Sonunda demişinki Unutmayın faşizmin her zaman sonu böyle olacaktır. Benim merak ettiğim birşey var sovyetler birliği şimdi nerde bayrağını kullanan kim var böyle bir ülke var mı nazi dediğin almanya sonuç olarak yine almanya dünyada komünizim diye birşey kalmadı çin ve kuzey kore birde çek cumhuriyeti var bildiğim başka çek cumhuriyeti dışındaki diğer iki devlet halka zülğm ediyor nerde halkların kardeşliği
Cevap versem mi vermesem mi diye düşündüm. Cevap versem bir sürü şey açıklamak zorunda kalacam. Sonra düşnüyorum, "niye cahil cühela kalmayı seçmiş adamlara anlatmak zorunda kalayım ki" dedim. Cahillik senin seçimin, evet. Cahil kalmaya devam et. Utanmadan da Atatürk'ün portresini koymuş.
Evet koydum çünkü cahil değilim evet koydum çünkü komünistleri tek tek öldürten bu ülkeyi komünistlerden din tüccarlarından temizleyen büyük adamın resmini koydum mustafa suphiyi severmiydin 😂😂😂😉😂
"Komünistleri tek tek" öldürdüyse, neden komünistlerden destek aldı? Sovyet kumandanları ve askerî teçhizatları kabul etti? Bolşevikler olmasaydı, nah Kurtuluş Savaşı'ndan bahsederdik. İyi ki deolmuş.
Kazım Karabekir. M. Kemal'e tel 15lerin katlinden sonra ulaşmıştır. Rasih Nuri İleri'nin iddiası. Kazım Karabekir'in M. Kemal'in iktidarına karşı iyice parlamaya başlamasının ilk belirtileridir bunlar. Daha sonra yavaş yavaş araları açılmıştır.
Kazım karabekir değil Atatürk öldürtürmüştür Atatürkün komünizim hakkındaki düşüncelerinide okuyabilirsiniz şunu bilin asla ve asla Atatürkü kullanrak partinize oy alamıycaksınız
Abicim, sosyalist devlet kamucudur. Özel teşebbüse yer yoktur. Dolayısıyla özel tşebbüsü savunan bir parti olamaz. Ki bu haliyle bile sosyalist denemez. SSCB'nin bile tam manasıyla sosyalist olduğu tartışılır, çünkü tek ülkede sosyalizm kurulamaz, ancak bir dünya sistemi ya da gelişmiş ülkelerde cereyan ettiği zaman bundan bahsedebiliriz.
Bugün Çin, Vietnam devlet kontrolünde ve yoğun vergiyle özel teşebbüse izin vermektedir, pek "sosyalist" oldukları söylenemez aslında. Kore DHC, Küba üretim ve kaynak açısından küçük ülkelerdir.
Benim bu ülkeleri savunmamın nedeni, emperyalist küresel sermayenin henüz girecek delik bulamamasıdır. Ama bunun sonu da kaçınılmazdır. Kapitalizmle sosyalizm aynı anda Dünya'da uzun süre var olamaz. Biri ya da öteki muzaffer olacaktır. Şimdilik kapitalizm muzaffer olmuştur.
Çek Cumh. ise klasik bir burjuva demokrasisidir. Anlatabildim mi?
bilim ile sovyetleride ezersin nazileride komunist faşist farketmez bilim her şeyi ezer eğer kanun çıkartcaksan böyle bir şeyden çıkar zira o dönemde faşistler dünyanın süper gücüydü
Elbette biliyorum. Hatta Bayrak sancmak için tepeye çıkan şahsın bileginde 2 tane saat vardı foto. nu inceleyince ortaya çıktı. Tabi bu sovyet askerine hakaret (alman askerinden çalmış) oldugu için tekrar çekmek zorunda kalmışlar.
O da yanlış değil aslında. Savaş sırasında fotoğraflayamayacakları için, yeniden canlandırma yapılmış 1-2 gün sonra. O yeniden canlandırma sırasında herifin iki kolunda da saat varmış. Onu montajlamışlar.
Nasyonal sosyalistler sizle tek cephede savaşmadı diğer taraftan destek aldığınız liberal ülkelerle savaşıyordu. 91'de orak çekiçli bayrak bizzat Rus halkı tarafından çiğnendi bir dönem kapandı
Nasyonal sosyalistler demeyelim istersen. Faşist köpekler diyelim. Oradaki "sosyalizm" kelimesini Hitler ve ekibi işçi sınıfını etkilemek için araklayıp koymuştur. 1941'den 1944'ün ikinci yarısına kadar Naziler başka bir cephe de savaşmıyordu. ABD ve İngiltere Sovyetlerin yenecekse bile gücünün erimesini bekliyorlardı. İkinci cephe açıldığında Sovyetler Nazileri Berlin'e kovalamaya başlamıştı bile.
Orak çekiçli bayrak Sovyet halkının %65'inin hayır oyuna rağmen indirildi.
İşin savaş kısmını anlamam ama bu konuda ders araştırmam gösteriyor ki İngiltere 41deki gizli Nazi geçici barış teklifini reddetmiş o zamanlar Nazi-Sovyet çarpışması yeni başlıyor. Eğer hepsinin amacı CCCP yi yok etmek olsa cümbür cemaat anlaşma yapıp saldırırlardı. Bu arada Nazizm bizim bildiğimiz sosyalizm değil tabi özel sermaye ülkede cirit atıyor ama bu demek değil ki Nasyonal sosyalist denemez eğer denirse birde bu illa Troçki ve Lenin gibi Yahudi Marksistlerin bakış açısında olduğunu göstermez
Alman Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi'dir Nazilerin partisinin uzun adı. Buradaki işçi ve sosyalist kelimeleri, o dönemde hayli revaçta olan sosyalist akımın işçi sınıfını etkilemesi örnek alınarak kullanılmıştır. Tamame işçi sınıfını kandırmak üzerinedir. O yüzden, belirttiğin gibi sosyalizmle hiç bir alakası olmayan bir akımdan bahsederken faşist çok daha uygundur.
Allah aşkına bunun yahudilikle ne ilgisi var? Hadi Troçki'yi Marx'ı anladık da, Şu Lenin'in soy kütüğünü deşip ucundan yahudilik bulup "aha yahudi bulduk" diye sevinen ırkçı embesillik nedir ya?
Bu adamların tek bir söylem ve pratiğinde, kendilerini konumlandırdıkları nokta açısından "yahudilik"le ilgili tek bir unsur var mıdır?
O dönem yahudilerin bir misyonu vardı. İşçi sınıfına acımış gibi gözüken yahudiler belli amaçlar doğrultusunda Dünyayı Yahudilerin ele geçirmesine yardımcı oldular. Misyonunu tamamlayan Sovyetler Birliği dağıldı ve günümüz dünyası Yahudilerin elinde
Gerçekten bu masallara inanıyorsunuz değil mi? Peki o zaman "yahudi" bolşevizm, neden yahudi örgütü olan Bund'u Enternasyonal'den çıkardılar? Neden bir "yahudi" olan Troçki sürgün edildi? Çin'de iktidara gelen Mao da "yahudi" miydi? Ya da Vietnam'da Ho Chi Minh?
Yahudiler "Dünyayı ele geçirip" napacaklar? Nasıl ele geçiriyorlar, motivasyonları nedir bunu yaparken?
Dünya bir tiyatro sahnesidir diye söz vardır. Konu gizli iş olduğu zaman Yahudi başka Yahudinin ipini çekebildiği gibi bu ideolojide herkes Yahudi olmak zorunda değildir ama Yahudiye hizmet esasdır. Örneğin Marx Yahudiyken aynı izde devam eden Engels Yahudi değildi. Örnekler çoğaltılabilir. Mao ya da Pol Pot gibi örneklere gitmeye gerek yok ikisininde işlediği insanlık suçları belli
Amerika ve Sovyetler ikisi de aynı Yahudi düşüncesine hizmet etmeseydi o soğuk savaş, sıcak savaşa dönüşüyordu. Müthiş bir güce sahip olmuş olan Sovyetlerin bir kurşun bile atılmadan yok olmuş olması onun Yahudiliğe hizmet misyonunu tamamladığını gösterir
Hiç bir somut ve nesnel olgu ortaya koymamışsın. Mesela yahudiler için söylediğini ben Türkler için de söyleyebilirim. Osmanlı çok güçlüydü ama yıkıldı, Yıkan da aslında Türklerdi, Osmanlı misyonunu tamamlamıştı. Bugün aslında Dünyayı Türkler yönetiyor. Şah İsmail de Türk'tü.
Ya da başka bir kavmi de koyabilirsin.
Yazdıkların deli saçması. Somut ve nesnel olgular koyamıyorsun. Kılıf olarak da "bunlar işlerini gizli yapıyor" diyorsun. G, it ciddi şeyler oku öğren, bunlarla zaman kaybetme.
bu görüntü canlandırma normalde gece girildi bu binaya foto çekme imkanı olmadığı için sabah canlandırma için tekrar dikildi bayrak. ama asıl zulüm bundan sonra başladı doğu avrupa halkları için.
Evet, canlandırmadır. Hatta küçük bir detay vereyim. Bayrak dikilirken herifin iki kolunda da saat vardır. Yağma yapmak yasaktı Kızlorduda amaBerlin'e girişte bir çok olay görmezden gelindi. Fotoğraf ustaca montajlandı, saat silindi. Şahsen çok vahim bir durum olarak bakmıyorum buna, 20 milyon insanını kaybetmişsin.
Doğ Avrupa halkları üzerinde de zulüm yoktu. Batı'nın muazzam abartısı da var bu işte. 1956'yı saymazsan sorusnsuz bir dönemdi. Bu ayrı bir tartışma konusu.
Yav beni Stalin'i savunmak zorunda bırakma :) Eğer SSCB'yi gericilerden, kulaklardan temizliyorsa bunla emin ol hiç sorunum yok. Türkiye'de olsa, hiç merak etme, 1 milyon kişinin kellesi giderdi, ve bir gıdım üzüntü duymazdım. Ama Stalinizmin zararı devrimci bolşeviklere olmuştur.
Yok öyle değil. Sosyalistlerin düşman olduğu bir rejimden, sosyalistlerin düşman olmadığı bir rejime. Totaliter olması hiç önemli değil. 3-5 gericiye ve tüketmekten başka hiç bir haltı "değer" oalrak göremyen embesile totaliter olursa bir sistem, hiç sorun değil.
Elbette. Ama Almanlar Amerika'yla yakinlik kurmayi tercih ettiler. Berlin Savasi'ni Sovyetler'e borclu olduklarini unutmasinlar. Liberal Almanlar Stalin'i Hitler gibi fasist ilan etmekte gecikmediler.
En İyi Cevaplar