Yeni yayınlan doğum oranlarına göre en çok doğuran iller başta urfa olmak üzere doğu illeri, en az doğuran iller ise edirne başta olmak üzere batı illeri , hesaplamalara göre bundan 50 60 sene sonra Kürt nufusu türk nufusunu geçecekmiş :( demokrasi ile yönetilen ülkemizde tehlikeli değil mi sizce? Türkler aman vücudum bozulucak aman rahatım bozulmasın diye doğurmadıkça Türk kalmayacak ülkede? Artık ilerde türkçe konuşmamıza izin verecekler mi onu konuşuruz gibi , değil mi?
Cevabın nedir?
İşte bir ırkçı akl-ı evvel daha. Aynı ırkçılığı Batı ülkeleri de yapar. Ülkelerinde yaşayan göçmen müslümanların daha çok çocuk doğurduğu için hristiyan nüfusu geçeceğini falan hesaplıyorlar böyle mal gibi.
Çok istiyorsan sen damızlık olarak nüfusu dengeleme görevini üstlenebilirsin. Bizi ilgilendirmez.
Tarım toplumlarında, toprağı aile işlediği için, çok çocuk demek çok ırgat demek. Urfa özellikle, Harran ovasıyla beraber tarımın yoğun olduğu bir bölgedir. Çukurova'da da çok çocuklu Türk aileleri görürsün.
Şehirleşme arttığı ölçüde çocuk yapma oranı azalır. Türkiye'nin doğusuna gidildikçe çocuk yapma oranın artmasının nedeni şehirleşmenin görece daha geç başlamasıdır.
Sosyo-ekonomik bir olayı bilimdışı, ırkçı fantazilerinizle çarpıtmayın.42 Yorumla
Soran+1 yılbel altı vurup damızlık falan demeden insan gibi açıklasan saygı duyardım , hakaret edince çokta iyi açıklamış olmuyorsun sorun sadece tarımda çalışıcak nufus ise de tehlike az ediyor arkadasım senın o tarımda çalışan adamın gidip terörist partisine oy veriyor ya da tarımda çalışmktan sıkılıp dağa çıkıp asker polis vuruyor.
- +1 yıl
Kimse ekmeğini kazanırken, asgâri de olsa ailesini geçindirirken, ortada hiç bir neden yokken dağa çıkıp ölümü göze alarak yaşamayı tercih etmez. Öyle "sıkıldı da dağa çıktı" diye bir şey olmaz.
Bir de Urfa diğer doğu şehirlerine göre Kürt nüfusu azdır. Yani "terörist" çıkmıyor oradan haldır huldur.
Kusura bakma, Kürt düşmanı, ırkçı söylemlere tahammül edemiyorum. Batı ülkelerinde eskiden zencilere, bugün göçmenlere yaptıklarını, bugün Türklerin Kürtlere yapması kabul edilemez. Anadolu halkı böyle değil çünkü.
En İyi Cevaplar
+1 yıl
+1 yılGelişmiş ülkelerde doğum oranları azdır ve bebek ölümleri de azdır. Önemli olan nüfusun fazla olması değil, kaliteli ve hizmet veren bilinçli aydın nüfusun olmasıdır.
Kürtler türkleri geçse ne olacak? Arapların nüfusu İngiltere'den fazla oluyor da ne oluyor? Hatta insan ihtiyaçları artar ve karşılanamazsa suç oranları da ölümlerde cahillikte artar.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHükümet bu şekilde devam ederse sıkıntı olmaz.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim kardeşim :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
30Cevap
+1 yılKimse inanmak istemiyor ama malesef öyle olacak. O yüzden Reis başkanlık sistemi diyor. Böyle giderse HDP'nin oyu patlama yapacak ve doğuda bir tane Türk vekil çıkarmak bile çok zora girecek. Ve böyle de bölünme başlayacak. O yüzden başkanlık sistemi gelmeli...
32 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum , ülkemizde demokrasi var çogunluk kimdeyse o başa geçiyor , kürt bir cumhurbaşkanı hayal edemiyorum , bir nevi sevrin hayata geçme hayali, ve ne kadar tesadüfdürki demokrasi istyen illerde doğum oranı yüksek.
- +1 yıl
Evet aynen dediğin gibi
+1 yılKürt'te TÜRK , Laz da TÜRK , çerkezde TÜRK BU VATAN da taşıyan Ülkesine milletine sahip çıkan milli çıkarlar için çalışan herkes TÜRK OGLU TÜRKDÜR BİR TÜRK ama kökeni KÜRT OLAN biri olarak söylüyorum yanlış düşünüyorsun içimizdeki hainlerle uğraşıcağımıza o Kürt o şu abuk subuk şeylerle uğraşıyorsun
Rahmetli Erbakan hocanın çok güzel sözü var : Kürt dü Türk den ayırırsanız ne Kürt kalır ne Türk ama Kürt ile Türk birleşirse Çanakkale misali ne İngiliz kalır ne Fransız... Anlayana sivri sinek saz anlamayana davuL zurna saz40 Yorumlabütün cahil itler toplanmış yine
sizin o urfa dediğiniz yerde pkklılar ellerine molotof alıp sokağa çıktıklarında halk kuyruklarına teneke bağlıyor
kovalıyor
her biri kaçacak delik arıyor
sizin yapmadığınızı yapıyor
sizden daha vatanseverler, klavye milliyetçileri sizi23 Yorumla
Soran+1 yılvatan sever kürtlere lafımız yok Allah onlardan razı olsun yınede geçen seçim görduk ki en vatan sever erzurumda bile hdp milletvekili çıkardı anında ak partıyı sattılar yani güvende olmuyor
- +1 yıl
erzurum dediğin tarihten beridir türk memleketi
bu işin kürtü türkü yok
hdp dediğin parti de 7 haziran seçimlerinde fazlasıyla allanıp pullandı
sanki bu kanı durdurmaya çalışıyor gibi gösterildi
bunu yaparsa zaten diğer partilerden ne farkı kalır?
insanların orada oy vermelerine şaşırmamak gerekiyor
Soran+1 yılEvet verdikleri oya pişman oldular ama ilerde yıne barış yalanıyla o halk yıne vazgeçebilir bilemiyorum
Biz asırlarca dunyaya bela olmusuz bir yigitle bin köpeğe bas kaldirmisiz Isterlerse 30 bin katimiz olsunlar. Kurtlerin Cogalmasi sıkıntı degil Turk delikanlilari bozulduktan sonra ne yaparsanz yapın. su an goruyosunuz Turk erkeklerini Delikanlisini bulmak zor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin zihniyetne.. Neyse. biz siizn gbindegikiz canım ok. Bizi kendinle karstrma.. Hem merak etme siz kürtleri öldürerek cogalmayı azaltyosuniz. Hergün onlarca kisi ölyor doguda polisler korucular askerler tarafndan. Yani cokda kafana takma bu abuk subuk düsnceyi. İnsan dısı yaratık
013 Yorumla
Soran+1 yılTeröristleri öldürüyoruz hangi sivili öldürdü askerler acaba asıl senın gıbı bu vatanın ekmegını yiyip hainlik edenler tam bır yaratık ınsan degılsınız
- +1 yıl
bizim de her gün polisimiz askerimiz şehit oluyo be. sen ne diyosun değişik? insan olmayanlar senin gibi düşünen zihniyet. haddini bil
Cevap sahibi+1 yılHamgi sivilimi. Neyse senn hic bir boktan haberin yok. Belliki sadece sacma sapan kanallarda gesinerek evlilik programlar8 izleyen bir tipsin. Git az haber izle biseyler yap. Öldrlen onca sivil katledilen onca insan. Sonrada hangi sivili katletti askerler. Olduu. Ulan millet cocugunu hastaneye yetistirmek icin dogum. yapan kadnı hastaneye yetistirmek icin bir sopaya beyaz bayrak as8p cktılar dsarı be. Ona ragmen ates edildi izin verilmedi. tabi sen bunları nerden bileceksn. 10 yasndaki bir cocuk dama gidip komsudan su istemek icin cat8ya cktı oda bir nisancı tarafndan kafadan vurularak öldrldü. Tabi sen bunu nerden bilcen. Kadnn biri cocugunu sokak atesinden korumak icin elinden tutuo eve digru cekistirirken vuruldu ailesi 2 hafta boyunca kadnn cesedini sokaktan alabilmek icin ceset basnda bekledi. Polisin askerin actgı atesten cesedni bile alamadlar tabi sen bunu nerden bileceksn. Bos laf yapma dahada
- +1 yıl
belli ne kadar canınızın yandığı. her şehit olan Türk değil zaten. ben de Türk veya Kürt öldü diye ayırmıyorum. cenaze törenleri yapılırken kürtçe ağıtlar yakılıyo. anaları aglatan kim?
Cevap sahibi+1 yıl@senikendimeanlatmak yahu aglatan sizdede car bizdede. Ama tek taraflı bakmamk gerek olaya. Yani sizdende kürt öldrmeyi seven var. Bizdende türk öldrmeyi seven var. Her iki taraftada sknt8 var. Yani cözümde bulunmuyor. Cnki hükümet diyoki biz teröristlerle msaya oturmayz. E sen konusmadan nasl cözcen? Öldürerekte cözemiyorsun. Olan sivil halka oluyor olan hem türke hem kürt e oluyor ikiside zararlı ckyor. Yani benmde hosuma gitmiyor. Annemin amca ogluda 2 sene önce bir askeri karakola yapılan roketatarlı saldrıda öldü. vücudu paramparca olmustu. Yani bu hosuma mı gitti hayr. Asla. Aynı zzamanda bizim uzak bir akrabadan bir gencte ckan sokak olaylarna katlmstı oda öpmstü biber gazı kapsülyle. Bak ikiside farklı taaraflarda ama ikiside bizim canımzdan. İkiside bizden. Bak siz biz diye ayrmam. Ama Şu an ikiside bizden. demeye calstgm asla sevinmedm ölmlere aslada sevinmicem. Skntı hükümette. insanlarda degil
Soran+1 yılHer haltı hakediyorlar , köyünün dibindeki yollara mayın döşenirken ses çıkarmayan halk şimdi ağlamasıni, o terörsitler neden karadenızde olmuyor gelsınler karadenızde bır köye mayın döşesinler bakalım önce oranın ınsanı vurur o itleri, sen şunu anla oradakı halk o itleri desteklemese o itler bu kadar yolalara mayın döşeyip tuzak kuramaz , şehirleri bok edip şimdi dde asker bizi vuruyor deyip ağlamasınlar her şey müstehak , acıyan yok onlara vatan hainlerine önce teröstlerı beslemekten vazgeçecekler , kürdistan hayalinden vazgecekler
Cevap sahibi+1 yıl:D. Karsmda yetme bir cocuk oldugunu demin anladm :). O yüzden bosa sana anlatmakla vakit kaybetmicem. :). Sana herseyi kalkp anlatrdm. Ama sen en sonunda dersin. Ama siz kürtsünüz :D. Senn kafa kan emmye odaklı. Yani kürt kan8na ac8kmşsn :). Bwn diyorum iki taraftanda ölüm olmasn. Sen diyosun siz geberin :D. Farkmz apack ortada
- +1 yıl
Şimdi anlıyorum. Aslında her iki taraf da aynı şeyleri düşünüyor ama ortada derin olaylar var.
Cevap sahibi+1 yıl@senikendimeanlatmak heh bak ne gzel ortak bir fikrimiz var. Aslnda skntı bozde degil. Bizi barstrma adı altnda kapıtranlarda
- +1 yıl
Böylesi işlerine geliyor çünkü
Cevap sahibi+1 yıl@senikendimeanlatmak hay iki gözmsn yaw. Agzndan bal damlyor. Ne gzel farkndasn herseyin bak. Su soruyu soran kisi gbi cahil olmaman nasl bir rahatlattıicimi anlatamam
- +1 yıl
Eyvallah :)
Cevap sahibi+1 yıl@senikendimeanlatmak gözmsn sendeki fikirlern düsncelern hic olmassa bir ksmnı su soru sorana aktar yaw. ya da cevrene aktar azck. Cürük cürük fikirler edinip duriyolar
+1 yılEvet olAcak o yüzden erdogan uc çocuk diyor her zaman. Azınlık olarak yasayiorlar su an. İleride turklerde azinlik olarak yaşar. Onemli olan azınlıkları ezmemek
20 YorumlaBakteriler parazitler virüsler cok hizli cogalir hatta oyle cogalir ki ana canlinin bütün gücünü emebilir ama doğru ilacla tamamen yokedilebilir
10 YorumlaBir turk dunyaya bedeldir ya da turkler bir devlet kurmasi icin bir kisi olmalari bile yeterlidir sozunu duymadin mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılDuydum evet yine de önlem almakta fayda var, kaıdnlarımız rahatını düşünmeyi bırakmalı en az 5 çocuk yapsın türkler :)
Suriyeliler geldi üstüne.
Yakinda Suriye Kürdistan Cumhurriyeti kurulur :D21 Yorumla- +1 yıl
Olum kürt yetmedi şimdi arap düşmanı mı oldun
Kürtlerin türk nufusunu gecmesi imkansiz. Gun gelecek butun pkk, yandaslari hepsini gebertecegiz. Kürt kalacagini sanmiyorum :) Suriyeliler kürtleri gececek dersen olabilir :) Disarida her adimda suriyeli pmp
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası bence çok insana gerek yok ülkede zeki insan lazım ap tal insana ihtiyaç yok :D
12 Yorumla
Soran+1 yılsandığa gidip oy kullanmaya çok fazla zeka gerekmıyor sen başa gecemedıkçe zekanı harap edersın muhalefette kalarak
- +1 yıl
Açıkçası Bu ülkede zekasız hiç bir şey olmaz oy oranları bile ortada sonuç olarak kimisi isteğiyle veriyor kimisi yok yaptı diyor kimisi ıvır zıvır yaptı diyor zekasını kullanlar vermiyor bu partiye sadece ben oy kullanmıyorum x partisine ne kadar çok çocuk o kadar cahil insan demek günümüzde bunu savunuyorum eğitim vermedikten sonra veya başka şeyler insan olsa ne fayda aynı tas aynı hamam
adamların hayatı bedava her trülü evlet yardımını alıyorlar kaymakamlık onlara çalışıyor resmen
20 Yorumla
+1 yılBen Kürdüm vatanseverim insanları ayırmayın
Bu ülkede ya vatanseversin ya da hain başka ayrım yok30 Yorumla
+1 yılSen ve senin gibi düşünenler ne yapın biliyor musunuz rahatlamak için, açık açık soykırım uygulayın. Belki o zaman içiniz rahatlar da huzura erersiniz (!)
20 Yorumla
+1 yılBende Edirneliyim, afferim bizimkilere :) Doğurmayın da şu amelelere her daim patron lazım :) Az olmak, nadir olmak her zaman özel yapar insanları :)
04 Yorumla
Soran+1 yılişte o amele dediğin adam sandıkta kürt birini cumhurbaşkanı yapınca görurum senı şimdi belki tehlike az etmıyor ama adamlar çoğaldıkça başımıza geçecekler
- +1 yıl
Çoğalan toplumların egemenliği olsaydı, Çin dünyaya hakim olurdu :)
İnsanların Neyden çoğaldığına bakmak lazım :) Koyundan koyun , Eşekten eşek türer :)
Soran+1 yılçin dünyaya hakim değil evet ama şu an çini asimile etmeyi hiçbir devlet cesaret edemedi tarihten beri adamların köyünde bile 10 milyon insan var , nufus cogunlugu da önemli
- +1 yıl
Çin açlıkla bogusuyor. Nufuslari asiri fazla ve devletleri imkanlari karsilayamiyor. Duzenbazlik hirsizlik cinayet suclari yuksek. Kedi kopek yiyorlar bizde iyyyy diyerek seyrediyoruz. 4Milyar nufusumuz olup kedi kopekmi yiyelim. Nufus coklugu super guc oldugumuz anlamina gelmiyor. Izin verseler 100 türk kürtlerin alayina yeter.
Amerika da Zencilerin otobüsde ön sıralara oturmaları yasaktı şu an ABD devlet başkanı siyahi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgemen bağış zamanındaki bakanlar kurulunun yarısından fazlası Türk değilken bir akplının bunu söylemesi ayrıca komik. Ha 2010da 75 mv kürttü? Daha malesef mi diyorsun?
Sana yazmadım üsttekinı yanlış anlama akplı isen alın00 Yorumla
+1 yıl1 dakika sonrasında yaşayacağının garantisi var mı sen 50 60 sene sonrasını düşünüyorsun yapma :d
01 Yorumla- +1 yıl
Bu dunyayi hep kendimiz icin yasamiyoruz. Birey olarak bu ulkeyi ayakta tutmak bizim gorevimiz. Yarina ne olacagimiz belli degil, dogru. Senin cocugun veya benim cocugum bu ulkede yasamaya devam etmeyecekmi? Sen rahat bir sekilde yasiyorsun. Zulum altinda yasamasini istermisin evlatlarinin. Lutfen at gozluklerini cikarin
mahalesef geçeçek bizim türkler hep dost yaşayip yasak ilişkilere girip cocuk yapmazlarsa olaçagi bu
10 YorumlaGündem konusunda 483 cevap paylaştı. Nüfüs'a göre değil bu işler. En son Çanakkale'de de öyle diyordu İngiliz General :D
00 Yorumlaırkçı düşünceler peşinde koşmayı ve yaymayı bırakırsanız bir halt olmaz
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHainlerin fare gibi üreyip boş insanlar yetiştiriyor olması hmm Hindistanda da tonla insan var ama hepsi boş, önemli olan az ve özdür. Burada ki öz malum hainler değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHelal urfa bizden merak etme şanlı şehir urfa ❤ İzmir edirne doğurmasada olur
30 YorumlaHer Türk en az 4 erkek çocuk yapmalı
20 Yorumla
+1 yılOnlar bizi ancak ölüm oranında geçerler.
50 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kopek gibi çiftleşiyorlar, beklenir bir durum.
39 Yorumla- +1 yıl
hepiniz eşitsiniz ôrôspu çôcuğu. o yüzden birbirinize üstünlük taslamayın, insanları sırf başka bir ırka mensuplar diye ötekileştirmeyin. çünkü türk olmak, kürt olmak veya arap olmak; hiçbir insanın seçiminin ürünü değildir; dolayısıyla türk veya kürt olmayı meziyet sayıp üstünlük taslayan beyinsizlere karşı da her zaman dimdik durmak gerekir! bu dünya o *mına koduklarıma kalmayacak, bu dünya erdemli insanların yurdu olacak. bu dünya barış yurdu olacak. bunu biz yeryüzünün en akıllı canlıları olarak, var gücümüzle çalışıp gerçekleştireceğiz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNukleer bomba atalim kokteb cozelim bence
11 Yorumla
+1 yılSaçma gibi dursada gerçekçilik payı var
10 YorumlaUnutma ki nice azlar nice çoklara galip gelmiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle evet bir Türk dünyaya bedel ama biz yıne de nufus çogunlugunu onlara vermemeliyiz
+1 yılTurk kurt ne ftk eder
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUrfa nın çoğu arap ama diğerleri için öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnihaha
10 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi