Change. org'ta bu konu ile İMZA KAMPANYASI başlamış. Destek olmak isteyen olursa imzalasın!!!
Kadıköy'de yaşayan varsa iyi bilir. Feneryolu'ndan Moda'ya kadar tahammül edilmesi zor bir koku ile karşılaşıyorsunuz. Bildiğin kanalizasyon kokusu işte. Çok sıcak havalarda, yerliler pislikten kabarcıklar çıktığını da söylüyor. Peki niye böyle sizce? İBB neden müdahale etmiyor? Yerlilerin siyasi nedenlerden olduğu konusunda iddiaları var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada görsel için; Cidden müdahale gerekmiyor mu :/
Çoğu insanların araba beklediği yerler bile hala çöplüğe dönüyor bu memlekette insanlar olarak çevre duyarlılığı yok hala yeterince okullarda çevreye çöp atmayın der dururlar nasıl unutuyoruz ne hale geliyoruz. Ergene Nehri temizleniyor çok sevinmiştim darısı buranın başına bu yine iyi. Sakarya'da ağır sanayiden bir derenin suyu kurudu neredeyse sudan içen inekler ölüyor diyorlardı herkes görüyor kimse ses etmiyor şikayet etsen adam hangi tarafta bilmiyorsun mimlenmek var küçük yerlerde dereler özgür akamıyor.
Ergene Nehri eskisine göre daha iyi olsa da, hala felaket. Ve bir de yıllık ayçiçeği ve pirinç üretimimizin büyük kısmı bu bölgeden. Bilemiyorum vallahi, bu kötülük hepimize sonuçta. Sırf Ergene korkumdan pirinci ithal alıyorum, ayçiçek yağı da kullanmıyorum.
Saygı duydum bilinçli olmanıza son birkaç yıldır Gdo'lu ürünlere kafayı taktım, hayavan gübre ve yemlerine katılıyormuş. Biz kendi bahçemizi yapıyoruz o fidelere ( domates, biber, patlıcan vb. ) bile katılıyormuşu öğrendikten sonra doğallık kabusum oldu. Organik diyenlerin bir kısmı dolandırıcı çıkmasaydı belki başka olurdu ama şükür az da olsa yabancı da olsa gerçekten organik ürünler mevcut ama işimiz çok zor.
Kurbagali dere ben dogdugumda islah edildi zaten o kokular teknelerin simtinelerini dereye kacak dokmesi, nenizdeki biyolojik ve insansal atiklarin akinti olmadigindan cokmesi, kefallerin dogal barinagi olmasindan dolayi pisliklerinin olusturdugu nitrat vb. Kokularin karisimi
Yahu o değil de haberleri Sabah'tan takip etmeyelim :D Kadıköy'e yolunuz düşerse uğrayın, cidden fena. Hadi da Angola'dan imza kampanyasına destek olun siz de :D
Çünkü kanalizasyonu dereye veriyorlar. Onu kesmedikleri sürce hiç bir şey düzelmez. Kanalizasyonu dereye vermekten vazgeçsinler iki üç sene sonra kendiliğinden temizlenir.
Yav he heee sizin köyde havuz var tm tm.. İBB yürütüyor projeyi o yüzden bu kadar yavaş ilerliyor. Çünkü kadıköy belediyesine kalsa hemen halledilir ama ozaman nolur CHP iyi bişey yapmış olur bunuda İBB istemez cünkü İBB ak CHP kara... Anlayan anladı hadi işine..
@GüvensizimHemdeÇok ne alakası var yaa yıllardır var orada pis koku ve o derenin pis hali yıllardır ortada chp de yıllardır kadıköy belediyesinde halletseymiş o zaman neden halletmemiş bunca yıldır o dereyi ıslah etmemiş? size böylemi öğretiyorlar ne yapıyorlar yeni çıkmadı yanii o derenin pis hali ve kokusu
İnadına hayran kaldım ama yorgunum laf anlatamam sana birader.. İzmire neden düşman AKp zihniyeti bir düşün bakalım çünkü İzmir CHP li.. Kadıköyde Chp li anlatabildimmi. Yandaş olmadıgın zaman ayagına celme takan cok olur. Buda böyle bişey.. Her kötü şeylerde kadıköyde oluyor iyiler kadar bunlarada dikkat edersen anlarsın zaten.. Kadıköy diyince 18+ haberler v. s eylemler polis düşmanları.. Ama bu kadar... Chp düşmanlgından ötürü. Bize birşey ögreten yok okuyorum görüyorum gördügümü anlayabiliyorum çok şükür.. Bildigini sandıklarına beni inandıramazsın.
CHP belediyesi, durumu İBB'ye söylediğini ama İBB'nin bir türlü elinden geldiğini yapmadığını söylüyor. Bölge halkı da aynısını iddia edip cezalandırıldıklarını düşünüyor. Kime inansak bilemiyorum :/
@GüvensizimHemdeÇok cahil sen oluyorsun CHP 20 yıldan fazladır o belediyenin başında 2004 lü yıllarda bile vardı bu sorun eee o zamandamı senin aklına göre AKP onay vermedi
Bro 20 yıl önce kurbagalıderede böyle bir durum mu vardı? Kaldıki 20 yıl önce bu teknoloji temizlik çalışmaları nasıl yapılırdı kurutulup temizlenip suyla doldurulmuş geri.. Halen cahilin ben oldugumumu söylüyorsun? 20 yıl degil ama 13 yıldır AKPKK hükümeti taş koyuyor. Halka ceza veriyor bayanın dedigi gibi..
@GüvensizimHemdeÇok AKP taş koymuyor arkadaşım bu durum yeni çıkmadı daha yıllardır olan bir sorun yanlış biliyorsun bunu 20 yıl önce bu sorun geliyorum diyordu zten kardeşim bunun için büyük büyük teknoloji gerekmiyor nükleer veya nano teknoloji ile bu işin üstesinden gelinmeyecek bildiğin sondaj araçları var biliyorsun onlarla bu kirli suyu taşıyacaklar ki bunuda yapmaya geçen yıl başlandı biliyorsun herhalde 2013 tede ibb Başkan'ı CHP li Kadıköy belediyesinin dereyi ıslah çalışmalarına onay vermediğini bile söyledi Kadıköy'de CHP eylem yapınca gıkları bile çıkmadı
En İyi Cevaplar