Diğer partilerle (akp, mhp, saadet, bbp) kıyaslamayın. Sadece özeleştiri istiyorum. Chpnin bu tutumunu nasıl karşılıyorsunuz? Yani "ama x partiside şunu yaptı, bunu yaptı" diye yazacaksanız hiç yazmayın.
Chpnin, PKK yı desteklemesi, seçmeni neden sessiz?
chp de hdp de apaçık teröre destek veriyor. bu partilerin seçmeni de bunu istiyor ki hala destek veriyor. Farketmişseniz nerde şehit haberi var orda solcularda devrimcilerde tepki göstermez ayaklanmaz fakat nerde polisi taşlayan sözde çocuk (!) öldürülmüşse eline Keleş alıp dağa çıkıp askere polise kurşun sıkanlar öldürülmüşse ellerine alıp Atatürk posterini sokağa dökülüp polis taşlarlar molotof atıp esnafın camını çerçevesini indirirler asıl masum halkı da kendileri katlederler. Atatürk posteri de bu ülkede hâlâ barınabilmek için savunmaları olur sözde Atatürkçüler (!) ya
Chp destekleseydi kendine de dokunacak olan Dokunulumazlığı kaldırmazdı... Ayrıca kılıçdaroğlu Pkk terör örgütü değldir diye bir şey söylemedi uydurmayın... Ypg terör örgütü değildir dedi... Dip not : Ypg; müttefiğimiz olan ABD ve AB terör örgütü olarak tanımlamıyor
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten dokunulmazlığı kaldırmak istemedi !! İkinci oylamada "evet" dedi. Çünkü yine "hayır" çıksaydı, referanduma gidilecekti. Ve halka soruluncada yüksek bir oy ile "evet" kararı çıkıcaktı. Senin gibi kör chplilerde soğumasın diye chpden, halka izah edemeyecekleri için "evet" dedi. Yoksa ilk oylamada "hayır" dediler. Siz gidin teröristleri ziyaret edin hapiste.
Teröristliğinizi biliyoruz, orda sıkıntı yok. Cahil insanlar şiddete meyilli olur, çünkü konuşacak yetisi yok. İki kelimeyi bir araya getirip, mantıklı konuşamazlar. Sende at gözlüklü bir cahil olacaksın ki, chpyi eleştirememişsin. Akpye laf etmişsin :) chpliler türkiyenin en komik şaklabanları.
ülkemizdeki her partinin çoğu seçmeni gözünü kapa anneni zühücez deseler ne kapatması başkanım söyleyeyim duş alsın derler buna mı kızacaklar dfjlkhfgkjfd
Yanında Chp'nin yaptıklarının bir hiç kaldığı partinin seçmenleri çıtlarını çıkarmıyorken, Chp seçmenlerinin de sessiz kalmaya hakları var diye düşünüyorum.
Hahah :D ne oldu kardeş, gerçekler sinirlendirdi mi seni? Paylastıgım 4 fotoğraf bu fotoğraftan daha mı masum? Eğer sen paylastıklarımı görmeyip, bunu atıp kendini kandırıyorsan sana bir şey demiyorum :) cahilliğinle sürünmeye devam et, terörist sevici chpkklılar.
Yani diyorsun ki, chp destekliyor. Akpde desteklemişti, o yüzden chpde destekliyor ve eleştirmeyin mi diyorsun? :) ayrıca detay kısmında yazdıgımı iyi oku, senin gibiler için yazdım ama işe yaramamış. Neyse güle güle
Ben %2 yazmadım. Son yorumumu da okursan senin %0.5 yorumuna hayır %0.2 diyerek düzeltiyorum. %0.2 = %.2 %' den sonra nokta koyman bindelik anlamına gelir.
Ve dediğim gibi isterse milyonda bir olsun önemli olan icraattır. biz binde 2 ile, bunları yapıyorken mecliste olduğumuzu düşün :)
@Teğ-Men Ben %0.5 mi dedim yaklaşık %0.5 dedim. Peki sana sormak istiyorum Doğu Perinçek söylediği bu laflarda ne demek istemiş " Kürt halkının temsilcileri, Demokratik Halk Cumhuriyeti' nin yönetimine bütün kademelerinde katılacaktır. Kürtçe Türkçe gibi resmi devlet dili olacaktır. Kürtlerin kültürleri üzerinde her bir baskı son bulacak..." " Kürt milliyetinin kendi kaderinin tayin hakkı hiçbir zaman bir federasyona katılma veya özerklik derecesine indirilemez..." Vs. Peki bu sözlerle ne demeye çalışmış milliyetçi (!) ve vatansever (!) Doğu Perinçek
Yanlış. Fransız işgalinden 38de kurtulduk. 39 yılına kadar bagımsız bir devlettik. Sonra referandum yapıldı ve biz Türkiye'yi seçtik.
Şimdi ne alakası var. Doğu Perinçek'i sen anladığım kadarıyla ne yazık ki sadece ve sadece internette kitaplarından yazılarından kısa kısa alıntılarla tanıyorsun. Önü arkası kesilmiş yazılar topluluğu ile. Perinçek bu bahsettiğin yazıları yazarken TSK'dan çok sayıda teşekkür geliyordu. Yazdığı yazılar Doğu bölgesinde halka dağıtılıyordu. Çünkü yazı neyi anlatıyor biliyor musun? Kestiğin kısım değil, yazının tamamı ! Kürt halkını kimse zorla Türkiye'de tutmuyor. Aksine Kürt halkı Türkiye'yi bütünlük halinde tutuyor.
Hatay referandum sonucu anavatana katılırken, başka bir yer de ayrılabilir, ki Osmanlı Tarihinde de böyle örnekler vardır. Bu karı kocanın boşanma hakkıdır. Ama boşanma hakkı olmasına rağmen bütün bir savaşı göğüsleyip boşanmayan bir halktan bahsedilir o yazıda.
Eğer sadece kelimelere bakarsan Türkeş'in PKK'ya gerilla dediğini görürsün. Türkeş'in Kürtler için benzer sözlerini görürsün, ki çok vardır ! Ancak önemli olan anlatılandır. Sadece kelimeler değil bütünlüktür. Bak yaptığınız tam olarak bu aslında lütfen izle nasıl saldırdığınızı daha iyi kavra :)
@Teğ-Men Anlatılan ne peki tam olarak "Kürtçe Türkçe gibi resmi devlet dili olacaktır" ve... özerklik derecesine indirilemez" Bu söylediklerim de Perinçek in 70 li yıllardaki işçi partisinin davasındaki yapmış olduğu savunma ve yazının tamamına bakınca da aynı manaya geliyor kelimeler. Türkeş ne demiş acaba.. özerklik derecesine indirilimez ya da özerklik gelsin filan mı demiş? Gerilla demiş bu da olası bir şey. Videolarda da tabiki terör örgütü der ama bu onun söylediği diğer lafları masum mu yapıyor?
Yukarida sana anlamlarini anlattim. Ortaya konulan sey bir durumu ayrintisiyla ve farkli bakis acilariyla net ortaya koymakti. Tekrar soyluyorum, bu fikirler savunulurken PKK'nin katlettigi tek orgut Perincek'in orgutu oldu !
Ohooo neler var neler. Turkes birileriyle baglantili olmasa Kurde en cok sahip cikanlardan, en deger verenlerden :D
Soyle yapalim, oldugunu iddia ettigin seyin lutfen sayfasini ver, kitap elimde mevcut, bakalim ne yazmis :)
Savunma sadece Perincek'e ait degil. Kitabi okudum. Bahsettigin seyi anlatir yeri yok. Nerede okuduysan var oldugunu lutfen sayfa numarasini da at ki sayfalari atayim sana.
Dogu Perincek kusursuz degil. Elbet hatalari da var. Ancak elestirinin bile dogrusu yapilmali. Kendi soyluyor zaten "Bizim de hatalarimiz oldu asiriliklarimiz oldu. Insan oz elestiri yapmazsa hatalarindan ders cikarmazsa zaten insan olamaz." Ama bu tip senin soylemlerin gibi gercege oturmayan anlatilanlari degil, sadece kelimelere odaklanan kafa ile zaten gelisemezsin. Tekrar soyluyorum. Perincek PKK'li hain terorist. O zaman lutfen bu pkk'li terorist kadar vatana hizmet etmis bir baskasini goster.
@Teğ-Men Ve sayfa 431e kadar sürüyor o yazı. Yalnızca bundan ibaret değil ben yalnızca Kürt- Türk meselesiyle ilgili söylediklerine odaklandım " İttihatçi kompradorlar yüzbinlerce Ermeni yi katletti. Geri kalanlarını da yurtlarından sürdü. Arap ve Kürt milliyetçilerine çeşitli baskılar uyguladı"( TİİKP sf. 154) " Kemalist iktidar en tabi hakları için mücadele eden işçilere vahşice saldırdı" " Yağmacı Türk işgalciler Kıbrıs tan çekilmelidir" Vs. vs. Bu arada şu an Perinçek ' e odaklandığım için farkedemedim Bahçeli ne zaman FETÖ ye destek vermiş acaba? Zaten Kılıçdaroğlu ' nun verdiği destek ortada o zaten herkesi destekliyor. Misal cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkesin de bildiği cemaatçi aday gösterildi. Ekmeleddin İhsanoğlu. Lakin bu adayı ilk Cumhuriyet Halk Partisi gösterdi. MHP aday bulamadığı için ( ki bu da tamamıyla Bahçeli nin hatası gitmesi lazım ama bu ayrı konu) İhsanoğlu' nu detekledi.
Iste halen ayni seylere devam ediyorsun. Bana bir algi soyledin, sana anlatilani aktardim. Tamamiyla karsi ciktin, yazinin tamaminda da öyle bir sey yok dedin. Yazi elinde duruyor önce onu bir söyler misin, yazi neyi anlatiyor?
Sonra istersen bunlarin da cevabini vereyim ki en önemli nokta Kibris ! Denktas`a bakman bile yeterli cevap icin.
@Teğ-Men o yazıda ne anlattığı gayet açık bence ki bu savunma 1970 li yıllara ait. Ve yorum yapmaya gerek var mı acaba direk Kürtlerin haklarına hatta sözde bağımsızlık mücadelesine odaklanmamış mı? Türkler mi Kıbrıs ' ı işgal etti demek istiyorsun?
Kendi kaderini tayin hakkı, bir milletin hukukunun başında gelir. Gerçek kardeşlik ve birlik bu hakka sahip olmak ile gerçekleşir. Bu hakkı tanımayarak kardeşlik vs'den bahsetmek sadece boş laftır. Devlet kurmak sadece Türklere zimmetli değildir. Devlet kurmak dünyadaki her milletin hakkıdır. Ancak bu hakkı kullanmayıp birlikte yaşamayı da secebilirler ( ki o zaman yukarda bahsettiğimiz gerçek kardeşlikten birlikten bahsedebiliyoruz ) Her türlü emperyalist saldırıya karşı mısakı milli sınırlarını sonuna kadar savunacağız ! Ama bunun kürtlere dayatma haline gelmesine karşıyız. Ülkemizde şu an var olan birlik zora dayalı ve gericidir. Biz bu birlikteliğe karşı, iki tarafın gönüllü birliktelliğini arzuluyor ve savunuyoruz. Zora dayalı birliktelik elbet yıkılır bunun yerine inşa edilmesi gereken hür iradeye dayalı gönüllü birliktir ( Hatay sorumu hatırlamışsındır ! ) Biz bu zorbalığa karşı savaşırken Kürt devrimciler de birlik için çalışmalıdır !
Sen bu yazıdan eğer bağımsızlık mücadelesi çıkarıyorsan. bu yazıdan eğer ayrılmayı çıkarıyorsan sana söyleyecek sözüm yok ! Bu kadar art niyetli olunmaz. Son 2 paragrafı aç bir daha oku. Bu kadar art niyetli olunmaz. Tekrar söylüyorum. Eleştirinin bile mert olması gerekir. Artniyetli çarpıtmalar üzerine kurulmaması gerekir !
Rauf Denktaş'a Türkiye'den Perinçek kadar yakın isimleri çıkar sonra konuşalım. Ermeni Soykırımı meselesinde AKP Perinçek'İ vazgeçirmek için Rauf Denktaş'ı aradı. Denktaş ile tehdit etti Perinçek'i ! Tabii sonrasında Denktaş da kardeşimin yanındayım dedi ya :)
Denktaş ve Perinçek'in dostluklarını görmeden böyle bol keseden atmalar ile olmuyor o iş. Ergenekon Davası süresi boyunca Mehmet Perinçek dahil! Perinçek ailesine en büyük destekleri verenlerin başında geliyor Denktaş.
@Teğ-Men Kürt devrimciler... Pkk nın daha yeni varlığını gösterdiği 1970' li yıllarda bu tür bir yazının yazılmış olması bana daha çok kışkırtıcı geliyor. Misaki milli sınırlarını reddederken mi savunacaksınız? " Devlet kurmak yalnız Türk milletinin tekelinde ve imtiyazında olamaz... Biz Türk ve Kürt haklarının ortak yurtlarını belirleyen Misaki Milli nin Kürt hakkının ayrı bir devlet kurma hakkına karşısına çıkarılmasını kesinlikle reddediyoruz" ( TİİKP Savunma) Kürtler tarihte ne zaman tam manasıyla devlet kurmuş? Kuracaklarsa eğer bu bizim topraklarımız üzerinde kesinlikle olmaz!!!
@Teğ-Men evet dedim ya Perinçek ' in yaptığı şeyler birbirini tutmuyor. Kıbrıs için Denktaş ' a faşist ve işgalci diyen biri aslında. Yaw arkadaşım neyin art niyetinden bahsediyorsun ben burda yalnızca fikirlerimi söylüyorum!!! Bahçeli ' nin yalnızca Ergenekon davasındaki tutumu onu Fethullahçı mı yapıyor? Ki ergenekon davasındaki sanıklara tamamıyla suçlu diyemediğin gibi tamamıyla suçsuz da diyemezsin. Tamamıyla beraat kararı verilmesini yanlış buluyorum.
PKK'ya hiçbir zaman devrimci denilmedi Perinçek tarafından. Sol içerisindeki tartışmalar da bile kimilerini ( Bülent Uluer, Kürkçü vs. ) Kürtçülüğün PKK'nın kuyruğuna takılmak ile suçladı. Hiçbir zaman PKK'ya devrimci yakıştırılması yapılmadı. Yapılan yayınlara bakarsan evet 70'lerde de 80'lerde de 90'larda da ve bugünde de Kürde sahip çıkan ama etnik milliyetçiliğe anti emperyalizme karşı dik duruş sergileyen bir tutum izler. O dönemde Perinçek'in yanında çalışanlar ne ile övünür biliyor musun? Soner Yalçın'a bakabilirsin. PKK'nın gerçek yüzünü ! Kaldı ki tekrar söylüyorum evet tam da o dönemlerde PKK daha devlete aam gibi saldırmıyorken TIIKP'i hedef aldı. Dava tutanağından; https://i.hizliresim.com/o760kb.jpg
Aynı şekilde yıllar ilerledikçe PKK'nın MIT tarafından kurulduğunu ortaya çıkaran ilçe başkanları da partinin ( istersen başka isimler de vereyim geçmişten ) Uğur Mumcu da katle uğradı. Artniyet ne biliyor musun yazının belli bir bölümünü alıp, geri kalanı çarpıtmak !
Bir milletin devlet kurma hakkı elinden alınamaz demek o halk devlet kursun ya da silahlanıp savaşsın ya da ne bileyim o anlama mı geliyor? Sana yukarıda özetini yazdım resmen, işte artniyet tam da burada başlıyor; 'Her türlü emperyalist saldırıya karşı mısakı milli sınırlarını sonuna kadar savunacağız ! Ama bunun kürtlere dayatma haline gelmesine karşıyız. Ülkemizde şu an var olan birlik zora dayalı ve gericidir. Biz bu birlikteliğe karşı, iki tarafın gönüllü birliktelliğini arzuluyor ve savunuyoruz. ' Bu ne demek? Bunun ne demek olduğunu söyler misin lütfen ! Bu kürtler ayrılsın vatan kursun mu demek? Yoksa bu vatan bir bütün olarak kalacaksa bu ancak bütün vatandaşların bunu arzulamasıyla gerçekleşir vatanını sevdir mi demek?
Ya da son paragraf. Oku neresine itiraz edeceksin? Ama art niyet ne biliyor musun? Hiç utanmadan cümleleri çarpıtmaktır art niyet. Şu anda yaptığın gibi !
Yahu işte bak hiç utanmadan Denktaş'ın dostluk kurduğu, Denktaş'ın en zor zamanında yalnız bırakmadığı adama ama o Denktaş'a böyle böyle dedi diyorsun. Tamam salaktı denktaş cahildi vs vs. Yahu al oku Denktaş Perinçek dostluğu taaa nerelere dayanıyor; vatanpartisi.org.tr/genel-merkez/soruyorum/18838
Bahsettiğin yazılardan Perinçek'in kaç kez yargılandığını FETÖ tarafından bile kaç kez yargılandığını ve buna rağmen hiçbir seferinde suç unsuru bulunamadığını bilmiyor musun? Perinçek kusursuz değil hataları var ama sen ona bu saçma sapan iddialar ile saldırırsan kusura bakma ama ben nurcuyum ama fetöcü değilim demene kargalar güler ! FETÖ iddialarıyla vatan haini ilan et sonra ben FETÖcü değilim.
@Teğ-Men 1) Ben Pkk ya devrimci dedi diye bir şey mi dedim?" Devrimci kürtler.. Pkk nın daha yeni varlığını gösterdiği 70' li yıllarda bu tür bir yazının yazılmış olması bana kışkırtıcı geliyor" burda anlatmaya çalıştığım şey 70' li yıllardaki o karmaşaların içinde bu tür bir yazı bana kışkırtıcı geliyor dedim." Kürtçe Türkçe gibi resmi devlet dili olmalıdır" gibi cümleler bana kışkırtıcı geliyor demek istedim. 2) Peki sana sormak istiyorum" Bir millet nasıl devlet kuruyor, ya da o halk kürt halkı nasıl devlet kurabilir?" 3) Ben FETÖ ' nün iddaalarıyla kimseyi " vatan haini " ilan etmiyorum. Bu söylediğim iddaalar yalnızca FETÖ nün iddaaları değil. Vatan haini diye bir şey mi dedim ben, yalnızca senin sandığın kadar vatansever değil demek istedim. Zaten ben bu konuda kendimi izah ettiğimi düşünüyorum söylemeye hiç gerek bile yok!!! İster inanın ister inanmayın.
@Teğ-Men 4) Kusura bakma da sen Ergenekon Davasındaki sanıklara direk suçsuz da diyemezsin. Yalnızca Ergenekon Davasında değil hiçbir davada. Ben ne dedim? Ergenekon Davasındaki herkes suçludur mu dedim? Yalnızca hepsine suçsuz diyemeyeceğin gibi suçlu da diyemezsin dedim. Ki bu da her dava için gerekiyor.
1 Bu yazı yazılmadı. Bu kitap, kitap değil. Bahsettiğin şey dava tutanağı ! Savunma adı öyle hakkımızda iddia var ona göre biz de cevap olarak yazıyoruz adıyla ortaya çıkmıyor. TIIKP Davasında yaptığı savunma yüzünden adı Savunma diye tanınıyor. 90lara baktığında 2000'e Doğru dergisi mesela yine çok kilit noktalar konuşuluyor. Ve adam 3. defa vurguluyorum, Misakı Milli'yi dikte etme diyor. Sen vatan bütünlüğünü dikta politikasıyla mı benimsedin yoksa Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlık olgusuyla vatan kavramıyla mı? Adam bütün Türkiye ve Dünya'ya kürtleri kimsenin zorla Türkiye'ye bağlamadığını Kürtlerin Türkiye'yi bütünlük halinde tutanlar olduğunu gösterdi. Bunun neresi yanlış? 2 Daha konuya girmeden sana Hatay Devletini sordum. Hatırlıyor musun?
3 Tamamının servisi FETÖ tarafından yapıldı. Perinçek FETÖ savaşı AKP gibi bir kaç yıllık değil. 30 yıla yakın. Bu savaşta FETÖ (CIA) bağımlısı MIT bir tarafta bu haberleri yaparken diğer tarafta Perinçek ajan haberleri yapıyordu.
MIT'in dağıttığı broşürler bile yayınlandı. Bu iddiaların kaynağı tamamıyla FETÖ. Kullanan da bizim yobaz cahil vatanseverler. Cahil: Çünkü bilmiyorlar. Yobaz: Çünkü tabularını yıkamıyorlar/kabullenemiyorlar yanlış bilmeyi.
Seni de konuşmadan önce oraya koydum. Ancak olay çarpıtma boyutuna gelecekse az önceki ve son yaptığımız tartışma gibi, kusura bakma bunun adı art niyettir.
Perinçek'i sevebilirsin/sevmeyebilirsin/nefret edebilirsin/samimi bulmayabilirsin/tek çıkış görebilirsin.. vs vs Bunların hiçbiri benim umrumda değil. Karışamam beni de bağlamaz. Bir duygudan söz ediyorsun. Sana vatansever gelmiyormuş. Tamam. Beni ilgilendirmez ki? Benim itiraz ettiğim nokta, konuyu buralara kadar getiren, suçlama tarzın ! Suçlama yapacaksan, biraz mantıklı olsun. Yoksa samimi bulmuyorum. İyi bulma, bir şey diyemem.
@Teğ-Men - Bu yazı değil dava tutanağı bunun ben de farkındayım. Tam olarak demek istediği açık olmasa da bana kışkırtıcı geliyor. Kimse kimseye bir seyi zorla kabul ettiremez. Vatan millet sevgisini hiç. Ama bu yazıda "... Misaki Millinin kürt halkının ayrı bir devlet kurma hakkının karşısına çıkarılmasını kesinlikle reddediyoruz" ? - Hatay Devleti nasıl kuruldu derken bize kendi rızalarıyla katılmalılar mı demek istiyorsun? Ama bu mümkün olamazki ki o bölge bizim topraklarımıza ait ve kürt halkı o bölgede hiçbir zaman devlet kurmadı. Bu söz konusu bile olamaz. -Ben Perinçek hakkında ne vatan haini diyorum ne de vatansever. Yalnızca onun hakkında birkaç iddaayı belirtmek istedim. Ki bu iddaalara yalnızca FETÖ nün iddaaları diyemezsin bence o grubun haricinde bu iddaaları belirtenler de var. Bazı sol gruplar ve solcu yazarlar da var. Ben suçlamıyorum belki iddaa ediyorum ya da iddaaları ifade ediyorum.
@Teğ-Men - Benim de demeye çalıştığım şey bu Ergenekon Davasında bazı şeyler cidden soru işareti. Yani tamamıyla açık değil. Suçlu olup ya da suçsuzluğu. Daha fazla araştırılabilirdi demek istiyorum. Bir dava incelenirken bu kadar sanığı olan bir davada. Lakin Türkiye de bu ne zaman mümkünki tamamıyla incelenip araştırılması yalnızca bu değil her davada
1Sevgili arkadaşım söyler misin kime karşı kışkırtıcı? PKK'yı halkın üzerine süren MIT'e karşı mı kışkırtıcı? Kimse kimseye bir şeyi zorla kabul ettiremez vatan millet sevgisi hiç demişsin. Peki söyler misin Sevr'den beri Kürdistan ve Büyük İsrail dayatmaları varken bölge halkıyla tokat atmaktan daha büyük nasıl bir cevap olabilir? Perinçek Misakı Milli içerisinde Kürdistan kurun mu diyor? Lütfen oku. Misakı Milliye karşı her türlü emperyalist saldırıya karşı savunuruz, ama bölge halkına Misakı Milli diyerek dayatma yapmayın. Bırakın kendileri sevsinler demek suç mu? Bak sitenin o görüşlerinden birisi dün soru sormuş maçla ilgili. Çok üzüldüm bir ego yüzünden Türk takımını ne hale getirdiler diyor, oradan biri atlıyor sen PKKlısın ne üzülmesin vs. Bir de o yılları düşün. İşkenceleri düşün. Ben hepsi yanlıştı demiyorum. Ama çok daha saçma şeyler bile vardı. O yıllarda gereken neydi ise o savunuldu. Bunda yanlış hiçbir şey yok. Kışkırtma da yok. Aksine birlik var.
O senin fikrindir. Suçlama yaparak saldırmadığın sürece beni alakadar etmez. 2 Hayır. Bu o dönem öyleydi diyorum. Bugün kimse dünkü şeyleri savunmuyor. Çünkü şartlar değişti. Dün Kürt Meselesi Kürtlerindi. Ciddi yanlışlar vardı ortada. Ama gelinen noktada Kürt Meselesi sadece Kürt Meselesi değil. Çok sevmesem de Yalçın Küçük'ün bir sözü var 'Kürt meselesi kürtlerin eline bırakılamayacak kadar tehlikeli bir noktaya geldi.' Hatay da Misakı Milli içerisindeydi. Ancak Hatay halkı hayır ben Türkiye'ye katılmak istemiyorum deseydi, Hatay Türkiye sınırları içerisinde yer almazdı. Burada mesele devlet kurmak ya da kurmamak değil. Halkın arzu etmesi. Benimsemesi. Sen kalkıp bir yeri işgal edip oraya adalet getirirsen, halkı devletin sahibi gibi değerlendirirsen, yöre sahiplenir seni. Ama sen kendi topraklarında dikta uygularsan er ya da geç seni sırtından atarlar. Sorun buradan kaynaklanıyor. Kaldı ki daha Osmanlıdan başlıyor emperyalizm fişlemeleri.
3 Solun iddiasını zaten ben dile getirdim. Açıp sana 2000e Doğrudan yazıyı atıyım. Kendileri yazıyor MIT hakkımızda 2 farklı broşür dağıtıyor. Birinde MIT Ajanı olduğumuz söylenirken diğerinde PKK'lı olduğumuz yazılı diye. Aç solu incele hepsi ajanlık ile suçlar. Perinçek fişlemiştir hepsini. Halbuki Deniz de Mahir de onu yanında ister. Deniz vekalet verir bir onunla mektuplaşır. Bunun yanında sözde (!) solcular böyle saldırırken diğer taraftan ülkücüler PKK'lı damgası yapıştırır. O PKK'lı kadar vatan için çalışmadan. Kusura bakma. Ama Gladyo. Gladyo dediğimiz şey de FETÖ'nün de kukla olduğu yapı.
Sana bir şey sormak istiyorum. Ergenekon davasında herhangi bir duruşmayı izledin mi?
@Teğ-Men - -Bölge halkıyla tokat atmak nasıl oluyor anlatabilir misin? -Misaki millinin bu görüşünü reddediyoruz demek istiyor daha çok." ... Misaki millinin kürt halkının ayrı bir devlet kurma hakkının karşısına çıkarılmasını kesinlikle reddediyoruz" burada ne demek istiyor? -Nasıl bir birlik var ben bunu anlamadım? -Peki bazı hatalar vardı haklısın bölge halkının eğitilmesi gerekiyordu bazı noktalarda. Ama kürt halkı ne zaman devlet kurmuş?
@Teğ-Men - Hayır yani TİİKP savunmada sayfa 427-431 de tam manasıyla anlatmaya çalıştığı ne zaman? Sen eğer beninsetmek istiyorsan nasıl bir politika uygulayabilirsin ki? -Gladyo bu ismi duymuştum. Perinçek de o solcuları eleştirmiyor muydu sonuçta. Evet izlemiştim bir duruşmayı.
Bölge halkıyla nasıl tokat atılır? Bölge halkı Türk Bayrağına sahip çıkar. Atatürk büstlerine saldırmaz. Terör destekçilerini bugün olduğundan çok daha sert şekilde içlerinden ayırır. Vs vs..
Bak çarpıtma yapma ! Niyetin bu değilse ifadelerine dikkat et. Kestiğin cümleden bir cümle öncekini de yazar mısın? Orada ne diyor? Misakı Milliye karşı mı o cümlede? Sana bir soru? Doğu cephesinde kaç Kürt savaştı? Doğu Cephesinde ne için savaşıldı? Adam zaten Misakı Milli için savaşmış. Ama sen tüm bölge halkına hain etiketi yapıştırırsan Celal Bayar gibi bir sorun çıktığında Taksim'de sallayalım 1000 tanesini sorun hallolur dersen, Menderes gibi ulu orta yapılmaz 10ar 10ar 50ser 50ser içerde hallederiz kafasına girersen, 70de 80de katledersen bırak Misakı Milli için ölmeyi.. devamını getirmeyelim. Birlik nasıl mı var? Savunma bunu anlatıyor işte. Son cümleyi oku Biz Kürt hakları için savaşırken Kürt devrimciler de Kürdü Türke bağlamalı.
Perinçek hiçbir zaman Kürdistan'ı savunmadı. Sadece şunu yaptı; İzmir Türkiye'yi benimsediği için, Misakı Milliyi benimsediği için Türkiye toprağı. Ya da Mersin, ya da Trabzon. Ya da Isparta. Misakı Milli sadece kendini benimseyenlerin toprağı. Hatay en net örneği olduğu için veriyorum sürekli. Ama sen Hatay'a gidip, burası senin değil benim toprağım dersen, Misakı Milli burası sen sadece üzerinde yaşıyorsun benim himayemdesin dersen, sana orayı der ederler. Beyaz Toros gezdirmeyeceksin yanisi. Eğitim değil yani sorun sadece. Devletin sahibi iken millet, köle etmeyeceksin. Bak sana gönderdiklerim arasında o son cümle aslında Perinçek'in derdini ortaya koyuyor. ' Türk devrimciler sizlerin tabularını fasistliğini kırarken, Kürt devrimciler de Kürtler arasındaki ayrılıkçıları temizlesin. ' olay o son cümle aslında. Kürt halkı devlet kurmuş mu, sorusunu yineleme içi boş tartışmaya döner. Kurdu. Ama ciddiye alınası şeyler değil ! Umrumda da değil.
@Teğ-Men Bölge halkıyla mı senin dediğin Türk bayrağına sahip çıkanlar bugün hiç yok. Belki o zamanlar da nadiri vardır. Kestiğim cümleyi ben yazmıştım zaten yazıyım o zaman öncesini " Devlet kurmak yalnız Türk milletinin tekelinde ve imtiyazında olamaz... Biz Türk ve Kürt haklarının ortak yurtlarını belirleyen Misaki Millinin kürt halkının ayrı bir devlet kurma hakkının karşısına çıkarılmasını kesinlikle reddediyoruz" bencce yine aynı anlam çıkıyr ama söz sende
O 3 noktayi neden koydun da " Biz her türlü emperyalist saldiri ve müdahaleye karsi Türkiye'nin her karis topragini, Misak-i Milli sinirlarini sonuna kadar savunacagiz. " bunu sansürledin?
@Teğ-Men Şimdi tamamını yazıyorum o zaman o bölümün " Devlet kurmakk yalnız Türk milletinin tekelinde ve imtiyazında olamaz. Biz her türlü emperyalist saldırı ve mücadeleye karşı Türkiye' nin her karış toprağını , Misaki Milli sınırlarını sonuna kadar savunacağız.( bu cümle burda mıydı pek hatırlamıyorum devamında bir cümle daha vardı hatta neyse...). Biz Türk ve Kürt halklarının ortak yurtlarını belirleyen... Ben açıkçası çok bir şey anlamadım bir anda Misaki Milli yi kabul ederken sonra reddediyor.
Gercekten soyluyorum yorumuma bakarsan aslinda sana destek verdim, karsi cikmadim. Meclis icerisinde terore karsi en dik durusun MHPde oldugunu soyledim. Konuyu Perincek'e Vatan Partisine tasiyan sensin. Eger derdinin sadece karsilikli atismak oldugunu bilseydim hic ciddiye almazdim. Iyi aksamlar diliyorum.
En İyi Cevaplar