• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Para & Ekonomi

Kürdler ve Türkler?

PERSXD
PERSXD Takip Et
Xper 2 Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
Kürdlerle Türkler arasındaki sorun tam olarak ne?
Kürdler ve Türkler?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• conquer
    conquer Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 86%
    +1 yıl

sorun Kürtlerin kimlik sebebiyle devlete aidiyeti hissetmemesi. adam Ben Türk değilim ki bu devlet Neden benim devletim olsun diyor ki mantıken de öyledir zaten Türkiye demek Türklerin vatanı demek Türkiye Cumhuriyeti demek Türklerin Devleti demek adam Türk değilsin bu devlet benim devlet indir Demez. ortada özgürlük sorunu falan yok. anadilde eğitim de versin özerklik de versin bu sorun çözülmez. Sen Türk bayrağı diyorsun ben çok değilim O zaman bu bayrak benim bayrağım değil diyorlar. modern eşitiz Siz niye Kürtçe Konuşmuyorsunuz da Biz Türkçe konuşuyoruz diyorlar. mesela hor görülmek falan değil. ve herkesin sorunları var bu ülkede. Ben bir keresinde birine Annem başörtülü olduğu için okulda idareciler fişledi sudan sebeple para cezası yedi dediğimde bir Kürt işte Devlet sadece Kürtlere değil Müslümanlara da zulmetti demişti. bende ha işte sen Devlete düşmanlık gülüyorsun ama benim annem Devleti'ne düşmanı değil Çünkü o Türk sen Kürt olduğun için böyle düşünüyorsun demiştim kürtler bu ülkede sorun yaşamasaydı bile yine de devlete İsyan ederlerdi. ne yaparsan yap bu sorun çözülmez. vatandaşlıkta Türklük tanımı sorun yaratıyorsa Devletin adının Türkiye olması daha büyük sorundur. Türkiye Türklerin ülkesidir anlamına gelir çünkü. şimdi devletin ismini mi değiştirelim. Ama vatandaşlık tanımını düşünürsek herkesin etnik kökenleri farkli olabilir Herkes kendi etnik kimliğini yaşatabilir fakat herkesin üstkimliği bu ülkede yaşadığı için türklüktür demek birleştirici bir anlamı taşır.

0
    9 Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

neden sorunlar önceden değilde canakkaleden sonra başladı? tek bir sebebi var kürtlerle birlikte çanakkalede elele verdiniz sonra kürtçe konuşmayı yasakladınız!

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 inanılmaz bir cehalet icindesin Çanakkale'den öncede sorunları vardı. Kürt isyanları vardı kaynak ver şark ıslahat planını okudun mu da konusuyorsun. 27 nci maddesinde mezkur bazı şehirlerde yaşayan Türklerin kurtluge temessül etmelerini ( asimile olmalarını ) engellemek için ibaresi yer alır. Türklerin de yaşadığı ancak Kürtlerin çoğunlukta olduğu birkaç şehirde yasaklanmıştır Kürtçe. oda Kısa bir süre için geçerli olmuştur. amaç Kürtçeyi yok etmek değildir. Ama tabii ki bu da yanlıştır Bir de 80 de yine kısa süreliğine yasaklanmıştır ve böyle konuşmakla beni hakli çıkarıyorsun. ya sakladınız diyorsun yasakladık demek yerine. Yani bir Kürt olarak bu devleti sevmiyorsun. Bir de Cesaretin varsa geri dönüş yap bana. 20 sene önce zorluk yaşadın Şu an senin ne sıkıntın var. dilini her yerde konuşabiliyorsun kültürün yaşayabiliyorsunuz basının var Kürtçe kitap okuyabiliyorsun seçmeli ana dili dersin var eskiden olduğu gibi dilin kimliğin yok sayılmı peki PKK neden hala var

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

ben asla bu ülkeye ihanet içinde olmadım ve hiçbir kürt ihanet içinde değildir... buz kürtler anayasal güvence istiyoruz evet şu an rahatça konuşabiliyoruz hiçbirsey yasak değil peki diyelim ak oarti gitti baka bir parti o olayların yasaklanmaların tekrar yaşanmamasının garantisi var mı? kürtlerin resmi ikinci dil olarak kürtçeyi istememiz en doğal hakkımız değil mi bunun örneği avrupada var... hayatımda pkkyı desteklemedim 2002 den beride aile olarak oyumuzu ak oartiye veriyoruz ve halada ak partiliyim... bu ülkede kürtlere zülüm yapıldı kardeşim hiçkimse inkar edemezz..

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 Ben de diyorum ki herkese yapıldı Bende şu an yani 6 aydir büyük bir haksızlık yaşadım Üstelik bu haksızlık Bursa'da yapıldı. ama ben genede devletime Küskün değilim. dağa da çıkmıyorum. şu benim yaşadığım haksızlığı bir Kürt yaşasaydı Emin ol dağa çıkardı ama ben Türk'üm işte mesele bu. Ayrıca Avrupa'da bütün ülkelerde resmi dili tektir bir ülkede Başka bir dilde dilekçe yazarsam havanı alırsın o senin dediğin Bir ülkenin Anayasası'nda bu ülkede başka dillerin de konuşulduğunun kabul edilmesidir. Bu da iki üç tane ülkede bulunur. neden dürüst davranmıyorsun. Kürtler Kürt oldukları için bu devletten hazzetme kültürüne senin diline kültürüne kimliğine her şeyine saygı duyuyorum bunu da bil

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

benim ailemden bildiğim kadarıyla kimse zülme uğramadı işkence tecavüz falan... ama o yıllarda doğuda insanlara cok büyük zülümler yapıldı mesela kocasının gözü önde hanımına tecavüz edildi oğlunun gözü önünde babasının kafasına sıkıldı mahkemeye götürülen birkişi daha geri gelmiyordu o yüzden millet dağa gitti çünkü kürde dağa çıkmaktan başka bir yol verilmedi.. bunlar suze yapılsaydı emin olun sizde giderdiniz.. şimdi sorsan bana insinler dağdan ah keşke inseler ben baştakilerin hepsinin hain ermeni olduğunu biliyorum keske onlara uymasalarda inseler ama gel görki bir konuda haklılar anayasal güvence yok.. daha geçenlerde 14 yaşındaki bir çocuk dağdan indin basbakan davutoglu hicbir ceza verilmiycek dedi ama o çocuk 45 yıl hapis cezası aldı haberin var mı? böyle mi güven veriliyor

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 baktım simdi öyle bir haber görmedim link gonder varsa

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

altan tanın mecliste açıklaması var yotubede

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 altan tan in yorumlarına bakarak hüküm veremem ama doksanlı yıllarda dağdaki PKK'lılara bunu yaptılar dediklerini çok yanlış şeyler di doğru. devletin güçlü olmaması idari boşluk çok haksızlık yapanlar oldu. Peki şimdi ne yapabiliriz Yani ben bu işin bir çözümünü göremiyorum. çünkü Türkiye Vazgeçmez. ne olacak ben bölünmeye razıyım olsun ama uluslararası hukukta mübadele denen bir gerçeklik var nüfus değişimi olur bölünme olursa

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

doğu insanının %70-80 i bölünmeyi istemez çünkü bu toprağın her karışında türkünde kürdünde arabında çerkezinde kanı var çanakkaleyi beraber savaşıp kazandık.. eğer kürtler bölünmeyi isteseydi çoktan bölünmüstü bü ülke çünkü açık ortadadırki kürtlerin çoğunluğu pkkya destek vermiyor.. emin ol anayadal güvence verilirse dağdaki müslüman kürtler de iner pkkda kendi içinde parçalanıp kendi kendini yok eder..

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Ragnar_Lodbrok
    Ragnar_Lodbrok Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.

bir tarafın biraz 19. yüzyıl kafasındaki insalar ihtiva etmesi.

Öbür tarafın kendi gelişmemişliğinin tüm ceremesini karşı tarafa yükleyip mağdura yatmak suretiyle elini taşın altına zerre kadar koymadan kaypakça taleplerde bulunup ağlaklık etmesi, düzene ve iltizama ayak uydurmaya üşenmesi, nizam bozması.

4
    3 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

iki tarfta eksik diorsun

Yorumla
    • Ragnar_Lodbrok
      Ragnar_Lodbrok
      +1 yıl

Öyle. Bir taraf kendini efendi sanıyor, daha yüz yıl öncesine kadar bu topraklarda köle muamelesi görüyor olmasına rağmen.

Öbürü de 'Bize şunu yaptılar, bunu yaptılar' diye bire bin katıp kendisi asla düzene adapte olmadan yattığı yerden sosyal devlet bekliyor.

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

%100 katılıyorum

Yorumla
  • Kufuret
    Kufuret Takip Et
    Xper 2 Yaş: 110 , eic 75%
    +1 yıl

Turklere guvenme bence. Kurtlerin hepsinden cok buyuk bir kismi nefret ediyor. En ufak bir konuda kufur ediyorlar cunku basin sizi terorist olarak gosteriyor.
    Elektirik kacirdiginizi esek bilmem ne yaptiginizi kacakcilik yaptiginizi ne turden bir pislik varsa hepsini sizin uzerinize atiyorlar. Bunun sebebi de basin. Basinda teroristsiniz. Sabah aksam bunu kakaliyorlar sehit gosteriyorlar vs.
    Yerinde olsam bu kadar iftiraci insanlardan uzak dururdum. Sevmeye anlamaya calismazdim. Hala aranizda oyle olmadigini anlatmaya calisanlar var. Iyi niyetlerini takdir etsemde bos caba yani bas kufuru gec. Ne ugrasiyorsa.
    Doguda birilerinin annesi cocugu pkk ve operasyo lar yuzunden oldugunde seviniyorlar. Ben hep bu ks de gordum bunlari. Cok dikkat et.

1
    23 Yorumla
    • DüşünürKişi
      DüşünürKişi
      +1 yıl

Adam dağa çıkıyor. Ölürse üzülmemiz mi gerekli? Düşmana merhamet vatana ihanet

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Hepsi daha ciktiydi zaten. Kadin vocugunu buzdolabinda sakladi gunlerce.
      Cocuklari annelerinin cesetledini 1 hafta evden izledi. Vicdan yok ki onlardan bahsedesin.
      Yok su yok bu geveleyip sivilleri gormezden gelen bir ergenle ugrasacak konusacak degilim. Yeter bu kadar.

Yorumla
    • DüşünürKişi
      DüşünürKişi
      +1 yıl

Konuşmana bakılırsa haksız oluyorsun. Oralar boşaltılmadı mı? Ne işi var orada? Hadi böyle oldu kaynak nerde?

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Basinda gormedin tabi. Hemen gonderiyim o zaman
      150913_cizre_cemileninolumu_hatice_kamer
      https://m.t24.com.tr/yazarlar
      Bunun gibi

Yorumla
    • DüşünürKişi
      DüşünürKişi
      +1 yıl

Kaynak tamam diyelim. Kamer açılmadı ama Rabia diye bir kadına baktım. Diğer iki soru kaldı. Ve ekstra bir soru Türk düşmanı olman ve Türkiyede yaşaman garip değil mi?

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Kendinde bakabilirsin. Ara bakalim buz dolabinda bekletilen cocuk diye veya taybet anaya yazilan mektubu. Bunlar daha bilinen kismi.
      Sadece turkiyede yasamiyorum ayni zamanda turkumde.
      Kandirilmak hosuma gitmiyor benim. Ve dunyanin neresinde olursa olsun liderler devletlerden haz etmiyorum. Itaat etmeyi secen sizleri hastalikli buluyorum. Once insan hayati onemli benim icin. Eger bu topraklarda devlet eliyle 1 insan olmusse bu problemdir yansin o devlet zaten.

Yorumla
    • DüşünürKişi
      DüşünürKişi
      +1 yıl

İtaat ettiğimi nerden çıkardın? Soru soruyorum :) Dünya masum değil. Obama barış getirecekti yolda kaldı galiba. Tayyip analar ağlımacak dedi 550 tand şehit bir sürü sivil öldü. Tayyipi seçenlerin vicdanı rahatsa ne yapayım. Ama bu dediklerinin hiç biri Türklere güvenme benceyi açıklamıcak. 1 kişiden yola çıkıp onca insana karşı yargı oluşturmak. İnsancıyım diyorsan büyük bir ayıptır

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

1 kisi olmadigini biliyorsun. Kimse bunu yemez. Heleki beni buna ikna etmeye calisma. Bir turk olarak izledigim tavirlardan gayet eminim ben.
      Yasim belli olmasada cocukta degilim.

Yorumla
    • antidepresan
      antidepresan
      +1 yıl

Nasıl uyuşturdular senin beynini Merak ediyorum
      Güneydoğuda kaçak elektrik kullanıldığını ve kaçakçılık yapıldığını inkar edecek pişkinlik nedir.
      Hiç mi tanıdığın yok orada yaşayan onlardan öğren kaçakçılık nasıl yapılıyor
      Allahtan korkmasın kesin de bari kuldan utan
      Hiç mi kaçak sigara satan görmedin batıda sor bakalım nereden geliyormuş

Yorumla
    • DüşünürKişi
      DüşünürKişi
      +1 yıl

Bütün Türklerle tanıştın. Hepsi güvenilmez çıktı. Peki hayatta başarılar. Sana bişe katamıyorum. Ön-yargından göremiyorsun. Umarım başka milletlerde mutlu olursun.

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Oo bak yoruma gel 😊 muhtesem irkim o kadar asil ki butun pislik kurtler de degil mi?
      Ne oldugunuzu bilmesem.

Yorumla
    • dumencihaydar
      dumencihaydar
      +1 yıl

olaya tarafsız bakmadığın ortada... güneydoğuda sadece masum insanları öldürdüğünü iddaa eden basını izlediğinde çok belli... neyin gerçek olup olmadığını ne sen nede ben basından görerek öğrenemeyiz.. düne kadar türkiyenin düşmanı olan pkk bugün bizim savaşımız akp ile diyor.. akp düşmanı olanı dost edinmek tam size göre bir yaklaşım... tamam arkadaşım sevmeyebilirsin ama bu kadar alçalmaya gerek yok...

masum insanlar ölüyor diyorsun. eyvallah ona sözüm yok inanmam demem ama batıda patlayan bombalardan ölen masumları ne yapalım peki?

Yorumla
    • antidepresan
      antidepresan
      +1 yıl

Türkü methetmedim ortada bir gerçek var neden inkar ediyorsun. buzdolabına ki çocuğa kadar herşey güllük gülistanlıkmıydı 40 yıldır kalleşce öldürüyorlar askeri neyini savunuyorsun teröristlerin

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Ben yasasin pkk demedim. Ben sivil halkin magduriyetini goruyorum. Ama belliki senin gordugun filan yok ve benide kendin gibi gormedigime inandirmak gibi kaygi icerisine girmisin. Ben vaktiyle bilirim ki internette izledigim videoda uzerine kursun yagan siradan halki gordum. Ayni gun tsk teroristleri vurdu diyen tvyi. Bu video benim gibi insanlar gordukten 1-2 gun sonra bayrak yakti bunlar diye yapilan provokasyonu.
      Ne zorun var benim milletimi satiyim. Deli miyim ben?
      Ama beni aptal yerine koyup oynuyorlarsa bunu kabul etmem.
      Bu yuzden sizin soylemlerinizi pek umursamiyorum. Gecmiste benim soylemlerimden farkli degil cunku.
      Bu yuzden bugunluk sizinle burada kapatalim.

Yorumla
    • dumencihaydar
      dumencihaydar
      +1 yıl

masum halktan bahsederken bomba patladığında ölen masumları yine görmezden geliyor... hiç masumane bulmuyorum bu cevaplarını.. üstü kapalı pkkyı savunuyorsun... bizim kürtlerle bir derdimiz yok... bir iki video izleyerek masum halkı öldürüyorlar diyerek inanıyorsan bu konuşmaya gerek yok...

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Sen illa pkkli demek istiyorsan de. Zaten akplilerin genel tavri bu. Hemen bir pkkli vatan haini demek.
      Bombali saldirilarda kim olduyse masumdu tabiki.
      Ama kandirmacalarada inanmami bekleme. Sen buyur devam et. Oldukca tarafsizim ben bak. Pkkya da teror orgutu diyorum. Turkler gaddar da diyorum. Ya sen?
      Tarafsiz olup akp cizginden cikabilecek misin bu konuda?

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Ayrica o bir kac video dediginde kac ailenin cani yandi ve terorist muamelesi gordu. Yaslarini bile tutturmadiniz.
      Bombada olenlerin en azindan saygin cenazeleri oldu. Terorist degil sehit olarak anildilar oysaki ortak noktalari vardi sivil olmak gibi.

Yorumla
    • dumencihaydar
      dumencihaydar
      +1 yıl

samimiyetsizlik seninkisi... türklerin masum olduğunu söylemedim zaten... bu duruma gelmesinin sebebi cumhuriyet kurulduğundan bu yana gelen baskı ve dayatmalardandır. katliamlardandır. bana ders vermeye kalkma küçük hanım.. öyle dışardan iki video izleyip efelik yapma.. ortada siyasi bir tartışma içinde değiliz... benim kürtlerle ya da masum insanlarla bir derdim yok.. bu konuyu buraya sokuşturman siyasi bir kimlik kazandıran sensin...

işin siyasi boyutuna gelirsek, sizin derdiniz nedir? sizin gibi konuşmayan herkes akplimidir? bu nasıl mantık lan? saçma salak konuşup can sıkmayın.. söz konusu pkk ben terör örgütü diyebiliyorum sen türkler haksız diyebilicekmisin? bu ne len? hey allahım ya.. bana tarafsızlığı öğretecek son kişi bile değilsin... konuştukların fütursuzca (birbirini tutmayan) tatlı dilli olup üstü kapalı savunma yapıyorsun bu kadar net..

Yorumla
    • dumencihaydar
      dumencihaydar
      +1 yıl

bak hala anlamıyorsun... masumlardan bana dem vurma. o konuda hemfikirim varsa günahsız insanlar sonuna kadar arkandayım.. ama burda sadece devleti türkleri suçlayamazsın. pkk hiçbir bok yememiş gibi konuştuğun için sana kızıyorum ben...

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Oyle agzina geleni saymakla olmuyor. Once adam gibi konus. Saldiridan baska bir amacin yok. Klasik.
      Ne oldu bir iki kurt savundum diye agirina gitti. Oysaki pkk da savunmadigimi belli ettim burada e derdin ne? Neyden gocunuyorsun.
      Akpli oldugunu sen kendi agzinla soyledin. Ne konustunu bilmedigini buradan anlyabiliyoruz.
      Kurt sorunu sadece cumhuriyet donemi degil osmanli donemi sorunudur bu konuda da yanlisin var. Kabul edemeyip gocunduklarin ve canini siktiklarin inan su an senin problemin. Burasi aglama duvari veya vb bir yer degil.
      Ayrica soyledigim gibi saldiriya gecerek o tarafsiz bir iki cumleni koyamadin suraya. Neymis kurtlerle sorunu yokmus. Isine gelmedigi durumlarda herkes bunu soylutor zaten. Al assagi yorumlara bak. Kimlerin kiminle sorunu var gor. Yok ama onu kabul edebilecek cesaret ve medeniyet ne arar? Konusmaya baksana.

Yorumla
    • dumencihaydar
      dumencihaydar
      +1 yıl

Söyledklerimden birşey anlamadığın gibi saçma saçma konuşmaya devam ediyorsun.. Benim bir kürte karşı nefretim kinim yok. Her seferinde masumun yanında, kürtlerle sorunum olmadığına, pkkya terör örgütü demek dışında herşeyi söyledim... Pkkyı kürtlerle ayır önce sen. Bide türküm diyip duruyorsun... ben türküm diyen biri pkkya sadece terör örgütü demez... Ama ben ırkçı oldum yani? Hadi ordan...

Yorumla
    • Kufuret
      Kufuret
      +1 yıl

Ben insanim diyende operasyondaki magdurlari gormezden gelmez. Hala pkk su bu diye kivirmaya calisiyorsun.
      Yorumlara bakarsan da herkes kurtlerden nefret ediyor. Icindekileri sende inkar etme. Adamlarin dilinden bile nefret ediyorsunuz.

Yorumla
    • Celilesgin89
      Celilesgin89
      +1 yıl

Ya bir de Türk'üm diyorsun. Allah'ın kürdosu seni

Yorumla
  • Wabi-Sabi
    Wabi-Sabi Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 49%
    +1 yıl

Aslında türklerle kan bağı olan yıllar boyu evlilikler yapılmış olup birbirine karışan iki ırk. Kardeş olmak o kadar basitken, farklı bir dil oluşturuluyor karma bir dil ve zihinlerine türklerden farklı oldukları işleniyor. Bu şekilde düşünerek düşmanlaşıp farklı görmeye başlıyorlar birbirlerini. Aslında özünde herkes insan ırk olayına bile karşıyım ben insanları düşmanlaştırıp ayırmaktan başka bir işe yaramıyor.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

8

Cevap

20

Cevap

• DüşünürKişi
    DüşünürKişi Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 46%
    +1 yıl

Kürt-Türk sorunu yok. Atatürk'ün bir hikayesi var. Azınlık hikayesi bak istersen. Bu toplum cahil okumuyor. Din ile siyasete evet diyor. Barış getirecem diyene evet diyor. Ama bu dedikleri olmayıncada ses çıkartmıyor korkuyor. Türk-Kürt sorunu yok. Ama kürtlerin TC'ye küfür etmesi, nefret söylemleri ve sahte ideolojilere inanmaları sorun yaratır. Aynı şekilde Türklerin Atatürk'e düşman olması. Ve Atatürk'ü din düşmanı olarak lanse etmek sadece TC'ye zarar verir. Atatürk'ü seversin veya sevmezsin bence sevmemek için sebep yok ama sevmicem diyen sebepte bulur. Bu vatan Atatürk ve Silah arkadaşlarının bize bir mirası kurtuluş savaşında kürtte vardı. Ama insanları ayırıyorlar ve halk cahil olduğu için ayırt edemiyor. Tek sorun bu ve adaletin olmamasıda bir sorun. Kendini Türk hisseden herkes Türktür.

0
    0 Yorumla
  • koyarimsana
    koyarimsana Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Bakin simdi ülkemizin çoğu yerinde zenci vardir. peki onlardan şikayetçi olan varmi?
    -yok
    Onların kimseye zararı yok çünkü sonuçta buraya açlıktan savaştan vs geldiler bu ülkenin huzurunu kültürünü bozmuyolar ama kürtleri biz bu ülkeye aldığımızda bunlar bizim iyiligimizden istifade edip hayali ülkelerini kurmaya çalıştılar halbuki Türkiye onlara her turlu yol su yemek iş ihtiyacı sundu. peki kürtler ne yaptı üstte dediğim gibi nankörlük yaptı. ama sonuçta nasıl ki toplumlar arsında farklılıklar olabiliyor. benim tanıdığım birkaç kurt bu ülke için canini ortaya koyar. peki soru sorayum size. neden sadece kürtler de araplar lazlar vs değil?

1
    0 Yorumla
  • emirhansener
    emirhansener Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Ben Türk"üm Milliyetçiyim. Kürt kardeşim gibi sevdiğim insanlar var hiçbir zaman onları kimlikleri kökenleri ile yargılayıp sorgulamadım. Kendilerini 2. sınıf vatandaş hissine kaptirmalarina gerek yok. Çünkü onlarda bu ülke nin bir parçası. Hain olmayan herkese saygım var. İnsan olmak önemli olan bu vatan için kalbi atan her Kürde selam olsun.

2
    0 Yorumla
  • SafTürk
    SafTürk Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

K*rtlerin tarih boyunca devlet kuramayıp gelip bizim 268. devletimizin başına çöreklenmeleri sorunun ana kaynağıdır. Beraber kurtardığımız devlete 18 kez baş kaldırmalarıdır. Bebekleri katletmek, sivilleri katletmek, askeri polisi şehid etmektir. Sorun çok. Çözüm tek.
    #KürtlerTehcirEdilsin

1
    19 Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

kudüsü senin baban mı bizanslılardan aldı?

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

@mmt12345 Prensip gereği k*rtlere cevap yok.

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 kudusu bizanslılardan almadı Sultan Salahattin Haçlı krallığından aldı ikincisi Mısır'a gönderildiğinde Türk zengin Ata Beyliği'nin bir Generali idi kurduğu Devlet gerçekten söylüyorum Bir Kürt devleti değildi ordusu Türklerden oluşuyordu generalleri türk'tü ancak kendisnin Kürt olduğu bilimsel bir gerçektir. Kürtler in tarihte kurduğu düşünülen bir iki Devlet zaten şüphelidir. ancak bu durum Kürtleri yeteneksiz ve değersiz kılmaz

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

@conquer eyyübiler devlet değil miydi?

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 Ya işte diyorum ki Kürt devleti değildi siyasal yapılanması, hanedanın Oğullar arasında üleştirilmesi devletin bayrağında bir Oğuz aşireti olan kırıkların sembolü kartalın yer alması şu an Mısır'ın bayrağında da vardır (Bu arada bir Arap devletinin bayrağındaki sembol Moğolistan dan geliyor ilginç yemin ederim milliyetçilik yapmıyorum) devletin subaylarının ve askerlerinin Türk olması gibi sebepler var o yüzden Kürt devleti değildir dedim. Kürtler yönetimsel anlamda tecrübeden yoksundurlar bu değersiz olduklarını göstermez ortaçağın en büyük üç tarihçesinden birisi Kürttür botaniğin kurucusu bir Kürttür geçen yüzyılın en büyük yazarlarından birisi Kürttür Kürtlere değer vermediğim için söylemiyorum bunları ama bir Avrupaatasözünde der ki iki Yahudi bir araya gelse şirket kurar iki Türk bir araya gelse devlet kurar Jean Paul roux Türklerin tarihi kitabının bir yerinde der ki Türkler yeryüzünün hükümdarları dırlar

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

Senin Demenle olmuyor Kürdlerin arkasında İranlılar var

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Soran bizim arkamızda da TANRI var..!

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Kürtlerin arkasında İranlılar var sözü kime anlamadım Bursalı arkadaşa mi soran

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

bizim arkamız da da Allah c. c. var

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer #KürtlerTehcirEdilsin yazan arkadaşa

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

UlAan soran adamı delietme çocuk gibi arkamızda iranlılar var demedin mi? iki ırkın kabarmalı asırlık kini !

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

tescil etmek Cok yanlış bir düşünce ve böyle söylemek saygısizlik oluyor en İran'ın hangi şehrinden geldigini yazdın mı? Bir de ne zaman gelmişler

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

canım ben kürdlerin arkasında İran var dedim
      bir bak mal

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer kayıtını vereyimmi İran nın horasan vilayetinden 19. yy

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

saf türk arkadaşım senin demenle Kürdler tehcir edilmiyor
      anladın reis :)
      var ol git yoluna git oyuncaklarınla oyna

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Ama horasan vilayetinde çok Türkmen var mesela Avşarlar falan Nadir şah da avsardir. ama hiç önemi yok kendini nasıl görüyorsan öyledir. zaten inanmadığım için sormadım Peki Farsça bilmiyorsundur heralde uzun zaman olmuş hangi şehirde yaşıyorsunuz şu an

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer Anne tarafım afşardır.
      akrabaları kayseri pınarbaşında

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer kütük Ardahan vilayeti

Yorumla
    • SafTürk
      SafTürk
      +1 yıl

Bana bakın defolun yorumumun altından. Beyinsiz hümanist milliyetsizler.

Yorumla
  • exorcistt
    exorcistt Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 34%
    +1 yıl

kürd gelip büyükşehirlerde bomba patlatıyor
    çocuk kadın demeden öldürüyor
    çocukları öldürmeyi zafer sanıp kutluyor
    yollara mayın döşeyip hainliğin dibine vuruyor
    Türk ün Karaketerine ters bu denli bir karaktersizlik

1
    0 Yorumla
  • BestVillain
    BestVillain Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 37%
    +1 yıl

Tek sorun; zamanında bu vatanı hepimizin el ele, omuz omuza kazandığımız zaferi unutmaktır.

2
    0 Yorumla
  • Hüzün_Kovan_Kuşu
    Hüzün_Kovan_Kuşu Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Kürtlerin bir bir çoğunluğunun PKK yandaşı olması veya birçok Kürt'ün içerisinde Kürdistan hayalinin yatması Türklerin Kürtlere olumsuz yönde bakmasına neden oluyor.

Oysa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür !

0
    1 Yorumla
    • Nabion
      Nabion
      +1 yıl

Ben bir Kürdüm ve Türk olmak zoraki bir eylem mi?
      Neden herkesi Türk yapmak istersiniz.
      Bu bir Başka milletlere garez mi. olmaktır.
      Ewet Tm
      Anaysaya göre Herkes Türk olmak zorunda
      Ama
      Vicadina sor Herkes Türk olma bilincinde olacak mı
      Hayır
      Daha da nefret edicek
      Lakin
      Kürd olsun. Rum. olsun
      Bunları Türk değilde Rum u Rum
      Kürd ü. Kürd olarak kabul etseniz ne olacak?

Yorumla
  • sleepwithfishes
    sleepwithfishes Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 66%
    +1 yıl

Irak'ta Saddam, Suriye'de IŞİD; arka arkaya katliam uyguladı Kürtlere-. Kürt sorunu diye bi' şey yok, sorun Kürdün kendisi.

0
    1 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

sorun faşizimdir

Yorumla
  • şiwano
    şiwano Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

Kürtler ayrılmak istiyoruz diyor Türkiye ise genç nüfusu kaybetmemek için yok diyor. Siyasi askeri herşeyin temeli aslında Türklerin yok olmadı gibi birşey

0
    0 Yorumla
  • Daydayday06
    Daydayday06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 32%
    +1 yıl

Aslinda bir sorun yok akilliya 40 gun deli dersen deli olurmus buda o hesap sorun var diye diye sorun yaratmaya calisiyolar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kurtler pkk yandasli ve yol kesiyorlar Turklerde buna karsi geliyor ve kurdler 50 krs verlan tirrek diyerek karsima cikiyorlar bende bunu sevmiyorum...

1
    7 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

senin o dediğin kürdlere biz çingene diyoruz :) kanları bozuk

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yok knk kürtce konusuyor

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

tm işte Çingene pislikleri
      Kürtçede Mırtıf demek

tipleri armut gibi kafa esmer pis görünümlü

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

biz iRAN KÖKENLİYİZ hAS kÜRDLER ise SORANİ VE Gorani kürdler

onalrı görsen dersin ki bir bunlara bak bir de bunlara
      sorani kürdler beyaz teni renkli göz ela vb. özellik
      benim çingene dediğim pislik çingenelerdir

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

dövün onları :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ok :) kürtleri severim ama böyle barzolar sinirimi bozuyo karsima gelmis elde tesbih agizda sakiz sigara istiyo gelde kurtlere kin baglama sırf bunlar yuzunden :)

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

işte or. bu çocuğu ya çingenesi de geç
      bu tipler ademoğlunu yüz karasıdır.

Yorumla
  • Adonis00
    Adonis00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110
    +1 yıl

Türklerle Kürtler arasında bir sorun yok Türkün pkk ve benzeri orgutlerle sorunu var

2
    0 Yorumla
  • Pioner33
    Pioner33 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Bak bir şey diyeceğim bu lafımı unutmayın sakın. Her ne olursa olsun Kürtlere güvenmeyin.

1
    7 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

neden olay mı oldu

Yorumla
    • Pioner33
      Pioner33
      +1 yıl

Bişey olduğundan değil doğruyu söylüyorum

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

saygı duyarım görüşn için ama bu konuda tarf değilim :)

Yorumla
    • Pioner33
      Pioner33
      +1 yıl

İlerde anlarsın 👍

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

kendim Kürd olduğum için anlamaya gerek yok ilerde :)

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

görüşün için saygı duyarım

Yorumla
    • Pioner33
      Pioner33
      +1 yıl

Eyw

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kürtler be Türkler arasındaki tek ve en büyük problem kürtler.

0
    3 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

türklerin bir şeyi yok diyorsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

orda burda kendimizi patlatmıyoruz diyorum..

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

terör ırkı olmaz :)
      Rusya da Türk ve Çeçen ve Çinde uygurluların yaptıkları başka bir şey dimi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sorun tam olarak diger ulkerin beyin yikamasi sonucu olusan koskocaaa bir onyargi

0
    3 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

sorum gayet ve net seni bu önden anlaman saçmalık

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yav he he

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

mossad ajanıyız fitne çıkarıyoruz

Yorumla
  • mimarkiz61
    mimarkiz61 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Kürtlerin ihanet etmesi

1
    7 Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

kürtler mi ihanet etti yoksa sizler mi? bu ülkede senin dilin yasaklansaydı bugün terörist sen olurdun

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 Onu bunu bırak sen devlet Milli devlet olmaktan vazgeçmez. Adını da değiştirmez resmi dilini de değiştirmez. Şu durumda ne yapacaksınız. bölünme konusunda ne düşüneceksiniz.

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

@conquer ben bir akpartiliyim ve asla bölünmeden yana değilim bu ülkede sizin tabirinizle 20 milyon kürt var ikinci bir resmi dilin olması en tabı hakkı... ben resmi dil kürtçe olsun demedim ikinci resmi dil olsun dedim

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 iyi ama diyelim ki ikinci resmi dil Kürtçe oldu sen şimdi mecliste Kürtçe konuşuyorsun kim anlayacak Bursa Belediyesi'ne Kürtçe dilekçe yazdın kim anlayacak

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

Tercüme denilen bir şey var

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

İyi de kardeşim kim yapacak bu cevabı vereceğini biliyordum zaten ortak bir yazı dili yok ki. ben bu coğrafyayı hepinizden iyi tanırım bir Adıyamanlı Vanlıyı bir Vanlı Urfalıyı Bir Urfalı Hakkarili yi anlayamıyor ki Benim dayımın karısı da Erzurum Horasan'ın bir Kürt köyünden ağrılı ile anlaşabiliyor ama güneydoğulu biriyle anlaşamıyor. hatta bir ara Belki şu an da öyledir kandilde Kürtçe'nin yasaklanması da bu yüzdendi. anlaşamama yüzünden. Bir de ben batılı bir Kürt olup da benim sınıfımda olan arkadaşlara soruyordum anadilde eğitim gelirse gider misin doğuya öğretmenlik yapmaya diye durup düşünüyorlardı ama gözlerinden istemem dediklerini anlıyordum. anadilde eğitimin verilirse hiçbir Kürt kökenli öğretmen doğuya tayin istemez. Ee ben mi vereceğim doğuda anadilde eğitimi bir Türk olarak?

Mesnedsiz konuşmayalim

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Soran sen t bir kardeşimsin biliyor mysun

Yorumla
  • KirmiiziOjemm
    KirmiiziOjemm Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Tek problem kürtler maalesef acı gerçekler. d

2
    19 Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

tek sorun bu ülkeyi babanızın malı sanmanız oysa bülke hem kürdün hem türkün hem arabın ülkesidir!! ırkçısınız ve kürtleri dışladını zülüm ettiniz asıl sorun bu

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 hem kıza bu ülke babanızın malı değil diyorsun hem de sizin Devlet dilimizi yasakladı demeye getiriyorsun. biraz dürüst ol esas sorun bu devletin sizin isminizi taşımaması. ortak dilin sizin diliniz olmaması

Yorumla
    • mmt12345
      mmt12345
      +1 yıl

@conquer siz devlet için sadece türkleri ön planda turarsanız elbetteki suzin devletiniz derler!!

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@mmt12345 bremin hewalemin ez femkirem ki to çı go :-) ama Dünyanın her yerinde milli devletler var ve milli devletlerden hiçbir şekilde bir sapma yok istersen dostça ayrılabilirim ama şartı var

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer Ben İran Kökenliyim Kürdler Meselesinde ise Nasıl ki Azeriler Sizin akrabasınız
      Bizde Kürtlerler.
      Senin nefret ettiğin Kürtlere biz Çingene diyoruz.
      Tipleri Armut kafalı oluyor

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Hiç hacelet ne mi keşi? :-) Beray-e yek irani çi gedr tahaccüp est ki goften merdom-e kurdan bi-idrak estend. hem men be kurdan hic berneyaşubem. ehtiram mikonem. :-)

Hic utanmiyor musun? Yani bir iranlı ya yakistimi hic kürtlere armut kafalı demek. Hem ben kürtler den hiç de nefret etmiyorum Saygılarımı sunarım

Kardeşim ayıptır vingene diyerek hem çingenelere hem de Kürtlere ayıp etmiş oluyorsun benim Kürt düşmanı olduğumu nereden çıkardın? Hem sen İranlı olupta Kürt veya Azeri olmadığına göre herhalde farssin öyle mi?

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer güzel kardeşim biz İran kökenliyiz Kürtler Has akrabasıdır İranın. :)
      armut kafalı dediğim Kürtler değil Kürt sıfatını taşıyan çingeneler

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer Azeriler nasıl Türklerin kardeşi
      Kürdler de bizim kardeşimiz
      aynı ırk soy
      burda ırkçılık gibi algılanamsın

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

neden engelledin beni

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer ben engellemedim kardeş

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Soran baba tarafın da Arap olabilir ama çünkü Horasan'da Arap da yaşıyor Ben mesela Geçen yaz Antalya'da Biriyle tanıştım Araptı

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Tamam neyse çok ilginç sana şimdi yalan söylüyormuşum gibi gelecekte benim yengem dedim ya nlarda Horasan'a İran'dan görüşmüşler Kürtçe bilmiyorlarmış aslında Farsça konuşuyorlarmış ama sonrasında asimile olmuşlar kötülerin içinde Sen Farsça bilmiyorsun herhalde

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer Kürdçe ve farsça aynı
      kürdçe bilen adam farsçayı kesinilikle anlar

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

yani öyle denemez ama birisi güneybatı diğeri Kuzeybatı irancadır. birbirine yakındır Sen Farsça bilmiyorsun herhalde

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer ben tam farsça bilmiyorum lakin ! fars dili tam edebi dildir Sultanların dilidir
      ben Kürdçe biliyorum
      lakin
      farsça kelimeleri rahatça anlıyorum
      sıkıntı yok çok şkr

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer bak sana tarihimi anlatayım bizde hem kürd hem de afşarız
      bu olay çok karmaşık
      farsça tam bilmiyorum kürdçe biliyorum lakin atalar irandan gelmeler
      oradan kayseriye
      oradan da ardahan iline göç emişler

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

dil demek Cümle demek cumleyi anlayamıyorsunuz ben gramer çalıştım ufak tefek Farsça hikaye kitapları okudum 5,6 sayfalık fabllar Geçen yaz da biraz Farsça pratik yaptım. Fars edebiyatı gelişmiş olduğu için Türkçe'ye Farsça, bin sene boyunca İran'i Türkler yönettiği içinde Farsça'ya Türkçe sözcükler girmiş. bir de farsçanın basit cümle yapısı Türkçe'ye bileşik cümle yapısı Avrupa dillerine benziyor. İngilizce'yi ve Türkçe'yi bilen birisi kolayı öğreniyor farsçayı kürtçe bilen için zaten çok daha kolay. İran sinemasını falan izledim Sadık Hidayet'in bazı öykülerini okudum bilirim biraz

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Tamam kardeşim tahmin ettiğim gibi babadan kürt anneden afşar sin. farz olduğunu sanmıyorum çünkü Horasan'da farz çok az hele 150 yıl önce Belki de yoktu bile. ama ne olduğunun bir önemi yok insan olmak Yeter. Annem çağırıyor kardesim çok durdum kendine iyi bak :-)

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer aynen

Yorumla
  • syentraccmm
    syentraccmm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

K*rtlerin k*rt olmaları

0
    3 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

Senin nefret ettiğin kürtlere biz Çingene diyoruz.
      İranlıyım Kürdlerle ewet akrabalığımız var.
      Senin bildiğin kürdler tam değil Çingene çifteşmesi sonucu çıkmış

Ben Sorani ve Gorani Lehçelerini konuşan Kürdler , bahsediyorum

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

Soran arkadaş hakikaten merak ettim yemin ederim art niyetle sormuyorum Sizinkiler ne zaman gelmiş Türkiye'ye İran'dan Bir de profilinde pers yazdığına göre farssin nasıl olmuş bir anlatsana çok ilginç olacak benim için

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

@conquer sizin gibi göç yoluyla

Yorumla
  • BanaBabaDesene
    BanaBabaDesene Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Aslanlarla çakallar arasındaki sorunla aynı

0
    5 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

kürdlerin tamamı mı çakal sana göre

Yorumla
    • BanaBabaDesene
      BanaBabaDesene
      +1 yıl

Hayır çakal derken kürtlere çakal demedim bu toprak mevzusundan dolayı benzetme yaptım aslan ların bölgesine girer çakallr yemegını falan sahıplenöeye çalışırlar benzetme ysnı

Yorumla
    • BanaBabaDesene
      BanaBabaDesene
      +1 yıl

Bu mevzudan boyle oldu

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

saygı duymak lazım

Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

görüşün için

Yorumla
  • DeadPol
    DeadPol Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48
    +1 yıl

hicbir sorun olmamasi 😂

0
    0 Yorumla
  • Kediseverkedicik
    Kediseverkedicik Takip Et
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.

Erdoğanın ötekileştirici politikası.

2
    1 Yorumla
    • OnrKN
      OnrKN
      +1 yıl

150 yıldır kürt isyanları var ne erdoğanı dersim olayları var pkk 1984 te kuruldu erdoğan belediye başkanlığı bile 1994 te

Yorumla
  • RedMan_
    RedMan_ Takip Et
    +1 yıl

kan davasi ego savasi

0
    0 Yorumla
  • mrfatbee
    mrfatbee Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı.

Saçmalık

1
    0 Yorumla
  • PooLparty
    PooLparty Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 31%
    +1 yıl

pkk..

0
    0 Yorumla
  • sxxnakbulut
    sxxnakbulut Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 31%
    +1 yıl

Bilemiyorum altan

0
    0 Yorumla
  • andezittt
    andezittt Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Asabiyet politikası.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tabikide siyasiler

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ermeni.

0
    1 Yorumla
    • PERSXD
      PERSXD
      +1 yıl

neden ermeni

Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Kürdler ve Türkler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Türkler ve Kürtler hakkında? 9 cevap verildi
Almanlar ve Türkler? 5 cevap verildi
Türklerin, arapları ve kürtleri? 8 cevap verildi
Ruslar ve turkler? 6 cevap verildi
Arapların, Türkleri ve Kürtleri? 7 cevap verildi
Türkler üstün mü? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En son kiminle göz göze geldin?
  • Bir ilişkide en büyük tehlike üçüncü şahıslar mı yoksa çiftin kendi hataları mı?
  • Gönül eğlendirme peşinde misiniz yoksa ciddi ilişki mi arıyorsunuz?
  • Bunların hangisini beslemek isterdin?
  • Hiç imkansız birine aşık oldun mu?
  • İliskilerde iki baskin taraf/ iki pasif taraf iliskisi iyi olur mu?
  • Kışın çizme giymeyi seviyor musunuz?
  • Size bir emanet bırakacak olsaydım, bunun ne olacağını soyleyim mi?
  • Bakışlarınız sizi ele verir mi konuşmadan da kendinizi böyle anlatabilir misiniz?
  • Yazılım mı guncellersiniz daha çok, hayatınızı mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨