Bariz şeriatçı olduğun belli, ne ayak yapıyon?
Şeriat çağ dışıdır. Bugün kölelik var mı? Yok, neden çağ dışı, insanlık dışı. Şeriat da öyle.
Ha "Allah'ın kanunları" diyeceksin, ben de o zaman Allah'ın kanunları da insanlık ve çağdışıdır derim.
Neden çağdışıdır, çünkü günümüz teknolojisi, üretim biçimleri, ticaret gibi bir çok toplumsal ilişkiyi karşılayacak şekilde ortaya çıkmamış. Yeni üretim biçimleri yeni düzenlemeler gerektirir. Atıyorum 12. yy'da olsaydık evet, olabilirdi. Ama bugün insanlık Mars'ta robot yürütüyor, kum örneği alıp yerinde analiz yaparken bunu tartışmak çok saçma.
İnsanlık dışıdır, çünkü, İslâm köleliği kaldırmaz, efendinin lütfuna bırakır. Modern hukukta kölelik yasaktır, suçtur. Kur'an'da gerektiği yerde kadını dövebileceğin söyleniyor, herhangi bir insana şiddet bugün suçtur, insanlık dışıdır. İnançsızları öldürün diyor, hristiyandan cizye alın diyor, bugün kimse inancına göre yargılanamaz, aksi suçtur, insanlık dışıdır.
Bana kalırsa, faşizm gibi, ortaçağ artığı ideolojileri savunmak da suç kapsamına girmeli. Şeriat propagandası yapmak suç olmalıdır. Bu kadar net söylüyorum.1021 Yorumla
Soran+1 yılBeni hemen şeriatçı diye kategoriye sokman doğru olmaz. Bir insan araştırma içerisinde olduğu zaman olur işte o zaman kendini x veya y olarak tanımlamaz bende öyleyim
Soran+1 yılYa İslam'ı tam anlamıyla kurallarıyla kabul eden bir müslüman olacağım ya da tanrıların insan kurgusu olduğunu düşünen ateist olacağım. Bu işin ortası ise bana düşünmeyen araştırmayan insanların sığındığı liman gibi geliyor. Hayatım biraz boşlukta ikende araştırıyorum tabi ki Kızlarsoruyordan araştırmıyorum ama sormak istedim sadece
- +1 yıl
Bak güzel arkadaşım inan inanma bu sana kalmış ancak inanmayacaksın diye hemen ateist olmayacaksın
Yani her inanmayan ateist değil..
Deizm Agnostisizm Animizm · Antiteizm · Ateizm · Biniteryanizm · Deizm · Demonizm · Determinizm · Disteizm · Duoteizm · Ezoterizm · Gnostisizm · Henoteizm · Hümanizm · İgnostisizm · Katenoteizm · Materyalizm · Mistisizm · Monizm · Monoteizm · Monolatrizm · New Age · Nondualizm · Nonteizm · Omniteizm · Pandeizm · Panendeizm · Panenteizm · Panteizm · Polideizm · Politeizm · Spiritüalizm · Teizm · Telema · Teopanizm · Teozofi · Totemizm · Transandantalizm · Transteizm · Triniteryanizm · Üniteryenizm
Bunları da araştır o zaman - +1 yıl
@solomonkAne Kime diyorsun bunları?
- +1 yıl
@Gülfidan34 Yukarıdaki kitapsiza diyorum
- +1 yıl
@Gülfidan34 yorumunu tuttum
- +1 yıl
@Realgar için Allah a inan veya inanmayabilirsin ama inanmamanın çeşitleri olup onları araştır demişsiniz daha şurdaki adamın yazdığı metni okuyup idrak etmekten aciz olan insanlar nasıl olur da kendi dinlerinini anlayıp inanabilir ki!
Anlamadığınız nokta şu insanların dini daha kolay yaşabilmesi için bir yönetim şekli oluşturmuşlar bunun din bunu mu buyuruyor!
Zina yapana 100 sopa ee evli veya dul ise recl yani taşlayarak ölüm eee hani can almak Allah a mahsusdu, Bu dünyada ADALET OLMAZ ADALETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞMAK SAÇMA OLUR ZATEN İMTİHAN DEDİĞİMİZ BU DÜNYA DA YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDETMEYE ÇALIŞIYOR OLMAMIZ saçma olur bugün şeriata karşı sempati duyanlar kendi dini vecibeleri yerine getirip fazlasıyla inandıklarını zanneden ve şeriata karşı duyan insanları da müslüman olamaz olarak addetmeleri onlara düşmüyor eğer inançları var ise..
- +1 yıl
@6üstü1görüş Birader senin annene birisi tecavüz etse bizde bu adamin acı çekerek ölmesi lazım desek , yine insan hakları canilik falan diyebilecek misin? İşiniz gücünüz boş boş konuşmak , siz anlamak istemiyosunuz, hayata kendi küçük pencerenizden bakiyosunuz. Suriye deki gibi karını pazarda kiralasalar ne derdin çok merak ediyorum adalete gerek yok bize düşmez mi diyecektin
- +1 yıl
@hardal1 Bende senin sülalenin mk sosyal medyanin kaşarı
Soran+1 yılGülfidan34 söylediğin akımların bir kısmını biliyorum. Deizm gibi inançların temelinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Zamanında konuştuğum deist insanların kendi tanrılarını tanımlamakta bile zorlandığını gördüm. Dayanıksız kafalarında tanrı kurguluyorlar ve bunun gibi başka akımlarla ilgimi çekmiyor
- +1 yıl
@solomonkAne birader ayaklarını geç beyni olup fikri olmayan zatı muhterem her insan hırs kin intikam vb duygular yaşar fakat din güzellikleriyle doludur din sana buyurmaz tamam sen haklsın annene tecavüz etti git öldür öldürebilirsin bu senin görevin günah yazılmaz sana diye bir şey yok ama her insan yapısı doğası gereği düşünür ama anlamadığınız nokta şurası imtihan diyoruz bu dünya bizler için imtihan asıl dünyamız öbür dünya işte senin de anneninde bir imtihanı veya yaptığı şeyin karşılığı Allah ın bir gazabı dahi olabilir ama senden onu öldürmen için buyrulmuyor çünkü o belki daha nice günahlar veya sevaplar işleyecek daha devam ediyor öbür dünyası için savaşı ondan sen KÜÇÜK PENCERE DİYE YORUMLARKEN SEN BÜYÜK PENCERE DEMİ işte biz kendimizi sınırlandırmadan sonsuzluktan bakıyoruz şimdi bunları 2-3 defa okuyup idrak etmeni sağla ki yobaz insan olmaktan çık
- +1 yıl
@6üstü1görüş Olm ne demek yazmiyor ya sen hiç Kuran okumadin mi :D Bana yobaz diyor birde ya yemin ederim sizden biktim artık bu adamlar size cahil demekte haklilar kendi dininizi tanimiyosunuz bilmiyosunuz
- +1 yıl
@solomonkAne şöyle sonradan aptallığa vurup gülenlerden nefret ediyorum fikrin varsa konuş yoksa saygı duyup sus
Kuran da anneni öldüreni öldürebilirsin intikamını alabilirsin ey kul sana günah yazmıyoruz yazılıyor demi kitabı okumuyorsunuz sonra neyse Allah hepimize iyilikler ve güzellikler nasip eylesin - +1 yıl
@6üstü1görüş Ulan sığır kısasa kısas yok mu Kuran da? Saydırma bana ayetleri şimdi 10 tane ayet sayarim burda
Soran+1 yılKuran'da ve hadislerde kısasa kısas cezası var. Anneni öldüreni sen öldüremezsin ama kendi isteğin takdirde şeriatla ile yönetilen bir devlet o katili infaz eder
- +1 yıl
Lütfen dini böyle kesmek infaz etmek olarak tanıtmayın artık bu yönetim şekli dahi alsa İslamın tüm güzelliklerini örtecek insanlar gözünde zaten terör gibi gösterilen bu din bu yönetim ile insanların az günah işlemesini sağlayarak öbür dünyayı garanti alacağınız sanıyorsunuz oysa günahtan sakınmanız sevaptan da kaçmanız olur günahı olan bir yerde sevabı mutlaka vardır bugün plajda yürüyüp kimseye bakmamanız mı yoksa siyah çarşaflıların olduğu bir yerde kimseye bakmamanız mı gibi gibi
Soran+1 yıl6üstü1görüş bunun tanıtımla alakası yok. Ben okuduğum ayete ve hadise göre konuşuyorum. Eğer inanmıyorsan kaynaklarıyla paylaşırım ama konunun uzamasına gerek yok diye düşünüyorum. Seninde düşüncene saygı duyarım
- +1 yıl
Kardeşim bu adamlara istediğin kadar anlat anlamazlar. Kalbi kararan insanlar hakkında da ayet var unuttun mu? Ama sen böyle hoş göstermek için birini söyleyip birini söylemeden zaten yalanci konumuna dusersin. Teroriste musluman damgası yapıştıran adamın zaten iyi niyeti olamaz bunlar hakareti hak eden insanlar
- +1 yıl
İslâm'ı tam anlamıyla uygulandfığı yer Suriye'de IŞİD kontrolündeki Rakka'dır. Hem Kur'an ayetlerine hem de hadislere dayanıyor yaptıkları her şey.
Suudi Arabistan, IŞİD ve diğer terörist yamyamların kontrolündeki yerlerde şeriat ancak silah zoruyla hüküm sürebiliyor. m İyi bir bohk olsaydı halk da isterdi değil mi?
Siz hayatınızı şeriata göre değil, mdoern hukukun size sağladığı imkânlara göre yaşıyorsunuz. Okuma yazma öğrenip burada şeriat diye geziyorsan bu modern hukuk ve eğitim bunu kız erkek bütün çocuklara zorunlu kıldığı içindir. Oy hakkını geçtim, b, ir insan oalrak dahi bir çok hakkın varolmayacaktı.
Şeriatla neleri kaybedeceğinizi bilmeden, bol keseden sallıyorsunuz. Sanıyorsunuz ki "ama bunlar Allah'ın kanunları" deyince, dokunulmaz, sorgulanmaz zannediyorsunuz. Rahatlığınız bu yüzden. O rahatlığı veremyeceğiz, hiç beklemeyin.
En İyi Cevaplar
+1 yılŞeriat dinin aşırısı ama. işin aslı katı kuralları olduğu için gelmesinden yanayım. ama herşeyin aşırısı zarardır. dayatma olduğu için de kimse kolay kabullenemez. benim görüşüm İslamiyet ile demokrasi ikisi bir arada yürümez. İslamiyet'i kabul edip demokratik olan başka bir ülke yok bizden başka. herşey 1400 yıl önce inen dinin günümüz koşullarına uyarlanamamasından ve eğitim sisteminden kaynaklanıyor. peygamber efendimiz vefat ettikten sonra mezhepler ve tarikatlar ortaya çıktı. ve din işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. devlet dini adımlar atmaya kalksa mezheblere göre de hareket etmesi lazım. mezheplerde amaç aynı ama araçlar farklı. ya mezhepler tamamen yasaklanacak ya da herkesin mezhebine göre adımlar atılacak.
00 Yorumla
+1 yılNiçin kavram karmaşası olsun? Siyasette Müslümanlar ikiye ayrılır: Muhafazakarlar ve Şeriatçılar. Ben muhafazakarım. Demokrasi ve İslam'ın ters düşmediğini, düşmeyeceğini savunuyorum. Ülkemin her vatandaşı inanıyor değil, inanmayan bir kimse de inanmadığı bir şeyin kurallarına uymak istemeyebilir, bu olağan. Bana kalırsa keşke fikirde ve harekette birlik olsa ama olmuyor işte. Bu yüzden Demokrasinin şu anda olabilecek en iyi sistem olduğuna inanıyorum. Ve elhamdülillah Müslümanım. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılFikrini belirttiğin için teşekkürler :)
Şeriat kötü tanıtıldığı için insanlar istemiyor çoğu insan bir günah işlesem bile pişman oldum tövbe ediyorum 4 rekat da namaz kılayım diyerek içini vicdanını rahatlatma peşinde şeriat olduğunda asarlar keserler düşüncesine kapılınca müslümanım ama şeriat istemem denilebiliniyor 😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
Şeriatın kelime karşılığını bilmeden böyle bir ön yargılı yaklaşım yanlış olur. Şerii yönetim biçimine karşıyım derse daha doğru olur ama onada karşı gelmeden önce Kuran'dan ilgili ayetlerede karşı gelmiş olurki buda ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilir.
28 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat zaten şerri yönetimdir. Örnek vermek gerekirse Maide 38 hırsızlara uygulanacak ceza sadece devlet yönetimi içinde geçerlidir
- +1 yıl
Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, âdet, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilâhî emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın âyetleri, İslam'ın son peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur.
Kuran da cezası net ve açıkça belirtilmiş olan suçlarda var. Bunları göz önüne alarak karşıyım derse sıkıntı olur diyorum sadece
Soran+1 yılVikipediden kopyalıyorsun ama orada Hz. Muhammed değil, Muhammed yazıyor aklında olsun
- +1 yıl
Evet kopyaladım ama vikipediadan değildi
https://www.turkcebilgi.com/%C5%9Feriat
Ayrıca okumak bu kadarda zor değil açıp bir meal okursanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız
Soran+1 yılMeal okuduğum için size başta ayet örneği verebildim başka örneklerde veririm çünkü okudum. Sizde okuduysanız ne mutlu
Şahsen ben dinine düşkün bir insan olarak şu an gelmesini istedikleri şeriata canımla kanımla her zaman karşıyım
Çünkü efendimiz zamanındaki gibi şeriat getirmeyecekler
Mazlumu yakıp zalimi yüceltecekler
E hz Ali ne diyor; haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır..
Eğer kurandaki şeriat anlayışıyla şeriat getireceklerini bilsem başındam feda olsun12 Yorumla
Soran+1 yılPeki sadece Kuran şeriatı mı olmalı? Sahih hadislerdeki emirlerde şeriata giriyor
Maide Suresi 44 - (...) insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.
Yani Allah bu ayette kendisinin indirdirdiği hükümlerle hükmetmeyenler kafir olurlar. Yani siz şeriatı inkar edecek olursanız kafir olursunuz.15 Yorumla- +1 yıl
Şunu anlamıyorum bir insan müslüman olupda nasıl şeriati inkar edebilirki? Yani inkar etme gibi bir şansınız yok yani. Biraz insanlar arştırsalardı, okusalardı zaten hak yolunu anlarlardı. Buraya daha şeriatin anlamı bilmiyor "e ben müslümanım şeriat istemiyorum, bu ülkede uygulanmaz".
Kardeşim sende anlaşılan benim kafadansın anlaşılan ama bu gibi insanların ne dediğine değil Allah'ın dediğine bakacaksın.
Soran+1 yılŞeriatın Allah belasını versin diye de duydum. Aslında ceza hükümlerini Kuran'dan veya hadislerden farklı bir şey sanıyorlar çünkü mantık süzgecinden geçirerek inanıyorlar
Soran+1 yılBiz hepsinden farklı olarak düşünce kadını olalım. Yorumun için teşekkürler
Günümüzde olabiliyor 30 40 milyon kadar türkiye vatandası hahaha. Ama gerçekci olursak. Allahın kurallarını red eden bir kişiden bırak müslümanı bir cacık olmaz. Beyin var akıl var nizam var. Önünde domates duruyorken sen domates yok diyorsan... Evet işte ondan bir cacık olmaz cacık olmayan adam müslüman da olmaz insanda olmaz. var olana yok dıyen yok olana var diyenin sözleri de kişiliğide kaale alınmaz. İnsan insanı kaale almıyorken tengri hiç almaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılKarşısındaki insanın görüşlerine saygı duymayan seviyesiz insanlarla tartışılmaz. Sana saygı gösteren karşı görüşteki insanlarla tartışmak bence yararlı bir şeydir
Soran+1 yılKüfüre neden başvurdun ki? Şu yazım tarzına bak liseli ergen misali. Sorumdan defol zavallı. Sen din eğitimi alsan ne olacak beyin boş
+1 yılŞeriat hadis kaynaklı bir sistemdir ve hadislerin bir kesinliği yoktur. Ben elhamdülillah müslümanım ve şeriata karşı çıkıyorum neden mi dur anlatayım şeriat hadis kaynaklı olduğundan çoğu şeyi çıkarlarına göre kullanıp yorumlayacaklar. Ayrıca devletin dini olamaz kişi dinini kendi içinde yaşar , şeriat baskıcı bir düzendir böyle olursa kimse dinini özgürce yaşayamaz.
11 Yorumla
+1 yılHayır ne alakası var? Müslümanlık şeriat mı gerektirir. Ne kadar saçma şeylere takılı kalıyorsunuz. Müslümanlık hoşgörü dini. İnsan istediği şekilde dua eder, yalvarır, kimseyi ilgilendirmez ki açık bir insana bile dinsiz kavramını yapıştırılırken. Daha dün gittiğim Mevlüt'te hocanın söylediklerinin Şok'unu atlatamadım. Bütün bunlar falan her neyse de şeriat olmadan Müslümanlığım yaşanamayacağını düşünenler varsa açıp bir kere daha Kuran'ı Kerim'i okusun, anlayamamış.
11 Yorumla
+1 yılBen seriati tam olarak yapacagima inanmiyorum nefsim buna yetiyor vs demek ayri direk seriata karsiyim sacma sapan seyler vs demek ayri bu noluyor hem Muslumanim hem Allahın emirlerine karsiyim kur'ana karsiyim yazdiklarinin uygulanmasina karsiyim demek oluyor buda bir müslüman icin iyi degil ama cogu seriati yanlis algiliyor buda var.
00 YorumlaBu ülkede ben Seriat istiyorum diyenlerin cogu bile Seriata karsi.
Gercek Seriat su degil burda yok diyerek sadece kendi kandiriyorlar.
Biz 7. yüzyilda yasamiyoruz, 7, yüzyilda tasarlanan bir sistemin günümüze uygun oldugunu idda edebilmek icin akil hastasi olmak gerek.00 Yorumlaşu an dünyada gerçekten şeriatı uygulayabilen bir toplum varsa gösterin oraya taşınayım. Islama sözümüz yok ama müslümanlıktan bütün toplum bir haber orta doğu egitim alıp gelişmedikçe ne şeriatla kazanırız imtahanı ne namazla niyazla öğreneceksin gelişeceksin dini hurafeden ayıklayıp koyacaksınız önümüze ondan sonra şeriat diyeceksin!!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanlığımızın sözde kaldığına işarettir bu. Bir dinim olsun ama bana karışmasın demek gibi birşey bu. Allah kuralları niye koymuş toplum düzeni için... Kuranı açın okuyun bazı mevcut kanunların Kuran'a ters düştüğünü göreceksiniz. Allah'la ters düşerek ne kadar müslüman olabilirsiniz bir düşünün... Ben bu kitaba inamıyorum arkadaş diyebilirsin o zaman sana hak veririm. Ama ben bu kitaba inanıyorum ama içindeki bazı emirler çağ dışı olmaz uygulanamaz dersen ne kadar müslüman olabilirsin... O zaman Allah'ı hata yapmakla suçluyorsun demektir. Yarım yamalak inanmanın eseridir şeriata karşı olmak...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Şeriat ayrı şerri kurallara göre devlet yönetmek ayrı şeylerdir.. İnsanların karşı oldukları genelde bu şeklide devlet yönetimidir. Zaten pratikte de bu imkansız bir durumdur.
25 Yorumla
Soran+1 yılTürk Dil Kurumuna göre şeriat devlet yönetim biçimi İslam hukuku
Soran+1 yılŞeriatı tatbik edebilmek için o ayetlerdeki emirlerin devlet yönetimin geçmesi gerekiyor yani müminin uyabilmesi için anayasada olması gerekir. Bu yüzden manalar birbirine denktir
Soran+1 yılMisal vermek gerekirse Maide 38 ayeti sadece devletin uygulayabileceği şeriat hükmüdür
+1 yılŞeriat gelecek diye hiçbir ülke en iyisi olacak diye birşey yok ki öyıe birşey de yok her insan bilirse nerde durmasını gerektiğini Zaten en iyi Müslüman olur. Ayrıca ilim seni yüceltir ilimi de en İyi şekilde yaparsan hem en iyisi olursun hemde Yaradanın gönlünde en iyi kul bence.
00 Yorumla
+1 yılşeriatın ülkemize gelmesine karşıyım bu kadar farklı dinden insanın birlikte yaşadığı bir toplumda uygulanması mümkün değil Osmanlı da bu yüzden şeriatla yönetilmiyordu şeri ve örfi hukuk kurallarını buna dayandırmıştır ama şeriatla yönetilmemiştir
10 Yorumla
+1 yılİslamiyet şeriat değildir. Dönemin şartları şeriate uygun değil peygamber efendimizin yaşadığı zaman mahkeme vs yoktu ama çağ gelişti. Bu zamanda da namaz kılınır mesela şeriat olması mı lazım bende karşıyım
01 Yorumla
+1 yılBu şeriatı bilmediğinden kaynaklıdır..
Müslümandır..
Belki günahkâr bile olmaz..
Muhalefet etmesin yeter..
#Vesselam10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 743 cevap paylaştı. Anlamını öğrenmeden söylüyorlar. Ön yargıları var malesef bedeli de ağır olacak. Yerine tercih ettikleri şey onları kurtarmayacak
00 Yorumla
+1 yılolamaz islam reddediyor şeriat ayettir ayeti inkar dinden çıkmaya delalettir
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman bu soruda bile dinden çıkanlar var
- +1 yıl
ayet esastır gerisi tefarruat ben yorum yapmayacağım saçmalayanlar çok baktımda
Aziz Nesin; Bir insan hem müslüman hem laik olamaz.
20 YorumlaBu ülkede şeriat yok ama müslümanlıgı süper yaşyan kişiler var. demek oluyor ki. şeriatı sen kendin kendine uygulayacaksın. Şeriatın bazı kavramlarına karşı duran kişiler onlar.
02 Yorumla
Soran+1 yılMesela şeriatın hangi kavramları
Hayir bence bir karmaşa falan yaratmiyo umarim şeriat gelmez Elhamdülillah Müslümanım 😉
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Devletin dini ırkı olmaz olursa haksızlık ayrım başlar
Din kişiye özel kalması daha doğrudur11 Yorumla
+1 yılŞeriat'a karşı değilim uygulama metoduna karşıyım ve 21 yy da Devletlerin Dini değil insanların Dini olabileceğini savunanlardanım
00 Yorumla
+1 yıldin ve devlet işleri farklı bence... Şeriat gelirse ilerlemeyi unutun.. Hep güçsüz bir ülke olarak kalırız...
03 Yorumla- +1 yıl
Bos insanlarin bos lafları 10 senede bir darbe yapan laik cumhuriyetci zihniyet ulkeyi baksaniza nede cok ilerilere götürmüş. Sayin Erdogan Tek basina 12 senede ne devrimler yapti ustelik seriatsiz ama seriat zihniyetiyle.
- +1 yıl
@Bensizkall sen nasıl benle böyle konuşursun? Erdoğanın 12 senedir yaptıklarını görmezden gelmedim... şeriat islamı tekrar getirir ama ülkeyi geriletir... din ve devlet işleri farklı benim için... buda benim düşüncem
- +1 yıl
Ustu kapali seriat ve baskanlik sistemi geldi geliyor zaten
+1 yılSeriat dedigin ne? Herkesimin seriati farkli? Ayrica adil bicimde uygukancakmi mesela yolsuzluk yapan bakanlar serjat olsa ellerimi kesilcekti? Bunlar sadece dini istismar eden topluluk
00 Yorumlaşeriata karşıyım ve müslümanım !! devletlerin dini olmaz insanların olur bırakın kim hangi dine inanıyorsa inansın !!!
00 Yorumla
+1 yılherkes kendi bildiğini savunur doğru veya yanlış oda onu tercihidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman olamaz, dinden çıktığına göre şeriata göre cezası ölümdür, şeriatı benimsemiş biri gitsin cezasını versin. Vermiyorsa o da dinden çıkmıştır. Topluca çıktık dinden hopa hopa...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeriatın her türlüsüne karşıyım allahın kanunu diyip işid'in insanların kafasını kestiği gibi bu nasıl İslam bu nasıl müslümanlik bunlar olsa olsa gavur olur.
00 Yorumla
+1 yılAllah'in emirlerine karsi gelen birisi oluyor.. sen düsün..
00 Yorumla
+1 yılKimin musluman olup olmadigina bizler karar veremeyiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmayan şeyleri değilde olağan şeylere bak müslğman bir ülkenin yarısından fazlasına alkol alıyor zina yapıyor devlet vergili kumar oynuyor karmaşaya birde buradan bak
00 Yorumla
+1 yılmüslümanlar neden şeriattan başka bir ülkeye kaçıp yaşamak istiyor o zaman? şimdi bana hiç bir ülkedeki şeriat falan değil osmanlı tipi olmalı falan gibi saçma seyler anlatma :)
00 YorumlaŞeriat ile müslümanlık farklı şeyler. Şeriata karşıyım ve müslümanım
10 YorumlaŞeriat ı kabul etmeyen gerçek bir müslüman değil munafiktir
30 Yorumla
+1 yılOlamaz cünkü Allah'ın koyduğu yasalara karsı gelmiş olur.
20 Yorumla
+1 yılYaratıyor tabi... Sen şeriat dedikçe daha çok kişi dinsiz oluyor.
00 Yorumla
+1 yılmüslüman şeriata karşı olmaz Allahın kanunu; ama günümüzde şeriat dedıklerı şanhsi menfaatleriin kulanılması onedenle gunuuzde uygulanan şerıat adil düzen değil yanı Allah ın kanunu değil bence
00 Yorumla
+1 yılSanmam, ama bunun farkında olmayan sırf elit gözükmek için öyle konuşuyor olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yazık ki şeriat diyince milletin aklina direkt iran geliyor halbuki oranin muslumanlikla alakasi yok
01 Yorumla
Soran+1 yılSünni mezhebi dışında herkes kafir midir? İmanın 6 şartına uyuyorsa bakmak lazım onların hepsi Hz. Ebubekir'e Hz. Ömer'e kafir demiyor İranlı arkadaşım olmuştu ondan biliyorum
+1 yılşu an müslümanların yüzde doksanı bunu diyor ve dibine kadar günaha giriyor anayasa diyen bazı mallar bilmiyorki müslümanın anayasası şeriattır. tabi doğru uygulanırsa.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olur tabi. Şeriat olmadan da dinimi yaşarım. Kafa kol kesmeye ne gerek var.
10 Yorumla
+1 yılOnlar mal birşey bilmiyorlar şeriat dediğin şey zaten Allah un koyduğu kurallar
00 YorumlaŞeriata karşı olan otamatik olarak islamada karşı olur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. şeriat isteyenler bir kaç gün her hangi bir şeriatla yönetilen yerde iki gün dursun sonra ona göre karar vermeli
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılAllahin kanunlarina karsi gelmek Allaha karsi gelmektir burda herkes cevap veremeyince sacma konusmus
00 Yorumla Şeriattaki kuralları hepsini bilmiyorum bilseydim yorum yapardım
00 Yorumla
+1 yılnekadar seriat duskunu varsa topunun sulalesini... cahiller ya
00 YorumlaHerkesin şeriat anlayışı veya müslümanlık anlayışı farklı bu devirde. Herşey mümkün.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaratıyor. Senin veya herhangi bir müslümanın beni öldürmeye teşebbüs etmemeside öyle.
00 Yorumla Yoo şeriata karşıyım yobaza da karşıyım ve Müslümanın
00 Yorumla
+1 yılOnlar Kuran-ı Kerim i basının üstünde tutup namaz kilamayan sözde muslumanlar
00 Yorumla
+1 yılŞükür müslümanım. Burası ne iran ne arabistan. Onlar orada nasil yasiyor bilsen sende istemezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDevletlerin şeriata göre yönetilmesinin zorunlu olduğu nerede yazıyor?
00 Yorumla
+1 yılAsıl şeriat isteyen Müslüman olamaz. Şeriat şirktir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapalı olupda alttan kaşarşık yapanlar bne müslümanım diyebiiiyorsa bence böyle diyenlerde müslüman olabilir
00 YorumlaHayir yaratmiyor islam ozgurluk vermis ve seriati istersen yaparsin
00 YorumlaNıye olmsın kı cahıller bılmıyosa yapıcak bısey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende şeriata karşıyım yani kısmen ama dine karşı değilim yani
00 Yorumla
+1 yılModern, ılımlı müslüman knk onlar 😁
02 Yorumla
Soran+1 yılBence deizme kaymışlar. Çünkü kelime manası direkt ayetlerdeki hükümler
- +1 yıl
Deizm değil, basbaya münafıklık bu
Şeriata karşıyım ve müslümanım.
10 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım