İran'la da pek ilgisi yok. Ali Şeriatî gibilerin akımları vardır ama daha eskiye dayanır, taa 1917 Ekim Devrimi'nin Ortadoğu'daki etkilerine kadar.
Rusya'da devrim olduktan sonra, çevresindeki müslüman halklarda da aynı sömürgeciye batıya karşı, emperyalizme karşı kurtuluş savaşları gündeme geldi. Sultan Galiyev Kafkasya'da, Çerkes Ethem Anadolu'da bu akımın öncülerindendir. Hâttâ Çerkes Ethem'in kendisi reddetse de Anadolu'da Yeşil Ordu adında bolşevik taraftarı bir grup vardı, ki TBMM'de temsil ediliyorlardı.
Bu akım Ortadoğu'da o kadar etkili oldu ki, İngilizlerin Hindistan dahil bütün sömürgelerini kaybetme riski ortaya çıktı. O yüzden Anadolu'nun işgâlini Yunan çetelerine bırakıp, Irak'ı Bakü'yü işgâl etti, İran'ı da asker çıkartarak kontrolü altına aldı.
Daha sonra önemini yitirdi. Çünkü İslâm, tamamen emperyalizmin kontrolü altına girdi. En son ABD, kendi, kapitalizmle barışık bir İslâm yarattı ve SSCB etkisini frenlemek için "anti-komünizm" davası , için kullandığı ideolojik bir aparat hâline geldi. Bugün uğraştığımız siyasal İslâm da budur, ABD icadıdır.
Makatındaki kılları ağarmış adamların yorumuna bakıyorum da, tarih bilgisi sıfır, o şeytan bu yahudi falan. Yazık.31 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl1979 iran devirminin hemen akabinde söylenmiş bir alparslan türkeş tanımdır. zira, 1979 iran devrimine özenip türkiye'de de aynı devrimi yapmak isteyenleri tanımlarken kullanmıştır bu tanımı alparslan türkeş ve hedef göstermiştir: "bir yanda kızıl komünistler diğer yanda yeşil komünistler işimiz çok zor arkadaşlar ama alt etmesini bileceğiz..."
16 Yorumla- +1 yıl
bir zahmet :)
- +1 yıl
ataturkçü olmana sevindim..
- +1 yıl
rica..
+1 yılİslamiyet çerçevesinde hareket eden komünist/sosyalistler ilgimi çekiyor bana baya yakın geliyorlar düşünce olarak. belki yanlış biliyorumdur ama bildiğim kadarıyla dediğim gibi.
12 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Dergahta Yahudinin isteği üzerine kıl ve kul kandıran.. Allah adını kullanarak köşeyi dönüp olmadık herzeyi yapan, yeşil cübbe giyerek yeşil sarık takan şeytanlara denir.
17 Yorumla- +1 yıl
hocam yahudi diyorsunuz başka argümanınız var mı
- +1 yıl
@MEDLERİNTORUNU Muaviyede ve oğlu Yezid de Yahudi uşaklığı yapmış en büyük İslam düşmanı köpeklerdir.
- +1 yıl
@MEDLERİNTORUNU Muaviye denilen köpeğin yarattığı durum; Sünni ve Şii diye iki İslam..4 hak denilen 94 Mezhep,152 tarikat ve sayısı belli olmayan cemaat.. Ya Allah emirlerini tam anlatamamış , ya da bir sürü sülük Allahın emirlerini Yahudiye köpeklik yaparak kendilerine göre yorumlamış.
- +1 yıl
yazık çok yazık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
İslamcı komünistler. Yanılmıyorsam iran devrimi sonrası kullanılmıştı.
https://youtu.be/ianvSGqtEiQ
Gerçi yıllardır anlatılan islamla komünizm arasında çok fark da bulunmaz ya neyse...
Yine gerçi iranda o islamcılar komünistlere ihamet etmişti ta yine neyse
Son olarak da örnek vermek gerekirse açıklayıcı olması için, komünist olmasalarda anti kapitalist müslümanlar ihsan eliaçık örnek olarak verilebilir.
itirazım var filminde ona ait bir vaas sahnesi vardı izlemeni öneririm;030 Yorumla- +1 yıl
Türkcülük irkcilik degildir yalniz. Senin bu yaptigin Türke hakaret. Türk "sadece" irk degildir. Türk yillar icinde harmanlanmistir. Öncülesmistir.
Arabi yontmustur. Kürdü harmanlamistir. Ermeniye Laza Cerkese devlet olmustur !
Türk sadece irk degildir !
Kaldi ki Türk Dünyasini lütfen incele. Sadece bu dönemi degil. Tarihi...
Türk dünyasi tarih boyunca komünist izler tasidi.
Bak sana kimi izleticem :)
Sultangaliyevi Mustafa Suphiyi tanimiyorsun bari Namik Kemal Zeybeki tani !
Ha bu arada komünizmde toprak vermek olsaydi Küba vatan savasi yapip amerikan hükümetini devirmezdi, sovyetler süper güc olmazdi, cin dünya gücü olma yolunda bugün toprak mi veriyor ya da vietnam !
Vatan ugruna kac milyon öldü..
Vatan Devrimin anahtaridir.
https://www.youtube.com/watch?v=GTr8vQBMBgs - +1 yıl
Turkculuk tam anlamiyla irkciliktir biz hic bir halki yontmadik buna gerekte yok hepsi ölebilir sana suphiyi bilmedigimi soylemedim Turk bir irktir bu topraklarda Turk irkina aittir Turkcu birine Turk dunyasini inceleme tavsiyesinde bulunmamalisin sacma olur 😊komunizmde toprak vermek ya da vermemekten bahsetmedim halkin ozel mulkiyeti olmadigindan bahsettim. Turk dunyasi tarihi boyunca asla komunist izler tasimamistir eger tasisaydik Şu an krde karsi cikmazdik ellerine krdistani verirdik cunku komunist zirvaligi ulkeyi parcalamaktan baska bir halt degildir yillarca dokulen kan bu dusunceye karsi oldugumuzun gostergesidir benim dusuncemin fikir babasi Huseyin Nihal Atsizdir Ziya Gokalptir sen bu kisileri iyi bilseydin Turkculuk fikrinin tam anlamiyla irkcilik Turancilik oldugunu bilirdin senin bahsttigin krdu cerkesi yontmak vs ulkucu mantigidir Turkcu degil. Atsiz kultur evine ugrayip amaclarini dusuncelerini bizzat yerinde ogrenebilirsin
- +1 yıl
Hop hop hop ! Ayrilikcilarin ne komünizmle ne de sol ile alakasi vardir. Ac Öcalan in röportajlarina bak " PKKyi MIT parasiyla kurdum." denilen örgütten bahsediyorsun. Kayinpederi MIT Ajani olan örgütten bahsediyorsun. Yavas gel ne olur..
"etnik dokuntuye de toprak verilsin diyen zihniyet" bahsetmedin mi sence..
Ziya Gökalp i cok iyi bilirim de Atsizi sevmem.. Ziya Gökalp in bir konusmasi var Kürtlük üzerine. Ben soyagacimi cikardim Türküm dedigi. Ve sonra ekledigi " Ama kürt olsaydi da irkim, bir sey farketmezdi bu topraklarda Türk Milletine ait olurdum. " dedigi.
Bir de yanlis anlama.. Baska bir yerde Atatürk diyorsun, sonra Atatürke küfürler savuran atsiz diyorsun.
Bana Türkün, tarihteki!, yasam bicimini anlatir misin lütfen
Komünizm ile farklari ne..
Topraga girme yanlis biliyorsun. - +1 yıl
Bak guzel arkadasim Turk olmadigini arap olduunu soyledin sana suriye irak arabindan vs nefret ettigimi soyledim simdi benim damarima basiyosun Nihal Atsiz ve Ataturke kufretmek oyle mi? Sabir ya keske bastan dusunceni belli etseydin hic muhattap olmasaydim. Yazdigimi anlamiyorsun bile ayrilikci gibi suslu kelimeler kullnama direk irkci diyebilirsin Turkculer ne sagdir ne de soldur. Atsiz da Gokalpte Turkcudur Turancidir Gokalbin sozu krdun baska caresi yoktur anlamindadir Ataturkun ornek aldigi kisi de Ziya Gokalptir. " Vatan ne Turkiyedir Turklere ne Turkistan Vatan buyuk ve muebbet bir ulkedir Turan" sozuyle Gokalbin Turkcu Turanci yanini cok kolay anlayabilirsin. Sana Turkun tarihteki yasam bicimini burada sinirlandirlan 1000 sayisi ile anlatamam istersen ozelden uzun uzun yazarim fakat kisaca asla komunist esitci krde de toprak ver zihniyetinde olmamistir ve olmazda. Seninle daha fazla uzatmak istemiyorum cunku Atsiz hakkinda yanlis konusuyorsun sorun ciksin istemiyorum.
- +1 yıl
Dalkavuklar Gecesini okudun mu?
Ziya Gökalp in o sözü düsündügün gibi degildir iste. Mustafa Suphi Turancidir.
Sultangaliyev de :)
Bu haliyle hic savunmadigin odaklara hizmet ediyorsun.
En önemlisi de Türke hakaret ediyorsun. Cünkü Türk sadece irk olamayacak kadar büyüktür !
Türk irk kadar kücük degildir.
Komünizm toprak ver demez be ablacim..
Sana kapim tartisacakta olsak, sana kapim her zaman acik, her zaman saygi duyuyorum. - +1 yıl
Komunizm gayet toprak ver der esitlikten bahseder bu yuzden etnik dokuntulerin cogu komunisttir cogu ozerkcidir amaclari ya lutfen su tarihi kisiliklerden bahsetme zaten biliyorum ve ulkucu isimlerden bahsediyorsun ulkuculer lafta Turancidir... herneyse bu konuya hic girmiyorum. Turke hakaret ediyorum diyosun 😂😂 bana Turkluk dersi verecek degilsin ve benim Turku sadece irk gormedigimi de gayet biliyorsun Turk dunyaya nizam vermistin Hunlardan beri boyledir ama Turk asla devlete bas kaldiran bir zihniyet olmamistir Turk milletine hakaret eden sensin komuniz ile Turklugu yan yana anma. Senin kapin acik olabilir ama senin gibi Ataturku idolu olarak goren Atsiza Ataturke kufretti diyen biriyle asla daha fazla muhattap olmam. Cevap vermessen sevinirim. Iyi geceler
- +1 yıl
Kusura bakma buna cevap vererek bitiriyorum,
Az önce seninle konusurken Türkcülük irkciliktir dedin. Simdiyse Türkü sadece irk olarak görmedigini bildigimi söylüyorsun.
O begenmedigin isimler Turan icin en cok ugrasanlardi. Mustafa Suphinin ölüm emrini Stalin niye verdi.. Ya da Sultangaliyevi neden arka plana itti..
Etnik döküntülerin.. Kazakistan Azerbaycan da döküntü mü senin icin.. Özbekistan..
Anlamadigin sey su komünizmi toprak vermek saniyorsun. Cin toprak mi veriyor. Ya da SSCB.. Ya da Küba. Toprak ugruna ölmedi mi orada insanlar. Komünizm sana toprak ver demez !
Ha bu arada... Hak hukuk ise millet olmaktan gecer. Tek Devlet catisinda Tek Millet olunur. Ki Türkiye Cumhuriyeti farkli bir sekilde kurulmadi, gereken neyse o yapildi.
Türk ortak yasar. Namusa saygilidir. Kadin Erkek ayirt etmez. Paylasir ! Calismaktan kacani sevmez. daha sayar da sayarim sana tarihteki yerimizi. Ama sen bunlari biliyorsun. Komünizmin kurallarini da keske ilgilenip okusan. - +1 yıl
Arkadasim sen Turkculuk deyipte Atsiza iftira atan birisin hangi yayinlari okuyorsan okuma... Turkculuk irkciliktir evet ama Türk sadece bir afrikali vs gibi irk denilip gecilecek bir milletde degil daha soylediklerimi anlamamissin o begenmedigim isimler? Suphi vs davalari Turancilik olarak gorebilirsin ama o zamanki amac Turkiyecilikti ve bana ulkuculerden bahsedip duruyorsun fakat umrumda degil. Kazakistan vs etnik dokuntu mu benim icin derken? Bak iste insanlarin degerlerine hakaret etmeye baslarsan bu tartisma olmaz konu baska yerlere gider çin vs Turk vatanina cokmus ulkelerdir ben sana onlardan degil Turkiye icindeki komunizmden bahsettim amaclari gayette her halkin topragi olsun mantigidir Turke hakaret eden sensin bu halklarin kardesligi mantigiyla Turku yan yana anma Turkiye zaten tek millettir Izmirden Vana kadar Turk topragidir. Komunizm gibi irki yok sayan asagilik bir dusunceyle ilgilenecek degilim.
- +1 yıl
Konu munasip dil degil suslu kelimelerlede gayet Turkcu insanlar hakkinda iler geri konusuyrsun ve sinirimi bozuyosun bana tavsiye vermeyi birak okudugun yayinlari degistirmeye bak Turkcu insanlara hakarete baslayinca seninle muhabbet edecek bir konum kalmaz cevap vermeyecektim ama uzatiyrsun son kez soyluyorum cevap atip beni cevap vermek zorunda birakma sana iyi gunler
- +1 yıl
Ben hiç kimsenin değerine ne hakaret ettim ne de iftira attım.
Bunları yaptığımı ima edersen cevap vermek zorunda kalırım. Sana önerdiğim yayın Dalkavuklar Gecesi Atsız ın kitabı. Kitap da Atatürkü oynayan karakter cevap olur sana
Türkiyede sen pkk yı hdp gibilerini kkmünist sayarsan tepkin gayet doğal ama onlar komünist değil etnik ırkçı.
Atatürkün 21 teskilatı esasiyesine 24-37 anayasasına bakarsan Türkün anlamı için zaten ırkları yok saydığını görürsün.
Senden ricam cevap vermemen. En azından beni seni anlamamamla suçlayacak kadar anlamamışken. Otosansürden sıkıldım.
İyi günler. - +1 yıl
Malesef yine sacmalaliyosun pkk icinde krt turk farketmeden butun hainleri barindirir bu anlamda irkcilik onlar isi degil. Evet degerlere hakaret ediyorsun ama uzatmiyorum yine reddedecegin icin... sadece pkk hdp gibileri komunist saymiyorim tabiki hkp tkp dhkpc vs hepsi komunist gruplar chp icinde de sayilari var. Ataturk asla irklari yok saymamistir hele de Turk irkini asla. Ornek aldigi idol gordugu yazarlar Turkcu Turanci kisilerdir buradan bile Ataturkun asla Turk irkini es gecitigini ve diger halklarla bir tuttugunu soyleyemezsin. Zaman zaman dile getirdigi Turkculuk sozleride en basitinden sana delildir mesela " Bu vatan tarihte Turktu bugunden Turktur ve ilelebet Turk kalacaktir. Tas kirilir tunc erir Turkluk ebedidir " vs vs Şu an sana Ataturkun Turkcu Turanci yonunden bahsetmeyecegim konuyu actigin icin cevap verdim sen bana pas atiyosun ben cevap yaziyorum ve yazdiklarinin hepsi bos sadece kolay yoldan soruyu terket beni engelle falan. iyi gnler demekten sıkıldım uzatma yeter
- +1 yıl
Kusura bakma ama sen saygisizca cevap verdikce ve beni bazi seylerle itham ettikce bana söz hakki doguyor !
Vatansever bir insanla oturup kavga etmekten zaten haz almiyorum ancak sirf memnun degilim diye de saygisizliga susacak degilim.
Cikar bana Atsiz a dahil ettigim tek bir haakreti göster.
Tek bir saygisizligimi !
Sadece Atsiz`a da degil tartisma boyunca tek bir hakaretimi, tek bir saygisizligimi sun.
Sacmalamiyorum, karsimda fikirleri sabitlesmis bir vatansever var, onu kirmamak icin otosansür uyguluyorum kendime !
Bunu bile göremiyor ve saygisizca saldiriyor.
Saydiklarinin hicbiri komünist degildir bugün. MIT in kurdugu PKK mi komünist olacak?
PKK da saydiklarin da irkcidir.
Irkcilik aranda türk arap vs beslememek degil, gerekirse onlari da kazanip bir irksal bir hedefle aykiri her düsünceye karsi savas vermektir.
HDP nin de mecliste yaptigi budur.
Sen saniyorsun ki Deniz Dogu Mahir nasil kurdularsa öyleler bu gruplar halen... - +1 yıl
Atatürk yazdiklarindan cok daha fazlasini söylemistir Türk icin. Ama Atatürk`e göre Türk salt irk midir?
Sen Türk´ü sadece irka indirgemedigini söyleyip sürekli olarak irktan bahsediyorsun.
Teskilat-i Esasiye 37 yasasi vs Atatürk tarafindan yazilmadi mi? Ya da kendisinin yaptigi Türk tanimi?
Atatürk´ün bu aciklamalardaki amaclarini bile yok sayiyorsun. Tartisip bilgi vermek-almak de istemiyorsun. Iyi tamam susalim diyorum hakaret ediyorsun !
Son olarak " Dalkavuklar Gecesi "
Yazari: Hüseyin Nihal Atsiz - +1 yıl
Hala uzatiyosun ama yeter ya öf iftira attin evet Atsiz asla idolu gordugu birine hakaret etmez inssnlarin yaptiklarini elestirmek onlara hakaret etmek degil ruh adam vs vs kitap sayip duruyosun cevap vermedim hala uzatiyosun okumadim mi saniyosun hangi sayfasinda nerede hakaret etmis sacmaliyosun iste gercek olmayan seyler soyluyosun iftira atiyosun... pkk komin hayati suren esitlik yanlisi ozerkci bir leş surusu ornek aldiklari yesil parkalilar ve stalin vs vs tabiki komunistler ister anarsist ister komunist ister devrimci de ne dersen de hepsi ayni kapiya cikar hepsi hain. Irkciliga gelince pkk asla irkci bir yapi degil irklari birlestirip silah olarak kulanan bir grup irkci olamaz ama irkci bir grup ariyorsan biz variz bak 😂
- +1 yıl
”Türk milletinin milliyetçilik vasfını uyandırmalı, O’na TÜRKÇÜLÜK imanını aşılamalıyız!”
(Muvaffak İhsan Garan, Milletlerin Sevgilisi Atatürk, s.51)
“Biz doğrudan doğruya millet severiz ve TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.”
(Atatürk’ün S. D. V. Cilt. III. s.118)
Vs vs Basbug Mustafa Kemal Ataturkun dusunceleri Turkcu Turanci yani gayet ortada Ataturku tartismanin ikimizinde haddi oldugunu dusunmuyorum ama sakın asil bir Türk liderini krt sever gostermeye calisma... Ataturk konusu tartismaya acik degil en azindan bunu uzatmazsan sevinirim. - +1 yıl
Atatürk devrimci değil miydi?
Ben içimde kalanları döktüm.
Bir gün gerçekten tartışmak istediğinde bu sefer otosansürsüz tartışırız.
pkk komin hayati suren esitlik yanlisi ozerkci bir leş surusu ornek aldiklari yesil parkalilar ve stalin vs vs
Kusura bakma ama PKK ya komünist diyorsanda gerçekten sana sunulan dışında hiçbir şey bilmiyorsun. - +1 yıl
Sana Ataturk tartismaya acik bir konu degil dedim daha da sacmalama uzatma okudugun yalanci yayinlarla dinledigin yalanci tarihcilerle sana mutluluklar pkk komunisttir sehirdeki kallesde komunisttir bildigin kadar dediklerin memleketin gercegi sen bildigin kadariyla omrunu surdur ben de kendi bildiklerimle. Iyi gunler
+1 yıl70'lerde milliyetci cephe döneminde alparslan türkeş'in, cephe arkadaşı Necmettin Erbakan'dan rahatsız olmaya başladığı zamanlarda milli selametçilere yönelttiği metafor, benzetme.. Erbakan hoca gibi önemli bir kişiliğe yakıştırılmayacak bir sıfat..
212 Yorumla- +1 yıl
Yeşil oturmuş komunist oturmamış 🙂 Ama gerçekten çok sıkıntılı dönemlermiş ya.. Allah bir daha yaşatmasın..
- +1 yıl
Hanımefendi düşüncenize sonuna kadar saygı duyuyorum 🙂 Bence siyasete fazla kafayı takmamak lazım ya 🙂 Sanatla falan uğraşın 🙂
- +1 yıl
Hımm 🙂 Haddimi aşmak gibi olmasın hangi sanat dalıyla ilgileniyorsunuz?
- +1 yıl
Tam onikiden.. Ben de müzikle ilgileniyorum gitar ve kemençe çalıyorum aynı Zaman'da solistim 🙂
- +1 yıl
Vayy 🙂 Çok severim kemanı 🙂 Helal olsun gerçekten 🙂 Peki kendinize mi çalıyorsunuz yoksa biryerlerde çıkıyor musunuz?
- +1 yıl
Aslında ben de hobi olarak yapıyorum. Sonra büyüklerim arkadaşlarım bazı ricalarda bulundu öyle birkaç yere çıktı. Sonra keşke tanımasaydım dediğim insanlar çıktı karşıma.. Ben de sadece hobi olarak yapıyorum. bir ufak radyoculuk maceramız da oldu tabi 🙂
Yeşil lakaplı adam var bitane onu mu savunuyorlar 😜
213 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama.
Mahmut Yıldırım la alakası yok 😄 - +1 yıl
Evet 😄
- +1 yıl
Mahmut Yıldırım gerçek adı 😄 jsjsj
- +1 yıl
İnşallah şaka yapıyordur 😄 Ksksk
- +1 yıl
Oh iyi 😄
+1 yılyeşilci komünistlerdir ormanda yaşamayı doağyla iç içe olmayı severler
11 Yorumlabizim ülkedeki versiyonları kızıllardan bir derece daha mal olan müslümanız diye geçinen dünyadan haberi olmayan insan sürüsü
ama sadece Yeşil var (Mahmut Yıldırım) o baş tacı10 Yorumla
+1 yılİslamcıların çoğuna yeşil Komünist derim ben; örnekleyeyim...
Nazım Hikmetof, Kızıl Komünist.
Necip Fazıl, Yeşil Komünist.10 Yorumlaislam komünizmi.
"bir yanda kızıl komünistler diğer yanda yeşil komünistler işimiz çok zor arkadaşlar ama alt etmesini bileceğiz..."
Alparslan TÜRKEŞ10 Yorumla
+1 yılSaadet partililerle dalga geçenler demişti bir ara.
11 Yorumla
+1 yılKomünist olup yeşil benizli olanlara :D
11 Yorumla
+1 yılKoministlerin hiçbiri umrumda değil.
10 Yorumla
+1 yılÇevreciler değil mi?
14 Yorumla- +1 yıl
Hihihi 😄😄😄
- +1 yıl
Ama öyle çevreciler 😄
faşist olmaktan iyidir
00 Yorumla
+1 yılKurt sıfatlı türkeş tabiri...
04 Yorumla- +1 yıl
Yok o havlıyordu genelde.. :)
müslüman sosyalistlere.
00 Yorumla
+1 yılarapçılık nedir ben orayı anlamadım?
00 YorumlaYoks yeşil komünist misin 😄
01 Yorumla
+1 yılşu an başımızdakile
10 YorumlaSeriatcilara
10 Yorumla
+1 yıldagdaki köpeklere
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026