Yıllardır okullarda din kültürü kitaplarına Atatürk'ün hakkında şeyler yazarlardı din Hakkında iyi görüşlerdi bunlar inşalara bakın Atatürk inancsiz değildir denmiştir ama hepimiz biliyoruzki Atatürk müslüman falan değil (Basarısına dil uzatmak aptallıktır)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin dinini tartışmak bize düşmez. Önce haddimizi bilelim güzel insan şimdi size bazı resimler atılır altına 1-2 tane kaliteli insan yazılır sözde bu kişiler tarihte büyük işler yapmıştır. Hata yapma payları yoktur. Biz insanlar hata yapmazsak hayat'ta ne işimiz. Ateist, Deist, Hristiyan, Müslüman ne farkeder. Sen icraata bakıcaksın. Kimi çıkıp mason diyor. Bazı pozlardan dolayı kimisi değil diyor. Madem mason niye mason cemiyetini kapattırdı ve işin garip yanı 3 sene sonra kitaplarda yalan yanlış alkol kullandığı için öldü Atatürk alkolik'ti bir ikide arap özentisi, israil d*lü'de Atatürk'e dil uzatıyor sen yapma güzel insamız sevdigim Michael abimden bir kesit vereyim sana
///
Atatürk şu vasıfların hepsine aynı anda sahip biriymiş: "Yahudi, mason, sabetaycı, İngiliz ajanı, eşcinsel"
Vay anasını satayım, amma da renkli bir hayatı varmış la Atatürk'ün. Arta kalan boş zamanlarında da hobi olarak memlertketi kuarıyordu heralde. Öyle can sıkıntısından, ayağına geçirecek çorabı olmayan askerleriyle beraber cephede savaşıyordu, vakit dolsun diye işte ehehe. Neyse şimdi kimilerine "ucuz milliyetçilik" olarak gelecek bu laflar, o yüzden Karagümrük çocuğu olduğum için ispatlarla destekleycaklarımı. Fakat öyle heecem anlatar gördüğünüz belgeye de inanmayın, çok mu zor anasını satayım "Mustafa Kamal, member of Macedonia Lodge" yazan ve altında imza olan bir kağıt resmi çızıttırıvermek? E o halde ben de Napolyon'un Trabzonlular Yardım ve Dayanışma Derneği üyesi olduğunu ispatlayabilirim gayet.
/ Yazının devamı için google'a /
michaelsikkofield atatürk yazabilirsin aslan parçası seni ehehe :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye için Türkler için ömrünü harcamış, yokluğun zirvesinde, 4 bir yandan hain düşmanla kuşatılmış bu topraklardan herkesin bitti dediği yerde bitmedi deyip devletimizi kurmuş. Bizlere özgürlüğümüzü sunmuş, tutsaklıktan kurtarmış bir insanın dinini bilmek açıkçası beni hiç ilgilendirmiyor...
Ben bir müslüman olarak açar ellerimi dua ederim Atatürk ve silah arkadaşlarına, Rabbime ben onlardan razıyım derim... Diğeri inanmaz o teşekkür eder minnet duyar, birisi hrıstıyandır istavroz çıkarır o herkesin kendi bileceği iştir... Mustafa Kemal dini ile tartışılacak bir insan değildir gönüllerde...
'' Zaten müslüman kabullensek de vay namaz kılarken resmi yok, vay cami mi yaptırmış, vay oruç tutmuş mu, hacca gitmiş mi diye yine sorgulanırdı... Allah sorgulasın, biz kulluk görevimizi yapalım... ''33 Yorumla
Soran+1 yılBeni dini ilgilendirmiyor ins müslüman olmuştür ben yaptıklarının cogunada minnettarım bu yüzden nefret etmiyorum ama adı dün kitaplarında geçiyor videolarında islama uydurma diyor
- +1 yıl
İnşallah müslüman ölmüştür demek ki benim haddime değil, cezasını da kendi çeker mükafatını da kendi alır. Bak ben ondan Allah razı olsun dedim, benim için bunu diyecek, diyen kaç kişi var ki? Demek ki bunu dedirtecek kadar güzel işler yapabilmiş bir insan Atatürk...
Din kitaplarının bir yazarları var, bir düşünceleri var. Yazan kişi neye dayanarak bunu yazdı? Diyanetin kurulması ve Kuran'ı Kerimin Türkçe tefsirini yaptırması gibi hizmetlerini anlatıp dine olan katkılarını anlatan din kitapları da var mesela...
Allah'ın vereceği hükme bir aciz kul olarak yorum katmak bana düşmez. Ben kendime düşen hükümleri yerine getiriyor muyum ki acaba? Asıl düşünmem gereken budur...
Soran+1 yılBende ins diyorum kişiliğine hayatına zekasına hayranım ama topluma neden böyle yansıtılıyor diye soruyoeum
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadasim kalplerdekini ancak Allah bilir. Nasil öldü, iman ederek mi öldü bunu bizim bilmemiz mumkun degil. Fakat donemin Ataturkle irtibatta bulunmus kisileri goruslerini, inancini az cok bilebilir. Bu konu bir muammadir fakat yapilan bazi inkılaplar ve degisikliklerden ötürü tahminlerde bulunuluyor. Benim tek onerim kimseyi ders kitaplarindan okumakla kalmayin, tarihci İlber Ortayli da boyle soyluyor. Kimseye koru korune inanmayin, hayran olmayin. Inandiginiz ve yolundan gittiginiz kisi gercekten cennetlik, dosdogru bir insan da olabilir, cehennemin atesine odun da. Ve kimsenin imanini sorgulamayin. Fakat buyuk topluluklarin itikadini etkileyen bir durum varsa ortada bu konuda merakli olmak normaldir. Yapacagimiz sey, gecmisten ziyade simdiye odaklanmak ve ummetimizi, Muslumanligi, cennet vatanimizi guzel yerlere tasiyabilmek, imanimizi kurtarmak olsun. Tek duam Allah hepimize dogruyu gostersin. Kim ne niyetle ne yaptiysa Allah adaletini gosterecektir; hesap gununu bekleyecegiz elbet, o zaman her sey meydana cikacaktir.
227 Yorumla
Soran+1 yılDers kitaplarına kalsaysı dindar biri olurdu ama videoda islama uydurma diyor inş ölmeden önce ahiretini. Kurtarmıştır yaptıklarının çoğuna minnettarım çünku
Cevap sahibi+1 yılDedigim gibi, ders kitaplariyla yetinmeyin deniyor. Zaten bir ders kitabi politik bir kisi hakkinda ne kadar bilgi verebilir ki? Ya da ne kadar tarafsiz ne kadar gercekci... En iyisi baska kaynaklardan da okuyup arastirmak. İnsaallah oyledir. İmansiz hicbir devrimin, zekanin, bilginin, uygulamanin degeri olmuyor.
Cevap sahibi+1 yılKafalardaki soru isaretlerinin en buyugu laiklik meselesinde.
Soran+1 yılAynen imansız olmaz bende bunu diyorum umarın ahireti tehlikede değildir
- +1 yıl
soran arkadaşım. İslama uydurma diyo dediğin videoda, gökten indiği sanılan diyor. Kuranın uçarak gökten indiğini mi sanıyosun. Beyne vahiy ile geldiğini bilmiyosun o zaman ve dogma diyor. Dogma değişmez demek. O videoda kuranın değişmez kuralları, chpnin kurllarından üstündür diyor. Anlatılan kitaplara yanlış diyonuz siz bu şekilde yanlışlarla mı düzeltceniz kitapları? Kendiniz yanlış söylüyosunuz yanlış yorumluyosunuz videoyu.
Soran+1 yıl@Pırtıl e bu onu dinsiz yapar uydurma diyorsa sen de sı. tın ha
Soran+1 yıl@Pırtıl Atatürk'e karşı gelmek içinmi ben o Adama hayranım sadece dine saygısı olmadığı kaanatine vardım o kadar
Soran+1 yıl@Pırtıl Atatürk'e düşman değilim hayranıyım Nasıl dusman yaptın anlamadım sadece bu konu Hakkı'nda Nasıl böyle söler merak ettim ama sizin gibiler tapmaya devam
- +1 yıl
Bak benim ağzımı açtırcan şimdi. Her dindar kendi gibi başkalarının bişeye tapcağını sanıyor. Atatürke hayran olan biri tapın demez. Siz müslümanların muhammede ve bir kitaba taptığı gibi benim Atatürke tapcağımı sanman tamamen sizin tapma doğanızdan kaynaklanıyor. Sizin tapma acizliğinizin benzerini başkası yapmaz merak etmeyin. Asıl gidin yalan dininize siz tapın.
Soran+1 yıl@Pırtıl issiz egoist seni açsan ağzını ne olucakki cevabını veririm ben atarürke saygısızlık yapmıyorum ama sen Allah'a ve peygamberine uydurma diyorsun çıra
Soran+1 yıl@Pırtıl Atatürk'e tapıyosun demek Atatürk'e saygıdızlık değildir
Soran+1 yıl@Pırtıl biz sadece Allah'a inanırız Allah a hesap veririz sizin gibi boş boş gezmiyoruz saygısızlık yapmıyoruz
Cevap sahibi+1 yılBen Kur'an'a ve Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'e tapmıyorum hâşâ, ben yalnız Allah'a kulluk ediyorum ve Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'i örnek almaya çalışıp Kur'an'la amel ediyorum. Laflarınızı tartınız.
Soran+1 yılBenim dediklerimde bir yanlışlık var mı ben Allaha inanıyorum diyorum
Soran+1 yıl@Pırtıl sen işsizsin olum bu belli oldu ordan Oray'a konu değiştirıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Pırtıl isimli kişiye yazdım zaten @Soran arkadaş. Herkesin dini inancı kendine, sizi ilgilendirmez @Pırtıl. İnancımıza dil uzatarak ne kadar "modern ve medeni" olduğunuzu kanıtlıyorsunuz @Pırtıl.
Soran+1 yıl@Pırtıl ilk sen dini kattın ben bilet merak ettim sende ordan Oray'a konuları actın
Soran+1 yıl@Pırtıl la oğlum sen ilk ortalığı karıştırdın Adam gibi tartışmadamı yapamıycaZ ordan Oray'a atladın konuları karıştırdı
Soran+1 yıl@Pırtıl pişmanrttiğin yok ki ama pişman olduğun kesin hiç merak ettinmi niye engel kpymadım sana çünku seni adam yerine koymadıgım fikirlerin boş olduğu ıcın
+1 yıllh6.googleusercontent.com/5CgNnrjETBt7xVrgKoXLOXhzWotr0m0Sjs2B6XjN0fkOmLTAY1ZnuQdo1gYY0HKKWiPTbBpuxZE6PGHeqGPkX40NVsJts5AN9QQ00fTqBG3-9MSyPm5GpTDFlPST3IhAoLBOW1eu
lh5.googleusercontent.com/SHqQ_AOY0j7D3DLRNIG-pyKrAMHFfiIYyPEg5HfDNwWqJPoNNr8D8xj2U-shiOmSn3cmpmUaUJ-K-wjVfXYOblr5kWkO7Ab5ICpiiRga5HuAFWEBBJGwO9MG3QJPR_XA0Bk5stgn23 Yorumla- +1 yıl
Afet İnan'ın yazılarında da Atatürk'ün dinlere inanmadığı geçmektedir ki Afet İnan Atatürk'ün manevi kızıdır.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
18Cevap
Ben müslümanım diyip, ülkenin başında ayakkabı kutularında para götürp 7 sülalesini saray hayatına alıştırp zengin eden müslümandan. Hergün şehit haberi gelirken çocuklarını askere yollamayan müslümandan, nufuzunu kullanıp her türlü yolsuzluğu yapıp ceplerini para ile dolduran müslümandan kat kat kat iyidir. Dinini ne yapacaksın. Dincileri görüyorz yapmadıkları PİSLİK yok! O yuzden kişiyi dinine göre değil kişiliğine göre değerlendirin.
31 Yorumla
Soran+1 yılAllah'ın adaletini anlatmama gerek yok sanırsam bı bugday tanesi kadar günahı bile affetmiycek ben Atatürk'ün din Hakkında tarafsız sanardım ama islama uydurma diyor
+1 yılBu soyledigim sadece ataturk icin gecerli degil herkes icin gecerli belki olurken tovbe etti musluman oldu sen allah inanci olan birine inancsiz dersen dinden cikarsin nereden biliyorsun olurken ne dedigini bence bunu aklindan cikar cunku yaptigin sapkinligin farkina cok gec varacaksin... Parayla imanin kimde oldugu belli olmaz ayik ol beni de delittirme
17 Yorumla
Soran+1 yılSen delir birader ins ölürken müslüman olup ahirereti kurtarmıştır ben din kitaplarında Atatürk'ün adının geçmesini yanlış buluyorum kitaplarda ayrı konuşmalarda ayrı geçiyor
- +1 yıl
ben ataturku gectim derdim senle bak soyle dusun eger ataturk musluman ise ki bence oyle sen ona dinsiz diyince dinden cikiyorsun... kendine yazik etme hesap gunu yakin o gun ak ve karanin arasindaki belirginligin her zamandan daha fazla olacagini biliyoruz o gune kadar bunu aklindan cikar ve tovbe et
Soran+1 yılBak birader dinsizmi dedim inş ahiretini kurtarmıştır diyorum ama kitaplarda dindar yapıyorlar videoda uydurma diyor yani Toplum Atatürk'ü dindar görmek istiyor
- +1 yıl
şu an nihat hatipoğlu 600.000 maaş cübbeli hz. muhammedin yıkandığı suyu 100 tl satıyorsa (cübbelinin sun işinden tam emin değilim ama bakıcam ona) bunun sorumluları bence ataturke dınsiz diyenlerdır cunku onun cızdıgı dıne bakıs acısını bıze o dınsız nerden bilecekle ancak kötüleyebilirler.
Atatürke dinsiz denmesinin sebebi terakki pervere genclik yıllarında gırmesidir terakki perveri kuran vatikanlı bir pispokostur ataturk onların gercek emelini anlıyınca oradan ayrılmıs ve turkiyedeki butun mason localarını kapatmıstır. onlar ataturkun tek hatasını o kadar guzel susliyorlarki dinsiz algısı yaratıyorlar... Atatürkün tek istediği insanlar dinini arapçadan öte anlamıyla öğrensin sapkınlıktan kurtulsun ataturkun bir ulusu sapkınlığa suruklemesıne senle. Allah izin verirmiydi bence hemen canını alırdı... Bırak bakalım bu konu tarihin objektifliğinden gecsın gerceklik o zaman daha berreak bize göz kırpıcaktır
Soran+1 yılSen anca kendini kandır Nihat hatıpoglu açıklama yaptı 600.000 almıyorum bunu diyenlere ahirette şikayetçi olucam diyor Atatürk sandırınız gibi dindar değil videoda da dine saygısı falan yoktu
- +1 yıl
Aldığı bir fiyatın önemi yoktur... Ahir zamanın tanımında söyle gecer öyle bir zaman gelicektir ki hocalar ahiretlik ile dünyalık talep ediceklerdir...
Atatürkün tercihini tamamen bilmem imkansız bunyüzden daha bir şey yazmıyacagım ben görüşümü belirttim sen de belittin ama senin farkın takım tutar gibi görüş tutuyorsun mesale sen anca kendini kandır bilader yok delir bilader filan yanlış bak ne güzel beyin fırtınası yaptık bence gerek yoktu boyle seylere... Benim herkesin düşüncelere saygım var biliyorum senin de var... Allah ikimizin de yolunu acık etsın... Saygılar ve sevgiler Kardeşim!
Soran+1 yılonce beni delirtme dedin sonra bana niye böyle yazıyosun dedin sonra Nihat H. nun gunahına girdin sonra konuyu değiltirdin neyse en iyisini Allah bilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk iç dünyası konusunda hep sessiz kalmıştır. Neye inandığını bilemeyiz. Bu konu hakkında inanıyor diyenler de inanmıyor diyenler de salt yorum yapmaktadır.
Bir şeye inanıyor olabilir belki İslam Tanrısı değildir. Ya da inanmıyor da olabilir. Fakat burada kesin olan şey ölmüş birini bu tartışmalara alet etmenin günah olduğudur. Zira eğer inanıyorsa ve birileri kafir diyorsa bunun dindeki vebali büyüktür.13 Yorumla
Soran+1 yılKafir demedim soruyu anladığını farzettim
Cevap sahibi+1 yılSenin için demedim, öyle diyenlere dedim. Sen saygılı sormuşsun. Böyle olması gerekir zaten.
Ama birilerinin zıplayıp kafir demesi çok yanlış, çok günah. Bilemeyiz demesi lazım.
Soran+1 yılSaol yorum için
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanların dininden inancından size ne? İnsanların hayatındaki magazin olayları öğrenmek size ne fayda verecek. Herkesin inancı dini kendine. Ülkemiz için yaptıklarını görmemiz kafi.
61 Yorumla
Soran+1 yılDin kiraplarında işi ne o taptıgınız adamı tanımak ve gerçek tanıtmak istiyorum
Hiçkimsenin dini kimseyi ilgililendirmez. Ama Atatürk şu an ki karşıtları yüzünden ateistlikle, dinsizlikle suçlanıyor öyle olsa size ne. hadi onu geçelim Atatürk müslümandı , annesi babası dinini en iyi biçimde yaşayan insanlardandı. Mustafa Kemalide öyle yetiştirdiler. Atatürkün dua ederken resimleri var , ayrıca neden namaz kılarken fotoğrafı falan yok diyor bazıları kimse gösteriş için namaz kılmaz zaten dinimizdede gösteriş yapmak için ibadet edenler müslüman değildir ibaresi vardır. ilk önce dinimizi öğrenin sonra Atatürkün yaptıklarıyla bağdaştırın
00 Yorumlane önemi varki?
sadece atatürk değil insanlık hayatına yön veren çoğu insan, hayali tanrıdan daha iyi işler başarmış belli..21 Yorumla
Soran+1 yılEvt bir ateist daha Allah'ın en guzel işi size cehenemmi hazırlıyor olması
Ben sadece dine saygısını merak edip sorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman değildi bununda sağlam kaynakları var. Her şeye rağmen ben bir milliyetçi olarak başarılarını takdir ediyorum. Hiçbir insan her konuda mükemmel olacak diye bir kaide yok
14 Yorumla
Soran+1 yılSabahtan beri bunu diyorum
Cevap sahibi+1 yılBoşver onlar hayatında hiçbir araştırma yapmamış kültür bilgisi eksik insanlar. Sağdan soldan neyi duyarlarsa sana onu söylerler
Soran+1 yılteşekkür ederim yorum için
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Atatürk müslümandı. İslamiyete olan inancıyla ilgili çok güzel sözler vardır.
19 Yorumla
Soran+1 yılOf of kitaplarda okutulmanla senin dediğin aynı bende Atatürk'ü musluman olmasa bile saygısı bardır diye biliyorum ama bir videoda uydurma diyor
Soran+1 yılKendi agzından söylüyor sence hangısı doğru
Soran+1 yılYaz YouTube'dan dinle
- +1 yıl
Ya smgeee bakma sen şu düzenbaza. Amacı gittiği yol doğru olmasa bile milleti kandırmak. İçimizde böyle düşmanlar işte. Söylediği videoda gökten indiği sanılan kuranın değişmez kurallarının, chp kurallarından üstün olduğunu söylüyor. Dogma değişmez demek, gökten indiği sanılan derken de bunun gibi kuranın gökten indiğini sananlara hitaben söylüyor. Bunu söylememe rağmen hala savunuyor düşüncesini. Düşman içimizde işte böyle pislikler bölüyo ülkeyi.
Soran+1 yıl@Pırtıl la yürügit soruyu başdan anlamadım sonra boş boş islama sardın
Soran+1 yıltamam boyle diyebilirsin eyw
Para & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı. Kim diyo kardes koynunda hac mi tasiyormus sanki?
125 Yorumla
Soran+1 yılVideosunda gökten geldiğine inanılan uydurma din diye bahsediyor
Soran+1 yılAKP kötünün iyisi var video izle
- +1 yıl
soran arkadaşım. Gökten indiği sanılan diyor. Kuranın uçarak gökten indiğini mi sanıyosun. Beyne vahiy ile geldiğini bilmiyosun o zaman ve dogma diyor. Dogma değişmez demek. O videoda kuranın değişmez kuralları, chpnin kurllarından üstündür diyor. Anlatılan kitaplara yanlış diyonuz siz bu şekilde yanlışlarla mı düzeltceniz kitapları? Kendiniz yanlış söylüyosunuz yanlış yorumluyosunuz videoyu.
Soran+1 yıl@Pırtıl bak kardeşim o videoda gökten geldiği sanılan uydurma diye bahsediyor ben Atatürk'ün dinini önemsemiyorum ama dine saygısı be topluma böyle gösterilmesini anlamaya çalısıyorum
Soran+1 yıl@Pırtıl la oğlum gökten geldiği sanılan diyor sen ne diyosım
Soran+1 yıl@Pırtıl cocuk yasınla diyene bak Kuran'ı senin gibi bir aptal okursa o ayetleri ole anlar cevap veremiycegin konulara girme yorma kendini çıra
Soran+1 yıl@Pırtıl Nur suresi 33. ayet zorlamayını gmrdunmu orda
Soran+1 yılO ayeti Adam gibi oku ne diyor
Soran+1 yıl@Pırtıl hadilen orda git 30. ayete bak bakim
- +1 yıl
33. ayette zorlamasınlar diyor. Ama istemek zorlamak anlamına gelmiyor teklif etmek zorlamak anlamına gelmiyor. Kuran açıkca zorda kalırsan 31. ayette yapabilirsin diyor cariyenle. Yani cariyeyi sana ait kılıyor. Bikere cariyenin anlamı seks kölesidir. Senin evinde seks kölesi barındırman bile asıl olay zaten.
Soran+1 yıl@Pırtıl hll olsun senle aynı evde yasayan insanlara siz kendinizi kandırın Kuran bir insan tarafından yazılmıycak kadar kusursuzdur hiç bir hatası yoktur kurandakilerde allahım hükmüdür Allah'ın hükmünü yanlış çevirmekte aptalların ve seytanların işidir
- +1 yıl
Hadi ya kusursuz demek. Nisa suresi 78. ayette iyilikte kötülükte allahtandır diyor, nisa 79. ayette iyilik allahtan kötülük senden diyor. Yan yana ayetlerde çelişki. Sonrasında nuh peygamberi ve tufanı, gılgamış destanından alıp çalıyor ve gılgamış destanında bir çok tanrıdan bahsederken kuran bunu değiştirerek tek tanrı gibi gösteriyor. İbrahim peygamberiniz bile hint mitolojisinden daha neler var neler. Çalmadığınız yokki.
- +1 yıl
Yunan hekimi Hipokrat ve onun öğrencileri M. Ö. beşinci yüzyılda meniyle ilgili herşeyi anlatıyordu. Ama anlattıkları şeyde bir yanlışlık vardı. Aynı yanlışlığı muhammed de onlardan çalarak yer vermiş. İnsanların yazdığı bilgiler içeriliyor hep kuranda. İnsan yapamazdı diyon ya insanlardan çalıyor ne hikmetse kuran :))
Soran+1 yıl@Pırtıl çalma falan yok ateistlerin hepsi biliyor böyle bir kitap yazılamıycagını Allah'ın varlığını. Ama egonuzdan inkar ediyorsunuz
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ün Müslüman olmadığına dair kanıt sunabilir misin bana? Bir insanın dinini sorgulamak hangi yaradılanın haddine düşmüş ki?
27 Yorumla
Soran+1 yılİslama uydurma diyor videoda ins olurken ahiretini kurtarmıstır yaptıklarının çoğuna mınnettarım çunkü
Cevap sahibi+1 yılBırak da ahiretini kurtarıp kurtarmadığına Allah karar versin.
Soran+1 yılKonuyu değiştir kanıtını verdim en iyisini Allah bilir
Cevap sahibi+1 yılVideo falan göremiyorum ben.
Soran+1 yılAz önce burda bile paylaştılar Nasıl bulamadın Atatürk uydurma din yaz cıkar
Soran+1 yıl@Pırtıl tırtıl of of
+1 yılHer kafadan bir ses cıkar bu tartısma bitmez bunu sadece kendi birde Allah bilir suanda yani net bir sonuca ulasamazsin mesela milliyetciligi türkculugu nettir ama din konusu Allah bilir. Musluman degildi diyemeyiz ya müslümansa?
03 Yorumla
Soran+1 yılCevap bu işte ne olduğunu bilmiyoruz Allah bilir umarım ahiretini kurtarmıştır ama Atatürk'ü neden topluma dindar gösteriyorlar
- +1 yıl
Ben dindar gostereni gormedim dostum ama illaki vardir digrudur.
Soran+1 yılDindar değil işte dine saygıyı dedim
Bizim milletin IQ seviyesi o kadar düşük ki Atatürk'ü anlamaz, anlamaya çalışmaz. Gerçi İslamı bile anlamıyoruz, Atatürk'ü mü doğru anlayacağız?
Ah ah, yeni nesil olarak çok cahiizl. :(19 Yorumla
Soran+1 yılOlum önce ne sorduğumu anla ondan sonra cvp ver ben Atatürk'ü %100 anlamak ve bilmek için bu soruyu sordum baktım islama bakışı ne kitaplardaki gibi% 100 mı yoksa videodaki gibi yok mu Anladımmı ıq sunu merak dahi etmediğim arkadasım
- +1 yıl
Sevgili arkadaşım, sayın Romalılar =)
internet erişimi çok basit bir kavram. Atatürk zamanında belgelenmiş konuşma kayıtları var, kolayca erişebilirsin. Bu teknoloji devrinde Atatürk'ün dini neydi demek çok mu akıllıca? Bunun hakkında yazılmış bir ton kitap, bilgi bile var. Bende bu soruyu burada sormak yerine bilgilenmek niye bu kadar ağır geliyor diye soruyorum?
Eğer bilgin olsa Atatürk'ün ''islama uydurma'' demediğini bilirsin. Bu şekil bir cümlesi yoktur. Bunun hakkında bir konuşması vardır. Onun sebebi de anadolu da günümüzde ki gibi ''atatürk müslüman değil, Atatürk mason, hristiyan, ateist diyerek ayaklanma çıkarıp, mürid toplamaya çalışan şeyhlere, sözde din adamlarına karşı söylediği bir sözdür. Çünkü o sözü söylediği yıllarda anadolu da ayaklanma çıkarmak isteyen din adamları vardı ve dini kullanarak ayet, hadis uydurarak bunları yapıyorlardı. Atatürk de bu gibi hurafelere inanılması gerektiğini söylemiştir.
Soran+1 yılBana açıkla zeki birader gökten indiği sanılan ne demek bana acıkla
Soran+1 yıl@Pırtıl haret etmedin aptal değilsin herhalde adam gibi soru sordum adamlara
Soran+1 yılSiz Ada'm olsanız delikanlı olsanız cevap veremeyince hakaret etmezdiniz
Bir Ateist olarak Müslüman oldugunu düsünmüyorum.
Bir Müslüman bukadar zeki ve Vatan sever olamaz. Atatürk Müslüman olsaydi diger Müslümanlar gibi kör cahil olup büyük ihtimal batiya karsi savasmadan kacip giderdi.00 YorumlaHem musluman olduguna hemde olmadigina dair kuvvetli kanitlar vardir ama en dogrusnu Allah bilir ve kisinin kendisi bilir
10 YorumlaNeye inandığı beni ilgilendirmiyor açıkçası. Benim için yaptıkları yeter onu sevmem ve saygı duymam için
01 Yorumla
Soran+1 yılSorunanlayın ole cevap verin sabahtan beri anlatıyorum ne cahilsiniz mk
Atatürk ün inancsiz oldugunu neye dayanarak söylemektesin
Bu arada ikinci bir soru Müslüman olsa ne müslüman olmasa ne00 Yorumlabirinin dibinden size ne senin dinin sana benim dini bana
01 Yorumla
Soran+1 yılUlanoğlum sabahtan beri ne soruyorum artık gidin yazmayın
Müslüman olmaması çok mu önemli? Önemli olan Türk milletine yaptığı hizmetlerdir.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe cahilsiniz mk bir soruyu anlayın
- +1 yıl
Asıl senin bu soruyu sormakla maksadın nedir? Yeterince bölündüğümüz yetmedi birde şimdi türkleri mi ayrıştırıyorsun. Ülke elden gidiyor onu savunacağına kurucusunu nasıl itibarsızlaştırırım onun derdine düşmüşşün Atatürk emin ol senden daha çok müslümandı. O çok övündüğündüğün çanakkalede libyada suriyede dogu anadoluda sakaryada büyük taarruzda müslüman bir milletin esaret altına düşmemesi için 12 yıl durmadan savaştı. Söylesene sen dinin için ne yaptın? Hadi birşey yapmadin diyelim dinin emirlerini yerine getiriyormusun? Başkasının inancını sorgulamak sana mı kaldı lan
Soran+1 yılYav gidin ben kurucusunun bu sözü neden demiştir diye merak ettim ama cevabı ögrendim
İnsandı ya yetmez mi? Hepimize dinimizi yaşayacağı özgür bir ülke bıraktı. Hangi din bundan güzel?
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Bence müslüman değildi. Irkçı ve turancıydı.
16 Yorumla
Soran+1 yılIrkcı olmadıgına eminim hatta herkez emin
Soran+1 yılYani sen diyosınki Atatürk ırkcılık yapıcam kadar düşmüstü Bumu yani Atatürk'e ırkcı dıyerek değerini düşürüyorsun
- +1 yıl
Gerçek düşüncelerimi asla sansürlemedim başkaları ne der diye? Ayrıca istiklal marşımız da buram buram dinsel ve ırksal ayırımcılık kokuyor. Zamanı gelince hiç biri kalmayacak. Zira yanlış hesaplar mutlaka bir gün düzeltilmek zorunda kalınır. Bizi güzel bir geleceğe ancak ve ancak gerçekler götürür.. Bu arada eleştirdiğim halde taktir ettiğim yönleri de vardır Atatürkün.. Ama benim iyi lider profilimle alakası yoktur uzak ya da yakından.
Soran+1 yılateist olupta Atatürk'ü sevmeyen birini buldum
+1 yılAtatürk vatanını seven bir komutandı ve müslümandı. Altın çöpe düşse değerini kaybetmez onun hakkında konuşanlar konuştukları ile kalır her koyun kendi bacağından.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunları konuşup kimsenin gunahina girmemek lazim. Ama ben hep deist olduğunu ya da reformist bir müslüman olduğunu düşündüm.
00 Yorumla
+1 yılbenim için müslümandır ve gerektiğinde adaletin kılıcını her yere salladı
00 Yorumla
+1 yılHic kimse ne oldugunu bilmiyor. Hicbir kanit yok herkes birseyler diyor asil tuhaf olanda bu zaten.
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olmasa bütün kafirlerin nefret ettiği Osmanlının diri diri işgal edilmesine izin verirdi.
10 YorumlaSimdi olsa bijici kemal ve tayfasini sallandirirdi ulusta ah Atam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'ün inancı önemli değil önemli olan yaptıkları
00 YorumlaHutbe vermiş insan
21 Yorumla
Soran+1 yılBende ole sanırdım ama
+1 yılÖğrenince haber verir misin bende merak ettim :)
00 YorumlaHangi videoda islama uydurma diyor?
115 Yorumla
Soran+1 yılAz önce izledim biri paylaşmıştı gökten geldiği sanılan uydurma kitap diyordu
Soran+1 yılDogmaya takılmadım ben gökten geldiği sanılan ne demek
Soran+1 yılO anlamda demediğini biliyorsun
Soran+1 yılLa oğlum bak ben Adama düşman değilim hayranıyım sadece bu konuda neden böyle demiş onu merak ettim hadi diyelim ben ıkına ıkına bunları dıyorum siz Ada'mı kutsallaştırdınız
Soran+1 yılHah işte sonunda gerçek yüzünü gösterdin işin içinden cıkamzsın kutsallaştırdıgın Adamın böyle bişey demesini anlamadın ama uzulme o Adam zeki ahiretini kurtarmıştır ama senin gibi ateistler ne yapıcam bilmiyorum
Soran+1 yılAllah büyüktür elbet dinine saygısızlık yapanları cezalandırır
Soran+1 yılTırtıl Allah'a emanet ol
Soran+1 yılSana güzel bir küfr ederdim yeminlen edecek küfrü bulamadım
+1 yılne onemi var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence müslümandır.
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Atatürk müslümanmıydı ateistmiydi hristiyanmıydı Atatürk'ün dini nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler