+1 yılDiyanet kurumu tek partili dönemde müslüman camiayı kontrol amaçlı kurulmuştur. Yani devlet nezninde bir amacı vardı ve bizzat Atatürk tarafından kuruldu.
Laiklik devlet ile din işlerinin birbirinden ayrılması idi. Din devlete karışmıyor ama devlet dinin her şeyine karışıyor. Daha geçen gün bir tane hoca konuştuklarından ötürü imamlıktan atıldı. Devlet niye karışıyor Camilere.
Demeye çalıştığım şey eğer devlet camilerden elini, ayağını çekerse, diyanet olmaz ise Türkiyede diyanet gibi bir kurumu camiler kendileri gerçekleştirir. Ve devletten bağımsız , kontrol altında olmayan muazzam bir kitle oluşur.
Yani bu iş aslında müslümanların zararınadır.
Yapılan camilerin çoğu camide, cuma toplanan paralarla yapılıyor zaten. Ve Türkiyede onbinlerce cami var toplanan parayı siz tahmin edin. bu para biraz daha toplanır hiç bir şekilde devlet desteği olmadan cami görevini yapar. ama bu seferde devlet müslümanlar üzerinde otoritesini gösteremez. Bu da yudarıda bahsettiğim sorunu ortaya çıkarır.
Bir müslüman olarak söylüyorum bencede vermesin devlet camilere para. Biz kendi aramızda toplarız neyse öderiz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Olması gerekeni söyleyeyim.
Her türlü dinsel harcamaların kişilerin kendi cebinden karşılaması gerekir. Din, kamu yararı değildir, din ihtiyâç falan da değildir. Eğer cami istiyorsanız, o kadar cemaatiniz şuyunuz buyunuz var, paşa paşa cebinizden vereceksiniz. İmamlarınızın maaşını kendiniz vereceksiniz. Devlet tamamen bunlardan elini eteğini çekmeli.
Bizim milletin "müslümanlığı" cebindeki para eksilene kadardır. Bakın bakalım devlet elini eteğini çekse, o zaman tarikatlar, vakıflar şunlar bunlar oluyor mu. Eğer çok dürüst dini bütün olsaydınız, hırsızı yolsuzu tecavüzcüyü başımıza musallat etmediniz. Çıkarınız olmasa bu iktidar ayakta kalmazdı10 Yorumla
+1 yılO açıdan bakarsak bütün insanların kullanmadığı gitmediği ihtiyacı olmadığı şeylerden vergi kesiliyor ama bu baya cüzi bir rakam ülkenin çoğunluğumüslüman olduğu için vermek zorunda kalıyorsun aslında bu da müslümanların elinde olan bir şey değil sistemden kaynaklanan bir durum dediğin gibi cüzi bir paradan helallik istemye kalksak bana da mesela marketlerde 1 kuruşlar verilmiyo halbuki hepsini toplasam hayatım boyunca büyük bir para edebilir herkesin mutlaka herkese hakkı geçiyordur bir şekilde bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer inanışa mezhebe aynı incelikle yaklaşılıyor mu. Vergimizle cami hocalarini maaşa bagliyorlar. Ama cem evi yapılınca her türlü zorluğu çıkarıyorlar. Nerede hak adalet Nerede eşit yurttaş.
05 Yorumla- +1 yıl
Ah nerede vah nerede dimi ama
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
kedi canını senin :D
Cevap sahibi+1 yılHaha 😊
- +1 yıl
Bazen kendimi çok zeki hissediyorum 😃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Yazmak istemedim ama yazacağım , sen ekmeğini yiyeceğini nerden alıyorsun , hastahaneye gitmiyormusun , yolları kullanmıyormusun , otobüslere binmiyormusun , çünkü bunlarda bizim hakkımız var kimseye haram etmedik bunları kullananlara. Sen çalısıyorsun ve herkes gibi vergini veriyorsun ve vereceksinde.
Akılsız diye herkese yüklenmişsin ama , düşünce özgürlüğü olan bir ülkede olduğun için yazabiliyorsun bunları.
Kimin neye inandığı beni ilgilendirmez , her koyun kendi bacağından asılır.4 üniversite bitirmiş olmanda beni ilgilendirmez. Müslümanlıkta kalp kırmamak esastır. Ama herkesin fikrine saygı duyamam. Bizlerde elimizden geleni yaşamaya çalışıyoruz. Ekmek bulamayan , ev bulamayan insanlar varken , sen kandil günü bunları yazarak polimik istiyorsun. Bunuda bilerek soruyorsun , bizler nasıl bir şeyinize müdahale etmiyorsak bu saygıyı bekleriz. Geçmiş diyerek cevap verme , barış en önemli şeydir , her halktan insanla yaşıyoruz. Buna itirazı olan yok. Hak helal et ya da etme Allah herşeyi hakkıyla bilir.12 Yorumla- +1 yıl
Seni ciddiye almak isterdim dostum ama başka zaman cidden. ben ne bileyim kandil mi degil mi?
Soruyu anlamamaktaki israriniz takdire şayan
+1 yılToplumca yaşamanını kuralı budur çünkü. Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyorsun. Bir birey olduğun kadar ayrıca Türkiye'nin bir parçasısın. Ülkede neye ihtiyaç varsa herkes topyekün bunu ödüyor. İnançlara saygı sadece saygı duyuyorumla olacak bir iş değil. Toplum olmanın dayanışması, birliği ve dirliği içinde olmaktır bu. Ben bir müslüman olarak bugün eğer Türkiye'de kiliseler sinagoglar veya herhangi bir ibadethane için vergi verilecekse de gönül rahatlığıyla veririm çekinmem. İnsanlar dinlerini, inançlarını özgürce yaşayabilsin yeter ki! Eğer vergi vermek istemiyorsan ibadethaneler için vergi verilmeyen başka bir ülkeye de gidebilirsin. Oranın vatandaşı olabilirsin.
33 Yorumla- +1 yıl
Cok güzel yazmissin katılıyorum fakat ne hakla ya sev ya terk et modunda takilıyorsunuz?
Soruyu anlayacak zekada adam yok heralde. - +1 yıl
Git, ya da orada yaşa demedim. Bir tavsiye de bulundum dostum. Sadece bir öneriydi, zorlama olarak anlayan sensin. Hiç değilse fikrini beyan eden müslümanlara karşın Arabistan'a gidin tarzında bir yaklaşımda bulunmuyorum.
- +1 yıl
Bende sorarken rahatsız olmuyor musunuz bu durumdan diye soruyorum. takdir edersin ki doğduğum ülkede yaşama hakkına sahibim. herkes gibi bende vergi verip devlete karşı olan gorevlerimi yerine getiriyorum. fakat bir dini inancım olmadığı için öyle bir hizmet almiyorum ve alan arkadaşlar benim odedigm vergi dilimini de kendi paylarina kullanmış oluyor.
Ben sadece vicdanen rahatsizlarmi onu soruyorum. ama biri geliyor ötede oyna diyor diğeri burası musluman ülke zirvalari yapıyor vs neden toplumca yaşama kurallarını onemseyeyim
burada adam hakkini savunmus, ama bir cogu hakaret etmis, bende bir müslümanim ELHAMDÜLILLAL , ama adaletide bilmek gerek belki bircogunuzun peygamberimiz veya baska bir peygamberiin zamaninda orasini tam bilmiyorum yasanan olaydan haberiniz yok, zamaninda bir yahudinin arsasina camii insaa edilir yahudinin rizasi olmadan , daha sonra bu adam peygamberimizin huzuruna cikar sizin adaletli oldugunuzu biliyorum benim rizam olmadan arsama camii insa ettiler der , peygamberimiz emir verir derhal o camii yikilacak der baskasina ait olan ve rizasi alinmadan yapilan camii haramdir der müslüman kul hakki yemez der , ve bir cok yerde söyle devam eder insanlar gün gelecek o kadar güzel camiiler yapacaklarki ama o camiiler onlardan sikayetci olacak der iste durumda bugun böyle adam camiiye parasini vermek istemiyor yarin senden benden sikayetci olacak o zaman ne yapacagiz yarin belki bizden imanimizi isteyecek onu sart kosacak bunlar müslümanlikta ince cizgi
01 Yorumla- +1 yıl
Bak surda soruyu anlayıp cevap veren ikinci muslumansin mubarek
devletin vergileri sadece din işlerine gitmiyor yalnız bana sorarsan şöyle olmalı kişi vergi verirken inançsız olduğunu ya da ne bileyim diyanete gitmesini istemediğini belirtmeli bu şekılde bir sistem daha adil olur şuda bir gerçekki ulkemizdeki ateistlerin bir çogu müslüman gibi gömülüyor en azından cenazede kullanıyosunuz
15 Yorumla- +1 yıl
Defin işlemi dini bir işlem değildir eğer kişisinin farklı bir talebi yoksa l. benimkini ortada bırakabilirler hiç sıkıntı yok
- +1 yıl
Tabi insanlar iyi niyet gosteriyorlar o baska
- +1 yıl
Yok kardeşim o konuya girmeyip hiç sanmıyorum diyim yeter. csmiye gitmek gerekmiyor bağışta bulunmak için. cami ihtiyacı olduğunu dusunsem şimdi de yaparım. insanlar anlattigimi parayla ilgili sanıyor ne kadar acı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılooo cok derin dusunuyorsun ama sen boyle dersen baska inancta biri bisi derse neler olur? Sonucta Musluman bir ulkedesin ve ibadethaneler bir ihtiyac ve sende bu ulkenin bir uyesi isen elini tasin altina koymak zorundasin. Ayrica kisir olmus bir kadin hastaneye gidiyor ve emzirme odasi goruyor ne geregi var bir muayene odasi daha olsun onun yerine diyor ama emzirme odasi bir ihtiyac. Ihtiyaclar kisiye gore degisir bu ulkede kac milyon insan var farkindamisin? Cok dertli iseniz ateistler olarak toplanip sikayetinizi bildirin :) Ve sen niye bunun tasasindasin acaba vicdan yapiyorlarmi diye zaten inanmiyorsun benim ne hissettigim seni ne alakadar ediyor onu anlamadim.
16 Yorumla- +1 yıl
Gizlilere koymuyorum bile boşa azmissin
- +1 yıl
Pardon yazmissin
Cevap sahibi+1 yılsen bilirsin canim ben dusuncelerimi soyleyeyimde :)
- +1 yıl
Açık şöyle kendi düşüncelerinden korkma annem
Cevap sahibi+1 yıltamam annem bir dahakine insallah soz yerine ulassinda
- +1 yıl
Hahahahaaha okumam kiiiii
Evet ben de rahatsız oluyorum, benim verdiğim para ile imam maaş alıyor, devletin böyle şeylerden tamamen elini çekmesi lazım. Dini guruplar kendi organizasyonlarını kendileri yapmalılar. Devlet sadece hak ihlaline karışmalı. Ama bizde bu medeniyet seviyesi nerde? Daha alevileri bile tanımıyorlar tek tip insan yetiştirme peşindeler. Ateitleri ise yok etme peşindeler.
10 Yorumlaadamlardan daha fazla vergi verirsin
senin verginle diyanete en büyük pay verilir
üretilen tek bilgi tanganın günah olduğudur
birde sana küfür ederler11 Yorumla- +1 yıl
Agziniza cuk girerse oruç bozulur bu konuyu atlamayalim. mina koduklarim ya
+1 yılSadece ateistler vergi vermiyor ki. %99 müslüman var diyorlar, demekki vergilerin de %99 unu müslümanlar veriyor. O sebeple çok haksızlık yok gibi. Tartışılması gereken dine bu kadar yatırım gerekli mi? Dine yatırım yapan ülkelerin sonu ne olmuş? Din ile sanat, ilim ve bilim beraber olur mu? Yetişecek dindar nesil bu ülkeye ne verebilir?
00 YorumlaHaklısın kanki haram et gitsin. Nasılsa ülkenizin vatandaşı değilim.
31 Yorumla- +1 yıl
Hahahah adamsin
+1 yılGitmiyor. Fakat sigara alkole karşı ohh iyi olmuş 100 lira yapsın zaten günah vs diyen bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasındaki dinciler için gidiyor. Ateistler kalkıpta benim paramdan cami yapılıyo diyanete şu kadar para veriliyo diyomu siz ne gelip alkol sigara fiyatlarına karısıyosunuz. Bugün yediğiniz hurmalar yarın bir yerinizi tırmalar :D
00 YorumlaEger bizim verdigimiz vergilerle Turkiye bir arada kaliyorsa helal ederdim.
11 Yorumla- +1 yıl
Mantikli
Gizli Üye(30-35)+1 yıldevlet sözde laik. imamlar devletten maaş alıyor. zorunlu din dersleri var. diyanetin bütçesi bakanlıklardan fazla. ve bütün bunlar sünni mezhebine hizmet ediyor. g*tleri yese şeriatı da getirecekler.
12 Yorumla- +1 yıl
Yemez
Cevap sahibi+1 yılyemez tabi :D
Gittiğin hastanede veya yurudugun yolda benim vergim illa ki vardir. Oradan odesiriz kardeş. Sanki bir sen vergi veriyon.
36 Yorumla- +1 yıl
Odesmemiz için senin kullanmadigin benim kullandığım hizmet olmali. odesme olmuyor ozaman
- +1 yıl
Bu ülkede çalışanların gereğinden çok fazla çalıştırıldığını, kendilerinden gereğinden çok fazla vergi alındığını ve bu vergilerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyorum. Ben de bu bahsettiğim çalışan işçilerdenim.
Eger vergin gercekten cami yapılarak sana haksızlık ediliyorsa aynı kişiler bana da fazlasıyla haksızlık yapıyor.
Ben ne yapayım şimdi? Vergi vermeyeyim mi? - +1 yıl
Kardeşim konu vergi vermeyelim değil. anlamak istemiyorsunuz boş konuşmayın bari
- +1 yıl
Senin tek başına yapabileceğiniz bir şey tabiki yok helallik istemekten baska
Bakiyorumda Müslümanlar daha soruyu bile anlamamislar ama küfürleri sayiyorlar...
Müslüman bir ülkede aydin olmak cok zor.10 Yorumlakardeşim öncelikle şöyle düşün bu ülkede en çok vergiyi müslümanlar veriyor yapılan hizmetleri düşün bu verginin kaçta kaçı ibadete ayrılan bütçeyi düşün verdiğimiz vergilerin kaçta kaçı burada bir hak varda yçnetenlerin üzerinde şimdi sen camiye gitmiyorsun vergim boşa gidiyor dersin bende derimki mesela ülkenin verdiği bir hizmeti kullanmıyorum mesela halk eğitim merkezleri kullanmıyorum ne diyecez şimdi halk merkezlerini kullanmayanların hakkını mı diyor diyecez kullananlar?
00 Yorumla
+1 yılSen ben zaten cehennemlik olduğumuzdan kimsenin umrunda değil. Seve seve versinler sonra da yansınlar pis kafirler durumu... kimden ne hakkı soracağız.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama onlar hakliysa ve gerçekten allah varsa onları da pesimizden surukliycez. iste bunu seviyorum hahahahaah
+1 yılE arkadasim istedigin kadar ateist ol er ya da gec oleceksin. E o zaman mezar yerini kim verecek? kim seni defin edecek? bunlarin hepsi para. Ben helal etmiyorum sana verdigim vergileri.
01 Yorumla- +1 yıl
Bzi defin işlemlerini zaten kendimiz yapıyoruz kaldiki büyük şehirlerde zaten mezar yeri için para alıyorlar. dunyadan haberiniz yok ya la
Para & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Onlar severler kul hakkı yemeyi. Alışıklar dedeleri ömer, osman efendilerden beri.
10 YorumlaBir de şöyle düşün onların (Tesitlerin) ödediği vergilerle sizlerin (Ateistlerin) ateist fikirlerin savunucusu olan yazarlara erişiminiz, güvenliğiniz, fikir özgürlüğünüz sağlanıyor
10 Yorumla
+1 yılsenin verdiğin üç kuruş benim ibadethanemin duvarına bile deymedi rahat ol sen. Allah'ın evi haramdan uzak helalden var olur ancak. git başka yerde otlan hadi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılSenden alınan vergiyi ayrı bir yerde topluyor,
onunla kanal temizliği falan yapılıyor.
Sen de o kanala işemiyor musun?10 Yorumla Ya çok akıllısın be sizden vergi alınmasın o zaman. Sadece ibadet yerleri mi açılıyo o vergilerle beynin bu kadar mı çalışıyo?
16 Yorumla- +1 yıl
Beyin çalışma konusuna girmeye uzulursun. benim araban yok neden devlet yol yapıyor diyormuyum. devlet hastanelerini kullanmıyorum devlet neden yapıyor diyormuyum
- +1 yıl
Çok akıllısın hakikaten ya. Yürüdüğün yol vergilerle yapıldı araba kullanmana gerek yok. O bakkaldan aldığın şeyleri senin yaşadığın yere düzenli olarak getirilmesini sağlayan devlet. Abi siz kendinizi çok akıllı sanıyorsunuzda daha düz mantıkta bile çakıyorsunuz ya. Üz hadi beni bekliyorum.
- +1 yıl
Ayni şeylerden yararlanıyoruz fakat ben bir eksik yararlaniyorum anlatabildim mi? Çünkü din kişisel bir şey yaradanla yaratıcısı arasinda. ben bunun neden finansörü oluyorum.
- +1 yıl
Kardeş kişiye özel olmaz bunlar, ben camiye giderim ondan yararlanırım sen bir kütüphaneye gidersin ordan yararlanırsın. Ben yollardan yararlanırım sen farklı şeylerden. Öyle bir dünya yok ben hastaneye gitmiyorum gitmemde deyip vergi vermiyelim o zaman yarın bigün bir kaza geçirdiğinde hastanede seni almasın ölür gidersin. Yok öyle düzenli vericeksin vergini yararlandığın şeyler olur yararlanmadığın şeyler olur.
- +1 yıl
Tamam da ben cami tuvaletine bile gitmiyorum. cami ile hastane aynı şey değil. cebinizden verin yaptirin csminizi imamınıza maaş baglayin bunu neden devlet yapıyor. sen klimalı camide namaz kılcan tasasi bana dusvek oylemi siksinler sizin kul hakkı anlayisinizi
- +1 yıl
Hemen küfür et afferin. Kardeş o vergilerin hepsi camiye gitmiyor söylemek istemiyorum.1 şehirden 10 vergi mi alınıyor bunun 1ini sen mi verdin bu vergilerin 2si yola 2si sağlığa böyle ayrılıyor senin verdiğin din işlerine değil sağlığa gidiyor belki. Ha diyosun ben nerden bilelcem benim vergimin oraya gittiğini haklısın ama %99'u müslüman ülkede kusura bakma işler böyle yürür. Beğenmiyorsan gidersin kul hakkı diye ağlama bence kul hakkına falan girildiği yok. Dediğim gibi diğer hizmetlerle karşılanıyor verdiğin para. Engellemişsinde yan hesabımla geldim engelleyince bizi sustaramazsın. İfade özgürlüğü diye çığıranlardansındır bide sen yazık size. İslah olun.
- Para & Ekonomi konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılBu nasıl bir mallık ateist vergi veriyorda müslüman vermiyor mu versiğiniz vergiyle yol kullanıyorsun okula gidiyorsun yetmiyor mu
221 Yorumla- +1 yıl
Sevgili kartondan imal arkadaş soruyu anlamanın beklemiyordum zaten
- +1 yıl
Anladım yolları sen ödedin camiyi biz tamam mı
- +1 yıl
Yanlis. diyanete çok fazla ödenek ayrılıyor bu dediğin imkansiz
- +1 yıl
Bir çok şey var diyanet az bir kısmı
- +1 yıl
İzmirde sular kesilince camiye su almaya gittiler ama
- +1 yıl
Keşke gerçekten öyle olsa. ama bir dusun gerçekten hakkımı yiyorsaniz nasıl helallesmeyi dusunuyorsunuz
- +1 yıl
%90 müslüman onların verdiği vergiyi hesaplayabildin mi
- +1 yıl
Su yaşam hakkıdır.
- +1 yıl
Ustune yüzde 20 de alevi nüfusu koy ozaman. demekki bu memleketin nerdeyse 4 te birinin hakkını yiyorsunuz.
- +1 yıl
Cem evleride bixim paramızla yapılıyor o zaman
- +1 yıl
Ateistler daha çok vergi versin diye bir kural olmadığına göre biz kendi vergimizle hesabı kapatıyoruz
- +1 yıl
Sacmalama devlet hiç bir zaman cem evi yaptırmadi. bagislarla yapılıyor. yani aleviler kendi inancını kendisi finanse ediyor. farzedelim ki devlet yapmış olsun. en son hatırladığım kadarıyla 118 000 cami vardı. sence cemevi sayısı kaç?
Ben size nasıl kivirirsiniz diye sormadim. - +1 yıl
Kafan bu kadar çalışıyor işte. senle aynı oranda vergi veriyorsak ve ben senden daha az hizmet aliyorsam ben senden daha fazla vergi vermiş olurum. cidden kaç yasindasin çok merak ettim
- +1 yıl
Camileride hayırseverler yaptırıyor bir tek imam parası usni
- +1 yıl
Ama ben senden daha çoksam
- +1 yıl
10 kişinin 10 lira verdiğini düşün bunlardan 8 9 u müslüman camide 60 lira olsun 40 lira ortak şeylere gidiyor ancak bu şekilde anlarsın
- +1 yıl
Kocaman bir diyanet işleri var ve çok büyük miktarda ödenek ayrılıyor. sadece imam maaşı diyemezsin. hayirseverlerin yaptırdıkları var tabiki ama unutma ki TOKİ bile cami yapıyor. diger söylediğine gelirsek zaten vergiyi herkes geliri oranında veriyor orda bir hak geçme durumu söz konusu değil. sanmiyorum ama sen benden fazla kazanıyorsan benden fazla vergi vermen normal bu durumda ben senin hakkını yemiş olmam
- +1 yıl
Olması gereken yüz liranın ortak şeylere gitmesi. herkes kendi parasıyla inancını finanse etsin bunu anlamak neden işinize gelmiyor.
- +1 yıl
Bu da bu mantık işte camiyi de ülkenin ihtiyacı gibi düşün sen kullanmasan ülkenin çoğu kullanıyor cami olmazsa nerde bütünlük
- +1 yıl
Zaten herkes kendi parasıyla yapıyor neyi anlamak istemiyorsun
- +1 yıl
Ülkenin hepsi kullanmıyor. hem hakkımızı yiyorsunuz hem piskinsiniz. bu kadar cahil olabileceğini tahmin etmemistim gerçekten. hadi annem böyle devam ama makarnaya ara ver biraz. beyin nişasta olmuş öptüm dudaktan
+1 yılşirketin mi varda neyin vergisi 3-5 kuruş için entry girme boşa gel ben sana paranı veriyim
13 Yorumla- +1 yıl
Senden bir inci sözlük havası sezdim.
Hakkımı helal etmesem ve gerçekten allah varsa ve hesabını soracaksa öyle dersin artık. cehennemde beraber yapalım tatlim - +1 yıl
sağol 5 vakit namazımdayım ayrıyetten sadece sen vergi vermiyorsun bu ülkede.( incisözlükte baykuş reyiz gittikten sonra girmedim uzun zaman geçti.)
- +1 yıl
Soruyu anlamanın beklemiyordum zaten neyse bak dalgana
Sende müslümanlarin vergilerini kullaniyorsun. beynini calistir biraz dicemde ateist olmandan belli zaten calismadigi
40 Yorumla
+1 yılAteist isen kul hakkı neden aklını karıştırıyor ki? Sen şöyle düşün senin verdiğin vergi yola gidiyor. Bizim ibadete gidiyor. :))
00 Yorumla
+1 yılMüslüman askerlerin koruduğu ülkede, huzur içinde yaşamak seni rahatsız etmiyor mu?
02 Yorumla- +1 yıl
Bende askerlik yaptım olum
- +1 yıl
Birincisi "olum" gibi ifadelerini yerim senin, adam ol-. sana mantıklı bi' şey sordum. Yüzde 95'i, alışkanlıkları veya kendi taktidiri ile İslamiyete inanıyor bu ülkenin ve büyük çoğunluğu askerlik yapıyor. Yani, seni koruyan devlet güçlerinin (asker, polis, jandarma) Müslüman. Nasıl bizim içkimizden, sigaramızdan devlet vergi alıp; ülkede dini amaçlara uygun yatırımlar yapıyorsa. Onlardan alınanlarla, bize de yatırım yapılıyor. Sorunun sorulma amacı, provakasyon, trolling.
+1 yılBende ateistim soru çok iyi yalnız bunu bende düşünmüştüm
08 Yorumla- +1 yıl
Bu arada yorumları okudum alevisin dimi bende öyleyim erzincanliyim
- +1 yıl
İvet alevi kokenliyim
- +1 yıl
Aileler yönlendirmiyor bizi küçük yaştan itibaren. herhangi bir inanç konusunda baskı yapmıyolar özgür bırakıyolar.
- +1 yıl
@OnrKN çünkü alevi aileler Sünni ailelere gore daha özgür bırakıyor cocuklarini. cocuklar daha çok sorgulayabiliyor canim kardesim
- +1 yıl
Kafamıza belirli bir dinin veya mezhebin şablonunu yerleştirmiyolar
- +1 yıl
Önemli değil
+1 yılSenin paran ile olan kisimla kerhane açıldı bu ülkede.
ya da bira festivalleri yapılıyor.10 Yorumlaİbadet imkanı derken camileri zaten halk yardımlaşmayla yapıyor ,
bir imam maaşına hakkın geçmiştir ,
Bizimde sana çok hakkımız geçiyor,17 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi bir hakkın geçmiş olabilir. meraktan soruyorum
- +1 yıl
Ama onlar içinde vergi veriyorum ben.
- +1 yıl
Bak anlamıyorsunuz gerçekten. sizin inancinizin doğru olduğunu var sayıyorum ve sana bir soru soruyorum
Kul hakkı çok önemli değil mi ve Allah benim karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor. kul hakkını affedecek kişi hakkını yediğiniz kişi. bu durumda benle aynı çukurda yanacaksin demek ki. cunku ne ben nede başka bir inanmayan hiç bir şekilde hakkını helal etmez - +1 yıl
Bunlar hayatı ihtiyaçlar kiyaslayamassin
Dindarlar da kendi vergileri ile senin gibi ateistlerin hizmet almasını istemiyor.
00 Yorumla
+1 yılYoo ülkeye gram katkıları yok, vergi vermek istiyorsa gidebilirler başka ülkeye
01 Yorumla- +1 yıl
Hmm ülkeye benim vermedigim ne gibi bir katkı verdiniz bilmek isterim
Gizli Üye(36-45)+1 yılO devletin koyduğu bir kanun bu toprakları paylaştığımız sürece herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. İnananlar inanmayanlara göre fazla vergi toplanmasını da sağlıyor kimse senin İman etmenide engellemiyor. Sadece inan gerisini düşünme..
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu anlayacak kapasitede insan fazla yok üzgünüm dostum
00 Yorumla
+1 yılŞuanda laik düzende yaşıyoruz şeiat sistemiyle yönetilmiyoruz o yüzden problem yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldindarlarin verdigi parayla da sana saglik hizmeti veriliyor senin mantigini...
05 Yorumla- +1 yıl
Dindarları verdiği parayla bana sağlık hizmeti verilmiyor. her ay almam gereken ücretin icinden kesiliyor o para. eger calismazsam para ile sağlık hizmeti alıyorum. hos calisiyokende öyle ya neyse sayın mina kodum
Cevap sahibi+1 yılmina kodum sensin odooss yaprak
- +1 yıl
Oney lan bana yeni küfür öğretecek dur
Cevap sahibi+1 yılsana 3 kurus vereyimde sus olur mu
- +1 yıl
S*kseler almam. ya gerçekten allah varsa? Ozaman o 3 kurusla seni cehenneme surukliycem hahahahhahah
+1 yılO zaman laik sistemde de yaşamayacaksın
211 Yorumla- +1 yıl
Laiklikten anladigin ne? ya da soruyu anladigina eminmisin
- +1 yıl
Çok iyi anladım. Bir kere senin sorun hatalı.
Şimdi sen benden neden dindarların ibadeti için vergi alıyorsunuz diyorsun.
Tamam haklısın. Bunun için düzenleme yapılmalı. Laik sistemde de bu düzenleme olur.
Ama işin içine kul hakkını karıştırman yanlış. O zaman faizde kul hakkı, özelleştirme sistemi de kul hakkına girer. Adamın birden fazla iş yeri var mesala. İslam'da edinilen mülke göre zekat var.
Ve adam gayrimüslim burada özel şirketler açtıysa ya da müslüman zekat vermiyorsa...
Bunun gibi kul hakkı kalkacaksa laik ya da seküler düzen yerine dini şeri uygulama lazım. Din iktisatına göre. Bu sadece İslam için geçerli değil. - +1 yıl
Kusura bakma senin için ön yargılı davranmisim.
Sorumda senin hatalı gordugun kısmı açıklıyim
Ben orda kişinin kendi vicdanına seslendim şer i bir hukuga dayanacak hak ihlali olaylarına girmem
Kesinlikle. ben inanan biri olsam ateistlerden helallik isterdim mesela onun gibi dusun. - +1 yıl
İşte İslam senin düşündüğün gibi çok ince bir din.
Ama herkes bu kadar derin düşünemez.
Cennete ve cehenneme gideceklerin terazisi de bunlara göre tartılır. Allah bilir.
Bu ülkede alevileri yaktılar sence bu kadar ince düşünüp helallik isterler mi?
Sanmıyorum. - +1 yıl
Sanırım be de alevi kökenli olduğum için bu kadar hassasim. yaktilar diyince aklıma hasret Gültekin geliyor. demeseydin iyiydi
- +1 yıl
Ama haksız olduğumu düşünmüyorum.
Genelde müslümanların İslam'ın adı barış olmasına rağmen bunu bilmeyip, kendi zihniyeti olmayanları yakıp öldürme derdine girişmesi.
Ben de müslümanım. Ben hanefiyim. Ama kimseyi mezhebinden dolayı yargılamam. İnançsız insanlara saygım var. - +1 yıl
Keşke her inanan senin gibi olsa be canım ama değiller emin ol
- +1 yıl
Biliyorum.
- +1 yıl
Artistliğe gelince sen müslümanlardan kazandığın para ile artistlik yapıyorsun , dünyada senin gibi düşünenlerin yaşadığı bir yer varsa orayı tercih et , artı olarak , kıyamazmışsın , Allah bilir kul hakkının kimde kaldığını ,
kandil günü bunu yazarak sadece polimik istiyorsun , seni kimse yargılamıyor ve sana engel olmuyorsa , müslümanlıkta zorlama olmadığını bilmen gerekir. Ben helal etmiyorum asıl açık ve net sana gelir sağladıysam. - +1 yıl
@__Serdar_ ahafha ölüm kimse bana bağış yapmiyor emeğimin karşılığını alıyorum ben. hem senin gibilerin parası batar bende durmaz kaybolur. haram yemez itlerimiz hakkın varsa sonuna kadar ara her iki cihanda
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet rahatsız oluyorum
10 Yorumla Az ötede oyna derdim.
10 YorumlaÜlke MÜSLÜMAN
06 Yorumla- +1 yıl
Ülkelerin dini olmaz bireylerin dini olur. ulke musluman olsa idi zaten benim ateist olma hakkım olmazdı çok bilmiş liseli
- +1 yıl
Ne kadar saçma bir yorum. ibgiltere almanyada fransada falan yaşayan musluman lar nolcak hacı bu kadar sığ dusunurseniz
Kâfir, lütfen...
01 Yorumla- +1 yıl
Cahil lutfen
Hayır girmez
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası