Turan birliği neden kurulamaz?

İnşaat mühendisi olduğum için Türki cumhuriyetlerin bir kısmını gezdim yani turan birliğinin en iddialı üyeleri bunlar. Kazakistan kendi içinde inanılmaz bir kültürel erozyon yaşıyor. Kazak gençleri kazakça konuşmayı "köylülük" olarak algılıyor hepsi rusça konuşuyor, votka içiyor, sevişiyor kısacası rus gibi yaşıyor. Kazakistan değil turan Türklüğünü kaybetme eşiğine gelmiş. İkincisi Türkmenistan tek bir adama ait bir ülke. Adamın altın heykelleri dikilmiş kuzey koreye yakın bir psikopat diktatörlük ile yönetiliyor ve kazakistandaki rusyaya yakınlık oradada çok fazla. Özbekistanda çok az kaldım ama gördüğüm kadarıyla yine bir rus sempatisi ve kendi kültürüne yabancılık söz konusu. Azerbeycanada gittim bir tek orası bu işe elverişli duruyor oda zaten tr nin sınır komşusu aynı ülke sayılır. Kısacası tamamiyle zıt bloklarda iki gruptan bahsediyoruz. Türkiye nato bloğunda iken diğerlerinin hepsi Rusyanın başı çektiği blokta ve bu adamlar zaten turan ile falanda ilgilenmiyor. Kimse kalkıp bıt bıt yapmasın gidip bizzat gördüm konuştum deneyimledim. Turan hayalden başka bir şey değil. Hayalleriniz suya düştüğü için üzgünüm.
Güncellemeler
+1 yıl
imkansızın imkansızı
Güncellemeler
+1 yıl
bu soruyu sormamın sebebi sitede bir sürü turancı "çocuk" olması
Turan birliği neden kurulamaz?