İstanbul 29 Mayıs 1453 yılında Sultan Mehmet tarafından fethedildi. Ancak ne var ki 13 Kasım 1918 tarihinde ingiliz askerleri İstanbul'a çıkıyor ve Galata Kulesinde artık İngiliz Bayrağı dalgalanıyordur. 5 Yıl İngiliz yönetiminde kalan İstanbul ''Hezimet '' antlaşmasından kısa bir süre sonra yeniden Türk toprağı oluyor. Şimdi Lozan'a hezimet deyip İstanbul'un Fethi'ni kutlayanlar anlatabilir mi? Lozan nasıl bir hezimettir ki utanmadan İstanbulun Fethi'ni kutlarsınız? #VatanSavunmasi
Lozan'a hezimet diyenler neden İstanbul'un Fethi'ni kutlarlar?
Sultan Mehmed İstanbul'u fethetti. Ve KENDİSİ geri vermedi bir daha. Lozan'da ise verilen adalar, Sevr Anlaşması'nın bazı maddelerinin hala Lozan'da yer verilmesi vb. Lozan'ın hezimet olduğunu gösteriyor. Lozan'ı sadece İstanbul'la değerlendirmek en büyük saçmalık.
Benim Fatih ile bir problemim yok aksine gururlanırım aklı ile, onun gibisinini hükümdarlığı ile. Ancak kendisinin vermiş olmaması İstanbul'da İngiliz bayrağının dalgalandığı gerçeğini de değiştirmez. O adalar Lozan'da değil Sevr'de verildi. Lozan'da kurtarılabildiklerimiz kurtarıldı. Ancak iki haritayı önüne açtığında hangisinin hezimet olduğu ortadadır ! Yoksa safımız İngiliz safı ise Lozan'ı hezimet olarak görmek George Curson'dan başlar. i.ytimg.com/vi/QDc2eE4NueQ/maxresdefault.jpg
Lozan'da tekrar verildi. Kurtarılmadı. Sıkıntı da burada başlıyor. Atatürk'ün Türk'ün egemenliğine ters gördüğü Sevr ile aynı maddelere sahip Lozan'ı kabul etmesi şaşırtıcı bir durum. Bir Fransız gazetesi olan L’Eclair 23 Ağustos 1923'te Lozan ile ilgili aynen şunları yazmıştır: Türk beyleri zafer kazandıkları belirtiliyor. Eğer bu doğruysa, onların, evlerinin kalıntıları üzerinde şarkı söyleyerek dans eden körler olduklarını söyleyebilirim. Türkler daha düne kadar Osmanlı Imparatorluğu’na sahiptiler. Egemenlikleri Balkanlar’dan Hint Okyanusu’na, Kafkasya’dan Mısır’a kadar uzanıyordu ve Lozan’ı imzaladıktan sonra işte sancakları Arabistan’da, Filistin’de ve Mezopotamya’da ve Suriye’de yere düştü. Tabii, Muhammed’in büyük ailesinin (Islam alemi) başına böyle bir felaket hiç gelmemişti.
Yazdığın andan itibaren gazeteyi araştırıyorum. Ancak sizin sahte tarihçiler dışında hiçbir kaynak yok. İşin tuhaf tarafı, gazeteyi fransızca aratıyorum. Ne hikmetse fransızca aramalarda bile! Bizim NFK tarihçileri çıkıyor. LUTFEN var olduğunu iddia ettiğiniz makaleyi atabilir misin? Ayrıca yukarıda iki harita duruyor. Alıp almadığımız ortada.
lozan antlaşması olmasaydı ne olacaktı afrika ülkeleri gibi sömürülürdük sovyetler işgal etmek için fırsat kolluyordu lozan antlaşması mevcut şartlarda yapılmış en iyi antlaşmadır
@deli1234 Sovyetler senin kurtuluş savaşını kazanmanın sebeplerinden biridir. Çarlık Rusya'nın işgal ettiği topraklardan çekilmiş, Çarlık Rusya'nın desteklediği Tasnaksutyun'a desteği kesmiş Kurtuluş Savaşına asker göndermeye varacak kadar yardım etmiştir. Türk Rus dostluğu sadece savaş döneminde değil, savaş sonrasında da sürmüş bizzat Atatürk tarafından Ebedi Dostluk Antlaşması imzalanmıştır. Bunun yanında Taksim'de Atatürk tarafından yaptırılan Cumhuriyet Anıtında rus generrallere de yer verilmiştir.
Özet olarak petrol olan değerli toprakları Avrupa ya sunduk onlarda sömürüp gitti durum bu. Kurtarıldığı sanılan Anadolu toprakları maden petrol açısından değersiz ve itilaf devletlerine uzak oldugu için fethedip kendi halklarını yerleştirecek halleri yok.
O soruya dönüp bakarsak, sesin gayet net kesilmiş. Utanmadan kalkıp burada bilgiçlik taşlaman işin komedisi oluyor.
Anlamadıysan bir daha anlatayım. Sevr Antlaşması 1. Dunya Savaşına ait bir antlaşmadır. Benim Osmanlı haritası ile karşılaştırma gibi bir derdim yok ancak eğer karşılaştırma ihtiyacı duyarsan doğru karşılaştırma Sevr Antlaşması ile yapılır.
Lozan Antlaşmasının ise 1. Dunya Savaşı ile uzaktan yakından alakası yoktur. Lozan Antlaşması 1. Dunya Savasinda işgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık Savaşıdır. Eğer illa ki bir harita ile karşılaştırılacak ise savaş öncesi sahip olunan topraklara bakılır ki o topraklar Sevr Antlaşması ile zaten çizilmiştir!
Niyetin tarih falan değil. Niyetin doğrudan doğruya ülkenin İngiliz boyundurlugu altına girmesi yoksa az namus şeref olurdu da rezil oldugun konuları tekrar tekrar gün yüzüne çıkarmazdın !
Köşeye sıkışan ben değilim. Bir iddiada bulundun. Yaşına hürmetimden iddia diyorum ! Ancak var olduğunu iddia ettiğin meclis konuşmasını da çıkarıp göstermiyorsan uzan yüzün kızarsın da sus.
Arkadaş hadi ben yalan söylüyorum öyle olsun eyvallah Ülke perişandı Ekonomi batmıştı Hadi öyle olsun
Bizi savaşa kim soktu? Ne zaman gerilemeye başladık? Çok kolay soru cevap ver.
Yok ben cevap veremem diyorsan senin bileceğin iş bu senin sadece netten kopyala yapıştır yaptığını ve tarihin belli bir kısmını anlat tarihçileri dinlediğini gösterir🙃
Bu söylediğinden sonra rengini belli ettin sana tek söz söylerim
Bir işi becericek yeteneğin yoksa o mertebeye çıkmayacaksın
Argosu alamayacağın şeyin altına yatmayacaksın😉
İçine et başarısız ol sonra mecbur kaldık Mecbur kalmadan önce tedbirini alaydın çokmu zordu? Onun yerine gayrimüslümlerin paralarını dağıtmayı biliyorsunuz Ermenileri mv yapmayı biliyorsunuz fakat bunların başınkza geleceğini bilmiyorsunuz Çok acıklı çok😕
Pardon da ülke unsuru olarak Ermenisi de Lazı da mebus olur. Ancak bir hesap verilecekse buyur Duyunu Umumiye nin Rumeli'de artırılan Osmanlı Askerlerinin Rumeli nin nasıl İngiliz rus yönetimine peşkeş çekildiğinin hesabı verilsin !
Doğru. Ülkeyi peşkeş çekenlerin işi sizin için. Senin sorundaki gibi hiç değişmedi ! Nerede İngilize Amerikaya peşkeş çeken var memleketi sizin baştacınız :)
Benim bu noktaya itirazim yok ki 😂 Benim 38 sonrası saygı duyduğum sadece iki isim var başa geçen, saldıracaksan kolay olsun böyle ucuz girişimlerde bulunma.
İyide sevr'de kim vardı? Sen bunu biliyormusun? Adülhamidin döneminde ne olmuş? Toprakmı kaybetmiş? Kendi kaybettiğiniz toprakları başkasının üstüne atmayın😤 Meşrutiyet vardı ülkeyi padişahmı yönetiyor sanıyorsunuz?😂 Padişah yok olmaz diyordu herşey bitiyordu dimi😄 Padişahta padişah olsa bari zorla indirilmiş adamın yerine kukla oturt o ne güzel😄
Tek bir soru sana. Ülkenin ekonomisine karışamıyorsun, vergi cart curt devlet kasasına kuruş girmiyor, askerin elin ingilizce tarafından rüsum tarafından asagilaniyor, yönetim İngiliz ler tarafından sağlanıyor.. sen bu topraklara benim mi diyorsun?
Ne olmuş büyün herşey bitti duyunu mu kaldı? Devleti batırdığınızı kabul etmiyorsun konuyu başka yerlere çekiyorsun Şimdiki süper güç abd peki adbnin hiç başka devletlere borcu yok mu?
Bana ülkeyi ittiatçıların batırmadığının bir kanıtını göster tabi göstere bilirsen😉
Sen varya hiç bilgi sahibi olmayan kopyala yapıltıştırcıdab başka hiçbirşey değilsin😄 Köşeye sıkıştımı şunun hakkında ne düşünüyorsun bunun hakkında ne düşünüyorsun😂 Savaş dediğin zaman para konuşur para olmadan savaşamazsın😉 Siz bırak ülke yönetmeyi iki koyun güdebilseniz allaha şükredin😄
Bu tartışma burada bitmiştir azıcık tarih öğren kültürlen, bilgilen böyle yaşanmaz😏
Kopyala yapıştır tartışmasını İsrail Meclis Konuşması iddiasında gördük. Elbet Mustafa Kemal'ler çıkacaktır bu topraklardan yine. O gün bakalım hangi deliğe saklanacaksiniz.
Hocam doğruları söyleme bu adamlara :) Onlar için osmanlı islamı doğru yaşatan, hiç şarap içilmeyen ve mükemmel olduğu için yıkılan bir imp. Şimdi gelicekler Atatürk alimleri astı, yahudi, ingiliz ajanı, yunan diye saçma-sapan şeyler saydırırlar.
Çok uyuz olduğum bir şeyi sana yapacağım çünkü gerçekten kemalist zihniyetli bir insanla konuşmak istemiyorum. Bu tür bir soru zaten açılmıştı orada bir şey ispatlayamadığından bu tür konu açtın. Kemalistliğiniz o kadar boş ki. Suyun berrak tarafını görün siz. Baktınız taraf zaten yosunlu pislik kaynıyor. Savaş öncesine bak. Lozan öncesine bakmıyorsun. Sonrasına bakmıyorsun. Bir de fatih ne alaka? Ne bekliyordun istanbul'un fethinde yas tutup oo yeeaha lozan deyip mehter mi çalalım? Lozan başlı başına bir kayıptır zaten. Aykırı davranıp dikkat çekeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Fatih gibi bir adamın tırnağı etmez.
İstanbul alınmasaydı İstanbul üzerinden tartışılacaktı. Hadi dürüst ol. Varsay İstanbul bırakılmıştı o masada. Bu sefer ilk saldırı Peygamber müjdesi Fatih ünvanı peşkeş çekildi diye saldırılmıyacak mıydı? Ben de sana diyorum ki, o hezimet dediğin antlaşma işte o toprakları peşkeş çeken antlaşmayı yırtıp atmış o toprakları kendisine katmıştır. Eksisi artısı tartışılır. Biz istenen her şeyin alındığını söylemiyoruz. Ancak masaya konulduğunda istekler ve alınanlar madem takip ediyorsun Sinan Meydan'ı hesabı yapılmıştı bunun.
İstanbul alinmasaydi ne demek peki montro nedemek bogazlar vergiler ya da ingiliz kontrolundeki istanbuldan ataturk nasil gecip samsuna cikiyor o donemin dunya siyasetini iyi cozumle yukarida sovyetler var ozellikle ingilterenin bigaz hakimiyetini istemezler cok karmasik isler bunlar acilamayan madenler?
Montro lozan'da yarım kalmış bir davanın sonucu demek. Vergi Vs demisin de kapitulasyonlari kaldıranın Lozan. Atatürk İstanbul'da nasıl Samsun'a mi çıkıyor? Yapma allah aşkına. Bizzat siz sansurleyerek anlatıyorsunuz ya. Padişah onayı. Pek tabii nedeni nasılı rezalet. Ama padişah onayına rağmen durdurulan bir vapurdan söz ediyoruz. Komiklesmeyelim. Hangi maden açılmamış? Çıkar tek bir yer söyle 😂 lozan'ın bütün maddeleri açık ve açık olmak zorunda. Orada kaç tane devlet var. Türkiye sen gel şöyle senle özel bir iki antlaşma yapacağız denilemez 😅 Buna hakikaten inanmak cehaletin işi.. tarih bilmiyorsunuz da hukuk da mı bilmiyorsunuz be abim..
Suriye-Filistin cephelerinde istersen Harbiye Nezaretinde arşivlerini araştır. Bakalım kaç tane mektup yollanmış o cephede Alman generali şikayet eden. Adam en sonunda tayin istiyor. Bu mu açığa çıkmayan şeyler?
@OnrKN Doğru dürüst atmadan mi? Bak İngiliz arşivi. Kemalist Türk'ün infazı başlığıyla.
Bu arada hani almak istediklerini almışlar ya.. Şunu anlatsana bir nasıl oluyor; Sevr Antlaşmasında önümüze konan ne ise BOP'UN da dayattiginin aynısı olması ! BOP Esbaskanina da kayıtsız şartsız biat ediyorsun zaten belki biliyorsundur ayrıntıları.
Tekrar soyluyorum ban bir resim bulup bise ispatlamaya calisma o donem ingiltere dunyanin yarisina hukmediyirdu ama bizdeki gibi oralari fethedip milletini iskan ederek degil bir nevi osmanli ve hilafetin kalkmasiyla tum ortadoguya ozellikle petrole sahip oldular abd y ke beraber sonucta istediklerini aldilar musul ve kerkuk gibi bu gun dahi basimiz agritan yerler lozanla elimizden cikti bak 100 sene oldu hala basimiza dert yalansa soyle
@OnrKN Tıpkı George Curson'un İsmet İnönü'te dediği gibi değil mi? "ben burada alamadığım ne varsa cebime koyuyorum. Gün gelecek fitil fitil bu antlaşmanın bedelini ödeteceğim. " İstedikleri Sevr Antlaşmasıydı. İstediklerine ulasamadiklari için bugün BOP dayatması var. Sana önerim Sevr Antlaşmasını incelemen. Bakalım saltanat karşıtı hilafet karşıtı tek bir madde bulacak misin 😒
Hangi istediklerine ulasamamislar sen avrupalilarin gelip ulkemzide sehirler kurup yerlesecegini sanacak kadar derin siyasetten habersizsin adam elindeki petrolu aldi kurt sorununuda verdi eline gitti yillardir ugeasiyiruz siz kendiniz kandirin masalla
O donemi sadece lozanla degerlemdirme maddeler saymissin cevap vereyim kurt sorunun temeli atildi cunku osmanlida turk kurt arap bosnak laz vs bir arada tutan hilafet ve ummet anlayisi terkedilerek tek tipcilik basladi tekrar ediyirum ingilizler İstanbul'da kalip yarlesmek gibi ya da anadoludaki tum turkleri oldurmek gibi bir niyeti yoktu cunku anadolu bati icin iyi bir pazardi abd sirketleriyle beraber ortadogu petrolunude almislardi ketifleri gicirdi
@OnrKN Osmanlı tarihi boyunca Ümmet sözcüğünün kullanıldığı tek bir yer yok ne ümmetinden bahsediyorsun? Daha da önemlisi çıkar Sevr Antlaşmasında Hilafete karşı, Saltanata karşı tek bir madde göster ! İngiltere hilafete karşı mı sanıyorsun. Buyur Amerikan sömürgelerine bak ! Ne ile yönetiliyor? Haa İstanbul'a gelecek olursak, İngiltere'nin iki hedefi vardı ! Bir Doğu Bölgesi. İki İstanbul. İstanbul'dan lozan ile çıkarıldılar. Irak'tan da 32 yılında def edildiler !