Sizce dünyanın süper gücü Rusya mı ABD mi?
Rusya
ABD
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre 2 side değil. Japonya diyorum ben adamlar sesini çıkarmıyor belki ama teknoloji de çığır açtılar sürekli gelişme aşamasındalar. Hiç sessiz olandan korkacan havlayan köpek ısırmaz. Çini de alabiliriz süper güç olarak rusyanın silahları hep eski abd de uçak bolluğu var ve uçak gemisi bakımından zengin. Hava kuvvetleri olarak abd. Almanlarda iyidir. Sanayileşmede çığır açtılar onlarda silah sanayisi iyidir birde almanlar yaptığı işi sağlam yapar. Türkiyeyi bunların arasına katamayız. Kara kuvvetleri olarak güçlüyüz ama süper güç olmaya yetmez. Papaz eriğini imam eriğine çevirerek bir yere varamayız :)
Rusya guclu devlet ama abd bilimin teknolojinin ana vatani , paralari (dolar) dunyaya hukmediyo abd merkez bankasinin tek karariyla tum ekonomi allak bullak oluyo. ustelok sirketleri neredeyse her sektoru domine etmis durumda ayni zamanda savas cikartp dunyanin dogal kaynaklarini d ele gecirme cabalari tum hiziyla devam ediyor. Boyle dusununce Rusya buyuklugu ve askeri teknolojisiyle dikkat cekiyo daha cok bolgesel guc diyebiliriz. YInede iki numaraya kimi koyarz diye dusunursek rusya seceneklerden biri
Tabiki rusya nato neden kuruldu sanıyorsunuz Amerika rusyaya tek başına kafa tutamıyordu.
👍🏽👍🏽
Şu an Amerika ama bir kaç yıla Çin olacak.
Cevap
52Cevap
bence onun ikiside süper güç değil yıllardır hatta asırlar bu ülkeler turkiyeyi dağıtmaya bölmeye çalışıyor ve bunda tamamen başarız oldular ve turkiye cumhuriyeti dimdik ayakta bence süper güç türküye coğrafi bakım insan gücü yüzünden onların askerleri para ile bizim insanlarımız ise vatanı görev için askerl
k yapıyorlar bu gibi ülkeler para ile asker alımı yapıyor ve hüküm sahibi olduğu yerlerde askerleri hep paralıdır unutmayınki osmanlıyı yıkan yeni çeri paralı askerdir zoru görünce kaçan ve savaşı kaybedenlerdir vietnamda bunun bir örneğidir amerıkanın kaybı olarakak bence tek süper güç turkiye cumhuriyeti olarak düşünüyorum turk kürt laz çerkez ve sayamadım bir çok milletin savaş anında tek yumruk olan dünyada tek ülkeyiz ve bundan büyük süper güç var mı diye ben sana soruyorum saygılarımla
ABD'yi ırakta
Rusya'yı da Ukrayna'da gördük
Çoğu eğitimsiz 50-60 yaşındaki tanklarla savaşan askerler ABD'nin ilerleyişini durdurdu. Diğer tarafdan Rusya da Ukrayna'ya giremedi bile sınır kasabasında Ordu dağıtıldı.
Bunların bir savaşı kazanabilme ihtimali sadece nükleer silahlanmadan geçiyor. 2WW'de Japon askerler gerilla savaşına girerek ABD yi durdurdu ve çok fazla askeri öldürdü. ABD daha fazla kayıp vermemek için (ki zaten ham madde sıkıntısı yüzünden savaş bitmek üzereydi) Nükleer bomba attı.
Hiç bir ülke 2 tane hanedanlık kadar güçlü değil, rothschild ve rockefeller aileleri tüm dünya'daki ülkelerden daha güçlü zaten amerika ingilizlerin piyonu rusya ise çin ve irana güveniyor
Netice olarak jeopolitik konumu nedeniyle türkiye dünya'nın en değerli ülkesi konumunda.
#BeyazMelek
kesinlikle rusya
eğer ki abd olmuş oslaydı natoya ihtiyaç duymazdı
ya da şöyle düşün rusyanın kimseye ihtiyacı olmadığı gibi natoya üye olmak istemiyor
bence rusya süper güç <3 putin <3
Putine aşık gibisin 😃😂
Veli demir putin
Hiç biri hepsi kukla. Dünyayı devletler yönetmez zaten şu an Rusyanın içinde devlete boyun eğmeyen öyle gizli güçler varki ABD'den bile güçlü. Sadece medyanın oyunu bu insanların bilinçaltına ABD ÇİN İSRAİL RUSYA gibi ülkelerin güçlü olduğunu yerleştiriyorlar insanlarda gözlerinde bu ülkeleri sanki dünyayı yönetiyormuş gibi büyütüyorlar amaç korkutmak. Bugün dünyaya söz geçirebilecek bir tane gayri hükumet teşkilatı var ki oda Masonluk dediğimiz teşkilatdır. Yani hiç bir devlete tabii değildir ve bu teşkilatın içinde HAÇPERESTLER dediğimiz hristyan birliği ve Salomanın askerleri dediğimiz Siyonist Yahudi birliği vardır. Kendilerini dünyaya açık bir teşkilat olarak gösterselerde aslında özlüğünde gizli bir teşkilatdır ve bugüne kadar amaçlarının tam olarak ne olduğunu ve başında bizzat isimleri ile kimlerin durduğunu hiç kimse bilmemektedir ki zaten gizlilik ve sadakat yemini dedikleride budur. Etrafta dolaşan masonlar hakkındakı boş boş videolar bilgiler hepsi palavra.
Olaya şöyle bakıyorum. Bence bir savaş çıkarsa artık insanlardan çok insansız hava araçları ve nükleer silahlar kullanılır ve iş orada biter Abd alır. Ekonomiye bakarsak Abd ekonomisi Dünya devi. Abd diyorum. Rusya'da bir şey yok süper güçlük. Sadece geniş yüz ölçümüne sahip.
ABD ama belli olmaz diğer ülkeler ornegin Japonların teknolojisi falan iyi onlardan hiç ses yok en sessiz gizli ülke Kore bir kaç ay önce nükleer füze atmışlardı baya tepki almışlardı koreliler
Amerika ve Rusya arasında çıkacak olan bir savaşta galip olan kim olursa olsun ikisinin de bir daha kendini toparlayamayacağını bildiği için asla savaşamayacaklarını okumuştum.
Dünya'nın en güçlüsü ingiltere'dir hemde ezelden beri süper güç ingilizler'dir Amerika, İngilizlerinin piyon'udur.
sscb dağılmadan önce rusyaydı fakat dağılınca amerikaya geçti. bu arada çinide pas geçmek saygısızlık olur. tabi bunlar silah gücü olarak bakıldığında. para gücü, vatanesverlik gücü vb. olarak bakıldığında durumlar biraz daha değişebilir
Teknolojisiyle falan amerika ezer geçer rusyanın her teknolojisi çalıntı ajanları kgb sayesinde uzaya gidiyorlar ve hava savunma sistemleri var The Americans dizisini takip etmenizi tavsiye ederim
Rusya derim el altından ortalarda çok görünmeyen gizlice dengeleri kuran yanına kimseyi yanaştırmayan bir devlet
Sovyetler devri kapandı. şu an ABD fakat ortalık kızışıyor. Bakalım
2 side degil 3 dunya savası cıkarsa görürsün aklına gelmıcek mıllet öne gececek
rusyayıda küçük görmeyin abd rusyayı ekonomiyi kullanarak kontrol ediyor
Bunun cevabı sscbnin yıkılması ile belli oldu zaten neyin kafası bu soru
Bence süper güç farketmezseniz de artık ÇİN gençler. Bu ikisi de danışıklı döğüş iti iti ıstırmaz misali işlerine gelince t. c bile satarlar.
süper güç biziz a aaa sen tanımıyo musun bizim süperstar başkanımızı
Rusya ölüyor acından be. Ülkede insan kalmamış artık. Dayım nakliyeci, ülke sürünüyor, insanlar sefalet içinde diyor
Ben hiç sefil insan görmedim Rusyada😂
Rusyanın para birimine bak, her şey pahalı durumda. Bizim ülke rusyadan bağımlı şu an. Rusya batıyor diye biz de batıyoruz
ABD soğuk savaş kısmında hepiimizden çok çok daha iyi
İngiltere. Amerika'yı kuran da İngilteredir zaten
İngiltere evet bunu az kişi biliyor belki siyasiler biliyordur sadece. Fakat şu an İngiltere ile ABD arasında bir rekabet var
@Mirza_Setau-00 Görünüş olarak öyleler ama bence yine Her şey İngiltere'nin elinde. ülkeleri işgal ettiren, darbe yaptıran, hükümetleri deviren ve ülkelerin sınırlarını değiştiren hep aynı. Bunları yaparak da zaten Abd ekonomisini çökertebilirler..1929 ekonomik buhranı gibi...
Işid bile ingilizlerin ABD karşı hamlesi. resmen o bölgeden uzaklaşmaları petrolün tek hakimi olmaları için yaptılar
bence dünyanın süper gücü osmanlı tokadı
abd ama yakın zamanda dağılacak!!
Tabikide ABD rusya kimmiş la :D
Önce ABD sonra Russia
Yakında Türkiye olacak diye umuyoruz...
İngiltere
Rusya
Amerika
Şu anlık ABD lakin onu Çin takip ediyor
bence suriye herkes suriyenin peşinde
ABD ve Çin gibi yeni versiyonu.
Rusya daha yetişemedi 😀
Rusyadan daha büyük ülkeler var
Bence Çin ve Hindistan
Bana gore abd
süper güç diye birşey yok hepsi kukla
illuminati
ALLAH cahil Allah ÖĞRENEMEDİN Mİ?
ne yazık ki abd
Amerika
Silah yönünden Rusya...
Türkiye.)
bence rusya
dünyanın en süper gücü benim krallığım :D
Amerika.
hicbiri
abd bence
U. S. A
Tabi ki turkiye
😀😀
@MarcusDean ne guluyon suphen mi var. Cahillerle dolu bir ulkeden daha tehlikeli ne olabilir ki 😀
Rusya ne alaka ya
Bangladej
TÜRKİYE !
ABD.
Türkiye 😂
A. B. D
DURUMA GÖRE DEĞİŞİR
Kürdistan
Defol
ABD, ÇİN, RUSYA
ABD tabiki
Hiç biri