sorun Kürtlerin kimlik sebebiyle devlete aidiyeti hissetmemesi. adam Ben Türk değilim ki bu devlet Neden benim devletim olsun diyor ki mantıken de öyledir zaten Türkiye demek Türklerin vatanı demek Türkiye Cumhuriyeti demek Türklerin Devleti demek adam Türk değilsin bu devlet benim devlet indir Demez. ortada özgürlük sorunu falan yok. anadilde eğitim de versin özerklik de versin bu sorun çözülmez. Sen Türk bayrağı diyorsun ben çok değilim O zaman bu bayrak benim bayrağım değil diyorlar. modern eşitiz Siz niye Kürtçe Konuşmuyorsunuz da Biz Türkçe konuşuyoruz diyorlar. mesela hor görülmek falan değil. ve herkesin sorunları var bu ülkede. Ben bir keresinde birine Annem başörtülü olduğu için okulda idareciler fişledi sudan sebeple para cezası yedi dediğimde bir Kürt işte Devlet sadece Kürtlere değil Müslümanlara da zulmetti demişti. bende ha işte sen Devlete düşmanlık gülüyorsun ama benim annem Devleti'ne düşmanı değil Çünkü o Türk sen Kürt olduğun için böyle düşünüyorsun demiştim kürtler bu ülkede sorun yaşamasaydı bile yine de devlete İsyan ederlerdi. ne yaparsan yap bu sorun çözülmez. vatandaşlıkta Türklük tanımı sorun yaratıyorsa Devletin adının Türkiye olması daha büyük sorundur. Türkiye Türklerin ülkesidir anlamına gelir çünkü. şimdi devletin ismini mi değiştirelim. Ama vatandaşlık tanımını düşünürsek herkesin etnik kökenleri farkli olabilir Herkes kendi etnik kimliğini yaşatabilir fakat herkesin üstkimliği bu ülkede yaşadığı için türklüktür demek birleştirici bir anlamı taşır.
09 Yorumla- +1 yıl
@mmt12345 inanılmaz bir cehalet icindesin Çanakkale'den öncede sorunları vardı. Kürt isyanları vardı kaynak ver şark ıslahat planını okudun mu da konusuyorsun. 27 nci maddesinde mezkur bazı şehirlerde yaşayan Türklerin kurtluge temessül etmelerini ( asimile olmalarını ) engellemek için ibaresi yer alır. Türklerin de yaşadığı ancak Kürtlerin çoğunlukta olduğu birkaç şehirde yasaklanmıştır Kürtçe. oda Kısa bir süre için geçerli olmuştur. amaç Kürtçeyi yok etmek değildir. Ama tabii ki bu da yanlıştır Bir de 80 de yine kısa süreliğine yasaklanmıştır ve böyle konuşmakla beni hakli çıkarıyorsun. ya sakladınız diyorsun yasakladık demek yerine. Yani bir Kürt olarak bu devleti sevmiyorsun. Bir de Cesaretin varsa geri dönüş yap bana. 20 sene önce zorluk yaşadın Şu an senin ne sıkıntın var. dilini her yerde konuşabiliyorsun kültürün yaşayabiliyorsunuz basının var Kürtçe kitap okuyabiliyorsun seçmeli ana dili dersin var eskiden olduğu gibi dilin kimliğin yok sayılmı peki PKK neden hala var
- +1 yıl
ben asla bu ülkeye ihanet içinde olmadım ve hiçbir kürt ihanet içinde değildir... buz kürtler anayasal güvence istiyoruz evet şu an rahatça konuşabiliyoruz hiçbirsey yasak değil peki diyelim ak oarti gitti baka bir parti o olayların yasaklanmaların tekrar yaşanmamasının garantisi var mı? kürtlerin resmi ikinci dil olarak kürtçeyi istememiz en doğal hakkımız değil mi bunun örneği avrupada var... hayatımda pkkyı desteklemedim 2002 den beride aile olarak oyumuzu ak oartiye veriyoruz ve halada ak partiliyim... bu ülkede kürtlere zülüm yapıldı kardeşim hiçkimse inkar edemezz..
- +1 yıl
@mmt12345 Ben de diyorum ki herkese yapıldı Bende şu an yani 6 aydir büyük bir haksızlık yaşadım Üstelik bu haksızlık Bursa'da yapıldı. ama ben genede devletime Küskün değilim. dağa da çıkmıyorum. şu benim yaşadığım haksızlığı bir Kürt yaşasaydı Emin ol dağa çıkardı ama ben Türk'üm işte mesele bu. Ayrıca Avrupa'da bütün ülkelerde resmi dili tektir bir ülkede Başka bir dilde dilekçe yazarsam havanı alırsın o senin dediğin Bir ülkenin Anayasası'nda bu ülkede başka dillerin de konuşulduğunun kabul edilmesidir. Bu da iki üç tane ülkede bulunur. neden dürüst davranmıyorsun. Kürtler Kürt oldukları için bu devletten hazzetme kültürüne senin diline kültürüne kimliğine her şeyine saygı duyuyorum bunu da bil
- +1 yıl
benim ailemden bildiğim kadarıyla kimse zülme uğramadı işkence tecavüz falan... ama o yıllarda doğuda insanlara cok büyük zülümler yapıldı mesela kocasının gözü önde hanımına tecavüz edildi oğlunun gözü önünde babasının kafasına sıkıldı mahkemeye götürülen birkişi daha geri gelmiyordu o yüzden millet dağa gitti çünkü kürde dağa çıkmaktan başka bir yol verilmedi.. bunlar suze yapılsaydı emin olun sizde giderdiniz.. şimdi sorsan bana insinler dağdan ah keşke inseler ben baştakilerin hepsinin hain ermeni olduğunu biliyorum keske onlara uymasalarda inseler ama gel görki bir konuda haklılar anayasal güvence yok.. daha geçenlerde 14 yaşındaki bir çocuk dağdan indin basbakan davutoglu hicbir ceza verilmiycek dedi ama o çocuk 45 yıl hapis cezası aldı haberin var mı? böyle mi güven veriliyor
- +1 yıl
@mmt12345 altan tan in yorumlarına bakarak hüküm veremem ama doksanlı yıllarda dağdaki PKK'lılara bunu yaptılar dediklerini çok yanlış şeyler di doğru. devletin güçlü olmaması idari boşluk çok haksızlık yapanlar oldu. Peki şimdi ne yapabiliriz Yani ben bu işin bir çözümünü göremiyorum. çünkü Türkiye Vazgeçmez. ne olacak ben bölünmeye razıyım olsun ama uluslararası hukukta mübadele denen bir gerçeklik var nüfus değişimi olur bölünme olursa
- +1 yıl
doğu insanının %70-80 i bölünmeyi istemez çünkü bu toprağın her karışında türkünde kürdünde arabında çerkezinde kanı var çanakkaleyi beraber savaşıp kazandık.. eğer kürtler bölünmeyi isteseydi çoktan bölünmüstü bü ülke çünkü açık ortadadırki kürtlerin çoğunluğu pkkya destek vermiyor.. emin ol anayadal güvence verilirse dağdaki müslüman kürtler de iner pkkda kendi içinde parçalanıp kendi kendini yok eder..
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbir tarafın biraz 19. yüzyıl kafasındaki insalar ihtiva etmesi.
Öbür tarafın kendi gelişmemişliğinin tüm ceremesini karşı tarafa yükleyip mağdura yatmak suretiyle elini taşın altına zerre kadar koymadan kaypakça taleplerde bulunup ağlaklık etmesi, düzene ve iltizama ayak uydurmaya üşenmesi, nizam bozması.43 Yorumla- +1 yıl
Öyle. Bir taraf kendini efendi sanıyor, daha yüz yıl öncesine kadar bu topraklarda köle muamelesi görüyor olmasına rağmen.
Öbürü de 'Bize şunu yaptılar, bunu yaptılar' diye bire bin katıp kendisi asla düzene adapte olmadan yattığı yerden sosyal devlet bekliyor.
Turklere guvenme bence. Kurtlerin hepsinden cok buyuk bir kismi nefret ediyor. En ufak bir konuda kufur ediyorlar cunku basin sizi terorist olarak gosteriyor.
Elektirik kacirdiginizi esek bilmem ne yaptiginizi kacakcilik yaptiginizi ne turden bir pislik varsa hepsini sizin uzerinize atiyorlar. Bunun sebebi de basin. Basinda teroristsiniz. Sabah aksam bunu kakaliyorlar sehit gosteriyorlar vs.
Yerinde olsam bu kadar iftiraci insanlardan uzak dururdum. Sevmeye anlamaya calismazdim. Hala aranizda oyle olmadigini anlatmaya calisanlar var. Iyi niyetlerini takdir etsemde bos caba yani bas kufuru gec. Ne ugrasiyorsa.
Doguda birilerinin annesi cocugu pkk ve operasyo lar yuzunden oldugunde seviniyorlar. Ben hep bu ks de gordum bunlari. Cok dikkat et.123 Yorumla- +1 yıl
Adam dağa çıkıyor. Ölürse üzülmemiz mi gerekli? Düşmana merhamet vatana ihanet
- +1 yıl
Konuşmana bakılırsa haksız oluyorsun. Oralar boşaltılmadı mı? Ne işi var orada? Hadi böyle oldu kaynak nerde?
- +1 yıl
Basinda gormedin tabi. Hemen gonderiyim o zaman
150913_cizre_cemileninolumu_hatice_kamer
https://m.t24.com.tr/yazarlar
Bunun gibi - +1 yıl
Kaynak tamam diyelim. Kamer açılmadı ama Rabia diye bir kadına baktım. Diğer iki soru kaldı. Ve ekstra bir soru Türk düşmanı olman ve Türkiyede yaşaman garip değil mi?
- +1 yıl
Kendinde bakabilirsin. Ara bakalim buz dolabinda bekletilen cocuk diye veya taybet anaya yazilan mektubu. Bunlar daha bilinen kismi.
Sadece turkiyede yasamiyorum ayni zamanda turkumde.
Kandirilmak hosuma gitmiyor benim. Ve dunyanin neresinde olursa olsun liderler devletlerden haz etmiyorum. Itaat etmeyi secen sizleri hastalikli buluyorum. Once insan hayati onemli benim icin. Eger bu topraklarda devlet eliyle 1 insan olmusse bu problemdir yansin o devlet zaten.
- +1 yıl
İtaat ettiğimi nerden çıkardın? Soru soruyorum :) Dünya masum değil. Obama barış getirecekti yolda kaldı galiba. Tayyip analar ağlımacak dedi 550 tand şehit bir sürü sivil öldü. Tayyipi seçenlerin vicdanı rahatsa ne yapayım. Ama bu dediklerinin hiç biri Türklere güvenme benceyi açıklamıcak. 1 kişiden yola çıkıp onca insana karşı yargı oluşturmak. İnsancıyım diyorsan büyük bir ayıptır
- +1 yıl
Nasıl uyuşturdular senin beynini Merak ediyorum
Güneydoğuda kaçak elektrik kullanıldığını ve kaçakçılık yapıldığını inkar edecek pişkinlik nedir.
Hiç mi tanıdığın yok orada yaşayan onlardan öğren kaçakçılık nasıl yapılıyor
Allahtan korkmasın kesin de bari kuldan utan
Hiç mi kaçak sigara satan görmedin batıda sor bakalım nereden geliyormuş - +1 yıl
Bütün Türklerle tanıştın. Hepsi güvenilmez çıktı. Peki hayatta başarılar. Sana bişe katamıyorum. Ön-yargından göremiyorsun. Umarım başka milletlerde mutlu olursun.
- +1 yıl
olaya tarafsız bakmadığın ortada... güneydoğuda sadece masum insanları öldürdüğünü iddaa eden basını izlediğinde çok belli... neyin gerçek olup olmadığını ne sen nede ben basından görerek öğrenemeyiz.. düne kadar türkiyenin düşmanı olan pkk bugün bizim savaşımız akp ile diyor.. akp düşmanı olanı dost edinmek tam size göre bir yaklaşım... tamam arkadaşım sevmeyebilirsin ama bu kadar alçalmaya gerek yok...
masum insanlar ölüyor diyorsun. eyvallah ona sözüm yok inanmam demem ama batıda patlayan bombalardan ölen masumları ne yapalım peki? - +1 yıl
Türkü methetmedim ortada bir gerçek var neden inkar ediyorsun. buzdolabına ki çocuğa kadar herşey güllük gülistanlıkmıydı 40 yıldır kalleşce öldürüyorlar askeri neyini savunuyorsun teröristlerin
- +1 yıl
Ben yasasin pkk demedim. Ben sivil halkin magduriyetini goruyorum. Ama belliki senin gordugun filan yok ve benide kendin gibi gormedigime inandirmak gibi kaygi icerisine girmisin. Ben vaktiyle bilirim ki internette izledigim videoda uzerine kursun yagan siradan halki gordum. Ayni gun tsk teroristleri vurdu diyen tvyi. Bu video benim gibi insanlar gordukten 1-2 gun sonra bayrak yakti bunlar diye yapilan provokasyonu.
Ne zorun var benim milletimi satiyim. Deli miyim ben?
Ama beni aptal yerine koyup oynuyorlarsa bunu kabul etmem.
Bu yuzden sizin soylemlerinizi pek umursamiyorum. Gecmiste benim soylemlerimden farkli degil cunku.
Bu yuzden bugunluk sizinle burada kapatalim. - +1 yıl
masum halktan bahsederken bomba patladığında ölen masumları yine görmezden geliyor... hiç masumane bulmuyorum bu cevaplarını.. üstü kapalı pkkyı savunuyorsun... bizim kürtlerle bir derdimiz yok... bir iki video izleyerek masum halkı öldürüyorlar diyerek inanıyorsan bu konuşmaya gerek yok...
- +1 yıl
Sen illa pkkli demek istiyorsan de. Zaten akplilerin genel tavri bu. Hemen bir pkkli vatan haini demek.
Bombali saldirilarda kim olduyse masumdu tabiki.
Ama kandirmacalarada inanmami bekleme. Sen buyur devam et. Oldukca tarafsizim ben bak. Pkkya da teror orgutu diyorum. Turkler gaddar da diyorum. Ya sen?
Tarafsiz olup akp cizginden cikabilecek misin bu konuda? - +1 yıl
samimiyetsizlik seninkisi... türklerin masum olduğunu söylemedim zaten... bu duruma gelmesinin sebebi cumhuriyet kurulduğundan bu yana gelen baskı ve dayatmalardandır. katliamlardandır. bana ders vermeye kalkma küçük hanım.. öyle dışardan iki video izleyip efelik yapma.. ortada siyasi bir tartışma içinde değiliz... benim kürtlerle ya da masum insanlarla bir derdim yok.. bu konuyu buraya sokuşturman siyasi bir kimlik kazandıran sensin...
işin siyasi boyutuna gelirsek, sizin derdiniz nedir? sizin gibi konuşmayan herkes akplimidir? bu nasıl mantık lan? saçma salak konuşup can sıkmayın.. söz konusu pkk ben terör örgütü diyebiliyorum sen türkler haksız diyebilicekmisin? bu ne len? hey allahım ya.. bana tarafsızlığı öğretecek son kişi bile değilsin... konuştukların fütursuzca (birbirini tutmayan) tatlı dilli olup üstü kapalı savunma yapıyorsun bu kadar net.. - +1 yıl
bak hala anlamıyorsun... masumlardan bana dem vurma. o konuda hemfikirim varsa günahsız insanlar sonuna kadar arkandayım.. ama burda sadece devleti türkleri suçlayamazsın. pkk hiçbir bok yememiş gibi konuştuğun için sana kızıyorum ben...
- +1 yıl
Oyle agzina geleni saymakla olmuyor. Once adam gibi konus. Saldiridan baska bir amacin yok. Klasik.
Ne oldu bir iki kurt savundum diye agirina gitti. Oysaki pkk da savunmadigimi belli ettim burada e derdin ne? Neyden gocunuyorsun.
Akpli oldugunu sen kendi agzinla soyledin. Ne konustunu bilmedigini buradan anlyabiliyoruz.
Kurt sorunu sadece cumhuriyet donemi degil osmanli donemi sorunudur bu konuda da yanlisin var. Kabul edemeyip gocunduklarin ve canini siktiklarin inan su an senin problemin. Burasi aglama duvari veya vb bir yer degil.
Ayrica soyledigim gibi saldiriya gecerek o tarafsiz bir iki cumleni koyamadin suraya. Neymis kurtlerle sorunu yokmus. Isine gelmedigi durumlarda herkes bunu soylutor zaten. Al assagi yorumlara bak. Kimlerin kiminle sorunu var gor. Yok ama onu kabul edebilecek cesaret ve medeniyet ne arar? Konusmaya baksana. - +1 yıl
Söyledklerimden birşey anlamadığın gibi saçma saçma konuşmaya devam ediyorsun.. Benim bir kürte karşı nefretim kinim yok. Her seferinde masumun yanında, kürtlerle sorunum olmadığına, pkkya terör örgütü demek dışında herşeyi söyledim... Pkkyı kürtlerle ayır önce sen. Bide türküm diyip duruyorsun... ben türküm diyen biri pkkya sadece terör örgütü demez... Ama ben ırkçı oldum yani? Hadi ordan...
- +1 yıl
Ya bir de Türk'üm diyorsun. Allah'ın kürdosu seni
Aslında türklerle kan bağı olan yıllar boyu evlilikler yapılmış olup birbirine karışan iki ırk. Kardeş olmak o kadar basitken, farklı bir dil oluşturuluyor karma bir dil ve zihinlerine türklerden farklı oldukları işleniyor. Bu şekilde düşünerek düşmanlaşıp farklı görmeye başlıyorlar birbirlerini. Aslında özünde herkes insan ırk olayına bile karşıyım ben insanları düşmanlaştırıp ayırmaktan başka bir işe yaramıyor.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yılKürt-Türk sorunu yok. Atatürk'ün bir hikayesi var. Azınlık hikayesi bak istersen. Bu toplum cahil okumuyor. Din ile siyasete evet diyor. Barış getirecem diyene evet diyor. Ama bu dedikleri olmayıncada ses çıkartmıyor korkuyor. Türk-Kürt sorunu yok. Ama kürtlerin TC'ye küfür etmesi, nefret söylemleri ve sahte ideolojilere inanmaları sorun yaratır. Aynı şekilde Türklerin Atatürk'e düşman olması. Ve Atatürk'ü din düşmanı olarak lanse etmek sadece TC'ye zarar verir. Atatürk'ü seversin veya sevmezsin bence sevmemek için sebep yok ama sevmicem diyen sebepte bulur. Bu vatan Atatürk ve Silah arkadaşlarının bize bir mirası kurtuluş savaşında kürtte vardı. Ama insanları ayırıyorlar ve halk cahil olduğu için ayırt edemiyor. Tek sorun bu ve adaletin olmamasıda bir sorun. Kendini Türk hisseden herkes Türktür.
00 Yorumla
+1 yılBakin simdi ülkemizin çoğu yerinde zenci vardir. peki onlardan şikayetçi olan varmi?
-yok
Onların kimseye zararı yok çünkü sonuçta buraya açlıktan savaştan vs geldiler bu ülkenin huzurunu kültürünü bozmuyolar ama kürtleri biz bu ülkeye aldığımızda bunlar bizim iyiligimizden istifade edip hayali ülkelerini kurmaya çalıştılar halbuki Türkiye onlara her turlu yol su yemek iş ihtiyacı sundu. peki kürtler ne yaptı üstte dediğim gibi nankörlük yaptı. ama sonuçta nasıl ki toplumlar arsında farklılıklar olabiliyor. benim tanıdığım birkaç kurt bu ülke için canini ortaya koyar. peki soru sorayum size. neden sadece kürtler de araplar lazlar vs değil?10 Yorumla
+1 yılBen Türk"üm Milliyetçiyim. Kürt kardeşim gibi sevdiğim insanlar var hiçbir zaman onları kimlikleri kökenleri ile yargılayıp sorgulamadım. Kendilerini 2. sınıf vatandaş hissine kaptirmalarina gerek yok. Çünkü onlarda bu ülke nin bir parçası. Hain olmayan herkese saygım var. İnsan olmak önemli olan bu vatan için kalbi atan her Kürde selam olsun.
20 YorumlaK*rtlerin tarih boyunca devlet kuramayıp gelip bizim 268. devletimizin başına çöreklenmeleri sorunun ana kaynağıdır. Beraber kurtardığımız devlete 18 kez baş kaldırmalarıdır. Bebekleri katletmek, sivilleri katletmek, askeri polisi şehid etmektir. Sorun çok. Çözüm tek.
#KürtlerTehcirEdilsin119 Yorumla- +1 yıl
@mmt12345 kudusu bizanslılardan almadı Sultan Salahattin Haçlı krallığından aldı ikincisi Mısır'a gönderildiğinde Türk zengin Ata Beyliği'nin bir Generali idi kurduğu Devlet gerçekten söylüyorum Bir Kürt devleti değildi ordusu Türklerden oluşuyordu generalleri türk'tü ancak kendisnin Kürt olduğu bilimsel bir gerçektir. Kürtler in tarihte kurduğu düşünülen bir iki Devlet zaten şüphelidir. ancak bu durum Kürtleri yeteneksiz ve değersiz kılmaz
- +1 yıl
@mmt12345 Ya işte diyorum ki Kürt devleti değildi siyasal yapılanması, hanedanın Oğullar arasında üleştirilmesi devletin bayrağında bir Oğuz aşireti olan kırıkların sembolü kartalın yer alması şu an Mısır'ın bayrağında da vardır (Bu arada bir Arap devletinin bayrağındaki sembol Moğolistan dan geliyor ilginç yemin ederim milliyetçilik yapmıyorum) devletin subaylarının ve askerlerinin Türk olması gibi sebepler var o yüzden Kürt devleti değildir dedim. Kürtler yönetimsel anlamda tecrübeden yoksundurlar bu değersiz olduklarını göstermez ortaçağın en büyük üç tarihçesinden birisi Kürttür botaniğin kurucusu bir Kürttür geçen yüzyılın en büyük yazarlarından birisi Kürttür Kürtlere değer vermediğim için söylemiyorum bunları ama bir Avrupaatasözünde der ki iki Yahudi bir araya gelse şirket kurar iki Türk bir araya gelse devlet kurar Jean Paul roux Türklerin tarihi kitabının bir yerinde der ki Türkler yeryüzünün hükümdarları dırlar
- +1 yıl
@conquer #KürtlerTehcirEdilsin yazan arkadaşa
kürd gelip büyükşehirlerde bomba patlatıyor
çocuk kadın demeden öldürüyor
çocukları öldürmeyi zafer sanıp kutluyor
yollara mayın döşeyip hainliğin dibine vuruyor
Türk ün Karaketerine ters bu denli bir karaktersizlik10 Yorumla
+1 yılTek sorun; zamanında bu vatanı hepimizin el ele, omuz omuza kazandığımız zaferi unutmaktır.
20 Yorumla
+1 yılKürtlerin bir bir çoğunluğunun PKK yandaşı olması veya birçok Kürt'ün içerisinde Kürdistan hayalinin yatması Türklerin Kürtlere olumsuz yönde bakmasına neden oluyor.
Oysa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür !01 Yorumla- +1 yıl
Ben bir Kürdüm ve Türk olmak zoraki bir eylem mi?
Neden herkesi Türk yapmak istersiniz.
Bu bir Başka milletlere garez mi. olmaktır.
Ewet Tm
Anaysaya göre Herkes Türk olmak zorunda
Ama
Vicadina sor Herkes Türk olma bilincinde olacak mı
Hayır
Daha da nefret edicek
Lakin
Kürd olsun. Rum. olsun
Bunları Türk değilde Rum u Rum
Kürd ü. Kürd olarak kabul etseniz ne olacak?
+1 yılIrak'ta Saddam, Suriye'de IŞİD; arka arkaya katliam uyguladı Kürtlere-. Kürt sorunu diye bi' şey yok, sorun Kürdün kendisi.
01 YorumlaKürtler ayrılmak istiyoruz diyor Türkiye ise genç nüfusu kaybetmemek için yok diyor. Siyasi askeri herşeyin temeli aslında Türklerin yok olmadı gibi birşey
00 Yorumla
+1 yılAslinda bir sorun yok akilliya 40 gun deli dersen deli olurmus buda o hesap sorun var diye diye sorun yaratmaya calisiyolar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurtler pkk yandasli ve yol kesiyorlar Turklerde buna karsi geliyor ve kurdler 50 krs verlan tirrek diyerek karsima cikiyorlar bende bunu sevmiyorum...
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok knk kürtce konusuyor
Cevap sahibi+1 yılOk :) kürtleri severim ama böyle barzolar sinirimi bozuyo karsima gelmis elde tesbih agizda sakiz sigara istiyo gelde kurtlere kin baglama sırf bunlar yuzunden :)
Türklerle Kürtler arasında bir sorun yok Türkün pkk ve benzeri orgutlerle sorunu var
20 YorumlaBak bir şey diyeceğim bu lafımı unutmayın sakın. Her ne olursa olsun Kürtlere güvenmeyin.
17 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler be Türkler arasındaki tek ve en büyük problem kürtler.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılorda burda kendimizi patlatmıyoruz diyorum..
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun tam olarak diger ulkerin beyin yikamasi sonucu olusan koskocaaa bir onyargi
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYav he he
+1 yılKürtlerin ihanet etmesi
17 Yorumla- +1 yıl
İyi de kardeşim kim yapacak bu cevabı vereceğini biliyordum zaten ortak bir yazı dili yok ki. ben bu coğrafyayı hepinizden iyi tanırım bir Adıyamanlı Vanlıyı bir Vanlı Urfalıyı Bir Urfalı Hakkarili yi anlayamıyor ki Benim dayımın karısı da Erzurum Horasan'ın bir Kürt köyünden ağrılı ile anlaşabiliyor ama güneydoğulu biriyle anlaşamıyor. hatta bir ara Belki şu an da öyledir kandilde Kürtçe'nin yasaklanması da bu yüzdendi. anlaşamama yüzünden. Bir de ben batılı bir Kürt olup da benim sınıfımda olan arkadaşlara soruyordum anadilde eğitim gelirse gider misin doğuya öğretmenlik yapmaya diye durup düşünüyorlardı ama gözlerinden istemem dediklerini anlıyordum. anadilde eğitimin verilirse hiçbir Kürt kökenli öğretmen doğuya tayin istemez. Ee ben mi vereceğim doğuda anadilde eğitimi bir Türk olarak?
Mesnedsiz konuşmayalim
+1 yılTek problem kürtler maalesef acı gerçekler. d
219 Yorumla- +1 yıl
Hiç hacelet ne mi keşi? :-) Beray-e yek irani çi gedr tahaccüp est ki goften merdom-e kurdan bi-idrak estend. hem men be kurdan hic berneyaşubem. ehtiram mikonem. :-)
Hic utanmiyor musun? Yani bir iranlı ya yakistimi hic kürtlere armut kafalı demek. Hem ben kürtler den hiç de nefret etmiyorum Saygılarımı sunarım
Kardeşim ayıptır vingene diyerek hem çingenelere hem de Kürtlere ayıp etmiş oluyorsun benim Kürt düşmanı olduğumu nereden çıkardın? Hem sen İranlı olupta Kürt veya Azeri olmadığına göre herhalde farssin öyle mi?
- +1 yıl
dil demek Cümle demek cumleyi anlayamıyorsunuz ben gramer çalıştım ufak tefek Farsça hikaye kitapları okudum 5,6 sayfalık fabllar Geçen yaz da biraz Farsça pratik yaptım. Fars edebiyatı gelişmiş olduğu için Türkçe'ye Farsça, bin sene boyunca İran'i Türkler yönettiği içinde Farsça'ya Türkçe sözcükler girmiş. bir de farsçanın basit cümle yapısı Türkçe'ye bileşik cümle yapısı Avrupa dillerine benziyor. İngilizce'yi ve Türkçe'yi bilen birisi kolayı öğreniyor farsçayı kürtçe bilen için zaten çok daha kolay. İran sinemasını falan izledim Sadık Hidayet'in bazı öykülerini okudum bilirim biraz
+1 yılK*rtlerin k*rt olmaları
03 Yorumla
+1 yılAslanlarla çakallar arasındaki sorunla aynı
05 Yorumla- +1 yıl
Hayır çakal derken kürtlere çakal demedim bu toprak mevzusundan dolayı benzetme yaptım aslan ların bölgesine girer çakallr yemegını falan sahıplenöeye çalışırlar benzetme ysnı
- +1 yıl
Bu mevzudan boyle oldu
hicbir sorun olmamasi 😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılErdoğanın ötekileştirici politikası.
21 Yorumla kan davasi ego savasi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı. Saçmalık
10 Yorumlapkk..
00 Yorumla
+1 yılBilemiyorum altan
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. Asabiyet politikası.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabikide siyasiler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErmeni.
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım