sadece türkiyede kürt yok hatırlatayım dedim. neyse. kürtler neden ezilir? cidden neden :/
Cevabın nedir?
bir kere dilleri yasaklıydı. Düğünlerinde bile Kürtçe şarkı söyleyemiyorlardı. Kürtçe isim koyamıyorlardı. Öte yandan sanki Türkiye'nin her yeri çok ileriymiş gibi, Kürtler gerilikle ithâm ediliyordu, küçümseniyordu, şiveleri dâhi alay konusu oluyordu.
PKK ile beraber, zaten hor görülen Kürt halkı, "terör destekçisi halk" oluverdi. Kimse durup dururken eline silah alıp dağa çıkmaz. Kimse "kandırılıp kandırılıp" ölümü göze alıp vayana ihanet etmez. Türkiye, kendi Kürt vatandaşını ikinci sınıf insan oalrak gördü yıllarca. Bu gerçektir.
2000'li yıllarda Dünya'daki konjonktür değiştikçe, Ortadoğu'ya ABD'nin girişiyle Türkiye bu politikasını bırakmak zorunda kaldı. Ama bu seferde PKK, ABD'nin rotasına girdi. Ve emperyalizmin Türkiye'yi "yoldan çıktığında" tokatlayıp hizaya soktuğu bir koz hâline geldi.
Şimdi Suriye'de de ABD'nin bölgeyi parçalama projesinin en önemli aktörü. Bu aktör yarın Türkiye'nin parçalanmasında da başrolü oynayacak.
O yüzden Türklerin, bugün en çok Kürtlere sahip çıkması gerekiyor. Kürtlere yönelik ırkçı aşağılamalar onları daha çok ABD'nin kucağına iter. O yüzden Kürtlere hakaret edenlere yönelik tepkiyi asıl Türkler vermelidir. Onlar da biz de aynı ülkenin yurttaşıyız. İçimizdeki ırkçı, faşist köpeklere mahal vermeyin.13 Yorumla
Soran+1 yılbende bunu diyorum işte. hala burda
Soran+1 yıleig seçicem unutturma :)
En İyi Cevaplar
Kim kürtlerin ezildiğini söylüyor? Doğuda kaçakçılığı yapan kürtler kaçak elektirik su her haltı kullanan kürtler hepsinin altında arabalar hepsinde yeşil kartlar en ufak şeyde devlet bize bakmıyır safsataları ve kürtler eziliyor öyle mi? Kürtler ayrımcılığı öncelikle kendileri doğuruyor içlerinde iyi insanlar olsa da doğuda çok kötülerini gördüm ben. Bugün meclise kadar girebilmişken kürtler hala eziliyor denilmesi gerçekten komediden öte değildir.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtlerin cogu fakir ve fakir insanlar bu dünya da ezilir. kürtler bu ezilmeyi carpitarak etnik ezilmeye döküyor isi ve abd ve israil gibi güclerin oyuncagi haline geliyor. qBizim ic anadoluda da fakir cok dogudan farklari yok ama onlarda eziliyorlar hep saf gariban insanlar ama biz Türkleri neden eziyorlar demiyorlar hic. Dünya Türk ve Kürt ayrimi ugruna dönmüyor kapitalist sistem fakiri ve zenginin arasini aciyor ve fakiri eziyor bu kadar. Ayrica nerede egitimsiz ve fakir varsa kullanmak ve icin silah satmak icin orasida kullaniliyor. kusura bakmayin pkk bir oyuncaktan baska birsey degil. Oysa Kürtler ne kadar candan insanlar üzülüyorum bu durumumuza
10 Yorumla
Aslında ezenler ırkçılar. Irkçı bir insanın IQ seviyesi en düşük orandadır. Doğulu kişilerin sevilmemesinin sebebi türklerin şehit vermesidir. ( Irkçı değilim) Vatan haini olan kürtlerde var milletini koruyan kürtlerde var. Sevip sevmemek insanın kişiliğinde bitiyor :)
11 Yorumla- +1 yıl
Gel istersen zeka testi yapalım senden yüksek çıkarsa oracıkta şeftalini parçalarım kabul mü?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
45Cevap
Azinliklar gelismemis ulkelerde cogunluk tarafindan gormezden gelinir.
Mesela islam cografyasinda tek ayakta kalan azinlik yahudilerdir ki onlarinda uyguladigi yontemler malum ve bence yontemlerinde de haklilar.17 Yorumla- +1 yıl
selo geldiginde hu cekiyorlar sonra bumm oluyorlar sonra tayip baba bize sahip cikmiyo acız oluyo kücücük kizlarla evleniyorlar babasi dedesi yasindaki kisilerle sapiklik desen bunlarda cahillik desen yine bunlarda, birde nevruzlari var müslümaniz diyorlar atesten atliyorlar abuk subuk agaclari var bez baglamalari var cahil deilde ne bunlar biji buju diyorlar bide o ne ya :)
Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tarih boyunca hep birilerinin koltuğunda kalmayı yeğlemişler. Kendileri olamamışlar, bağımsızlık mücadelesi verememişler, sebep budur. Son yıllarda da aynı stratejideler, malum ülkelerin koltuk değnekliğini yapıyorlar, gene kullanılıyorlar, gene hiçbirşey elde edemeyecekler.
23 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏
- +1 yıl
@kirmiziyiseverim Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Neden hicbir laz cerkez vs bu soruyu sormuyor? Neden sanki onlari disliyormusuz gibi davranip ortaligi karistirmiyor ya da kendilerine bir pay cikarmaya calismiyorlar bunu düşün anlarsin.
51 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap sanırım bu.
hainler kim sever ki kadının kocası ihanet ederse boşar kardeşi hainse reddeder
yurttaşı hainse nefret etmek bile az gelir
kürtler Türkiye nin heryerinde bomba patlatıp insanları öldürüyor
neden seveyim?30 YorumlaKürtler neden ezilir amerikan usagi ermeni soyu olduklari için yemek yediği kaba pisledikleri için vatan milet kavramı nedir bilmedikleri için kendilerini bir bok sandıkları için PKK nin usagi olduklari için
30 Yorumla
+1 yılCokta ezilmediler kürtler vali oldu. emniyet müdürü oldu. cumhurbaskani oldu. bakan oldu kaymakam oldu devletin tüm kadrolarina girebiliyor lar sünni kurtler yani ezilen aleviler oldu bir tane bile alevi vali bulamazsin
20 Yorumla
+1 yılDuyar kasmayın boşuna. Kürt'ün ezildiği yok Türklerden çok daha iyi yaşıyor. Elektrik su kaçak devletten her türlü yardım alıyorlar oturdukları evler kaçak Esrar her türlü maddeyi kürtler üretiyor satıcılığını yapıyor üstelik vatan hainleri.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'den bahsediyorsan bu şehir efsanesi ben doğma büyüme İstanbuldayım bir tane görmedim ezilen :) Dünya genelindede böyle genelleme olduğunu düşünmüyorum.
20 Yorumla
+1 yılBen bugüne kadar ezmedim ezmemde onlarda insan sonuçta bana zararı yoksa eğer problem değil bence pkkya mensuplarsa iş değişir hep nefret ettim ederimde
00 YorumlaMilletlerin ruhu vardır karakterleri vardır. Eşeklere göz koyan bir milletten bişey bekleme.
32 Yorumla
Soran+1 yıltürklerden mi?
+1 yılavrupa yakası bütün kapalı çarşı kürtlerde anadolu yakası pazarlar kürtlerde ticaret kürtlerde 500T kürtlerde bu nasıl ezilmek lan eğer bu ezilmekse benide ezin
20 Yorumlabu soruyu önce kendinize sorun.. biz nerde yanlış yaptık diye.. pkk destekçisi vatan hainleri.. iyi kürt kötü kürt diye bişey yok hepinizde kürdistan hayalindesiniz çoluk cocuk hemde
20 Yorumla
+1 yıldevlet olmayi beceremeyenler her zaman daha fazla ezilir.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kürtler tarihleri boyunca hep yönetilme arzusunda idiler. hiç bir zaman yönetme gibi bir arzuları olmadı. takiii 1980lere kadar. ondan sonrasıda herkesin mağlumu. gözyaşları
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurklere guvenip topraklarini serv anltlasmasina uymayip turkiyeye verdigi icin, canakkalede savastigi icin ! M. kemalin emriydi zaten kurt diye birsey olmuycagini sadece bir irk olck herkes turk olck demesiydi..
06 Yorumla
Soran+1 yılne yapabilirizki? geçmişte kaldı. toprak için tekrar mı savaşacaklar
Cevap sahibi+1 yılToprak icin savasilmiyor zaten. Kiskirtma var ortada.. ulkenin turkleri gelip kurtler defolup gitsin burasi bizim ulkemiz derse adamlar tabiki savasir ama bu ulkeyi biz birlikte kazandk savastk biz ayni dine mensup muslumanlariz derlerse hersey biter ki boyle diyen yok youtube girin bir kurtce sarki acin tum kurtlere kufur yazili.. sebep ne ki? Sebep IRKCILIK bir azinligin dilini irkino sorgulayip yok sayamazsin
Soran+1 yılçok haklısınız :(
Cevap sahibi+1 yılBen kendimde kurdum yakinlarima kurdistan kuruluyor dediklerinde hemen Allah korusun diyorlar ki kurtler bolunmeyi istemiyor. Suriyede bagimsiz kurt devleti kurulacak burdaki herkes karsi cikiyor abi sizene? Isidle savsip halki kurtaran siz miydiniz? Hayir aksine yardim ettiniz bunlara karisilmiyacak turkiyeden toprak alinip bolunulmuyeck fakat suriyede kurtler kendi bagimsiz devletini kuracak haklari cunku kendilerini kanitladilar irandan suriyeden iraktan arabistandan turkiyeden zulimler gorulup oldurulduler bu gune kadr geldiler ozman helal olsun diyip susacksnz. Oyle degil mi? Pkk vuuluyor diyip kurt koylerini bombalyip kurtleri oldrduler isid toprak isteyip kurtleri oldurdu saddam huseyin ayni sekilde zulum etti Amerika kimyasal silahlar kullandi petrol icin adamlar bugun kendi devletini kurup kendilerini koruma haklarii
Soran+1 yılbilmiyorum ya... herkes farklı bir şey söylüyor. güvenemiyorum
Cevap sahibi+1 yılHerkesin korkusu su Pkk nin bir kolu YPG bunlarda eger YPG devlet kurarsa turkiyeye saldrr diye dusunuyor.. PKK bir partidir. YPG ise halki korumakla gorevli orguttur YPG halka saldiri gerceklesmedigi takdrde kimseye karsmz. Dunyanin sonu geliyor artk ne diyelim
+1 yılO kadar çok ezikler ki Doğunun elektrik faturasını Batıdakiler ödüyor !
14 Yorumla- +1 yıl
@Dildam02 başkalarının haklarına girmek ne zaman özgürlük oldu!
- +1 yıl
@Dildam02 onlar da adam olsun başkalarına para ödetmesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepinizin cebinde yeşil kart var süt parası alıyorsunuz. Ha eğer toplumda eziliyoruz diosan o yaptığınız algıdan kaynaklanıodur
10 Yorumla
+1 yılTanidigim Kurtler hic de ezik degiller. Ne irklarini inkar edecek kadar Turkler ne de Kurtculugu savunacak kadar irkcilar. Diger kalan Kurtleri bilemem.
10 Yorumla
+1 yılSizi ipleyen yok siz sadece gündeme gelmek istiyorsunuz canım kardeşim
20 Yorumlabıktım artık bu mal soruları görmekten ezildikleri falan yok
20 YorumlaYa ne ezilmesi be dusuncen sacmalik senin ya da gormuyosun gercekleri
10 YorumlaDoğduğumdan beri Türkiye de yaşıyorum bir tane bile ezilen kürt görmedim :/
10 Yorumla
+1 yılKim demiş benim kurt çok saygın çok sevdiğim ve her ortamda kendisini gösteren dostlarım var o karakter meselesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kürt değilsin ve tamamen provoke amaçlı sormuşsun şimdi kalkıp birileri küfredecek öbürleride cevap verecek birbirine düşecek
01 Yorumla
Soran+1 yılkaldırayım mı ne yapayım
+1 yılkusura bakma kurt arkadaşım kurt akrabam var kız aldık kız verdık hıcde ezık degıller baları dık ve hürler kusura bakma ama sen ne acmalıyorun turkun kurdunkardes olduğu yerde ne ezıklıgı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKimseye kürt diye laf etmedim. Ama pkkyı destekleyen kürtler beter olsun bu kadar
10 Yorumla Yo ezilmezler, özellikle erkekleri baya yakışıklı olur 😂. İnstada falan seviliyorlar yanii
02 Yorumla
+1 yıldevlet bize bakmıyıııı diye diye her yere girdiniz bide hala eziliyoruz diyosunuzya pes valla
10 Yorumlaezildikleri filan yok bunu sadece teroristler iddia ediyor
00 Yorumla
+1 yılvalla abd ye helal olsun eni sonu türk kürt diye ayıracak ülkeyi.
10 Yorumla
+1 yılezilir derken? su faturası öderken sen şucusun diye 2. sıraya gönderdilerde biz mi görmedik?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece bir topluluk, irklari yok karisiklar calmaya meraklilar toprak acisindan ve terör lanet odaklilar bu yani
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu kürtler gibi mazlum ve mahsun insanlar yoktur. çok haklısınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü ışid bile 3 yılda devlet kurup bunları tarihte hiç devleti olmadığı için
12 Yorumla- +1 yıl
eminmisin ırak kürdistan cumhuriyeti ne oluyo peki
Cevap sahibi+1 yılemparyalist devletlerin desteğiyle kurulan bir ülke bana masal anlatma yaşın 32 olmuş bunları bilmen lazım Türk milleti kendi başına devlet kurdu sırf bize zarar olsun diye neredeyse 10 devlet size destek veriyor
+1 yılKanları bozuk oldugu için
40 Yorumlak*rt oldukları için :)
20 Yorumla
+1 yılçünkü kürdüm dersin terörist diye algılanır.
02 Yorumla
Soran+1 yılo kadarda değil ya
- +1 yıl
öyle yoğunluk olarak
Para & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. Azınlıklar her daim ezilir ama iyi mücadele verir
30 Yorumlakim eziyor kürtleri? sen hangi yılda yaşıyorsun?
10 Yorumla
+1 yılBen kendimi ezdirmem. Ezdiren düşünsün
04 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTürkler neden k. rtlere bakmakla yükümlü?
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. öyle bişey yok ya element uydurmayın
20 Yorumla
+1 yılIngilzi projeine gore algi oyle olmali.
00 YorumlaKurunun yanında yaşıda yaktıklarından
00 Yorumla
+1 yılyobaz olduğundan ama ırkçı değilim
30 Yorumla
+1 yılbu iktidarda bence türkler eziliyo
20 Yorumla
+1 yılTabii dünyada tek ezilen ırk zaten :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkemizdeki akan kandan sorumlu oldukları için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKürtler mi eziliyor komik olma istersen
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKinsenin ezildigi yok
10 Yorumla
+1 yılYok öyle birsey herkes eşit
00 Yorumla
+1 yılgenelleme doğru değil bencee
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız doğudaki kürtler rahatlar türkiyedekiler yani
+1 yılAjitasyon yapıyorlar ezilfikleri yok
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbişey başaramıyolar demekki
00 Yorumla Kürtler nerde eziliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMeclise girdiler ne ezilmesi?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnşallah kürtleri ezenler belasını bulur.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü hak ediyolar
10 Yorumla
+1 yılkim diyo onu :) :)
00 Yorumlaonlar kendini eziyo.
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi