Arkadaşlar, Türkiye'de Atatürk'ü sevenler ve sevmeyenler olmak üzere iki ayrı grup var bunu herkes biliyor. Bir soruda Osmanlı'yı Atatürk yıktı, yoksa devam edecekti (nasıl olacaksa?) tezini savunanları gördüm? Tamamen bilgi amaçlı soruyorum.(Özellikle Osmanlı devam ederdi diyenlere ). Sizce bize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, onu oluşturan tüm halklara ne olurdu? Osmanlı devleti nasıl devam ederdi ve şu an nasıl bir devlet olurdu?
Cevabın nedir?
Bazen cidden sacmaliyorlar. Ozellikle turk sunniler gercekten nankor.
Ben bugun turk sunnilerin somurusu altinda kalacagima yunanlarin somurusu altinda kalmayi tercih ederdim. Bu bakimdan hosuma gitmeyebilir tamam ama onlar gercekten sevmemekle sasirtiyor. Dini yok saymis asmis filan. Din uzerine gercekten oyle bir etkisi olsaydi bugun biz rahat ederdik. Hala isgalciler hala nerede duracaklarini bilmiyorlar.
Neyse bu siyasi meseleler disinda 1 konu var ki herseyden once gelir benim icin o da kadin haklari. Ulkenin sacma salak bagnaz insanlarini dusununce saglam bir minnet borcu birakip gittigi ortada.01 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk şimdiye kadar Kuran da millet ne yazdığını bilmiyor demiş kuranı türkçeye çevirtmiş, Ezanın manasını bilmiyorlar türkçe okusun demiş bunları bile dine hakaret saymaları en garibime giden şey. Bu hakaret değil hizmettir. Ama bazıları islamda reform olmasından korkuyor şu an ortaçağ katolik klisesinin durumuzdayız. Hocalar halkı istediği gibi yönlendirebiliyor çünkü millet hala kuranın, ezanın manası değil en güzel kim arapça ses çıkartıyoruna bakıyoruz..:D
En İyi Cevaplar
+1 yılOlurdu. Bir avuç toprağın üstünde tepemizde başka ülkelerin baskısı altında olurdu. Ama beyinleri buna basmıyor sözde osmanlı torunlarının..
20 Yorumla
kardeşim zaten müttefikler kendi aralarında bölündü italyanlar savaşmadan çekildi, fransızlar sivil direniş sonucu çekildi (antep-maraş), ruslar savaştan çekildi.
o sıralarda anadolu topraklarında hak iddia eden bir ermeniler bir kürtler kalırdı, ingilizler ise sadece istanbuldaydı.
atatürk olmasaydı 5 yıl içinde her şey rayına oturur insanlar savaşı unutur normal hayatına adapte olurdu.
ikinci dünya savaşında ise İstanbul tam anlamıyla osmanlıya kalırdı.
sovyetlerin dağılmasıyla tekrar toprak kazanabilirdi uzar gider neyse moruk öyle işte19 Yorumla
Soran+1 yılİtalyaların çekilmesinin sebebi atatürkün yunanları yenmesi bir dakika onun padişahla alakası yok. Fransızlar sivil direniş + Ankara tehditini görünce gitti. İngilizler asker olarak gözükmüyor ama lan yunanları onlar gönderiyo daha ne ayrıca ermenileri kışkırtan onlar, kürtleri ayaklandıran musulu kerküğü kaybettiren onlar. Bu dediklerin içinde bir rusya olayı doğru ihtilal oldu. onlarda rusyaya yakın bir devlet karşılığında batumu istediler ve istediğimiz silahları bize sattılar (savaş boyunca tüm silahları onlardan aldık sonra italyan ve fransızlar giderken bize silah bıraktı ama biz yunanları çoktan yenmiştik). Ama atatürk işi bitince onları fazla iplemedi. Lenin (daha sonra stalin) bizi işgal ile tehdit etti biz Natoya koştuk sırf bu yüzden (tüm olay zincirini anlattığım için Nato'dan bahsettim.)
- +1 yıl
italyanlar ingilizlere tepki olarak çekildi, ruslar kurtuluş savaşından önce çekilmişti zaten.
fransızlar sivil direniş sonucu çekildi.
bak doğuda kürt ve ermeni bölgeleri sovyetlere dahil olacaktı 2. dünya savaşında hem İstanbul hemde alman işgali altındaki sovyetler toprakları (kürt ve ermeni bölgeleri) osmanlı tarafından kurtarılacaktı ve sovyetler tarafından osmanlıya bırakılacaktı.
stalinin işgal tehtidi türkiye politikası ile alakası osmanlı ile alakası yok, osmanlı devam etseydi 2. dünya savaşında sovyetlerle ayı safta olacaktı
Soran+1 yılİtalyanlar başta çekilmedi tarih bilmeden konuşma. Ben bu bölgede yaşıyorum bizim burası yunan bölgesi Büyük Menderesin alt tarafı (muğla tarafı) italyan bölgesi. Ve yunanları yenmemizi görüp ordu buraya gelmeden gittiler. Fransızlarda daha yerel direnişi halledemedik düzenli ordu ile savaşamayız diye gittiler. Demişsin ki
''''bak doğuda kürt ve ermeni bölgeleri sovyetlere dahil olacaktı 2. dünya savaşında hem İstanbul hemde alman işgali altındaki sovyetler toprakları (kürt ve ermeni bölgeleri) osmanlı tarafından kurtarılacaktı ve sovyetler tarafından osmanlıya bırakılacaktı.'' rusların elindeki kürt ve ermeni topraklar bize bırakılacakmış.
Ayrıca
'''stalinin işgal tehtidi türkiye politikası ile alakası osmanlı ile alakası yok, osmanlı devam etseydi 2. dünya savaşında sovyetlerle ayı safta olacaktı'' bizim sovyetlerle beraber olacağımızı yazmışsın ikisinde de 2. dünya savaşı yazmışsın.- +1 yıl
kardeşim İstanbul yerle bir edildiğinde osmanlı zaten savaşa dahil olacaktı. barbarossa harekatında almanlar bugünkü doğu ve güneydoğuyu işgal etmiş olacaktı, ruslar moskova'yı zor kurtardı birde doğu anadoluyu kollayacak gücü yoktu belki kürtler ve ermeniler hitler harekatına katılırdı her türlü o topraklar geri gelecekti.
ha hitler savaşı kazansaydı başka şeyler olabilirdi o zaman belki İstanbul düşer İstanbul'da kurulacak hitler rejimi sovyetlere karşı savaşırdı.
Soran+1 yılBenim anlamadığım bir önceki yorumda 1. senaryo almanla birlik olup rruslardan toprakları geri alcaz. Diyon almanlar yenildi zaten. 2. aynı yorumda sovyetlele birlik olmaktan bahsediyon. Son yorumda Hitlerden bahsediyosun hitler azerbeycan petrollerine ulaşmak isteyen biri oraya girse alayyının a.. kkor. Almanyanın birinci dünya savaşında da bizi istemesi, ayrıca abdülhamitin hicaz demir yolu projesine talip olmaları bu yüzdendi.
- +1 yıl
bak yanlış okumuşsun İstanbul'da ingiliz ve abd olduğundan hitler buraya kesin saldıracak ingilizler ve abd çekilecekti yani osmanlı hitlerle her şekilde savaşacaktı.
bu durumdan 2 sonuç çıkar
ya İstanbul almanların 2. stalingradı olacak şehir düşmeyecek
ya da istanbulu hitler alacak orada kendine bir rejim kuracaktı tıpkı fransada olduğu gibi.
1. durumda istanbuldan ingiliz ve abd çekildiğinden şehir osmanlıya kalacak osm müttefikler safında sovyetlerle birlikte hitlere karşı savaşacaktı.
2. durumda hitlerin kurduğu rejim barbarossa harekatında hitlerle birlikte sovyetlere karşı savaşacaktı.
Soran+1 yılHayal dünyana hayran kaldım. Atatürk olmazsa bizi iç anadolu ve orta karadenizde bir yer vereceklerdi bize. Ayrıca boğazları komisyon ülkeleri kontrol edecekti amerika bu komisyonda varmıydı bilmiyom.2. dünya savaşına kadar daha nice insanı katleder, tecavüz ederlerdi ki yunanlar, ermeniler ne pislikler yaptı bu millete. Bir de anlaşma şartlarına göre istekleri yeri işgal etme hakları olacaktı. O kalan yerde giderdi. Silah bırakmayan bir tek doğu ordusu kumandanı Kazım Karabekir vardı. O da padişah buyruğundan çıkmıyacak biriydi ki Atatürk onu padişahı kurtarmak için ayaklanalım diye ikna etti başta. Atatürk olmasaydı o da yunanlar geldiğinde silah bıraksaydı japonlar gibi ordu kurmamıza yasak gelirdi. Yani hayal ettiğin çoğu şey olmazdı. Sana göre yanlışı varmış Atatürk'ün lakin yanlış yapmış bile olsa (sana göre) dünya böyle bir kumandan, böyle bir lider, atam diyebileceğin böyle bir adam görmemiştir. Sadece kendi milletine değil ezilen tüm halklara ışık oldu o.
Soran+1 yılNeden bu kadar seviyorum dersen onu ben Aydınlıyım, memleketimizi önce Efeler sonra o kurtardı. burda yunanlar insanları camiler doldurup diri diri cami ile beraber yakmışlar, Kanlı bahçe diye bir yer var burda insanları kurşuna dizmişler kurşun izleri ağaçlarda duruyor hala. Aydını savunmak için ölen halk için anıtlar, dağda üzerine top atıılan alayın mezarları.. Anlayacağın Aydında Chp prim yapıyorsa bunun nedeni dinsizlik değil. Aydın insanı işgalin ne demek olduğunu en acı şekilde öğrendi ve onları kurtaranın kim olduğunu hiçbir zaman unutmaz. Tayyip, Feto ya da diğerleri ne derse desin. 2 yorum yazdım alttaki birinci yorum okumayı unutma. Yorumların içinde teşekkür ederim.
+1 yılEvet devam ederdi büyük ihtimalle hemde şimdi olduğundan çok daha güçlü bir şekilde. Abdülhamid Han sayesinde olurdu bu. Abdülhamid'i tahttan indirenler İttihat ve Terakki Cemiyeti mensupları.
418 Yorumla
Soran+1 yılTamam öylede benim sorduğum Vahdettin padişah iken Atatürk'ü daha İstanbul'da yakalıyıp öldürselerdi, Vahdettin ve ondan sonrası nasıl olurdu. Anlaşmayı (sevr) onaylayan Vahdettin sonuçta.
- +1 yıl
Atatürk İttihatçıydı ve Abdülhamid Han çok iyi bir dış politika izlemiş ülkeyi kalkındırmaya başlamışken adamı tahttan indirdiler. Sonra da ülkeyi yönetemeyince çoğu İttihatçı arkasına bakmadan yurtdışına kaçtı. Şimdi Atatürk Osmanlı'yı yıkmış oluyor mu olmuyor mu?
- +1 yıl
Ayrıca Atatürk'ün Türkiye'yi kurabilme başarısının kendisine bağlı olduğunu mu sanıyorsun? Ba bakalım İngiliz yazar Nesta H. Webster Gizli Cemiyetler ve Yeraltı Faaliyetleri kitabında ne yazmış İttihatçılar ve Atatürk hakkında?
Jön Türk hareketi, Italyan Meşriki azamının direktifi altındaki Selanik Mason locaları tarafından başlatılmıştır ve aynı makam daha sonra M. Kemal’in başarıya ulaşmasında da yardımcı olmuştur. Dahası, Mason sisteminin beşiği olan Ortadoğuya yaklaşıldıkça yalnız Yahudiler’in değil, locaları yöneten diğer Sami ırkların etkisinin de arttığını görmekteyiz.
Soran+1 yılAtatürk ittihatçı bir fikre sahipti ama her daim enver paşa ile araları bozuktu ki onu ortadoğuya sürdü enver bunu sen de kabul edeceksindir. Kazım Karabekir sırf Enver saldırmasın diye doğuda ordu ile bekledi unutma.
- +1 yıl
Sen söylediğim kitaptaki alıntıyı okumadın galiba.
Soran+1 yılMasonlar hep dünyayı biz yönetiriz. Bizim iznimiz olmadan hiçbir şey olamayacak havasındalar o yüzden onlara inanmıyorum. Sen de illuminatici misin? :D
- +1 yıl
İllümanitici falan değilim. Yıllardır tarih araştırmaları yapan bir adamım. Ve masonlar şakaya gelmez. Ayrıca masonlar illüminati ile birlik zaten. Atatürk'ün mason localarına kaydının belgeleri de mevcut. Bana burada ezber tarihle konuşuyorsun sen.
Soran+1 yılAtatürk Mason localarına kayıtlı mı onu bilmiyorum, ama mason localarını kapattığını, hatta onu zehirlemiş olabileceklerini okudum (sırf bu yüzden). Atatürk bunların zararlı olduğunu farkedip kapatmış olabilir, ya da sovyet rusya gibi desteklerini almak için birlik olup sonra tekmeyi basmış olabilir. Aynı yolla sovyetlerden çok silah desteği aldık. Onlardan başka bize kimse silah satmadı unutma.
- +1 yıl
Okumakla gerçek olduğunu bilmek arasında çok fazla fark var. Buyrun bunlar da kayıtlı olduğu belgeler:
https://i.hizliresim.com/pPzNza.jpg
https://i.hizliresim.com/PMkaM5.png
Masonlar işlerini sağlama alır. Atatürk milletin kafasına istediğini kazıyabilecek kadar zeki bir adam. Ama belgeleri yok edememiş ne yazık ki.
Soran+1 yılanlaşma dediğin karşılıklı yarar sağlar, tek tarafın yararına yapılan şey anlaşma değildir. Dediğim gibi Atatürk türk milletini kurtarmaya çalışıyordu. Bizi satan araplar için ülkenin tamamından vazgeçemezdi.
- +1 yıl
Sen ve senin gibi düşünen insanlar kafayı Araplar'a takmış. Ayrıca hanginize şunları göstersem bu seferde masonları çok iyilermiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Siz gerçekleri gördüğünüz halde kendi bildiğinizi tercih eden sabit görüşlü insanlarsınız. Tek tavsiyem gerçeğin peşinde koşmanız. Size dayatılan tarihle yetinmeyin.
Soran+1 yılLan halifelik kalkınca ümmet başsız kaldı diyonuz (şu an arapların durumunun sorumlusunu atatürk olarak gösteriyorsunuz) , ayrıca ben masonlar iyi demedim ki Atatürk sırf amacına ulaşmak için onları kullanmış olabilir diyorum.
- +1 yıl
Atatürk'ün İngiliz İstihbaratı ile ilişkisi vardı. Ayrıca Arapların Osmanlı'dan ayrılmasına sebep olan da İngilizlerin istihbaratları zaten.
- +1 yıl
Arap kılığına giren İngiliz ajanı duymuşsundur. Meşhur T. E Lawrance.
Soran+1 yılArapların Osmanlı'dan ayrılması ingilizlerin işi doğrudur. Ama İngilizler madem atatürk'le dostlar yunanlara silah verip niye gönderiyolar Ankara'ya kadar ya da padişah ellerinin altında her istediklerini kabul ediyor ona neden yaptırmıyolar. Birde bu savaş sonucu Gandi'nin bir sözü var: 'Türkler İngilizleri yenene kadar tanrıda ingiliz sanırdım'' diye neden kendilerinin yenilebileceği düşüncesini yaratsınlar. Atatürk'ün savaşı kazanması tüm ingiliz sömürgelerine ilham verdi ki özellikle hindistan onların en değerli sömürgesi idi
- +1 yıl
İngilizler işlerini biliyor. Şu an sanki Türkiye gerçekten bizimmiş biz kurduk sanma. Ayrıca ilişkilerine kanıt istersin belki buyur: belgelerlegercektarih.com/.../ Bütün belgeler burada.
Soran+1 yılKaynak çok sağlammış :D Bu kadar yazdığımdan bunu mu çıkardım. Yinede teşekkür ederim sorulara cevap yazdığın için.
- +1 yıl
Belgeler var. Kaynağın sağlam olup olmaması da buradan anlaşılır. Sen asıl belgelere bak.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
11Cevap
Osmanlı devleti son yıllarında Kıbrısın işgaline dahi sesini çıkaramamış, elindeki toprakları koruyamaz hale gelmişti. Devletler insanlar gibidir, doğar büyür ve ölürler. Osmanlı zaten ölmüştü. Hem saltanat kaldırılmadan önce Osmanlı olarak girdiğimiz cihan harbinde yenildik. Zaten Osmanlı o zaman yıkıldı. Atatürk sadece saltanatı kaldırdı.
40 YorumlaSaltanat devam etseydi padişah hiçbir ülkenin köpekliğini yapmazdı. Son ana kadar hiçbir saltanat sahibi bunu yapmamıştır. Ancak Osmanlı o yıllarda mücadeleyi kendi verseydi ömrünü bir yüzyıl da uzatırdı. Ama ''Arap Baharı'' adı altında yapılan protestolar ile kesinlikle yine yıkılırdı. Bu sefer halk ayaklanması ile yıkardılar ve bu daha kötü sonuçlar doğururdu.
20 YorumlaAtatürk'ün kurduğu devlet te kimse bişey diyemiyor artık ama Atatürk'ün cikardigi yasalar adaletsizlikler çıkardigi laiklik şeriatin ortadan kaldırması hatta bir kürsüde dururken gökten indirilen kitaplar bunu da açık açık kuranı kerimden bahsetmesi yıl 1932 yılından başlayan tam 18 yıl süresince ezanı türkce okutarak Hz muhamedin dinine ashabına dalga geçmiştir bunu saklamayalim arkadaşlar hani Osmanlı gene bir avuç toprakla olsaydı gene de şeriat olurdu valahide ben laiklik yerine koskoca bir devlet isteyeceğime küçük bir ülkede şeriat isterim Atatürk'ün sultan vahtettin han'a çıkardığı hainlik idaasi ve daha neler neler hiç kimse gerçektende okumadığı şeyleri gelipte söylemesin eyer Atatürk iyi olsaydı biz türk gençleri onu severdik ama malesfki sevemiyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
Senin Türk genci demen Bike Atatürk sayesinde
- +1 yıl
@Liniluca08 aynen 😊👍
osmanlı ya sadece karadeniz bölgesindeki birkaç ili veriyorlardı. sultan 6. mehmet te bunu kabul etmişti. pek bir şey kalmıyordu bugünkü Suriye gibi bir ülke olurduk muhtemelen gelen giden vururdu
10 YorumlaOsmanli zaten son demlerini yasiyordu yani Mustafa Kemal yikmadi onu.
Eger Mustafa Kemal olmasaydi bir belirsizlik icinde olmustuk.30 YorumlaEvet osmanlı devam ederdi ama kimlerin köpekliğini yqpardık bilemiyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılyok kimi enver paşa kafkas ordusu ile gelcekti diyor, kimi kazım karabekir kurtarcaktı diyor onlar ne cevap vercek onları merak ettim.
Soran+1 yılenver paşa muhabbetini aklı başında tarihçilerde diyor da, kazım karabekir muhabbetini fesli deli kadir mısırlıoğlu çıkardı.
Para & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. En son İngilizlere veriliyordu zaten. Yüksek ihtimalle olmazdı. Olsaydı da, bir ülkeye benzemezdi. Aynı şu anki hali gibi.
20 Yorumla
+1 yılanadoluda Şu an türk kalmicaktı ve kalan cok azıda hristiyanlasıcaktı
10 Yorumla
+1 yılAtaturk , Vahdettin Pasanin kiziyla evlenseydi belki Şu an Osmanli Devam ediyordu. Ataturk hep Osmanliyi ya da halifeligi kaldirmayi planlamiyordu. Cikarlarina gore devam etti. Dedigim gibi eger Ataturk isteseydi Osmanliyi cok da guzel idare ederdi.
10 YorumlaHayir devam etmezdi cunki en buyuk kaniti sevr antlasmasidir bunu banu avar mutis sekilde ortaya dokuyor
10 YorumlaDevam mı edecekti 😂 Tarih dersini hic dinlememişler belli 😂Ortada devlet mi kalacaktı allah askına?
30 Yorumla
+1 yılBence olurdu iyi olurdu kotu olurdu bunu bilemeyiz Ataturk faydasi cok oldu ama yanlislarida oldu tabi yani bu konu cok uzar gider.
00 YorumlaOsmanli kalmamiştıki zaten ortada ama hala kafasi basmayanlar var.
10 Yorumla
+1 yılosmanlı kurtuluş savaşı zamanı bitikti Atatürk biten devletten yeni bir devlet kurdu durumun özeti
20 YorumlaOsmanlının devam etmesi veya etmemesi önemli değil asıl önemli olan halifeliği kaldırmaktı
Atatürk'ün en büyük hatası budur yapmasaydı şu an dünya çok farklı olurdu
İngilizler ile anlaşıp kaldırdı212 Yorumla
Soran+1 yılKaldırrmasaydı başımız boktan çıkmazdı. Her sıkışan halifeden yardım istemeye gelirdi. Bizden kopan arapların bu duruma düşeceğini tahmin ediyordu atatürk. Çünkü yıllardan beri kendilerini yönetmediler, askeri teşkilat kurmadılar. şu an bile araplar bizden medet bekliyor, birde halifenin olduğunu düşün. Ayrıca mutlaka birileri darbee yapıp halifeyi devletin başına geçirirdi. Askere iki kere darbe yaptıran güçler bunu da yapardı.
- +1 yıl
Arapların hepsi senden kopmadı belli bir kısmı koptu diğerleri koparıldı
Hadi koptu diyelim islam arapların dini değildir evet onlara inmiş olabilir ama bütün insanlığın dinidir
Sen bir lidersin herkes sana inanıyor ne diye kopartıyorsun bırak devam etsin
Ama onu yerine ingilizlerin sözünü dinlemek daha doğru geldi bazılarına
Soran+1 yılAnlamıyorsun ki, İngilizler için değil, Türkler için bu gerekliydi. Türkiye bir imparatorluk değil artık, Biz Türkiye'de yaşayanlara türk vatandaşı demişsiz. Diğer halklar kendi kaderlerini tayin etme zorunluluğunda. İslam imparatorluğu değiliz, Yarım adaya sıkışmış bir küçük devletiz.
- +1 yıl
Hadi türkler için gerekli diyelim ama iş ingilizlere yaradı bak orta doğuda cirit atıyorlar sende pahalı petrol alıyorsun
Onuda geçtim seçtikleri politika içe dönük bir politikadır
Böyle öantıkmı olur?
O kötü bu köti aman yanaşma arkadaş olma eee be yapalım sadece ğlke içindemi ticaret olsun 😕
Bak şu an Türkiye'yi ayakta tutanlar araplardı çünkü adamda para var paso buraya gönderiyorlar özellikle katar
Yoksa avrupaya rusyaya bu kadar diklene bilirmiydik sanıyorsun kulağımızdan asarkardı duvara😉
Soran+1 yılAtatürk hiçbir zaman Musul ve Kerkükten vazgeçmedi. İngilizlerin çıkardığı ayaklanmalar yüzünden almadık. Bize yetip artacak petrolümüz olacaktı, Atatürk'ün emperyalist hayalleri yoktu ki o kadar petrol bizde olsaydı (arap petrolleri), ingilizler , amerikanlar, italyanlar, fransızlar, almanlar bize çoktan demokrasi getirmişti. :D Atatürk Hatayın bile alındığını görmedi. Hatayı'da o yüzden istedi çünkü kerkük ve musuldan akdenize çıkan yolu tutan şehir Hataydı. Ayrıca tekrar söylüyorum bu adam türkiye'deki tüm mason localarını ölmeden önce bizzat kendi kapattı. burdan bile anlayabilirsin bunu başkası değil o kapattı demek ki bir planı vardı bitincede bunlara tekmeyi bastı.
- +1 yıl
Ben nediyom sen nediyorsun
mason localarını kapattıda ne oldu? chp kaçtane mv var dine hakaret eden atatürk döneminde oooo saymakla bitmez
inanmıyorsan aç bak yazılanlara
bir arafdan kapat öbür yandan atış serbest
ben diyorumki atatürkün politikası saçma ülkeyi yanlızlığa itti kabuğumuza çekildik
musulu kerküğü o vermedi benmi verdim? tayyipmi verdi? kim verdi?
Soran+1 yılİslama hakaretle ne alakası var. Ayrıca Chp o zamanda tek parti idi. Kazım Karabekir, Adnan menderes chp'den çıkmadır. Nice islamcı Chp de idi. Çünkü çatı parti idi. şu an ki chpyi bende desteklemiyorum. Ayrıca yalnızlığa itilmedik, çünkü sadece onların bağlı olduğu bir ülke olmaktan vazgeçtik ve sorumluluklardan vazgeçtik. Musul kerkük meselesini de diyorum ki adam ölene kadar uğraştı. Hatay için hasta yatağında kalkıp hataya gitti ömrü yetmedi. Ülke kurulduğundan beri ve çok partili dönem başladığından beri sol partiler ecevit hariç tercih edilmedi. Bu adamlar 14 yıldan beri başta para var, teknoloji var, silahı kendimiz üretiyoz bunlar ne yaptı bu konuda.
Soran+1 yıltamam yaptılarda ne oldu. Suriye'de gördük o çok başarılı süleyman şah operasyonunu. Ayrıca o para atatürk üzerine yattı ama o paraya hiç dokunmadı atatürk. İnternette tek kaynağa bakarsan öyle düşünürsün. İş bankasında atatürk'e ait 3 hesap vardı ama sadece biri kişişel hesaptı senin dediğin para afganistan'ın yardım olarak gönderdiği parayı iş bankası kurulsun diye atatürk verdi ve onun üzerine kayıt edildi. Atatürk orman çiftliğinden gelen paralar için 2. bir hesap vardı. 3. hesap kişisel kullandığı ve en az para olan hesaptı. Bu parayla ne oğluna gemi aldı, ne dünürüne kıyak geçti, ne karısı üzerine hastane aldı. O para yine halka kaldı. Silah meselesini de araştır biz silahımızı da topumuzuda, uççağımızı da kendimiz yapıyorduk. Nato'ya girmek için standart ölçüler gerek bunlar olmaz deyip kapattılar ki atatürk olsa olmazdı bunlar. Amerika biz size vercek deyip kapattırdı fabrikayı, o makinaların hepsi ankarada yok pahasına esnaf almış onu da okumuştum.
Soran+1 yılÇünkü o hesaptaki para TBMM'ne aitti. Atatürk ölünce meclisteki tek parti bu paranın hepsinin sahibi oldu. Lan partiye giden paraları bu kadar takıyorsan Akp şu an on katı para kaldırıyor. Kendilerine kanal alıp propaganda yapıyor bunu normal karşılıyonda Atatürk'ün Meclise ait parayı (başka parti mi vardı) meclisteki partiye bırakmasını kaldıramıyon.
Gizli Üye(30-35)+1 yılen azından sahte kahramanımız olmazdı.. neyin ne oldugu belli olurdu.
06 Yorumla
Soran+1 yıl? senin anlayacağın dilde allah senin sonunu hayretsin..
Cevap sahibi+1 yılamen :d
Soran+1 yıltamam isa seni kutsasın. :D
Cevap sahibi+1 yılatam kutsasın :D
Soran+1 yılKadınsan kadınlığını bil, sana kötü söz söylemek bana yakışmaz ama terbiyesizlik yapma. İşgali bilmeyen, özgürlüğün değerini bilmez. Aydına gel yunanlıların yaptıklarını gör, halkın atatürk'ü neden sevdiğini sor, Chp'ye (prim yapıyorlar bende sevmiyorum) neden oy verdiğini sor ve öğren. Aydın halkı dindar geçinenlerden bin kat daha dindar daha temiz. Özellikle yaşlılara sor neden Atatürk'ü neden bu kadar çok seviyorlar, neden borçlu hissediyorlar diye?
Cevap sahibi+1 yılOk.
+1 yılDevlet olmazdı
20 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eğer Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasaydı Osmanlı Devleti'ne Ne olacaktı? Şu an var olur muydu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler