladigi ile sosyal yapinin degisimi birbirinden ayriliyor konumuzda. Sen devlletten yana problemlerni anlatyorsn fakat azeri oldugun icin bu ulkede sıknti cekmene neden olan sey halk degl.
- +1 yıl
O eskidendi ya, bir ara öyle bir saçmalık vardı. Hazar TV yapıyordu onu sadece. Onun bir zorundalığı yoktu. Sadece kişisel tv kararıydı. Ama şöyle söyleyeyim mesela konuşurken türkçe kelime kullanan olunca bizde insanlar kötülüyor kendi dilinde konuş diye ama rusça istedikleri gibi konuşuyorlar.
Sen bizim ülkeyi bağımsız olamadınız diye yargılama, bağımsızlığımızın ilk yılları Rusyaya kafa tutan cumhurbaşkanımız vardı askeri darbeyle devirdiler. Adamın ofisine roketatarla roket attılar ya. Rusyanın kontrolünden çıkmak çok zor bizim için. Birde Karabağ derdi var. Türkiye avrupaya çıkabileceğimiz tek coğrafi bölge o yüzden Türkiyeye de önem vermemiz lazım.
Benim türkiyede yaşadığım sorunlara gelirsek, ben türk halkını değil ki mevcut düzeni suçluyorum. Suriyeliye vatandaşlık verir ama kendi soykökünden olana üvey evlat muamelesi yapar. - +1 yıl
valla sen burda okuyor musun napıyorsun bilemem. ama yerine olsam rusyayı tercih ederim. hem size her bakımdan daha yakın hem de dilini iyi biliyorsunuz. sonucta çile çektiyorsa burayı tercih etmemlisin.
- +1 yıl
Rusça bilmiyorum ben. Öğrenmedim de, nefret ederim ruslardan. Anneannem rustu ama o da sevmezdi onları. Ben Türkiyede üni kazandım ama hastalanınca burada kalmalı oldum. Rusyanın şu an durumu o kadar vahim ki, iflasın eşiğindeler. Bizde zaten insanlar iş için rusyaya, ucuzluk için gürcistana, sağlık için irana, gezmek için de türkiyeye gelirler :))
- +1 yıl
evet rusyanın durumu iyi degl ama rusya bu toparlar bence kendisni. rusya nasıl iyi olsun ki lanet batıyla uğraşmaktan da bihal olmuştur. ruslar kaba saba insanlar belki ama cografik konumları ve geçmişleri nedeniyle iyi alt yapıya sahipler. ve de komşuları güclü. dünyanın zaten güc ekseni doguya kayıyor. çok degl 20 yıla atlatılacak bir sürü sorun ve dogu ülkeleri güçlenecek. özellikle uzak doğu ve tabi ki işbirliği yapacagı rusya.
- +1 yıl
Rusyadan bir cacık olmaz. Kendisiyle birlikte bizi de batırıyor. Mahfolsa da kurtulsak pis siyonistlerden. 300 senedir sömürmedikleri tarafımız kalmadı. Her tarafı mahfettiler. Batarlar inşallah da biz de gün yüzü görürüz
bu ülkenin arap köpekleri yüzünden bir cacık olmaz. türk bayrağını boynuna asmış, olaydan haberi olmayan erleri dövüyor köpekler. yanında suriyeliler bizim türk erini kovalıyor bir şey demiyorlar. hepsi köpek bunların.
00 Yorumla
- +1 yıl
Ne için gelmek istiyorsun? hayatını yaşamak içinse, buradan beter durumdayız
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne gibi beter knk
- +1 yıl
ülke ekonomisi çöküyor. Dolar yüksele yüksele gidiyor. Geçim sıkıntısı falan var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
Pahalı bir memleket kardo orası. Alt yapını iyi yapman lazım oraya gitmeden. Özellikle Bakü.
10 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim azerbaycan TÜRKİYE ye göre 30 yıl geride bir ülke istersen git bak gör ama alışamayacağından eminim
01 Yorumla Azerbaycan mı bilmem fakat ben kesin gitmeyi düsünüyorum üni sınavına girip. Orada asker polis birbirine düstü millet hala darbe mi oyun mu pesinde :S
10 YorumlaAynen sana kesinlikle katılıyorum safkan türkler en azından gurularıyl yaşıyorlar bende düşünüyorum orayı
11 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
islamlaşmak araplaşmaksa ateist bir ülkeye git azarbaycan bizden daha az müslümanmı sanıyorsun
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Dedi ak çomar
- Cevap sahibi+1 yıl
ve göte geldi bir çapulcu
- Yeni 1 yıl
Yani aslında evet daha az müslüman demeyelimde dindarlık seviyesi sizde daha fazla diyelim ona. Araplaşmaya gelince islamlaşmakla araplaşmak tabii ki farklı şey. Türkiye'de araplaşma var maalesef. Arapça herşeyi kutsal zann ediyor denilene göre. Suriyeliler kendilerine yerler açıyorlar bildiğin tabelalarda arapça yazılar filan ne bileyim bu islamalaşmak değil ki.
- +1 yıl
Artık sende Farslaşırsın. :)
03 Yorumla- +1 yıl
Ben Fars değilim.
- +1 yıl
Böyle düşünüyosan hiç durma yol yakın
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
bir yolunu bulursan bana da söyle.
10 Yorumla - +1 yıl
Ordada iranla§a bilirsin
01 Yorumla - +1 yıl
Buradan iyidir kesinlikle git.