Bu rəsim bizim - Azərbaycan Cumhuriyyətinin bayrağı rəngindədir. Bizim bayrağımızın düşüncesiyle yapılmış bir resim ; Göy rəng (mavi) - Türkçülüğümüzü (Atsız Ata) Qırmızı rəng - Ulusallığımızı, Muasirliyimizi (Mustafa Kamal Atatürk Paşa) Yaşıl rəng - İslamı bildirir. (A. Türkeş) :)
P. S. Azərbaycan Cumhuriyyəti 1918-də kuruldu ve tüm İslam aleminin, tüm TÜRK DÜNYASInın ilk CUMHURİYYETİDİR. :)
hayır, gerçekten değil. bir düşünce önderi olabilir ama herhangi bir partiye ya da ülkeye liderlik etmediği için onu söyledim. teknik nedenlerden yani benim görüşüm olduğu için değil. hatta kendisi türkçülerin siyasete girmemesini savunmuştur.
Evet bende katılıyorum ama atatürkte dahil hiç biri lider değil. Siz lider görmemissiniz asıl ve hak lider Allah'tır sonra Hz. Muhammed (sav) sonrasında ise Allah yolunda iz sürenlerdir.
Canım sorduğu dini liderlikle alakalı değil benim konuşmam. Ben ortaya bir şey atıyosamda boşuna atmıyorumdur. Kendi yazdığını dön bir kez daha oku bu ülkede ne söylediğini bilmeyen boş insanlar çok ne yazıkkı. Ben sana doğru olanı söyledim sadece.
Öncelikle. Liderlerin fotoğrafta birlikte oldukları sembollere bakın. Birisinin çakal var, birisinin üç hilal. Fakat Atatürk, tüm Türkiye. Demek istediğim, burada Nihat Atsız ve Alparslan Türkeş kişilerinin temsil ettiği bir fraksiyon var, ama Atatürk bütünlestirici olmuş. Ülkemizde de zaten böyle olmalı, herkesin ortak noktası. Sevmek degil, en azindan saygi duymak gerekir. Bundan dolayi Mustafa Kemal Atatürk diyorum.
Sakin ol kardeşim. Bir an yüz yüze konuşsak beni döveceksin sanırım. Ama bunlara gerek yok. Ben üstünkörü bir analiz yaptım. Atatürk öyle istiyordu, ama şu an öyle degil. Ha bu arada bir konu hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorsam, az okumam cok okurum.
Bakın Türklüğü küçümsemiyorum. Gördüğümü yazdım orada. Bugün bir Kürt olarak iyi ki bu devlette yaşıyorum diyorum, evet herkes öyle düşünmüyor olabilir ama, keşke sözde Kürtlerin haklarını savunan diğer devletlerin oyuncağı olan terör örgütü olmasaydı. Aynı zamanda da kimse bir insanı farklı ırka sahip oldu diye ötekilestirmese, kültürünü azımsamasydı. Bunu size karşı söylemiyorum, sadece icimden geldi.
Bunla konunun ne alakası var af edersin? Burada senin Türk ya da Kürt olduğunu bilmeden bunu dedik. Burada biz ırkçılık yapmadık sen yaptın. Türklüğü küçümsemeyin bir daha !
En İyi Cevaplar