Atatürk
Adnan Menderes
Bülent Ecevit
Alparslan Türkeş
Turgut Özal
Süleyman Demirel
Recep Tayyip Erdoğan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türk tarihinde gelmiş geçmiş en büyük siyasi deha Mustafa Kemal Atatürk, en büyük askerî deha ise Emir Timur'dur.
Bu ankettekileri toplasan bir Atatürk etmez. O çağının çok ötesinde bir adamdı. Hakkında birçok kitap okudum ama hâlâ ilk defa denk geldiğim bilgiler var ve adama gitgide daha da hayran oluyorum.
Erbakancıların Rte'yi seçeceğini düşünerek listeye eklemeyi gerek görmedim sizce haksız mıyım hocam? Bu soruya Atatürk'ü eklememin sebebi insanların hala Atatürk aşkıyla yanıp tutuştuğunu göstermektir.
Atatürkten sonra 1974 kıbrıs barış harekatını gerçekleştiren sayın Ecevitin de ikinci en önemli siyasi lider olduğunu düşünmekteyim.
Atatürk de siyasetçiydi neden eklemekle hata yapasın ki?
Ayrıca her Erbakancı Erdoğan'ı desteklemez. Bunların üniversiteleri saran bir örgütü var. AGD (Anadolu Gençlik Derneği). Muhafazakâr ve siyasal İslamcılar. Partileri CHP ile ittifak yapmış, dolayısıyla birçoğu AKP'li değildir. Oysa kendi zihniyetlerine en yakın parti AKP haberleri yok
Peki hocam Atatürk neden Yunan'ı sevmezdi?
Atatürk genel olarak bir milleti sebepsiz yere sevmemezlik yapmadı. Atatürk'ün gözünde Yunan işgalci bir kuvvetti. Hepsi bu kadar.
Peki hocam bugün dna testleri var belki duymuşsunuzdur my heritage dna gibi yunan ve türklerin çok fazla ortak genlere sahip olduğunu izlediğim bir kaç videoda gördüm. Peki neden yunanlılar türkleri hiç sevmiyor?
Sadece Yunanlılar değil, Bulgarlar ve Macarların da Türklerle benzerliği var. Bulgarların çoğu zaten Türk kökenlidir. Sevmeme nedenleri Osmanlı'nın bu bölgeleri 500 yıl elinde tutması. Dinî farklılıklar da rol oynuyor ayrıca.
Peki hocam anladığım kadarıyla siz epey bilgilisiniz bu konularda öncelikle değerli yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için size içten bir teşekkür ediyor ve son sorumu soruyorum. Ailesi 1800'lü yıllarda Karadenizde bulunan bir kişinin Pontus rumu olma ihtimali nedir?
Karadeniz'in hangi bölgesi? Bolu ve Orta ile Batı Karadeniz'de Oğuz Türklerinden gelenler var. Doğu Karadeniz biraz daha karışık. Ona göre açıklayayım
Orta Karadenizde bir dağ köyü. Bu dağ köyünde cami yok ancak kilise ve rumlara ait para, mezarlar bulundu.
Şöyle söyleyeyim, Selçuklu Türklerinin Anadolu'ya 1018 senesinde ilk defa gelmelerinden Türkiye Selçuklularının yıkılışına kadar Trabzon Rum İmparatorluğu ayakta kaldı. Alaeddin Keykubad döneminde Pontus Rum ile savaş yapılsa da başarılı olamadılar. Doğu Anadolu'da kurulan ilk Türk beyliklerinden Selçukluların yıkılışından sonra ortaya çıkan Türk beyliklerine kadar bölgede Rumlar vardı. Ancak Sinop bazen Rumların bazense Selçukluların eline geçti ve tersane olarak kullanıldı. Dolayısıyla Orta Karadeniz (Sinop, Kastamonu) gibi yerler 1250'li yıllarda Selçuklu toprağıydı. Ancak bölgede yaşayan Rumlar vardı elbet. Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz arasında genelde Çepni Türkleri yerleştirildi ve bölgenin Türkleşmesini sağladılar. Ancak Trabzon Rumları 1461'de yıkılsa bile halka soykırım yapılmadı ve orada karma evlilikler oldu.
Orta ve Doğu Karadeniz'de Rumların uzun yıllar yaşadığını düşünecek olursak köylerde kilise veya Rumlardan kalma eşyaların olması pekâlâ mümkündür.
Teşekkürler❣❣❣
Cevap
14Cevap
Atatürk
Atatürk yasasaydi oda kesin REIS derdi.. Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin...

#selamgençlik 🍀🍀
⭐🍀🍀 Atatürk ismi zirvede yaz güneşi misali parlarken bu ankette haksız rekabet mevcut. Erdoğan'a sorsan o bile Atatürk der. 🍀🍀⭐
#tubasueda 🍀🍀
şimdi atatürk diyecektir herkes bende dahil ama bence şıklarda değişikliğe gidilmesi gerekiyor. adaletli bir oylama oldugunu düşünmüyorum
İzinden gittiğim Muhsin Yazıcıoğlu bizzat görüştüğüm şehit lider.
Atatürk u saymayalim o devletin kurucusu baş komutan. Ondan sonra derseniz şüphesiz Necmettin erbakan derim. Buraya adının yazilmamasi beni üzdü
Hepside yerine göre zamanına göre begenilebilecek siyasetçiler, kıyaslamak ne alaka
Atatürk seçeneği varken Recep Tayyip diyen var şakamısınız abi
demirel çok sevilen biri hiç bir zaman olmadı
bülent ecevit ve Atatürk
Atatürk'ün olduğu listede kimler var ya rabbim...
Yazdığın şıklar yetmemiş en büyükleri yazmıyor.
Rahmetli Necmettin Erbakan
Necmettin amcan
Mustafa Kemal Atatürk ve Bülent Ecevit
Sen 😉
Atatürk tabiki
Binaliyeyiiyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?